Sisällön tarjoaa Blogger.

Miksi sisustukseen kyllästytään? Mikä on kodikasta? Olenko materialisti?

 Nyt tulee ehkä kaikkien aikojen pisin postaukseni :D En millään malttanut olla ruotimatta osto ja sisustus käyttäytymistäni. Monet tuskin näistä asioista puhuvat, kukapa nyt haluaisi tunnustaa, että bloggaajallakin voi tyylitaju ja maku olla hukassa tai kuinka materialisti tämäkin bloggaaja nyt vain sattuu olemaan :D Avaan hieman omaa tarinaani, toivotaan, että jaksatte lukea ♥


Toisinaan blogeissa törmää kommentteihin, jotka ovat kirjoitettu pieni ruuan muru hampaankolossa, jossa arvostellaan bloggaajan sisustusmakua ja kirjoitetaan kuinka tyylillisesti ison virheen bloggaaja onkaan tehnyt ladaessaan kodin täyteen eriltyylisiä ja esimerkiksi eri aikakausilta olevia kalusteita. Kuinka pöydillä on liikaa tavaraa, tai liian vähän. Tai kuinka koti näyttää liian valkoiselta ja kodin sielukkuus puuttuu. 

Monesti näihin kommentteihin törmätessäni omankin blogini kommenttikentässä, olen useaan otteeseen miettinyt, että millainen on sitten se ihana, täydellinen koti jossa kaikki on viimeisen päälle laitettu ja sisustettu, mistä ei löydy kenenkään mielestä mitään kritisoitavaa ? Onko sellaista edes olemassa ? 

Sain itse muistaakseni kesällä yhden sähköpostin lukijalta ( hienoa, posti oli kirjoitettu oikealla nimellä ), jossa lukijaa harmitti kovasti se kuinka kodistamme puuttuu tarina ja sielu. On vain kasa huonekaluja joiden ympärille on rakennettu koti. 

Jäin tuolloin miettimään kotiamme ja sitä, mitä kodissamme on sellaista mistä pidän tai mitä moitteita voisin itse sisustuksestamme sanoa. Olin juuri kesän kynnyksellä herännyt itsekin siihen, että kaipaan ympärilleni kodikkuutta. Lisää lämpöä sisustukseemme sain vanhoilla kalusteilla, jokin niissä vain viehätti ja päähän pinttymältä hankkia muutama vanha lipasto ei vain voinut välttyä. Ihastuin värinä mustaan, joka toi valkoisen ja harmaan rinnalle enemmän ryhtiä. Aloin sisustaa kotiamme siten kun itsestä tuntuu, eikä siten kuinka monista blogeista ideoita ammentamalla olisi voinut upean kodin saada aikaan. 


Tällä hetkellä kodissamme vallitsee vaalea 60- 70- luvun tyyli sekoitettuna tanskalaisella sisustuksulla ja ihan ripauksella marokkolaisuutta ;) Melkoinen sillisalaatti siis, mutta en harmittele sitä yhtään. Kotimme ja sisustuksemme on just ihana sellaisenaan meidän perheelle. Koemme kotimme lämpöisenä, kodikkaana ja paikkana jossa haluamme olla.  

Ja todettakoon, ensimmäistä kertaa tämän sillisalaatti sisustustyylin vallitessa myös te jotkut blogini lukijatkin olette sanoneet, että nyt meillä on kodikasta, joka on ihan super mahtavaa kuulla ♥ Silti uskallan sanoa, että edelleen kodissamme on ehkä hitusen liikaa tavaraa esillä, pitäisi osata sisustaa krääsällä hillitymmin.


Aiemmin kodissamme ja etenkin sisustuksessa ahdisti se värittömyys (pelkkää valkoista ja harmaata) ja sen tarinan puuttuminen mistä lukijakin kerran minua huomautti. Koin, että kodissamme ei näkynyt eletty elämä, vaan ainoastaan ympärillä olivat ne läjä ihania kalusteita kauniisti sommiteltuna :) Tai sitten ei, se on muuten niin erikoista, että ulkopuolinen näkee kodin aivan eritavalla kuin asukas itse. Jos itsestä tuntuu, että koti on tylsä ja kauhea, niin ulkopuolinen voi olla sisustukseen korviaan myöten rakastunut :D Ja onhan se varmasti totta, yksinkertainen, todella hillitysti sisustettu koti, se on kaunis, näin jälkikäteen meidänkin kodista vuonna 2012 otettuja kuvia, mutta jokin, jokin näistä vaan puuttuu ?

