Sisällön tarjoaa Blogger.

Takkapuille säilytystilaaJokunen postaus sitten pähkäilin takkapuiden säilytystilapuuttetta ja mietin, että millainen ratkaisu talveksi saataisiin keksittyä, jotta puita olisi lämpimässä edes jokunen, jotta voisin nakittaa mieheni aina puunhakuun, ettei itse tarvisi ;) Meillä on tapana, että minä sytytän talvisin töistä kotiutuessani takan, koska pääsen kuitenkin aiemmin kotiin ja ei mikään ole sen tympeämpää kuin se, että korissa on muutamia puita säilössä ja heti täytyy kömpiä lumikasojen keskelle hakemaan lisää kylmiä puita (laiskako, noooh en suinkaan, kylmät puut palavat huonosti :D )

Mutta niin tai näin, rakennusvaiheessa kun ei tullut mieleenkään koko takkapuiden säilytysasia, niin ratkaisin tällä kertaa tämän probleemaan tuomalla ylimääräisenä olleen ikean lokerikon eteiseen johon sitten kasattiin puita lämpiämään ja odottelemaan takkaan pääsyä. Miehelle sanoin, että hänen tehtävänään on ainoastaan huolehtia, ettei eteisen säilytyslokerikko pääse tyhjenemään, tähän mennessä se on toiminut aika kivasti :D

Eihän tämä näky välttämättä kaikkien silmää miellytä, mutta joskus se käytännöllisyys on pakko asettaa sisustuksen ja kauneuden yläpuolelle :D

21 kommenttia

 1. Mä tykkään <3 kiva idea.
  Ihana, kotoisa ja lämmin tunnelma huokuu teiltä :) tykkään kovasti tästä sun uudesta tyylistä <3
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina <3 itsekin tykkään tästä lämpöisestä tunnelmasta :) ihanaa viikonloppua teille myös .

   Poista
 2. Aivan ihana ratkaisu! <3 Olen monesti ihaillut juuri kun puut laitettu tuohon :-) Ja melkeimpä tekisi itsekin mieli laittaa vaan sisustuksen takia! :-)
  K a u n i s t a! <3

  Iloa lauantaihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskastahan tänä on, mutta saavat hetken aikaa lämmetä ennen takkaan laittamista :)

   Poista
 3. Muuten hyvä idea ja kaunis, mutta puut ovat homeisia, niin ei niitä kannattaisi säilyttää sisällä, jos ei halua hengitettäväksi myrkyllisiä homeitiöitä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan niitä puita on sisälle tuoda jos niillä meinaa lämmittää takkaa :D kylmiltään niitä ei oikein kannata sytytellä :D

   Poista
 4. Minun silmää tuo nimenomaan miellyttää. Puuthan ovat aivan ihana sisustuselementti siinä missä tarpeellinen talonlämmittäjäkin. Tuovat niin kodikasta tunnelmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan ne kauniita, puut tuo luonnonläheisyydellään lämpöä sisustukseen :)

   Poista
 5. Kyllä mun silmää miellyttää vaan kovasti ja varmasti ihan kätevä ratkaisukin. Onnekkaita te takan omistajat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kätevä ratkaisu :) helpottaa kummasti arkipäivinä puun kantamista kun ei minun tarvitse kantaa :)

   Poista
 6. Meillä on kodinhoitohuoneessa kaksi ulos tarkoitettua puista säilytysarkkua, joista toinen on varattu puille. Puita mahtuu reilu kottikärryllinen arkkuun ja kottikärryt saa kodarin ovesta arkun viereen. Meillä oli pakko ideoida tälläinen, koska talo lämpiää puilla kuten myös sauna, joten puita kuluu ja niinkuin sanoitkin, kylmät puut eivät syty kunnolla. Arkkujen päälle on ommeltu patjat, jotka on päällyst samalla kankaalla kun kodarin verhot. Näin arkut toimivat istuimina saunaan menijöille. Ratkaisu on mielestäni kiva ja suurin osa ihmisistä ei ole edes tajunnut että ovat arkkuja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tosi kivalta ratkaisulta. Harmi kun meillä on niin pieni kodari ettei sinne mahdu, vaikka paikkana se olisi erinomainen :)

   Poista
 7. Tuo hylly on kyllä kätevä juurikin tähän tarkoitukseen, meilläkin oli noin viimetalvena :-)
  Eikä se pahalta näytä sisustusmielessäkään! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, eihän se sisustusmielessäkään paha ratkaisu ole , mutta roskaa niistä puista tulee , en tykkää ;) mutta käytännöllisyys menee kaiken edelle :)

   Poista
 8. Kiva idea mun mielestä :) Klapit on kyllä niin kauniita pinoittuina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ovat kyllä kauniin näköisiä :D

   Poista
 9. Mä tykkään kyllä, meilläkin on osa puista näkysällä :) Ja mikään ei tosiaan oo inhottavampaa kuin lähteä rämpimään lumeen puunhakuun... Itse hain eilen viisi kasallista puita sisälle, niin nyt taas pärjäää vähän aikaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei puut onneksi kauaa sisällä vanhene kun poltellaan päivittäin takkaa :)

   Poista
 10. Kannattaa myös huomioida se, että puista voi tarttua home tapettiin, mutta muuten todella kiva säilytysteline.

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En viitsi kommentoida mitään liittyen tähän aiheeseen ;D Kaikki nyt ei vain ymmärrä kaikkea :D

   Poista
 11. Hieno idea kyllä tuo hylly! Mut ei tuohon takan viereen mahtuisi tuon hylly-sarjan se korkea 4:n kolon pysty-versio? Alimman kuvan vasempaan reunaan, siis takan vas puolelle? Se vois olla kans kivan näköinen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.