Sisällön tarjoaa Blogger.

Modernit himmelit
Kaksi alinta kuvaa otettu toisen himmeleitä loihtivan naisen luota
Minulla on iskostunut niin vahvana nyt se vanhan ajan joulu mieleeni, enkä millään saa sitä pois mielestäni, joko huomasitte kuvista mistä puhun :D Kyllähän te tiedätte jos jotain saa päähänsä niin se ei hevillä sieltä mielestä lähde.

Minun himmeli haaveiluni juontaa juurensa vuodesta 2012 kun ensimmäisen kerran eksyttiin lähellämme olevalle kotiseututalolla pidettävään vanhan ajan joulu tapahtumaan. Puitteet tällaiselle vanhan ajan joululle tässä kotiseututalossa oli kohdillaan, sillä hirsirakennus on vanha ja sisällä oleva tunnelma takaa sen, että joulun odotus voi vihdoin alkaa. Siellä käydessään oikein tuntee sen rauhan, joka talossa on vallinnut aikoinaan. Ja ai että ne siellä olevat himmelit, ne on upeita ja pääsevät kyllä täysin oikeuksiinsa hirsisessä rakennuksessa.

Voisin kuvitella ostavani kakkosasunnoksemme tällaisen hyvin pidetyn hirsisen rakennuksen. Olisin täysin vakuuttunut siitä, että aina lokakuun lopussa me pakattaisiin kimpsut ja kampsut ja muutettaisiin pariksi kuukaudeksi tähän haaveilemaani vanhaan hirsirakennukseen ja kun uusi vuosi jälleen koittaisi, muutettaisiin me takaisin perinteiseen kotiimme. Olisi aika mieletön tilanne jos tämä olisi totta, mutta kun ei ole, niin haaveilua täytyy jatkaa ja vanhan ajan joulutunnelmaa pitää ylläpitää muilla keinoin :D 
Jonkin aikaa meni etsiessä, että löysin Oulun seudulta paikan, josta voisi himmeleitä ostaa. Facebookissa törmäsin Modernit Himmelit nimiselle sivustolle , huomasin, että sivustojen pitäjät tekevät timantinmallisia himmeleitä ja niistäkös minä innostuin. Ne eivät ole siis ihan niitä perinteisiä, joita vanhoissa rakennuksissa nähdään, vaan uskokaa tai älkää nämä himmelit sopivat  ihan mielettömän hyvin moderniinkin taloon ja myös meidän talon mukaiseen perinteiseen taloon. 

Jos siis mielessäsi on himmelin teettäminen / ostaminen, niin suosittelen tutustumaan myös Modernit himmelit fb ryhmään, jota kautta timantinmallisia himmeleitä on mahdollisuus ostaa. 

Himmeleitä on kahta kokoa, isoa ja pientä ( minä valitsin yhteistyön merkeissä ison ), väreinä musta ja olki. Hinnatkaan eivät mielestäni olleet kalliit kun ajatellaan, miten uskomattoman suuri työ tällaisen himmelin tekemisessä on. Iso maksaa 55 euroa ja pieni 29 euroa. Myös postitus on mahdollinen, jolloin hintaan lisätään postikulut.

27 kommenttia

 1. Himmelit on niin kauniita! <3 Tykkään aivan valtavasti! :-) Niissä on kyllä niin oma tunnelmansa! <3 Ja se tunnelma on lämmin :-)
  Ihana nähdä tuollainen moderni versio, tosi kaunis sekin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmelit tuovat kyllä niin ihanan tunnelman kotiin <3

   Poista
 2. Oi, miten upeita, en ihmettele, että ihastuit näihin! Sopii todella kauniisti teille. <3
  Ihanaa päivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmeli on upea ja olen niin onnessani kun vuosien haaveilujen jälkeen sellaisen sain

   Poista
 3. Mää tein viime jouluksi mustista pilleistä himmelin ja siinä on kyllä kova homma, ettei nuo ole pahan hintaisia. En minä raaskinut jemmaan sitä kesäksi laitaa vaan on roikkunut pojan huoneessa ja voi kohta nostaa kyllä näkyvämmälle paikalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelin että saa kyll roikkua kesät talvet :) on se vaan niin ihana :) minä en ikinä osaisi tehdä tällaisia , tai eihän sitä tiedä jos jaksaisi opetella :D

