Sisällön tarjoaa Blogger.

Joulu pois ?


Vaikka joulu alkaa olemaan tältä vuodelta ohi, en millään raskisi kerätä tähtiä pois ollenkaan. Tänään kyselin hieman kauttarantain mieheltä, onko paperiset House Doctorin tähdet ollenkaan jouluisia, vastaukseksi sain harmikseni, että kyllähän tähdet jouluun kuuluvat :D Olisin niin toivonut hänen vastaavan, että tähdet eivät ole ollenkaan liian jouluiset ja voit pitää niitä ympäri vuoden ;) Mutta ei voi mitään, pikkuhiljaa ( kuten jokainen vuosi ) alan karsimaan jouluisia juttuja pois tapaninpäivän jälkeen. Mitenkäs teillä, pidättekö jouluist tavarat, kuuset ja koristeet loppiaiseen saakka ?

Jotenkin koen, että haluan aloittaa uuden vuoden raikkaassa kodissa, ilman joulunpunaista ( en valitettavasti voi tälle ajatusmaailmalleni mitään :D Uuden vuoden kynnyksellä täytyy alkaa muutoinkin miettimään tulevia lupauksia uudelle vuodelle ja pohtia mitä mahdollisesti voisi tehdä toisin ja mihin asioihin pitäisi jatkossa panostaa enemmän :) Mutta palaillaanpas näihin asioihin vähän myöhemmin.


Onneksi kynttilöitä voi poltella vuoden jokaisena päivänä jos haluaa, ne eivät ole jouluisia ja sävyillä saa vuodenaikoihin vaihtelua :) Lösyin halpa-hallista oikein kivanmallisia pisarakynttilöitä, jotka sopivat hyvin näihin festivo jalkoihin, sävymaailmakin mätsäsi tällä kertaa muun kodin kanssa :D 

Nyt täytyy lähteä vielä ottamaan tuore vuokaleipä uunista, sillä olen aamun häärännyt keittiössä leipien parissa :D

51 kommenttia

 1. Kyllä miehelläsi nyt kävi ajatusvirhe; tähdethän ovat talvisia ja talvi on vasta alullaan. Omiani aion pitää ainakin helmikuulle asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D No luulen, että hän ei anna minun pitää punaisia joulutähtiä ikkunassa koko talvea, vaikka ne kuin talvisia olisivat. Noita muutamaa House Doctorin paperitähteä voisi yrittää pitää ja katsoa kuin kauan menee, että mies huomauttaa niistä :D

   Poista
 2. Ensi viikolla lähtee meiltä kaikki jouluiset koristeet pois! Muutamat valot saavat jäädä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin tänään purkaa olkkarin kuusen :D

   Poista
 3. Minulla on kolme tähteä; turkoosi, punakuvioinen ja beige, ympäri vuoden, niissä ei ole valoja. Isot valolla olevat tähdet annan olla tammikuun, ne ovat valkoiset.
  Kauniita kuvia!
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy minunkin ehkä rohjeta kokeilemaan, josko mies ei huomaisi nuita paperitähtiä :)

   Poista
 4. Joulu lähti pois joulupäivän iltana. Perinteisesti. Mikä ihana vaaleus ja raikkaus ilman kaikkea sillisalaattia! Mustat isot paperitähdet pidän ikkunoissa läpi vuoden. Sopivat loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että joku muukin uskaltautuu kertomaan ääneen, että joulu saa kyytiä heti aaton jälkeen :) Minäkin karsin tänään lähes kaiken pois :)

   Poista
 5. Kyllä piti eilen jo karsia enimpiä pois, olkoon kuusi vielä hetken ;-) Eihän nuo HDn tähdet niin jouluisia ole, ihania talven koristeita :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Minä karsin tänään kaiken jouluisen pois, nuo muutamat House Doctorin tähdet saa jäädä :)

   Poista
 6. Tähdet kuuluvat ei vain jouluun vaan myös talveen. Ennen annoin joulun olla loppiaiseen saakka, mutta nyt on toisin. Punainen alkoi ahdistaa jo tapanina. Tänä iltana saa punainen lähteä ja osa tontuista. Jätän sellaiset koristeet, mitkä sopivat myös talveen. Kuusi saa vielä olla...hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmaan makuasia, mies ei pidä niitä talvikoristeina vaan joulukoristeina, minä voisin pitää noita paperisia ilman valoja olevia tähtösiä ympäri vuoden :)

   Poista
 7. Uuden vuoden yli pidetään kuusi ja muut koristeet, sitten siinä jonain päivänä (ennen loppiaista kyllä huomattavasti todennäköisesti) korjataan pois. Jouluvalot (myös tähdet) saa olla kyllä vielä varmaan tammikuun ja jotkut pidempäänkin... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en muista koskaan, että meillä olisi ollut joulujutut esillä loppiaiseen saakka, tosin neiti alkoi tuossa kapinoimaan kun kerroin, että tänään lähtee joulu :D