Itse olen äärimmäisen kyllästyvää sorttia, en vaan voi ymmärtää sitä, että miten ihmeessä yhdelle ihmiselle voidaan suoda se kaikki mahdollinen, että se kyllästyminen iskee ihan yks kaks ja nopeasti? Viimeisimpänä esimerkkinä kerrottakoon nyt tämä joulun aika, loka-marraskuun vaihteessa oli mieletön vietti saada tavaraa esille ( voi hyvä luoja ) ja niitä tavaroitahan esille nosteltiin :D Mutta yks, kaks, tsadaa, kuin puskista iski jälleen se kyllästyminen, se tavaramäärä alkoi ahdistaa ja en vaan kestänyt katsella sitä. Viime päivät onkin menneet siihen, että tasoja on karsittu ja koti palautettu niin sanottuun "normaali" krääsä valmiuteen :D 


Oikeastaan tälle tarinalle on useampi syy, miksi tästä kirjoitan..Haluaisin vähän avata ajatuksia niin itselleni kuin muillekin..

a ) Olenko minä ainut, joka kyllästyy sisustukseensa? 
Luulen, että en, mutta tätä postausta kirjoittaessani alkaa tuntumaan, että en ole nyt aivan varma enää asiasta :D
 
b ) Johtuuko kyllästyminen siitä, ettei tiedä mitä ja minkälaista tyyliä sisustukselta haluaa ?
Minun kohdallani väittäisin, että tyylini on tällä kertaa tiedossa aika selkeästi ja tätä haluan edelleen, siihen en ole kyllästynyt :D Olen edelleen ihastunut 60-70- luvun kalusteisiin ja niiden tuomaan lämpöön. 

c ) Miksi ihmeessä pyörittelen huonekaluja ympäri kämppää pitkin viikkoa? 
Muutoksenhalua, ehdottomasti ! Mutta miksi ? ; En tiedä. Kukahan tietäisi ja osaisi kertoa vastauksen ?

d ) olenko vain niin materialisti, että rakastan kauniita esineitä, että en vain osaa olla ostamatta niitä ? 
Kyllä, sillä kauniit esineet ovat vaan ihania, ei siitä pääse yli eikä ympäri, mutta olen samaa mieltä siitä, että voisin jatkossa ostaa huomattavasti vähemmän :D Tiedän, että maailma on täynnä ihania esineitä eikä minun tarvitse omistaa niitä kaikkia, mutta arvatkaapa kun enkeli ja piru istuvat olkapäälläni kauppareissulla ja tappelevat siitä että ostetaanko tuotetta vai ei ;) Kumpihan niistä yleensä voittaa :D :D Tiedän, että minunkin pitäisi oppia nauttimaan siitä, mitä ympärilläni kodissa on ja olla ostamatta niitä jokaista ihanaa esinettä, helpommin sanottu kuin tehty. Eihän meilläkään toki kaikki kauniit ja ihanat esineet ole yhtäaikaa esillä ( tai no vastahan ne oli ja kyllästyminen iski :D ) joten niitä voi vuorotellen ihastella ja osan pitää kaapeissa.
 
e ) Onko olemassa täydellisesti sisustettua kotia, mistä kenelläkään ei olisi kritisoitavaa
Tuskinpa vain, meitä on niin monen monta sisustajaa ja tyylien rakastajaa, kaikki eivät miellytä kaikkia, eikä kaikkien tarvitse tykätä kaikesta. Jokainen koti on persoona ja uskon, että jokainen koti on sisustettu rakkaudella. Ei ole olemassa oikeaa tai väärää sisustustyyliä tai tapaa ja erilaisuus on upeaa. Meidän vain pitäisi kunnioittaa jokaisen henkilökohtaisesti luomaa kotia ja tyyliä, vaikkei se meitä itseämme miellyttäisi. Toki meitä julkisesti kotiaan esitteleviä sisustusbloggaajia täytyy toisinaan pudotella maan pinnalle laukomalla niitä negatiivisiä ajatuksia :D

