Sisällön tarjoaa Blogger.

Värien käyttö sisustuksessa
Muistaakseni vuosi sitten jouluksi hankin nämä joulunpunaiset tiimarin tyynynpäälliset, mutta jostain syystä ne olivat unohtuneet käyttämättöminä kaapin uumeniin. Tilanne täytyi korjata ja päälliset pääsivätkin heti käyttöön.

Mietin viikonloppuna, että miksihän sitä ei yhtä uskaliaasti voi käyttää värejä jokaisena vuodenaikana, miksi se värin käyttö rajoittuu vain jouluun ? Itse ainakin tiedostan ja tiedän, että olen äärettömän huono sisustamaan väreillä, en vain yksinkertaisesti osaa niitä käyttää, opettelemallahan sitä oppisi ja kieltämättä keväällä kuulostaisi jokin pastellisävy oikein kivalta piristykseltä sisustuksessa, mutta saas kattoa nyt.

Millainen värien käyttäjä sinä olet? Käytätkö sujuvasti vuodenaikojen mukaan tehostevärejä, vai rajoittuuko värien käyttö sinullakin näihin tuttuihin ja turvallisiin harmaaseen ja valkoiseen :D ?

19 kommenttia

 1. Ihanasti sopii nuo punaiset tyynynpäälliset teidän kodin sisustukseen :) värienkäyttö sisustuksessa on kyllä meille suomalaisille jotenkin vaikeaa, ehkä sitä jotenkin pelätään yhdistää eri värejä. Teoriassahan väriyhdistelmiä on vaikka mitä... on vastaväriyhdistelmiä, valööriyhdistelmiä, lähiväriharmoniaa jne. Omassa työssä näitä tulee käytettyä, mutta oon huomannu, että viime vuosina on toivottu esim. kodin pintamateriaaleissa aika paljon harmaata, mustaa ja valkoista yhdistelmää. Toki pohjaväreinä ne toimivat hyvin ja taustana kaikenlaisille väreille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä kieltämättä vaikeaa, vaikka ei oikeasti ole olemassa varmastikaan sitä oikeaa ja väärää värienkäyttöä, ehkä niitä vaan siis pelätään ihan turhaan. Kyllä minäkin tykkään siitä, että suuret asiat on vaaleita, kiintokalusteet, seinäpinnat, lattiat jne, jotta sitten joskus kun rohkaistuu, voi niillä väreillä luoda sitä kontrastia ja syvyyttä sisustukseen :D Muistan kun joskus 2000 luvulla ensimmäisen rivariasunnon oston yhteydessä olisin halunnut keittiöstä limenvihreän :D Värinähän se on ihan äärettömän räikeä ja se ajatus jäi sitten toteuttamatta :D Ja kieltämättä sellaiseen keittiöön olisi kyllästynyt aika nopeasti ( ehkä :D )

   Pitäisi siis uskaltaa paljon rohkeammin käyttää värejä, virheistähän aina oppii ja kukaan ei ole seppä syntyessään :D

   Poista
  2. Jep näinhän se on :) Muistan kans kun muutettiin aikoinaan 2000-luvun alussa valmistuneeseen ekaan yhteiseen kotiimme, niin siellä oli sellaiset kanankeltaiset maaliseinät mm. vessassa. Migreeniä pukkasi kun vessaan päin edes katsoi, heh. Aika nopeesti muuttu keltaiset maaliseinät valkoisiksi, oiskohan asuttu pari päivää :) ja taas pystyi hengittämään. Mutta tykkään keltaisesta toki, mutta sillai maulla toteutettuna ;)

   Poista
 2. Voi vitsit! Missähän mun nuo samanlaiset on... Valokuvistani hoksasin, että meilläki on nuo punaiset jossain! :'-D
  Meiltä noita väriläiskiä kyllä löytyy, joskin vähemmän kuin ennen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllähän sinä taisit itsellekin silloin näitä ostaa ;) Muistaakseni sinä toit nämä minullekin :D Ehdottomasti siis kaappeja penkomaan ja joulunpunaisia päällisiä etsimään :D

   Poista
 3. Luen paljon sinun blogiasi ja teillä on ihan äärettömän kaunis koti. Aivan eri tyylinen kuin omani, mutta silti pidän tästä erittäin paljon ja niitä harvoja blogeja joita käyn päivittäin seuraamassa ja jotka on kirjamerkkeihin talletettu! :) Itse olen maanläheisten värien käyttäjä, joskin joulun aikaan tuon punaista pellavan kanssa yhdistettynä. Keväisin tykkään käyttää pastellisävyjä ja suosittelen kyllä kokeilemaan! :)
  -Tiina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, mukava kuulla, että edes joku pitää kotiamme kauniina, vaikka sisustusmaku ei kohtaisi ♥

