Sisällön tarjoaa Blogger.

Täydellisyyttä tavoittelemassa... ?


Vaikka rakastan selkeää kotia ja sitä, että tavaraa on niukasti esillä, talven tullen kaipaan kotiin lisää pehmeyttä ja kotoisuutta, kynttilöillä hitusen enemmän lämmöntuntua.En tiedä mikä se on ja mistä se johtuu, että syksyisin tulee ihan hirmuinen pesänrakennusvietti, se on siis jotain uskomattoman suurta.

Tekee mieli pyrkiä pitämään täydellisen hyvää huolta kodista, siivoamalla ja järjestelemällä paikkoja ( liekkö tällainen edes mahdollista ).

Tekee mieli pyrkiä täydelliseen äitiyteen ( siinä kuitenkaan aina onnistumatta, eilenkin tuntui, että olen vuosisadan paskin mutsi kun neidillä iski uhma kohtaus ja kyllä, meidänkin tyttö osaa olla temperamenttinen ).

Lisäksi tekee mieli pyrkiä loihtimaan arkisinkin toinen toistaan maittavampia illallisia ( joka käytännössä ei todellakaan toteudu lähes koskaan) vaan ruokalautaselta löytyy perinteisiä kotiruokia kuten makaroonilaatikkoa, nakkikeittoa ja muita yhtä helppoja ja suht nopeasti toteutettavia ruokia.

Yksi asia on kuitenkin mistä en tingi ja se on se oman kodin tunnelma. Arkisin on ihana tulla kotia kun syksyisin ja talven kylminä päivinä voi sytytellä kynttilät palamaan ja nautiskella, välittämättä siitä, teinkö tänään just kaiken niinkuin vuoden mutsit tekisivät ( toisaalta en usko, että mistään maailman kolkasta löytyisi sitä maailman täydellisintä ihmistä.

Hyväksykäämme siis itsemme sellaisina kuin olemme ♥

22 kommenttia

 1. Muhun iskee myös joka syksy kova pesänrakennusvietti. Mä olen oppinut antamaan periksi monessa asiassa tuon täydellisyyden tavoittelemisessa. Kun on todennut, että vähempikin riittää 😊 Aika ei riitä kaikkeen, sitäpaitsi siinäkin on jotain kodikasta kun kaikki ei ole tiptop 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vähän sama juttu, että olen muuttanut tai se on vahingossa muuttunut omaa minääni melkoisesti, en nykyään jaksa ressata oikein mistään ja tämäkin on varmasti yksi syy, miksen tavottele enää täydellisyyttä :D AIka ei tosiaankaan kaikkeen riitä, pitää osata priorisoida :)

   Poista
 2. Osuvia ajatuksia! <3 Meillä monilla naisilla taitaa olla se vika, että pyritään liikaa täydellisyyteen. :D Mutta hei, täydellisiä kuvia sinä ainakin otat! Minkälaisella objektiivilla kuvailet? Yritän haarukoida sopivanlaista omaksi joululahjatoiveekseni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä :D Mutta lohdutetaan toisiamme sillä, että täydellistä naista tuskin löytyy :D

   Mulla on kolme objektiiviä, yleensä kuvaan tamronin 18-200 f/3,5-6.3 objektiivillä :)

   Poista
 3. Ai että, ihan ääneen nauratti tämä. Terveisin toinen p*ska mutsi, joka huutaa uhmaiselle mukulalle että ole nyt jo hiljaa, ja pettyy kerta toisensa jälkeen arkikokkauksiin, joiden piti olla herkullisia, mutta eivät maistu miltään. Ja, meillä on vielä sotkuistakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D ihana kuulla, että ruudun takaa löytyy muitakin paska mutsi titteliä kantavia :D ♥ Ei aina voi olla se lempeä ja hyväntuulinen pullalta tuoksuva äiti jonka pinna kestää loputtomiin :D

   Poista
 4. Ihana teksti. Sama täällä iskee syksyisin! Pesänrakennusvimma ja kun siihen ei ole aikaa Se turhauttaa..no tekee minkä pystyy ja nauttii siitä eli tunnelmoi ja nauttii, vaikkei joka kaappi olekkaa järjestyksessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, nautitaan siitä mitä on ja jaksetaan tehdä <3

   Poista
 5. määkin tunnen paska-äiti fiilistä harvase päivä, koti on kaaoksessa ja illalla miettii olinko varmasti tänään tarpeeksi lasten kanssa, tuliko ärähdettyä turhasta jne.. Ei se äitiys ja arki taida kellään olla niin täydellistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmastikaan ja se joka sanoo että arki on täydellistä ja aina niin järjestelmällistä niin taatusti valehtelee :)

   Poista
  2. Pakko kommentoida tätä kirjoitusta... Ihana kuulla teidän rehellisiä tuntemuksia, välillä nimittäin näitä blogeja ja facebook päivityksiä lukiessa tulee just tollanen olo - joillakin vaan näyttää kaikki olevan niiiiin täydellistä. En myös jaksa uskoo että kenelläkään noin ruusuista elämä voi aina olla, tai sitten on jokin tarkotus silläki että tollanen kuva pitää ulkopuolisille antaa.
   Ja voin sanoo vielä senkin, että koen olevani onnekas kun omat lapseni on olleet pieniä aikoja sitten - tämän päivän äideillä ei ole todellakaan helppoo! Sivusta kun seuraa niin on teillä älyttömät paineet, pitää olla koti kunnossa, lapsilla tietyn merkkiset vaatteet ja kuulua tiettyihin piireihin että tuntee itsensä hyväksytyksi. Onneksi tuo kaikki oli itselle aivan sivuseikka ja sai olla vaan rennosti kotona. Voimia teille! :)

