Sisällön tarjoaa Blogger.

Elämäntaparemonttia ja syömistä
Pitkästä aikaa taas painonpudottamiseen ja painonhallintaan liittyviä asioita ...

Kyllä minä vaan sanon, että laihduttaminen on maailman helpoin homma, silloin kun löytyy sinnikkyyttä ja äärimmäisen lujaa tahtoa ja periksiantamattomuutta. Käytännössähän nämä kolme asiaa ovat ne, jotka määrittävät sen onnistutko ihan missä tahansa asiassa, mihin olet päättänyt ryhtyä, ei siis vain pelkässä laihduttamisessa tai painonhallinnassa. 

Painonhallinta on sitten asia täysin erikseen, lähdetään pois sieltä helpoilta alueilta: 
Olen viimeiset kuukaudet elänyt erittäin haastavaa aikaa koskien ruokailua ja varsinkin sitä ruokailun ja painonhallinnan tasapainoilua monestakin eri syystä. On äärimmäisen hankalaa löytää ruokavalio, joka pitää painon kurissa siten, että saa kaiken tarvitseman ravinnon, syömättä kuitenkaan liikaa tai liian vähän, kumpikaan näistä jälkimmäisistä vaihtoehdoista ei siis ole hyvä, vaan se kultainen keskitie on löydettävä. 

Paino on pysynyt kursissa, (lomareissulla tapahtunutta muutaman kilon painonnousua lukuunottamatta), käynhän säännöllisesti kuitenkin tarkkailtavana ja käytännössä lipsumiselle ei ole varaa. En kuitenkaan voi valehdella ja väittää, etteikö ruoka olisi ihanaa ja hyvää ja toisinaan sorrunkin sellaiseen ruokaan mihin ei yksinkertaisesti kannattaisi :D

Viime aikoina on ollut myös mitä oudoimpia ruokahaluja, eilen töistä tullessa mieli teki kaurapuuroa, toki sehän on ihan terveellistä ja ok ruokaa, mutta lopusta kaurapuurosta oli sitten leivottava erittäin herkullisia sämpylöitä ja tiedättehän te, lämpimät sämpylät, voi nokare ja juustosiivu, ai että kun on hyvää ja nehän maistuivat iltapalalla :D

Onneksi mieheni päätti heti ottaa vaimoaan niskasta kiinni ja palauttaa taas syömisessä ruotuun ja tänään iltaruuaksi mieheni oli tehnyt salaatit. Luojan kiitos minulla on ympärillä ihmisiä, jotka tarkkailevat myös puolestani syömisiäni ja painonnousua, en millään pärjäis ilman näitä tsemppareita :D ♥

Olen sitä mieltä, että on niin väärin, että jotkut syövät uskomattomia määriä herkkuja ilman, että se näkyisi heidän kropassaan/ painossa millään tavalla ja itse jos satun syömään leipäpalan ( ehkä kaksi ) niin samantien tuntuu, että ne kilot liimautuvat oikein vyötärölle, että minä inhoan tätä syömistä ja painonhallintavaihetta, laihduttaminen oli niin paljon helpompaa :D Ehkäpä jossain vaiheessa löydän sen kultaisen keskitien ja opin syömään ilman kalorien laskemista ja jatkuvaa stressiä ruuan suhteen :D

15 kommenttia

 1. Tsemppiä painonhallintaan! Itselläni ei oikein ole onnistunut... Ikäkin tekee tepposiaan yli 40 mentäessä. Niinkuin tuttuni sanoi, tässä iässä perunoiden keitinveden nuuhkaisukin lihottaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ♥ Laihduttaminen vaatii tosiaan sen oman tsemppauksen ja tahdonvoiman, että haluaa onnistua .

   Poista
 2. Totta puhut, painonhallinta on se vaikein osuus, kun se ei ole pelkkä projekti, vaan kestää sitten lopun ikää.
  Itse olen aivan vakuuttunut siitä, että sellaista ihmistä ei olekaan, joka saisi syödä herkkuja ilman että se näkyy kropassa! Ja mitä tulee siihen, että pienikin määrä herkkua takertuisi vyötärölle, niin luulen sen johtuvan siitä, että syö liian vähän; kroppa käy säästöliekillä ja ottaa kaiken ravinnon hyödykseen ja varastoon, koska luulee elävänsä puutteessa. No, en minä näistä niin tiedä, mutta sen tiedän, että kun kroppa saa tasaisesti ja riittävästi hyvää polttoainetta, pysyy aineenvaihdunta käynnissä ja silloin painoa ei varsinasiesti enää tarvitse hallita, vaan niillä keinoilla se pysyy oikealla tasolla.
  Mutta anna oman kroppasi tottua nyt tähän tippuneeseen painoon, sehän meni hurjan nopeasti joten sekä pää, että kroppa ovat vielä aika ymmällään tapahtuneesta! Kyllä se siitä! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja varsinkin sen kultaisen keskitien löytäminen on hankalaa, että syö juuri oikean verran , ei liikaa eikä liian vähää :)