f ) lukijoiden esittämät kommentit kannattaa ottaa rakentavana palautteena ja pohtia niitä hieman syvemmin ja nähdä kirjoitus positiivisessa valossa.  
Ei jokaisesta eri mieltä olevasta kommentista kannata vetää hernettä nenuun, vaikka lukija ei samaa mieltä sisustuksesta kanssasi olekaan. Mutta on tärkeää se, että kuuntelee ja punnitsee kommenttia ja antaa sille mahdollisuuden. Tällä tavoin minunkin silmäni heräsivät sisustusta kohtaan, vaikka täydellinenhän tämä sillisalaatti ei tule kuunaan olemaan, mutta ei me täydellisyyttä edes haeta, haluamme että kodissa näkyy eletty elämä ja että siellä viihdytään.

Tulevaisuuden näkymät sisustuksessa? 
Itse aion pysytellä alla olevan kollaasin ryhdittämällä linjalla, eli perus sillisalaattia luvassa :D Yritän näillä neutraaleilla, maanläheisillä sävyillä minimoida kyllästymistä ja pyrkiä pysyvyyteen, sitä minä haluan, pysyvyyttä ja etten joka viikko raahaa ja vaihda niitä huonekalujen paikkoja :D Olisiko tässä kenties uuden vuoden lupaukseni, ehkä :D

Tällaisia ajatuksia tänään, ihanaa sunnuntaita :D

35 kommenttia

 1. Ihan mahtava postaus :) iso peukku tälle :) mahtavaa että kirjoitit aiheesta :)

  Itse olen samanlainen kyllästyjä kun sinä. Tänä vuonna onkin koko huonekalusto mennyt uusiksi :) ja ajatella että jotain voisi jo vaihtaa :D kaksiossa se tietysti rajoitetumpaa mutta ideana sama. Tätä tämä sisustaminen on. Sitten tiedän taas kaveripiirissä niitä jotka kerran ostaa verhot ja tyynyt yms. Ja ne ovat siinä kymmenen vuotta. Kaikki omalla tyylillään :) kenenkään sisustus ei ole mielestäni sen oikeampi tai väärempi. Koti pitää miellyttää silmää itselleen vaikka siellä sitten vaihtuisikin ilme usein :)

  Olen muutaman kerran sinulle kirjoittanutkin että mielestäni teillä on nyt todella kodikasta <3 tämän uuden ilmeen myötä :) minusta on kovin lämmin tunnelma jonka saat tänne ruudun toiselle puolelle mahtavasti :) kiitos siitä <3

  Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Jotenkin niin tuttua tuo huonekalujen uusiksi laittaminen ;) IHanaa, että joku muukin myöntää sen, että kyllästyy helposti ja itseäkin toisinaan hieman hävettää, että jos olen ostanut jonkin kalusteen, vaikkapa pari kuukautta sitten, niin ihan helposti siihen saattaa kyllästyä kuukaudessa ;D Tää sisustelu on niin jännää :)

   Olet, just sinä olet yksi niistä, joka on sanonut, että meillä on nykyisin kodikasta ja se tuntuu just mahtavalta kun sinä olet seurannut tätä hommaa kohta pian 5 vuotta, ajatella :D

   Kiitos Seija, että jaoit ajatuksesi ♥

   Poista
  2. Ilman muuta :) tämä oli mahtava postaus :) ja niin samoja piirteitä huomaan itsessäni! Jatketaan samaan malliin :)

   Poista
 2. Mikäs harrastus se sisustaminen sitten enää olisi, jos joskus valmista tulisi? Eli ei, ei tarvitse eikä pidäkään olla koskaan valmista. Ainainen muutos on ihaninta, mutta tietysti rajansa silläkin. Ja tuttua tuo "runsauden pula" eli kun tykkää niin monenlaisesta, niin mitä sitten toteuttaa; kaikkea peräkkäin vai kaikkea yhtäaikaa? Mutta hienoa, että olet ottanut kritiikin noin ja pohtinut sitä, sillä nyt kotisi todella on lämmin verrattuna aiempaan. Jatketaan omaa linjaa jokainen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, mikä harrastus se sellainen olisi jos joskus valmiiksi saisi :D SIttenhän sitä kyllästyisi siihen harrastukseen ja se olisi tämän blogin loppu :D Olen samaa mieltä, että muutokset on hyväksi, mutta rajoittaa pitäisi :D

