Sisällön tarjoaa Blogger.

Kodin tunnelma - mistä se syntyy?
Yleensä puhutaan siitä, mikä on kodikasta ja mistä asioista se oman kodin tunnelma syntyy. Onko se sitten ne huonekalut, yleistunnelma vai mikä, jokaisella meillä on varmastikin oma käsitys siitä, mistä asioista kotoisuus omassa kodissa muodostuu. Tässäkään asiassa on tuskin olemassa oikeaa tai väärää vastausta. Vai mitä mieltä sinä olet, millaisista asioista se oman kodin tunnelma syntyy?

Rottinkinen rahi eteisen rusehtavan lipaston tavoin, on harvoja huonekaluja, mitkä ovat pysyneet kodissamme mieheni ja minun yhteisen matkan alkamisesta, tästä taipaleen aloittamisesta alkaa olemaan jo pian 16 vuotta, se on pitkä aika näin nuoren ihmisen elämästä ;D 

Minua on aina miellyttänyt lämpöiset kalusteet, mutta toisinaan on kyllästyminenkin kyllä päässyt iskemään ja tyylin etsiminen on ollut täysin hukassa, mutta jostain pään syövereistä nämä tunnelmalliset ja lämpöä huokuvat kalusteet aina päätyvät takaisin käyttöön, varsinkin syksyisin ja talvisin.

Kuvaan omaa tyyliäni toisinaan sekavaksi, sillä sitä se taitaa joskus olla :D Pidän kuitenkin siitä, että kodissamme huokuu lämpö ja täällä on hyvä olla ( vaikka eräs lukija olikin erimieltä siitä, että kotimme on liian kliininen, eikä kodissamme näy minkään sorttista tarinaa, terveisiä vaan sinulle sähköpostia laittaneelle lukijalle :D ) Palautteet on aina ihania ja ne avaa jollain uudella tavalla silmät . 

Vaikka kotimme tyyli ja tunnelma on vuosien varrella vaihdellut, tuntuu, että nyt olisi löytynyt ehkä eniten se itseä miellyttävä kokonaisuus. Juurikin se, että kotimme ei ole täytetty vain ostetuilla huonekaluilla, vaan pidän siitä, että esineillä ja kalusteilla on tarina, kuten kirjahyllymme. Hyllyllä ja hyllyyn kohdistuu muistoja, josta syystä on ihanaa, että juuri tämä huonekalu on meidän kodissa. Jokainen päivä hylly muistuttaa olemassa olostaan ja ne kauniit muistot palaavat mieleeni. 

Toivon, että makuni ei tekisi temppujaan tällä kertaa ja tämä kerroksellinen sisustaminen ja rouheus pysyisi mieltymyksissäni pitkään, sillä minä pidän ja miellän tämän tyylin ja tunnelman meidän kotiin sopivaksi.

14 kommenttia

 1. Minä tykkään, että omassa kodissani on kerroksellisuutta. Ja näin vanhempana arvostaa todellakin esineitä joilla on tarina ja joista tulee muistoja mieleen, vaikka ne nyt ei ihan sopisikaan sisustukseen.
  Pääasia että kodissaan viihtyy, olipa muut mitä mieltä tahansa.
  Meidänkin sisustus on niin sekalaista tyyliä, uutta, vanhaa ja perittyä. Mutta itse viihdyn ja tunnen oloni kotoisaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pääasia on että omassa kodissa viihtyy :) kukaan ei voi tulla sanomaan millainen kodin pitäisi olla, vaan se on juuri oikeanlainen juuri sille asujalle :)

   Poista
 2. Tämä postaus oli mukaansa tempaava ja mielenkiintoinen :-) kiitos tästä :-)

  Totta tosiaan, kun alkaa miettiä mistä tunnelma syntyy, on siihen vaikea antaa yhtä vastausta. Iso kokonaisuus ja pienet palat sen taitaa rakentaa :-) toisinaan tuntuu että tunnelman tekee talvella pelkästään kaunis tulppaani kimppu mutta, se on mikä milloinkin :-)
  olen pitkän aikaa tykännyt vanhoista esineistä ja tämä ihastus on kasvanut päivä päivältä suuremmaksi ja myös hankinnat sen mukaan :-D koen osaltaan sen tunnelmaksi, niissä on sitä jotain ♡

