Sisällön tarjoaa Blogger.

Nojatuoli pohdintaa - kerro mielipiteesi

Kuvat: http://www.finnishdesignshop.fi ja http://www.ikea.com

Pidemmän aikaa on jo tehnyt mieli olohuoneeseen nojatuoleja. Edelleen vain pähkäilen millaiset kotiimme olisi ne täydelliset tuolit. Toki itsehän tiedän millaisesta pidän ja jollain asteella olen jo valinnan tehnytkin, mutta, mutta ...

Kuten moni on ehkä saattanut huomata, minua viehättää ihan äärettömän paljon 50-60- luvun kalusteet ja niiden tuoma kodikkuus ja lämpö. Se täysin valkoinen kausi on meidän osalta nähty ja se ei tuntunut omalta, eikä kodikkaalta meille, jotenkin kokonaan valkoinen koti tuntui kolkolta ja kylmältä ( vaikka ihanahan sellainen on :) . 

Tuoleina on pyöritellyt kahta täysin erilaista vaihtoehtoa Hay Heen nojatuolia ja sitten Ikean Ekenäset lepotuolia, jep, luitte oikein :D Vaikka tiedän, että jotkut saattavat nyt ärähtää kun verrataan Design huonekalua ja ikeaa samaisessa postauksessa, mutta minkäs teet, makuja on monenlaisia ja annetaan armon käydä oikeudesta :D

Mitä sinä sanot, kerrohan mielipitees?  Modernin ystävänä valitset varmasti Hay Heen nojatuolin ja hieman rouheamman tyylin omaavana valintasi olisi varmastikin tämä Ikean tuoli, mutta asettukaa tilanteeseen, että katsotte tilannetta meidän silmin, asettukaa meidän rooliin ja tehkää valinta sen perusteella, mikä teidän mielestänne sopisi juuri meidän kotiin :D 

Tuoleja olisi tarkoitus hankkia kaksi ja ne sijoitettaisiin olohuoneen ja keittiön väliselle alueelle,paikalle, missä tällä hetkellä on yksi sohvista, eli takan läheisyyteen.  

Huomenna olisi tarkoitus suunnata käymään mahdollisesti ikeassa ( kun sinne päin olisi miehellä taas asiaa :D ). Mutta katsotaan nyt millaisia näkemyksiä teillä on näistä kahdesta nojatuolista, että millaisen viimeisen silauksen saisin omille näkemyksilleni ja ajatuksilleni :D

40 kommenttia

 1. Molemmat kivoja. Toinen pehmeä ja toinen kovempi, mutta pehmeyttä saa pehmusteella tai torkkupeitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännöllisyys on varmastikin suurin ( ainakin miehellä ) mikä ratkaisee :) torkkupeiton en usko pehmentävän rautaa niin että siinä voisi vaikka paljain ihoin istua :) en tiiä, ei ole kokemusta :)

   Poista
 2. oon kans kattonu noita ikean tuoleja ja sitä saman sarjan sohvaa. vakaasti harkitsen! Ehottomasti olis mun valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään molemmista, niissä on vaan se jokin :)

   Poista
 3. Ehdottomasti tuo harmaa missä puuosat

  VastaaPoista
 4. Mä äänestän Ikeaa. Näyttävät kutsuvammilta ja mukavammilta istua. Designia tai ei, mukavuus ratkaisee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään että ikean näyttäisi kutsuvammalta ja kodikkaammalta :) paljastan huomenna tai ylihuomenna mihin päädytään , vielä en täysin varma ole :)

   Poista
  2. Ikealle ääni! Sopii myös teidän 60-luvun kalusteisiin

   Poista
 5. ihana tuoli tuo ikean oikeanpuoleinen !!!! sopis teidän ihanan lipastonkin kanssa!!! aivan kuin samalta aikakaudelta!!=) T:Arja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lipaston kanssa tuo ikean tuoli sopis kuin unelma, olen samaa mieltä :)

   Poista
  2. Samaa mieltä :) -milla

   Poista
 6. Ikean tuoli on lämpimämmän ja istuttavamman näköinen. Design- tuolista tulee kymä fiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta samoilla fiiliksellä :) En tiedä onko huono aika ostaa ylipäänsä huonekaluja kun talvi aika on sellaista kotoisuuden etsimistä :) Sitä mietin, että tekisinkö valintani toisin jos olisi kesä :) ?

   Poista
 7. Minä olisin myös Ikean tuolien kannalla. Kävisi hyvin teille. Meillä oli myös talon rakennusvaiheessa valkoinen kausi, kaikki piti olla mahdollisimman vaaleaa. Nyt melkein 2 vuotta asuneena, alkaa tummempia ja lämpöisiä värejä ilmestyä. Innostuin muuten talohyllyistä blogisi kautta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin tykkäsin valkoisesta ihan hirmuisesti jokin aika sitten, mutta jotenkin se alkoi tuntua niin kylmältä ja juurikin alkoi kaipaamaan tummempia ja lämpösempiä värejä :)

   Hih, talohyllyt on kivoja :) Minä ostin niitä vähän liikaa ja ajattelin laittaa niitä muutaman eteenpäin :)

   Poista
 8. Ikean tuolit on ihanat!! Mutta sitten mietin sitä kun tuossa ei kuitenkaan hirveästi ole tilaa, että olisivatko hayn tuolit kuitenkin ilmavammat tuolle paikalle? Vaikea valinta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä ymmärsitkö oikein mihin olen tuoleja sijoittamassa ? Eli sohvan tilalle takan läheisyyteen ( sohvan, joka näkyy parhaiten toiseksi viimeisessä kuvassa :) . Siinä on kyllä aika paljon tilaa ja Hayn tuolit on oikeasti hieman isommat kuin ikean tuolit :)

   Poista
 9. Uskon, että tuo Ikean tuoli sopii hyvin ulkonäöltään ja on mukavampi istuakkin... tosi kaunis tuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa Hayn tuolissa on äärettömän mukava istua, mutta siinä ei oikeastaan voi paljain ihoin istua :) Molemmat on ihania ja nyt pitäisi itsellä tehdä päätös :D

   Poista
 10. Tuo Ikealainen sopis teille kyllä hyvin! :) Tai no molemmat kyllä, mutta ehkä äänestäisin silti sitä.

