Sisällön tarjoaa Blogger.

Joskus olisi hyvä osata rajoittaa
Pitkään sisustusta ja sisustamista harrastaessa saattaa jossain vaiheessa käydä köpelösti, helposti alkaa toistaan kodissaan niitä tuttuja ja turvallisia valintoja ja tiedättekö niitä, mitkä kerran on mieltänyt omakseen ja mielekkääksi, saattaakin koitua kohtaloksi.

Oletteko koskaan tuijottaneet kotianne kriittisemmin, mitä yleensä. Asettuneet ja asettaneet itsenne vähän niinkuin ulkopuoliseksi, jotta näkisitte kotinne erilaisin silmin ( sillä omaa kotiahan harvoin arvostellaan, eikö niin, koska useinhan se on juuri sellainen kun itse haluaa, itsensä näköinen ).

Mitäkö tarkoitan? Palatkaapa kuvissa alkuun ja katselkaa niitä tarkkaan, mitä näette? 

Kyllä, juuri niin. Olen kokenut montakin asiaa sisustamisessa ja sisustustavaroissa turvalliseksi ja hyväksi valinnaksi ja omaksunut, kuinka hyvin nämä tavarat sopivat kotiin, niin hyvin, että niitä on täytynyt hankkia useampi kappale ja viimein niistä menee maku, joko ymmärrätte, mistä puhun?

Kuvissa näkyvät valaisimet
talohyllyt
lyhdyt

Kaikkia edellä mainittuja ( ja varmasti näitä löytyy muitakin kodistamme ) minun on ollut "pakko" hankkia useampia, koska ne ovat vaan olleet niin hemmetin kivoja ja sopivia meidän kotiin ja nyt olen tilanteessa, että persoonallisuutta ja erilaisuutta puuttuu, koska en uskalla kurkata aidan toiselle puolen. 

Mutta eikös ole hienoa, että omat silmät voivat avautua ihan missä kohden tahansa, se ei katso aikaa, eikä paikkaa :D Omien silmien auettua, ryhdyinkin operoimaan kodissamme ja aion tulla poistamaan näitä tupla ja tripla kappaleita. On se vaan paljon parempi kun on yksi erityinen kaunis valaisin tai sisustusesine kuin monta samaa :D Erilaisilla esinneillä kodissa on paljon enemmän katseltavaa ja enemmän kivoja yksityiskohtia ♥

Kuka myöntää "syyllistyvänsä" samaan ilmiöön?

17 kommenttia

 1. Hyvä postaus! :-)
  Itse huomaan tietyllä kohdilla saman kuten: tähdet, kun ne olivat in, niitä oli joka paikassa. Kesällä korentoja lenteli jos sun missä kupissa ja taulussa ja.... ja nyt on peurat samassa tilanteessa, jos sun missä niitä löytyy! :-D Eli ihan samaa ei ole useampaan mutta aiheena se ryöstäytyy käsistä! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) tuokin on paha, että samaa aihetta on paljon :) mikähän meitä naisia oikein vaivaa että me ei ymmärretä sanaa kohtuullinen :)

   Poista
 2. Mullekin on joskus käynyt niin, että ihastun ihan sata lasissa johonkin juttuun, vaikka tietyntyyppisiin printteihin, ja sitten hankin niitä useampia, vaikkei edes paikkaa ole. Lopulta ne päätyvät kirpparille. Viime vuosina tämä ilmiö on onneksi hieman laantunut. Olen varmaankin jotenkin järkevöitynyt! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Printitkin on pahoja ja just tuo, että loppujen lopuks ne hamstratut jutut päätyy kirpparille, niin myös omassa tapauksessani :)

   Poista
 3. Hih! Mä tajusin just, että meillä on seitsemän hurrikaania.... Seitsemän??? Toinen juttu on lasipurkit. Niitä vaan on ja on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seitsemän hurrikaania on aika paljon :D olet siis käytännössä samassa jamassa minun kanssa :D päästäänköhän me koskaan selville vesille tästä :)

   Poista
  2. Täytyy puolustautua, että niistä on 4 pihalla, eli tavallaan tilanne on hallinnassa... Mutta ehkei tästä ihan selville vesille olla menossa :)

   Poista
 4. Itse syyllistyn tai oikeastaan syyllistyin samaan monta vuotta, mutta jossain vaiheessa "heräsin" ja huomasin asian.. Nyt kun olen myynyt näitä toisia kappaleita niin mies mutisee vieressä "näitäkin piti silloin varta vasten kaksi kappaletta raahata kotiin ja nyt sit pitää toisesta päästä eroon" :D Olisi kai pitänyt kuunnella miestä vähän aiemmin ;)
  Meille kyllä kelpaisi yksi talohylly, sillä sellaista ei vielä tästä talosta löydy ;)

  T. JohannaM

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole onnellinen että huomasit asian ja pääsit eroon siitä :) minä rimpuilen itseni nyt kuiville vesille tästä suosta ja lupaan, etten enää koskaan osta kahta samanlaista esinettä :)

   Poista
 5. Mä voin antaa kodin yhdellle talohyllylle:D totta, mäkin hamstraan jotain kivaa, kun monesti sekä musta että valkoinen vaihtoehto on hyviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii :) Tuon lauantaina ;) Ootko varma, että yhdelle vaan :D

   Poista
 6. En ole huomannut hamstraavani muuta, kuin jotain tiettyä sarjaa. Kuten festivoja, aaltoa tai kastehelmeä. Toki virheostoja tulee välillä, mutta varmasti meillä kaikilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keräilyt on asia erikseen. On minullakin astioita aina tusina. Itse en koe tehneeni virheostoja, vaan enemmän olisi voinut käyttää harkintaa :D Ei kaikkea tarvitse olla montaa samanlaista, vaikka ne ihania ovatkin :D

   Poista
 7. Itse hamstrasin koristetyynyjä. Esimerkiksi hemtexistä en kyennyt poistumaan ilman uutta tyynynpäällistä :) Muutama vuosi sitten myin muuton yhteydessä kirpparilla suurimman osan pois. Siis ne jota säilytin kaapin perällä. Nykyään ostan harkitusti piensisustus tavaraa. Tosin nykyään syyllistyn lapseni vaatteiden hamstraamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristetyynytkin on pahoja, mullakin oli ennen sama, mutta nykyään en niitä enää osta :)
   Lastenvaatteiden hamstraus on paha, minullakin on ongelma niiden kanssa :D

   Poista
 8. Hyvä pointti, täytyykin alkaa tarkastelemaan omaa kotia sillä silmällä ;) Ihanan raikas ja tunnelmallinen blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon Anna ♥ Mukava kun pidät blogistani-

   Poista

Kiitos kommentista.