NACHO- JAUHELIHAPAISTOS



Jos tarkoituksesi on painonpudotus tai hallinta tämä resepti ei ole tarkoitettu teille ja rehellisesti sanottuna, ei kannattaisi kyllä minullakaan tällaisiin sortua, mutta jospa se nyt suodaan kerran vuodessa, siis se "herkuttelu". Tämän raskauden myötä olen ihastunut vallan tuliseen ja tex mex tyyppiseen ruokaan, joten pienenä naposteluna tällainen on ihan omiaan, sopisi hyvin johonkin illanistujaisiin :D 

Tästä määrästä olisi meidän perheessä riittänyt syötävää noin kahdeksalle hengelle (vaikka meillä oli yksi syömävieraskin), sillä tätä jäi todella paljon ylimääräistä, joudutaan ehkä tuohomaan jonkin verran vielä tänä iltana ja mies voi syödä sitten salaatin lisukkeena tätä parina päivänä vaikka töissä :D

400 g nauta-sikajauhelihaa
1 iso valkosipulinkynsi
1 tlk (400 g) kypsiä ruskeita papuja
1 dl vettä
paprikajauhetta
suolaa
1 tomaatti
 pala punaista chiliä ( oman maun mukaan )
1 iso punasipuli
2 paprikaa
300 g maissilastuja
3 dl juustoraastetta

Laita jauheliha pannulle ruskistumaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja laita se jauhelihan joukkoon kypsymään. Paista jauhelihaa välillä sekoitellen, kunnes se on ruskistunut.

Huuhtele kypsät pavut ja jätä valumaan. Lisää pannulle jauhelihan joukkoon ripaus paprikajauhetta, oreganoa, suolaa ja vesi. Sekoita ja anna paistua parin minuutin ajan. Lisää pavut.

Leikkaa tomaatti kuutioiksi ja lisää jauhelihaseoksen joukkoon. Hienonna chili pieneksi silpuksi ja laita sekin pannulle. Kypsyttele miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Jos seos vaikuttaa kovin kuivalta, lisää hieman vettä.

Kuori ja hienonna punasipuli. Leikkaa paprikat paloiksi.

Lado maissilastut tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperin päälle pellille tai isoon uunivuokaan.

Levitä jauhelihaseos maissilastujen päälle. Ripottele päälle punasipulisilppu sekä paprikapalat.  

Levitä pinnalle vielä kerros juustoraastetta. Nosta pelti 225-asteiseen uuniin 5–8 minuutiksi, eli kunnes juusto on sulanut ja maissilastut saaneet reunoista hieman ruskeaa väriä.

Tarjoa heti guacamolen, tomaatti-chilisalsan, salaatin, ranskankerman tai cheddarkastikkeen kera, meillä oli tällä kertaa guacamolea. 

Herkullisia herkkuhetkiä :D

20 kommenttia

  1. Nams. Just tein samaa kanalla vähän aikaa sitten :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ajattelin,että kana vois toimia kanssa, pitää ehkä puolen vuoden päästä kokeilla:D

      Poista
  2. Oijoi, varmasti kokeilemisen arvoinen resepti! :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, mutta ehdottomasti kannattaa pienentää reseptiä :)

      Poista
  3. Saman tyyppisellä ohjeella tehtt täälläkin :) siitä on vaan piiiitkä aika viime kerrasta :) ajattelin tehdä viikon päästä kun saan murun kotiin viimein :)

    VastaaPoista
  4. Tää on meilläkin perheen suosikki. Kolmen teinin perheessä tämä on kerta-annos. :) Hyvää kuin mikä!

    VastaaPoista
  5. Tätä täytyy kyllä kokeilla! Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  6. Tämä on minunkin suosikkini, tänään juuri tein mutta tortillaversiona. Maukasta uutta viikkoa :)

    VastaaPoista
  7. Me tehdään juuri nyt tätä ja on niin hyvää. Erilaisilla täytteillä saa kivaa vaihtelua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tää oli kyllä yllättävän hyvää :)

      Poista
  8. Kiitos vinkistä! Meillä kaikki tacojutut uppoaa hyvin ja tämä tuskin lienee poikkeus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti sitten kokeilemaan tätä :) ja mausteilla saa lisää potkua jos tahtoo :)

      Poista
    2. Tämä on meilläkin yks suosikeista. Mut hei, ei tää oo ruoka raskaimmasta päästä lainkaan! Ja jos teet naudanpaistijauhelihasta, kuten mä teen aina, niin jää sian rasva pois. Kyllä esim. joku perunamuusi ja makkarasoosi on epäterveellisempi vaihtoehto kuin tää. Löytyy protskuu ja vihannesta kivasti :)

      Poista
    3. No joo, vihanneksiahan tässä on ja tosiaan jauheliha valinnalla saa kans kevyempää ja juustoraastetta vois laittaa paljo vähempi :D

      Poista
  9. Nam, tätä on aivan pakko testata. Iloista viikkoa. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.

Takaisin ylös