  VastaaPoista
 11. Nuo Ikean tuolit!! Näyttää tosiaan kotoisalta ja lämpimältä, ja teillä oli just sellanen kotoisan lämmin tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkäisin siitä kotoisuudesta mikä ikealaisilla jatkuisi tyylillisesti, mutta, mutta.. nyt on kyllä paha paikka itsellä :D

   Poista
 12. Molemmat ovat todella kauniita, itse kallistuisin Ikean tuoliin, sopisi kauniisti kalusteisiinne. Itselläni on tuon tapainen vanha Askon-nojatuoli entisöinnin alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikean tuoli on äärettömän kaunis, siitä ei kyllä pääse mihinkään :)

   Poista
 13. Ikean tuolit ehdottomasta käy paremmin teille. Kävin tänään Ikeassa ja joulu osastolle oli tullut sellaisia valkoisia palloja joita voi laittaa jouluvaloihin itse kiinni ja mikä parasta paketissa on kaksitoista palloa ja hinta vaan 1.99 Monessa kodissahan näitä valosarjoja jo on, joten saa aika edulliset pallovalot:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitääpä katsoa ne pallot :)

   Poista
 14. Mä pidän molemmista tuoleista hirmusesti! Ensin ajattelin, että Ikean tuolit ilman muuta. Huomaahan sen jo kodistani että ne olisivat mieleeni. MUTTA sitten rupesin oikein pohtimaan ja tulin siihen tulokseen että Hayt. Miksikö? No siksi, että eivät tukkisi tilaa ja loisivat ihanan kontrastin jo olemassa olevien tek kalusteiden kanssa. Syksyllä niihin voi laittaa kivan viltin selkänojalle ja tyynyn. Kesällä olisivat ihanan raikkaat ja "hengittävät". Miettisin myös, että ahdistaisiko tuon värinen puu useassa kohtaa keväällä ja kesällä. Hayn tuolit ovat ehkä muunneltavammat tyynyillä ja vilteillä kuin Ikean. Ja mä niin pidän kontrasteista joten Hay olisi upea noiden teidän 50-60 luvun teak kalusteiden kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tsinnia :) Itsekin mietin tuota, että miten puuosien kanssa, jos sattuu että kyllästyisin niihin. Mutta tulin tulokseen, että ne voisi maalata valkoisiksi tarpeen vaatiessa. Sitten mietin kommenttisi jälkeen tuota tilan tukkoon menemistä, itse en jotenkin osaa nyt ajatella sitä asiaa kun paikalla on tällä hetkellä ollut sohvakin :D Mielettömästi kutkuttaisi hankkia Hayn tuolit, mutta se käytännöllisyys, niissä on hankala istua pidempiä aikoja ja iltaisin varsinkin paljaalla iholla istuminen niissä on äärettömän huono :) Toisaalta lapsiperheessä Hayt olisi hyvä pitää puhtaana :) Vaikeita valintoja :)

   Poista
 15. Meillä on kaksi kappaletta noita Ikean tuoleja ja ovat todella hyvät istua, ääni siis niille! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa kun saadaan vähän käyttökokemus kommentiakin :) Me on vaan koeistuttu nuo tuolit kerran ikeassa ja sen perusteella kanssa todettiin, että ne vois olla ihan äärettömän hyvät istua :)

   Poista
 16. Annan ääneni ikealle!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) katsotaanpa huomenna mihin päädyttiin :)

   Poista
 17. Ikean tuoli sopisi ehdottomasti paremmin teidän sisustukseen. Luulen että siinä on istuvuusmukavuuskin parempi. Hayn tuoli on kyllä ihana mutta itseä häiritsee hieman huono istuvuus.

  VastaaPoista
 18. Ikean tuoli sopii hyvin noihin muihin puun värisiin kalusteisiin ja on varmasti mukavampi istuakin. Ääni sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että ikean tuolit sopii hyvin muiden huonekalujen kanssa :)

   Poista
 19. Kumpikin valinta on hyvä! Mutta itse kallistun ehkä hitusen enemmän Hay:n puoleen. Hay:n tuoli on kuitenkin ilmava eikä tuki tilaa. Tosin en ole nähnyt tuota ikean tuolia livenä, että onko se kuinka massiivinen. Mukavuudesta taas sen verran, että moni on kyllä kehunut kovasti tuota hee tuolia, kuinka siinä on yllättävän mukava istua. Itsekin tuolia kokeilin ja ihme kyllä se ei olekaan niin epämukava kuin voisi luulla. Toki paljaalla iholla ei ole kovin mukava :) Valkoinen hee tuoli sopisi myös hyvin yhteen valkoisten sohvienne kanssa :) Hee tuolit ovat myös monipuoliset, joten ne käyvät mielestäni melkeinpä mihin tilaan vain. Joten jos niitä kyllästyy katsomaan olohuoneessa, voi ne aina siirtää johonkin muuhun huoneeseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.