  Iloista lauantaita ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, oikeaa vastausta ei taida olla, siitä syystä että jokainen koti on om persoona ja juuri siellä asuvien näköinen :) se missä moderni sisustus on toiselle maailman kodikkainta voi toiselle kodikasta olla romanttisuus. Sisustus ja sisustaminen on yksilöllistä johon vaikuttaa varmastikin tunnetilat, mieltymys, sen hetkien maku jne :)

   Ihanaa lauantaita <3

   Poista
 3. Mä kaipaan kotiin mattojen tuomaa kodikkuutta ja lämpöä. Kesästä asti talossa vipeltänyt koiranpentu ja pissavahinkoja vielä sattuu. Matot siis saa vielä hetken odottaa.. =/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta että matot luovat kodikkuutta ja tuovat tilaan pehmeyttä. Itse en osaisi elää ilman mattoja :)

   Poista
 4. Olipas hyvä kirjoitus. Samoin se jokin aika julkaisemasi postaus joka koski rajoittamista (talohyllyt ja kynttelilöt). Näitä jäin molempia miettimään toden teolla.

  Meilläkin on kerroksellisuutta luomassa tunnelmaa mutta mun mielestä tärkeimmän tunnelman tuo asukkaat: asukkaat jotka viihtyvät kotonaan ja koti jossa on hyvä olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat on toki tärkeitä, ilman ihmisiä ei ole kotia. Mutta tiedän muutamia perheitä joille koti ei ole yhtä tärkeä paikka kuin itselleni ja syy on heidän mielestään se että he eivät viihdy kotona, koska se tunne siinä asunnossa ei ole oikea. Muistan itsekin ensimmäisen vuokra asuntomme , en viihtynyt siellä koskaan, vaan hakeuduin aina muualle, siitä syystä että siitä asunnosta puuttui viihtyisyys ja kodikkuus :) nämä asiat eivät ole mitenkään yksiselitteisiä mutta toivotaan että kaikki ovat onnellisia juuri omassa kodissaan <3

   Poista
 5. Mielestäni oman kodin tunnelma tulee kokonaisuudesta sisustuksen suhteen ja ihmisistä. Ihmiset luovat kotiinsa paljon tunnelmaa omalla persoonallaan. :) Meillä ainakin koti on vielä vaiheessa monessakin mielessä, mutta pidän jo silti tunnelmasta, joka täällä on. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän tuon että koti on vaiheessa, mekin elimme sitä vaihetta kun tähän nykyiseen kotiimme muutimme. :) kyllä se oma ihana koti ja varsinkin se sydän sieltä vielä kuoriutuu kun saatte valmiiksi asioita <3 tunnelma on jo iso osa sitä <3

   Poista
 6. Teillä on kyllä tosi kaunista!

  Allekirjoitan myös ajatuksesi kerroksellisuudesta. Kodit, joissa on jotakin vanhaa ja kierrätettyä tekee niistä mielenkiintoisia ja persoonallisia. Aukkaidensa näköisiä. Kaiken ei tarvitse olla ihan viimeisen päälle ja pieni ajan patina ja hyvällä tavalla "repsahtaneisuus" antaa silmille katseltavaa pidemmäksikin aikaa. Uudet kodit, joissa kaikki on uutta aiheuttavat sen, että silmä kyllästyy nopeasti. Kaikki on nähty yhdellä katsauksella.

  Mukavaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, tai ainakin allekirjoitan väitteesi omalta osaltani. Kodit missä kaikki on uutta kyllästyttää nopeammin, tämä ainakin tapahtui meillä :)

   Poista
 7. Minä olen varmaan todennut sen sata kertaa, että nyt tämä tyylisi miellyttää minua ehdottomasti eniten (kuvaan omaa tyyliä romuromanttiseksi sekasikiöksi), eikä varmasti vähiten siksi, että se on lähellä meidän tyyliä. Olen joskus kirjoittanut näistä huonekkalujen tarinoista omassa blogissa, kuinka se on tärkeää ja ei ole vain täysin ostettu (liian helppo). Meilläkin on vanhat tummat kalusteet jääneet kotiin, mutta välillä hieman enemmän taka-alalle, mutta en silti niistä luovu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tyyli miellyttää itseänikin eniten ja tuntuu niin kotoisalta ja pehmeältä :)

   Poista

Kiitos kommentista.