   Juuri niin, jatketaan omaa linjaa jokainen ♥

   Ihanaa kun jätit kommenttia ♥

   Poista
 3. Olipas mukava, ajatuksia herättävä postaus! Ja mukava läpileikkaus menneestä ja nykyhetkestä :-)

  Nuo ovat kysymyksiä joihin tuskin kukaan pystyy vastaamaan, jokainenhan menee oman kotinsa osalta varmasti senhetkisen fiiliksen mukaan. Itselläkin on mieli kovin muuttuvainen, ja onko se ihmekään, kun joka puolelta pursuaa toinen toistaan ihanempia sisustusideoita ja tyylejä, koeta siinä sitten toteuttaa sellainen toimiva sillisalaatti kun kaikki lähestulkoon miellyttää mitä näkee! :'-D Ja vuodenajatkin vaikuttavat, talvella hakee nimenomaan sitä pesämäisyyttä, kenties turvallisuudentunnetta vallitsevaa pimeyttä vastaan. Ja kyllä se vain aina piristää, kun voi muutella juttuja, kun kotona vietetään niin paljon aikaa :-) Ja toisillehan se ei sitten ole niin tärkeää, eikä kaikki sitä ymmärrä.

  Minusta teillä on kuitenkin aina ollut kaunista, osaat sisustaa niin hyvin ja tyylikkäästi, ja on aina kiva nähdä mitä uutta olet keksinyt, se on inspiroivaa myös meille muille! <3 :-) Pidä toi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se varmasti onkin myös yksi syy, ympärillä on niin paljon upeita sisustuksia kun katselee ja lukee blogeja :) se on myös jännää kun niitä muitakin blogeja lukee ja vaikka niistäkin bongailee samoja tavaroita kuin omassa kodissa jne. niin ne tavarat eivät omasta mielestä näytä omassa kodissa yhtä upeilta, saatikka, että se oma koti näyttäisi niin ihanalta, mitä muut ulkopuoliset sen näkee :D Tää on niin outoa ja sinun kanssa on taidettu tästä joskus ihan puhuakin :)

   Ihana kuulla, että sinäkin olet nähnyt kotimme aina tyylikkäänä, vaikka itse ei sitä osaa ajatella niin vaan itse pitää kotia ihan tavallisena ja sellaisena että " ei täällä ole mitään nähtävää :D )

   Poista
 4. Hei! Tässäpä se juuri nähdään: minua taas ehdottomasti miellyttää enemmän tuo "askeettisempi" v.-12 tyyli. Nyt koen sisustuksesi "sillisalaatiksi", joksi sitä itsekkin kutsut. Liikaa kippoa ja kuppia esillä. No, postauksesi antaa odottaa, että pian tyyli taas vaihtuu! Leppoisaa joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HAH :D Että meitä on moneen junaan... Tätäpä juuri tarkoitin, että toiset tykkää ja toiset ei ja mielipiteet suodaan kaikille :D Pyytäisin nyt kuitenkin, että lue teksti uudelleen, kerron kirjoituksessani siitä kuinka tykkään tästä sillisalaatista ja aion jatkaa omaa tyyliäni sillä koen tämän paljon kodikkaammaksi ;) Muutosta tyylin suhteen ei valitettavasti ole siis tulossa ainakaan huonekalujen osalta :D Ihanaa joulua myös sinulle .