   Maanläheiset värit ovatkin upeita ja itselläkin pitäisi niitä käyttää enemmän, ehkä voisin kevääksi ottaa tästä kommentistasi vinkkiä ja suosia pastellia sekä maanläheisiä sävyjä kun aurinko alkaa jälleen keväällä paistamaan ♥

   Poista
 4. Tuttu ja turvallinen on myös täällä se juttu :) mutta syksyllä innolla sinapin keltaista otin asteittain mukaan :)

  Vitsi, nuo ovat ihanat päälliset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus pitäisi kyllä repäistä oikein kunnolla :D Nooh, ehkä en ainakaan itse uskalla, mutta edellisen kommentoijan sävyt ( maanläheinen ja pastelli ) sai kyllä mielen muuttumaan, että ehkä voisi noilla aloittaa keväällä :D

   Poista
 5. Joskus on kiva käyttää värejä sisustuksessa. Meillä kyllä pääosin on vaalea-harmaata, mutta esimerkiksi lila ja violetti on kivoja piristeitä syksyllä. Toisaalta taas tykkään neutraaleista väreistä, enkä niin kaipaa väripilkkuja. Pojan huoneessa on väriä riittämiin. :D

  Ihanaasti sopii tuo punainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lila on kyllä oikein kiva :D Itse huomasin nyt viikonloppuna, että olen ihastunut tumman siniseen, jota makkariin laitoin tyynynpäällisten muodossa :)

   Poista
 6. Täälläkin ollaan arkoja värien suhteen. Keltainen on ollut sellainen voimaväri nyt viimeiset vuodet ja sitä jonkin verran käytän. Kylläpä näyttää ihanan herkullisilta nuo punaiset tyynyt kaiken tuon harmonian keskellä, kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen kuulostaa niin kauniilta väriltä, jota toivoisi että osaisin itsekin käyttää, mutta ei vaan luonnistu :) Ikeasta ostin joskus keltaisen koristetyynyn ja kaapissa se on siitä asti ollut, ei vaan osaa niin ei osaa :D

   Poista
 7. Minä olen oikea väriallergikko mutta sinulla on taito hyppysissäsi kun saat puneisenkin sopimaan noin kauniisti sisustukseen, hatunnoston arvoinen asia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos kauniista kommentista ♥ Itse olen viime aikoina sopeutunut aika hyvin tähän rusehtavaan sävyyn sisustuksessa ja opetellut, että on muitakin sävyjä kuin valkoinen, harmaa ja musta, kieltämättä tuntuu aikasta vapauttavalta käyttää muitakin sävyjä :D

   Poista
 8. Sama juttu; valkoista, mustaa, harmaata. Jouluisin hiukan punasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Ihanaa, että joku muukin on tällainen väritön persoona :D Tosin minä opettelen tätä rusehtavaa :D

   Poista
 9. Mä kyllä käytän eri värejä vuodenaikojen mukaan. Joskus syyskuun tienoilla laitan violetin sävyiset verhot olohuoneeseen ja keittiöön, sohville samaa sävyä tyynyt. Viime viikonloppuna laitoin viinipunaiset jouluverhot olohuoneeseen ja keittiöön saman sävyisen kapan. Tyynyt myös vaihtoivat päällisiä. Tammikuussa taas palaan lilan sävyihin ja joskus huhtikuussa sävyt ovat limenvihreää. Matot ovat pääosin hyvin vaaleat ympäri vuoden. Esim. erivärisiä tuikkuja ja kynttilöitä vaihtamalla saa paljon muutosta eri vuodenaikoihin. Mä en ole erityisesti punaisen ystävä, mutta jouluna sitä kyllä meiltä löytyy mm. verhoissa ja tyynyissä, sekä muutamien tonttujen muodoissa. Kukat ovat jouluna pääosin valkoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllähän sitä luulisi, että värien käyttäminen voisi olla helppoa, mutta kyllä minä vaan sanon, että minulla se tuottaa vaikeuksia :) Ehkä se on se kun ei ole tottunut ?

   Sinun sävyt kuulostaa tosi kivoilta, hienoa, että jotkut osaavat värejä käyttää ♥

   Poista

Kiitos kommentista.