   Poista
  2. Siis oikeesti...eikös se joulu ole juurikin lasten juhla,niin etkö millään voinut sitä uhrausta tehdä lapsesi eteen,että olisit ne jouluiset koristeet jättänyt.Joskus tuntuu kyllä siltä ,että mihin tämä maailma oikein on mennytkään. Älä vedä tästä kuitenkaan hernettä nenääsi ;)

   Poista
  3. No kyllä, oikeasti ;) Ajattele kuinka julma äiti olen ! Kyllähän minä neidin huoneessa joulun annoin olla, hänellä on siellä oma kuusi ja omat koristeet, älä tuomitse ja syyttele kun et meillä ole tänään piipahtanut ;)

   Poista
 8. Just aamulla keräsin kaiken punaisen pois. Mustan pillihimmelin, valkoiset tähdet ja höyhenkranssin jätin. Kuusi oli pakko jättää, kun tytöt on mummolassa ja suuttuvat vielä, jos vien sen pois ilman niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aloitin jo karsimisen, olkkarista lähti kuusi, mutta neidin huoneeseen piti kuusi jättää kun hän nousi kapinaan :D

   Poista
 9. Täällä ei raaskisi millään karsia pois! :-) Saa olla loppiaiseen saakka, ainakin suurin osa. Ehkä jotain lähtee jo aikaisemmin. Paperitähdet on koukuttanut niin kovasti, ne ei ole mielestäni jouluisia. Ainakaan ilman valoja :-)

  Mukavaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihailtavaa kyllä se, että annat olla niin kauan aikaa, minä en vaan osaa :D

   Poista
 10. Minä ehkä annan olla loppiaiseen asti. Siitä vähän aikaa, niin ajattelin tehdä olkkarista ja keittiöstä ihan valkoisen kun päivä valostuu ja luonto on luminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa erittäin kivalta suunnitelmalta ♥ Itsekin mietin, että vaihtaisinko verhot, mutta en taida niitä vielä raskia vaihtaa :)

   Poista
 11. Minulla kans heti tapaninpäivän jälkeen on pakko saaha raivata joulu pois. Tänä vuonna se oli jotenkin haikeaa, mutta tein sen silti. :) Uuden suunnittelu ja odotus alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hih :D Meitähän on paljon, jotka raivaa joulun heti pyhien jälkeen :D Toden totta, uusi vuosi ja uudet kujeet :)

   Poista
 12. Täällä on myös siivottu joulua pois. Laitan sitä mieluummin aina etukäteen ja fiilistelen rauhassa, mutta kyllä tapaninpäivänä kuusi ja muut koristeet lähtee kaappeihin. Ihana odottaa uutta vuotta ihan eri tunnelmissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, aikaisin esille ja joulun jälkeen pois, olen samalla linjalla sinun kanssa :D Ihanaa sunnuntaita.

   Poista
 13. Joulujutut lähtivät eilen kaappeihin takaisin ja kuusi pihalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Meilläkin on karsittu jo lähestulkoon kaikki :D

   Poista
 14. Joulu saa olla vähintään loppiaiseen asti. Jos kuusi ei varista, saa olla Nuuttiin asti. Myös isot valkoiset tähdet saa olla ikkunoissa pidempään, samoin ulkovalot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, ihailtavan pitkään jaksatte joulujuttuja katsoa :) Ulkovalot meilläkin saa olla koko talven :)

   Poista
 15. Hih, kyllä täälläkin vähän tekisi mieli jo jotain karsia, mutta paperitähdestä en taidä luopua koko talvena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jätin muutaman paperitähden, ne saa olla vielä ainakin :)

   Poista
 16. En kyllä ihan vielä siivoa pois kun laitoinkin jouluiseksi vasta aaton aattona :) tuntuisi aika turhalta laittaa ollenkaan jos nyt jo siivoisi. Ehkä uudenvuoden jälkeen lähtee suurimmat jouluisuudet mutta osa on loppiaiseen asti. En ole itse tottunut taas siihen että joulu on esillä kovin paljon ennen joulua, ne kuitenkin tuo sen joulun tunnun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti osa syy miksi jaksat katsella sitä pidempään :) Meillä kuusi tulee jo joulukuun alussa, joten heti joulun jälkeen siihen alkaa porukka kyllästymään :D

   Poista
 17. Meillä on aiemmin ollut (kun on kuusi ollut) kuusi ja koristeet melkein loppiaiseen, mutta nyt jo lähestyvän muutonkin vuoksi keräilen joulun pois, kunhan kotiudumme. :) Kovastihan meillä ei tänä vuonna joulua ollutkaan, kun olimme viikon mummilassa.

  Ihanaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele, kohta pääsette muuttamaan, joko jännittää :) ?