   Poista
 5. Tunnustan, en lukenu koko juttua, mutta sain ajatuksia pääosista ja kuvista.
  Mielestäni myös noi värit antaa ryhtiä ja kodikkuutta teidän kotiin. Pidän kyllä valkoisista kodeista katsella, mutta...
  - mun makuuni om paremmin lämpimät värit.
  Kun teimme kotia tähän 70-luvulla rakennettuun virasto/liiketaloon (entiseen verotoimistoon), täälä oli jo valmiina tummia värejä, joita toki peitettiin, mutta lopputuloksena on vähän jokaisessa huoneessa jokin tumma tapeetti. Keittiössä kaikki kaappien rungot on harmaat ja ovet tummanruskeat. Keittiö/ruokailu/olohuone on 60neliöö ja pitkän mallinen. Tummanruskea päätyseinä ja toisessa päässä oleva keittiö lyhentää näkymää kun taas ikkunaseinä (12 ikkunaa) ja vastaseinä antaa valoisuutta ja siis leventää näkymää. Tilan mitat on siis 5*12.
  Tästä aiheesta vois kirjottaa vaikka kuinka pitkään, mutta nyt asian ytimeen, sisustuksessa.
  Sisustustyylejä on melkein yhtä monta kun on ihmisiä niitä tekemässä, toiset kopioi toisilta kun taas toiset etsii sitä omaa. Se oma juttu tulee ajallaan. Mielestäni sä olet alkanu löytään sen juuri noilla vanhoilla mööpeleillä.
  Meillä oli ennen "krääsää" vähän joka paikassa, mutta iän myötä tuli se kodinhoidon helppousHelpotus eteen ja sitä myöten krääsä meni kaappeihin.
  Esillä on jotain pientä ja niitä vaihdellen aika-ajoin saa ilmettä muuttumaan eikä ala ns. kyllästymään näkemäänsä.
  Sitten asiaan "negatiiviset arvostelijat", niitä en hirveesti arvosta. Jos joku uskaltaa avata kotinsa somessa kaikkien näkysälle, sitä pitäis kunnioittaa ja jos se ei miksi sitten lukee näitä...
  Jokaisella on se oma sisustulanka, toisilla suora ja toisilla "kiemurainen", mutta kaikkein tärkeintä on että kodissaan itse ja perhe viihtyy.
  En tiedä, menikö juttuni ihan ohi, mutta ainaki ajatuksia postauksesi herätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, että joka kodissa on se oma lankansa ja siinä vilahtelee se bloggaajan persoona ♥ Itse tykkään, että kodit näyttävät kodeilta ja niissä näkyy eletty elämä.. :)

   Ihana kommentti, kiitos ♥

   Poista
 6. Hei, olen kovasti pohtinut samaa. Yksi joulu ihmettelin, kun blogeissa oli esillä punaisen värin torjunta. Oikein mollaamalla mollattiin väriä. Tämä jä mieleeni hyvänä esimerkkinä siitä miten milloinkin jokin trendi vallitsee. Itse olen sitä miletä, että pitää uskaltaa sisustaa niinkuin itse haluaa, niin silloin se tavaroidenkin turha hankkiminen jää vähemmälle. Ja siitä väristä, punainen on meillä joulun väri ja tontut pöytäliinassa ovat ihania! Kiva postaus. Ja blogi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun jätit kommenttia ♥ Itse en muista tuollaista punaisen teilaamista ollenkaan , mutta tämä on just sitä, bloggaajilla on aika suuri ja vaikuttava merkitys nykypäivän yhteiskunnassa, varsinkin ne suunnat trendeistä jne muodostuu näissä piireissä :D Ennenhän ne olivat lehdet, mutta nykyisin enemmän blogit.

   Meilläkin on punainen joulun väri, se on vaan kaunis ja kuuluu jouluun :)

   Poista
 7. Hauska postaus ja näitä asioita on välillä hyvä miettiä :). Mun mielestä ( älä suutu ) ehkä kans nyt täl hetkellä on hippasen verran liikaa krumeluuria esillä ja tämä siis mun silmällä/maulla katsoen :).

  Must on kiva, että jaksaa vaihdella. Mä taas huomaan ihan toisen puolen asiasta. Kun laitan esim jonkun asetelman ja tykkään siitä niin se voi olla samanlaisen hyvinkin vaikka puolisen vuotta ja ihailen sitä joka kerta ohi mennessä. Sit jossain vaiheessa ehkä vaihdan. Mutta muuten kaikki pysyy meillä suhteellisen ennallaan enkä jaksa siirrellä mitään. Eli kun olen tyytyväinen johonkin niin en ala sitä muuttamaan ;)). Hahah. Oonko vähän boring?? ;)

  Kivaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi suuttuisin sillä onhan minullakin mielipiteitä muiden kodeista :D Esim. itse en taas ymmärrä tai tajua sellaista, että samat esineet on kuukausista toiseen esillä ja tämä pätee niin muiden blogeissa kuin kotonammekin ;D Joten dont worry, en todellakaan suutu ja kenenkään ei tarvitse vetää herneitä nenuun minunkaan mielipiteistä, sillä jokaisella meillä saa omat näkemykset olla ja sehän on rikkaus, eikös niin :) ♥

   Minäkin haluaisin pyrkiä siihen, että jaksaisin katsella pidemmän aikaa jotain, mutta ei maha mittään, en vaan jaksa :D

   Ihanaa sunnuntaita sinullekin S ♥

   Poista
 8. Sisustusmakuja on niin monta kuin on ihmistä-ja se onkin rikkaus :) jokainen tehköön kotinsa omaa perhettään aatellen, ei toisia. Monta mukavaa ideaa olen ainakin itse saanut blogistasi-kiitos :) jos jotakuta "ahdistaa" blogisi niin ainahan voi jättää katsomatta...vaikka mielipiteen vapaus onkin...niin minusta asiattomuus ei kuulu asiaan. Jouluiloa perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, sisustusmakuja on niin monta kuin on ihmistäkin, kaikilla on se on jokin "juttu" ja niinhän se pitää ollakin ♥

   Ihanaa kun jätit Kaisa kommenttia ja jaoit ajatuksesi ♥

   Poista
 9. Kiva postaus ja ihanan rohkeasti ja rehellisesti toit esille omat ajatuksesi, siitä suuri hatunnosto, sinullekin kun asiatonta anonyyminä huutelua tulee varmasti riittämiin!

  Jokainen sisustaa kuten haluaa ja tärkeintähän on se, että viihtyy OMASSA kodissaan! Jokainen koti (ja blogi) on erilainen ja jos jotakuta ei kyseinen koti inspiroi, niin miksi lukea kyseistä blogiakaan (tai ainakaan jättää anonyyminä asiattomia kommentteja). Rakentava palaute on tietenkin erikseen, mutta sitäkään en aina täysin ymmärrä, kun kyse on harrastuksena tehtävästä sisustamisesta ja bloggaamisesta. SINUN kotisi, joten miksi sisustaa sitä kenenkään muun palautteen mukaan :)

  Itse pidän blogistasi juurikin siksi, että sinulla riittää energiaa ja intoa vaihdella tavaroita ja huonekaluja usein. Minulla kun saattaa olla sama asetelma hyllyllä puoli vuotta :) Jatka siis samaan tahtiin, monia ihmisiä olet varmasti inspiroinut, minua ainakin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän tärkeimpiä asioita sisustamisessa on se, että itse viihtyy ja tykkää, niinhän sen pitää ehdottomasti olla :) Energiaa tällä mammalla riittää ja aion nauttia siitä, kun hyvässä muistissa on esikoisen syntymänaikainen masennus

   Poista
 10. Hyvä kirjoitus! Olit rohkea, kun laitoit kuvat asunnon aikaisemmasta lookista. Itsestä tuntuu joskus niin kauhealta katsoa taaksepäin. Sitä ajattelee, että onko meillä ollut noin tylsän näköistä, vaikka silloin se on tuntunut omalta ja hyvältä. Ajat muuttuu ja tyylikin aina vähän siinä sivussa. Itsekin olen tähän asti vähän poukkoillot ja varmaan poukkoilen jatkossakin. Tällä hetkellä tykkään romanttisesta ja 50-luvun huonekaluista ja design-klassikoistakin. Teidän asunto edustaa aika hyvin tätä! Hyvä nähdä muuten, että kyllä tuo puun väri tuo kodikkuutta. Itse olen helposti aina maalaamassa kaikke vaaleaksi, mutta ehkä ei kannatakaan. Kiitos tästä avartavasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti, kyllähän se rehellinen pitää olla. Eihän me bloggaajatkaan täydellisiä olla, en ainakaan itse :D Meilläkin on tyyli muuttunut täysin alkuperäisestä, ensin meilläkin söpösteltiin maalaisromanttisten asioiden parissa, mutta se ei ollut minun juttu :)

   Ihanaa kun jätit kommenttia Kaisa ♥

   Poista
 11. Minun silmää kyllä miellyttää tuo 2012 vuodenkin tyyli 😉.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, makuja on monia, tässä on se yksi pointti jota jutullani ajoin takaa :D

   Poista
  2. Ja nykyinen tyylisi on myös oikeen hyvä.. ;) tosi kodikas ja tunnelmallinen.