   Poista
 3. Mie syön myös aika paljon herkkuja. Sitä vastoin käyn jumpissa, kuntosalilla ja pyöräilen joka paikkaan, myös töihin (yli 3000km tänä vuonna). Paisun heti jos liikunta jää vähemmälle. Siksi minulle on tärkeää lyötää aina uuden elämantilanteen myötä arkiliikunta mahdollisuus (kuten asunto pyörämatkan päähän töistä/koulusta 10-15km) ja kuntosalipaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä oon ollut puoli vuotta totaalisessa herkkulakossa ja se toimii mulla parhaiten :) Itse olen sitä mieltä, että liikuntakaan ei pysty kuluttamaan sitä kalorimäärää, jos vaikka päivässä syö ison pussin karkkia, aika paljon sais illassa käyttää aikaa kuntosalille :) Mutta jokainen kroppahan on yksilö ja joillakinhan se voi pitää paikkaansa :)

   Poista
 4. Hei Johanna! ♥ Vaikka lahduttaminen on hyvin yksinkertaista, kuluta enemmän kuin syöt. Periaatteessa tämähän on selvää kun vain voi. Silti olen katsellut niin monia vaikeita laihutusyrityksiä ja jojoilua, että on pakko todeta, että se ei olekaan ehkä niin helppoa... Sinä olet kuitenkin tehnyt ihan mahtava työn ja kokenut ihan käsittämättömän muutoksen :) On ollut niin ilo seurata upeita onnistumisia ♥ Tsemppiä kovasti sinulle painonhallinta vaiheeseen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, varmasti laihduttaminen on joillakin vaikeaa. Mutta jotenkin tuntuu, että jos perussairauksia ei ole, kuten aineenvaihduntaan liittyviä tms.. niin se pitäisi olla yksinkertaista, ainakin itsellä se oli jopa helppoa. Mutta onhan se totta, laihduttaminen vaatii kovaa ajatustyötä ja sitä ei tehdä hetkessä tai hetken mielijohteesta. Jos oma tahto ja lujuus puuttuu niin se ei onnistu ♥

   kiitos ihana Jenni tsempeistä ♥

   Poista
 5. laihduttamisen maailmanmestari kyselee, että mistä tuo ihana tee/kahvikuppi on peräisin ? tahdon samanlaisen, heh :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä mistä se on ostettu, sain sen minun kaverilta :)

   Poista
 6. Hei, sain täältä sisustusblogista Johannalta itsekin tietoa Camridgeohjelmasta. Aloitin keväällä ja tavoitteeni oli -15 kg, nyt painoa pois 25kg sekä BMI 23. Täytän kohta 47, eli ikä ei ole esteenä laihtumiselle. Asia pitää itse sisäistää, haluta ja tehdä päätös. Helpoin, nopein ja turvallisin laihdutusohjelma Suomessa. Tasapainoilua saamme kyllä harrastaa loppuelämämme. Nyt kouluttaudun valmentajaksi, enkä voi muuta kuin kannustaa ylipainonsa kanssa kamppailevia kokeilemaan tätä ohjelmaa. Terv. Sisustaja, lähihoitaja ja kohta Cambridge-valmentaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, olet onnistunut oikein upeasti ♥ Cambridge valmentajan työstä minäkin haaveilen, mutta tällä hetkellä en pysty moiseen ryhtymään, ehkä ensi vuonna :)

   Juuri niin, asia pitää itse sisäistää, haluta ja tehdä päätös. Tsemppiä sinulle jatkoon ♥

   Poista
  2. Kiitos, tämä on meille kaikille painoansa pudottaneille mahtava kokemus!

   Poista
 7. Hienoa, että jaksat Johanna tsempata ja toivottavasti jaksat myös kirjoittaa meille muillekin kilojen kanssa kamppaileville. Kun lähtee illalla ulos kävelemään ei ole keittiössä herkkujen äärellä, on yksi minun vinkkini ;)
  Sinulle joka kyselit teekupista, olisikohan Indiskasta ..

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä taisteluun ja tasapainotteluun! ♥ Oma urakkani on ollut melkoista vuoristorataa ja junnaamista, ei tässä tuloksilla pääse kehumaan. Mutta ihan sama ajatus on päässä pyörinyt, miksi toiset voivat syödä vaikka "hevosen" eikä näy missään, itsellä kun jo ajatus herkuista saa vaakaluvut pomppaamaan :( Mindis

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.