   Poista
 18. Meillä myös lähti äsken sekä keittiön että olohuoneen kuuset :) ajattelen samoin, eli haluan alottaa uuden vuoden puhtaalta pöydältä, joulu kuuluu kuitenkin silloin sinne viime vuoteen. meillä laitetaan kuusi aina itsenäisyyspäivän iltana niin kyllähän se tapanin jälkeen saa jo lähteäkin. ihana selkeys, nyt vielä keittiön "jouluverhon" vaihtaminen valkoiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, uusi vuosi on mukava aloittaa puhtaalta pöydältä ja ilman turhia koristeita :)

   Poista
 19. Joulu saa olla vielä.tosin kaikki muutenkin vaaleaa.punaista ja tonttuja ei ole.kuusi,aito tuodaan sisään aina aattoaamuna,ei karista vielä,joten saa olla loppiaiseen jos niikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä jos kuusi ei vielä varista, tosin eihän siitä aatosta vielä montaa päivää ole :)

   Poista
 20. Minä taidan olla ihan eri linjalla kuin kaikki muut.. Joulun olen aina pitänyt Nuutinpäivään asti, kuusta ja koristeita myöten. :) Tänä vuonna ei tosin niin runsaasti ja punaisella olla koristeltu, mutta kyllä joulu kotona näkyy vielä useamman viikon. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Melko pitkään pidät joulun talossa, mutta eihän se haittaa, jos tykkää niin saahan sitä pitää ♥

   Poista
 21. Koristeet ja kuusen laitoin toista viikkoa ennen joulua, koska joulun odotus on niin ihanaa. Mä siivoan yleensä kaiken punaisen pois ennen uutta vuotta. Niitä kun ei tahdo jaksaa katsella pitkään. Joulukuusi (valkoinen), jouluvalot ikkunoissa ja muut koristeet ovat yleensä loppiaiseen. Ulkovalaistus on sitten pidempään, ehkä tuonne helmikuun alkuun saakka. Tuntuu aina koti niin puhtaalta, kun kaikki joulukrääsä lähtee. Niin se vain on, vaikka jouluihminen olenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, joulun odotus on se paras aika <3 meilläkin pihavalot saa olla pidempään ei jaksa pakkasella poistaa niitä :) tosin joistakin otetaan töpselit irti :)

   Poista
 22. Minä keräsin tänään kaikki joulukoristeet pois ja tyhjensin kuusen. Isäntä saa viedä sen ulos kun tulee töistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että näinkin paljon on porukkaa Jotka ovat keränneet jo nyt joulun pois, luulin että saan vain haukut aikaisesta joulun riisumisesta :)

   Poista
 23. Ehdottomasti loppiaiseen... työllä ja tuskalla sain juuri ennen joulua vasta koristeet paikoilleen ja ainoa aika jolloin ehtii nauttia niistä on tämä joulun aika joten koko rahan edestä loppuun saakka! :) Tähtiä miulla on ympäri taloa, ympäri vuoden. Meillä tähdet kuuluu ihan arkiseen elämään. Mutta tosiaan jokainenhan tekee juuri niin kuin itsestä parhaalta tuntuu. Oma koti on se paikka jossa pitää pystyä tekemään oman perheen tavalla, ei tarvitse elää muiden ohjeiden mukaan. ;) Oikein hyvää loppuvuotta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin jos on juuri jouluaatoksi ehtinyt saada kaikki paikoilleen niin sitä mielellään nauttii niistä pidempään :D Meillä on nautittu monta viikkoa ennen joulua, joten niiden oli aika lähteä :D Ihanaa loppuvuotta myös sinulle ♥

   Poista
 24. Olen kyllä justiin samanlainen! Huomenna viimeisetkin lähtee,vaikka meillä ei paljon joulua ole ollutkaan. Ja ne tähdet,meillä kaikki on valkoisia. Pari valotähteä saa olla ainakin tammikuulle asti. Muita katson pitempään,meillä on muutenkin paljon tähtiä ympäri vuoden. :-) Mutta,onhan niitä kevätvärejäkin kiva pikkuhiljaa työntää johonkin.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Ihanaa kuulla, että en ollutkaan ainoa tässä, että joulu lähtee jo pyhien jälkeen :D Uusi vuosi on vaan mukava aloittaa puhtaalta pöydältä :D

   Poista
 25. Taitaa vähän kuusen kohalla riippua siitä onko talossa muovikuusi vai aito kuusi. Meillä aito, joka tuodaan sisälle aatonaattona, ihan niinkuin lapsuudessakin tehtiin. Kuusi kerätään pois yleensä uudenvuoden jälkeen. Tekokuusen omaavat taitavat koristella kuusensa monesti jo viikkoja ennen joulua, ihmekkös tuo jos Tapanina alkaa viimeistään tympimään muovinen puu olohuoneen nurkassa ;)

  -Paula

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.