   Poista
 12. Blogisi on tätä nykyä mielenkiintoisempi ja vähän jopa jänskättää klikkailla blogiisi, kun ei tiedä miten siellä on taas "rymsteerattu" ja muuteltu huonekaluja :D Anna mennä vaan mielesi mukaan - onhan kotisi sinun omasi ja saat vaikka kaataa seinät jos siltä tuntuu. Ja molempi parempi, pidän molemmista tyyleistäsi :)
  t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ihana kuulla, että jopa jännittää lukea blogiani :D Itse olen päättänyt, että todellakin annan mennä jos siltä tuntuu.. jos se pitää minut virkeänä ja positiivisena niin ei ole mitään hätää :D

   Poista
 13. Heippa! Täytyipä alkaa kommentoimaan minunkin, niin oli osuva aihe :) . Eli tämä sisustusmaun muuttuminen, kyllästyminen...
  Muistan kun muutama vuosi sitten olin täysin sitä mieltä että maalaisromanttisuus on ominta minua, koitin haalia vanhoja tavaroita, maalailin kirppislöytöni valkoisiksi...luin blogeja joissa tuo tyyli oli vallalla. Mutta ei, ei se ollut minua varten! Muilla ihan jees, itsellä rupesi ahdistamaan liika hörhöily. Niinpä karsin, karsin ja pelkistin. Ja avot! olen tyytyväisempi kuin koskaan. Olen aina ollut suuri Marimekko-fani, mutta se ei oikein natsannut romanttisen tyylin kanssa :) ! Nyt siis simppeli ympäristö kivoilla kuoseilla (vaihtuvilla toki!) on pysynyt kauan ja tulee pysymäänkin. Olenkin enemmän sitä mieltä että vallalla olevat trendit vievät mennessään, jos ei ole vielä ihan varma maustaan. Ikä tuo varmuutta tässäkin asiassa ;) . Ja makunsa kaikilla, mikään ei ole oikea tai väärä! Blogista tosin voi tulla aika masentava, jos kaikki pysyy ennallaan kuukaudesta toiseen :) . Näitä blogeja on kiva lukea ja katsella, vaihtelu virkistää! Muttei enää omassa kodissa ;) . Ihanaa joulun odotusta sinulle ja perheellesi!!!!!

  VastaaPoista
 14. Mutta eikös se oo tarkotus että kodit on erilaisia ja just siks mielenkiintoisia!!! Minusta on ihana katsella kuvia täysin erilaisista kodeista ja tyyleistä vaikka en niitä tällä hetkellä omakseni ottaisikaan. ;) Jotain voi silti oivaltaa. Ja sitä pidän yhtenä oleellisimmista syistä blogien katseluun. ;)

  VastaaPoista
 15. Tosi hyvä postaus! Nämä on näitä aiheita, jotka varmasti pyörii jokaisella bloggaajalla joskus mielessä. Minä ainakin sisustan täysin oman makuni mukaan, koska en viihtyisi omassa kodissani jos sisustaisin jonkun yleisen maun mukaan. Esimerkiksi en pidä hirveästi sellaisesta kodista, jonne kaikki on hankittu suoraan "kuvastosta". Tarkoittaen sitä, että valintoja ei tehdä omien mieltymysten mukaan vaan sen mukaan mikä nyt vaan näyttää hienolta. Persoonallisuus pitää siis näkyä. Vaikka tottakai trendit antaa ideoita ja inspiraatiota omaankin toteutukseen ja voisin itsekin valita niistä "kuvastoista" pari juttua :D