   Poista
 4. Himmelit on kyllä kauniita, sopii kyllä teille loistavasti. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä sopii erinomaisesti :)

   Poista
 5. Himmelit ovat niin ihania! Viime jouluna yritin itse tehdä himmeliä, oljenväristä, ei tod onnistunut =D Sitten metsästin vanhaa, mutta olivat niin rikkinäisiä, etten ostanut! Ehkä tänä vuonna onnistun bongaamaan vanhan oljenvärisen himmelin! Jos en niin sitten etsin käsiini valkoisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onnistuisi minultakaan himmelin teko :) valkoinen himmeli olisi kanssa kaunis, itsekin tykkäisin :)

   Poista
 6. Todella kaunis himmeli! Tuossa on varmasti kyllä iso työ... Antaisin tuon roikkua läpi vuoden esillä, niin kauniilta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ajattelinkin, että annan roikkua läpi vuoden :)

   Poista
 7. Tykkään näistä himmeleistä ja mielestäni nämä voivat olla esillä ihan läpi vuoden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, näitä voi pitää ihan hyvin läpi vuoden esillä :) Eihän näitä raski kaappiin laittaa :D

   Poista
 8. Tosi kivan näköisiä :) Itsekin tykkään himmeileistä, mutta ikävä kyllä mummolta peritty himmeli kärsinyt vuosien aikana ja kaipaisi paikkausta mutta en ole saanut aikaiseksi edes yrittää. En muista oliko viime jouluna vai jo sitä edellisenä kun löysin Pentikiltä tällaisen ikihimmelin http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/3e/68/50/3e685016af5766f55cd6d6473a015440.jpg ja se on nyt ollut tuossa paikallaan ostohetkestä asti ympäri vuoden :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivalta näyttää myös ikihimmeli, en ollutkaan siihen aiemmin törmännyt, vaikka Pentikillä tuleekin piipahdettua :D

   Poista
 9. Himmelit ovat kyllä kauniita. Luovat ihanaa vanhanajan tunnelmaa. Mä olen joskus kauan sitten tehnyt himmelin aidoista oljista. Eikä se mun mielestä mitenkään vaikeaa ollut. Tommoseen tasakokoiseen kuutioon tarvii 12 samankokoista oljenpalaa/ mehupilliä. Sitten vaan pujotellaan esim. parsinneulalla puuvillalankaa paloista toiseen samalla yhdistäen niitä kuutioiksi. Sen jälkeen erikokoisia kuutioita yhdistetään esim. suuremman kuution sisään ja kulmiin. Voi kuulostaa vaikealta mutta kannattaa kyllä kokeilla. On tosi hauskaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmelin tekeminen vaatii kolmiulotteista hahmottamiskykyä ja ainakin itsellä on se ihan onneton, joten tiedän, että minulta ei ainakaan himmelin teko onnistuisi :D

   Poista
 10. Kiitos vinkistä! Ovatpa tosi kauniita. Ja teillä näyttää jo aivan joululta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himmeli on kaunis <3 Hih , vaikkei meillä oikeasti vielä hirveästi joulujuttuja olekaan esillä, huonekuusi, parit valot ja muutama TineK:n jouluinen koriste :D

   Poista
 11. Kaunis on himmeli, samoin kuin nykyinen sisustustyylisi. Kiva, että olet alkanut käyttää valkoisen raikastamiseksi tummempiakin värejä. Niin kodikasta. t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisen rinnalle sopii oikein kivasti tummemmat värit ja nyt tunnelma on oikeinkin kodikas ja lämmin, tykkään itsekin tosi paljon :)

   Poista
 12. Ooh, näyttääpäs tosi kivalta! Melkein tuli hinku saada tuollanen, onneks vaan melkein ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kaikkea ei tarvii ostella :) voi tyytyä katselaan niitä kivoja toisten blogeista esimerkiksi :) ihanaa viikkoa <3

   Poista
 13. mistähän saisi malleja himmeleiden tekoon

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.