   Poista
  3. Kannattaa muistaa, että blogeissa kerrotaan vaan murto-osa bloggaajan arjesta, en minäkään kerro oikeastaan juuri mitään tänne :D Ymmärrän kuitenkin pointtisi, helpostihan se siltä alkaa vaikuttamaan kun lukee vaan blogia, eikä välttämättä tiedä bloggaajan henkilökohtaisesta elämästä mitään / ei tunne ja blogissa esitellään vain designiä ja merkkivaatteita :) Mutta kuten sinäkin sanoit, ei kenenkään elämä ole pelkkää ruusuilla tanssimista, ei meilläkään :D Joskus on ylä ja alamäkiä matkan varrella, ne kuuluu normaaliin elämään :) Mutta jotenkin itsestä tuntuu, että aina ei ole niin mielekästä puhua kaikista omista asioista tänne, itsekin tiedän, että blogiani lukee sellaiset ihmiset, joille en haluaisi kertoa elämästämme yhtään mitään, mutta minkäs teet, tämä on minulle hyvin rakas harrastus ja yksi henkireikä ♥

   Itse en näe asiaa ihan noin, että olisi paineita, vaan jokaisella meillä on omanlainen elämäntapa. Minä olen aina tykännyt siivoamisesta ja pidän siitä, että koti on puhdas ja täällä on hyvä olla, en saattaisi elää sotkun ja järkyttävän siivon keskellä, ymmärrät varmaan mitä tarkoitan :) Mitä lasten pukeutumiseen tulee, niin jokainen tavallaan, itse haluan satsata laatuun ja merkkiin, olen itse hyvin palkatussa työssä ja niin kauan kun minulla on vara panostaa kotiin, lapseen, vaatteisiin, elämään yleensäkin jne. niin sen varmasti tulen tekemään :D Mitä noihin piireihin tulee niin niistä en tiedä :D Minulla on muutama ihana ystävä ja perhetuttu ja olen onnellinen heistä, ne riittää meidän perheelle :) Minun ei siis tarvitse olla kuin oma itseni ja riittää kun itse hyväksyn itseni sellaisena kuin olen muiden hyväksyntää en kaipaa ♥

   Poista
 6. Onpa tutun kuuloista! Minulle iskee samat tunteet syksyisin.

  Kynttilöitä, tunnelmaa, eikä vielä ole edes joulunaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vielä ei ole edes joulu, vaikka joulujutut pyörii jo mielessä :)

   Poista
 7. Ihanaa lukea, että on muitakin jotka potevat huonoa omaatuntoa äitiydestä ja siitä täydellisyyden tavoittelusta. Itsekin olin ennen hyvin tarkka siivoamisista ja kaiken piti olla järjestyksessä. Sitten oli huono omatunto, kun olin kärtyinen lapsille ja miehelle, vaan siitä syystä että väsyksissä piti ennättää kaikki tehdä. Onneksi nyt on toisin, kun ikää on tullut muutamia vuosia lisää, niin voi katsella kotiakin läpi sormien eikä tarvi olla koko ajan puunaamassa jotain paikkaa. Voi ottaa rennommin ja tosiaan poltella noita ihania kynttilöitä vaikka joka ilta ja nauttia tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meitä äitejä, jotka eivät täydellisiä ole :D Vietän kyllä aikaa lapseni kanssa, mutta osaan ottaa aikaa myös itselleni, jotkut väittävät ( ehkä ne vuoden mutsi ehdokkaat) että se on itsekästä, mutta hittovie, kyllä jokainen nainen tarvitsee hetken omaa aikaa :)

   Poista
 8. Tosi hyvä postaus :-) arjen ilot ja pienestä nauttiminen on kaiken alku ja juuri. Siitä kun pystyy kiinni pitämään niin moni isompi asia tuntuu todella hienolta ja onnistuneelta :-)♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä asioista nauttiminen on vain ensin oivallettava, että sen ymmärtää :) Kyllä itselläkin meni siihen hetki aikaa ♥ Ihanaa torstaita Seija ♥

   Poista
 9. Samat tunnelmat täällä myös. :) Kai se on, kun kesällä puuhaillaan pääosin ulkona niin syksyllä riittää sitten virtaa sisäpuuhiin. :)

  VastaaPoista
 10. Minä kans järjestelin tässä iltapuhteikseni olohuoneen taas uusiks :D Täydellisyyteen pyrin välillä vähän liikaakin, kun ainakaan meillä kodin siisteys ei ikinä kestä muutamaa minuuttia pidempään ja olen ihan liian väsynyt hoitamaan arki-asiat itse miehen metsästäessä ja hoitaessa koiranpentua, enkä siis todellakaan jaksa loihtia mitään hienoja aterioita. Toista päivää peräkkäin nytkin eletään lasten kanssa eineksillä. Yritän opetella nauttimaan hetkestä ja olemaan välittämättä keskeneräisistä hommista ympärillä, mutta se on vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan kuvia millainen olkkarista tuli <3 tuo on totta, arki-illat tahtoo olla niin kiireisiä että ei sitä oikein mitään ennätä / jaksa tehdä :) mutta ei stressata siitä vaan yritetään nauttia :)

   Poista

Kiitos kommentista.