  Minä vaihtelen järjestystä, koska yksinkertaisesti vaihtelu virkistää. Ja kyllä, myös kyllästyn johonkin juttuun. En kuitenkaan sanoisi, että sisustuksen vaihtelu olisi kokonaan kyllästymistä. Joskus vaan saa niin hyviä ideoita ja haluaa kokeilla miltä jokin näyttäisi. Ja siitähän se kalusteiden roudailu sitten johtuu :) Mä vaihtaisin järjestystä useamminkin jos vaan olisi aikaa! :) Materialisti ei ole sisustuksessa pelkkä materialisti, vaan siihen liittyy esteettisyys ja oma ja perheen viihtyminen. Me ainakin miehen kanssa tykätään molemmat, että kotiin satsataan ja siellä on kaikilla helppo ja hyvä olla. Ja tietenkin, että on kotona on myös kaunista katseltavaa :)

  VastaaPoista
 16. Kaunis koti teillä! Olen itse aloitteleva sisustus/historia bloggaaja, joka etsii kivoja blogeja luettavaksi, olipa onnenpotku, että löysin blogisi :)

  Hyviä pointteja olet sisustuksesta löytänyt. Minusta tuntuu että sellaista täydellistä kotia ei ole olemassakaan, mistä joku ei jotain kritisoitavaa löytäisi. Koteja ja sisustuksia on olemassa yhtä monta kuin on ihmistäkin, samoin mielipiteiden kanssa. Eikö ole kuitenkin tärkeintä, että jokainen voisi sanoa omaa kotiaan täydelliseksi ja sopivaksi juuri itselle?

  Terveisin Minna
  http://menneisyydentuulia.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 17. Kyllä makuja on monia ja siksi erilaisia sisustuskuvia on mukava selailla! Meillä taas on minimalistinen ja moderni, vaalea sisustus. Monen vieraan mielestä kotimme on varmasti kylmä, kliininen ja ehkä sielutonkin, mutta minä tarvitsen selkeyttä ympärilleni. Olen aika luova persoona ja teen paljon ajatustyötä, enkä pysty keskittymään, jos koti on täynnä ärsykkeitä. "Tyhjää" taustaa vasten ajatukseni virtaa paremmin ja pystyn itse rauhoittumaan ja viihtymään, kuten omassa kodissani kuuluukin. Toivottavasti nämä negatiiviset kommentoijat osaavat ajatella omiakin kommenttejaan rakentavasti, sillä tottakai eri ihmiset kaipaavat omalta kodiltaan erilaisia asioita. Rauhallista joulun aikaa!

  VastaaPoista
 18. Hei! Löysin blogisi pari kuukautta sitten instagrammin kautta. Siellä oli kuvia kauniista vanhasta lipastosta ja nojatuoleista, ja voi että, kun ne miellyttävät silmääni! aloin heti etsimään netistä vastaavia lipastoja :D tosin tiedän, ettei tällä hetkellä meille mahdu yhtään sellaista, mutta siltikin. Tässä postauksessa näinkin miten teillä on sisustus muuttunut ja minä kyllä tykkään kovasti tästä tämän hetkisestä. Hyvin paljon saman tyyppinen kuin meilläkin. Itse olen perinyt vanhoja huonekaluja ja astioita isovanhemmiltani ja äitinikin on lahjaksi ostellut kaikenlaisia "pikku sälää". Tällä hetkellä poden "kauheaa maailman tuskaa" kuluttamisesta, joten olen pyrkinyt vähentämään ns. turhia ostoksia ja jos mahdollista, olen ostanut suomalaisia tuotteita tai pienten käsityöläis-yrittäjien tuotteita. Itsekin harrastan käsitöiden ja puutöiden tekoa, joten sitä kautta itsetehtyä löytyy jonkun verran sisustuksesta. Kaiken kaikkiaan, makuja on monia. Ihana koti teillä! Paljon onnea tulevan perhenlisäyksen johdosta ja ihanaa joulun aikaa! :)
  terveisin Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään tästä nykyisestä, tämä on vain omaan silmääni kodikkaampi :D Itselläkin on tänä syksynä ryöstäytynyt käsistä ostaminen, olin tosin pitkään ostamatta mitään kodin sisustustuotteita, mutta syksy teki tepposet :D Nyt täytyy taas alkaa palaamaan ruotuun ja keskittymään tähän kotiin ja sen tunnelmaan :)

   Ihanaa joulun aikaa myös sinulle ♥

   Poista

Kiitos kommentista.