Sisällön tarjoaa Blogger.

SHOPPAILURIIPPUVUUDEN TUOMA AHDISTUS (?)
Joskus on hyvä olla rehellinen ja keskustella avoimesti asioista, eikös niin, tosin luulen, että tämäkään postaus ei taida kuulua ihan oikeasti tällaisen sisustusbloggaajan parhaimmistoon, mutta eihän se tämä sisustajankaan elämä aina niin ruusuilla tanssimista ole, joten annetaan siis palaa :D

Täällä kärvistellään aivan tolkuttoman suuressa ahdistuksessa tämän ostolakon suhteen ( voiko ihminen oikeasti olla näin ostoriippuvainen siitä hyvän olon tunteesta, minkä saa kun kotiin haalii uutta tavaraa ? :D ) Mieli tekisi kotiuttaa se olohuoneen suuri matto, mutta en hitto vie anna periksi tälle sisälläni vellovalle ostoriippuvuudelle ! Taidan olla siinä mielessä erikoinen, että myönnän asian julkisesti ihan täällä blogistaniassa, tietäen saavani asiasta kritiikkiä ja pöllytystä siitä, että ostan asioita :D

Olen huomannut tässä viimeisten viikkojen aikana sen kuinka oikeasti saan taistella itseni kanssa, etten suinpäin suuntaa ostoksille hakemaan viikkosiivousten "palkinnoksi" jotain kivaa tavaraa ( jep, jep, tiedättehän te ne viikonlopun siivoilut kun sitä haluaa ostaa jotain kivaa kotiin, jotta se siivouskin olisi mielekkäämpää :D ? ).

Ei kuulkaa tarvitse katsoa montaa tuntia taaksepäin kun yritin perustella itselleni sitä kuinka upeaa olisi laittaa uusi olohuoneen matto lattialle, sillä aikomukseni on tänään suorittaa lattioiden moppaus ja kieltämättä, olisihan se ihanaa sujauttaa se uusi matto puhtaan lattian päälle, mutta pysyn vahvana ja mattohankinnat jääkööt. Ei tarvitse palata kuin aamuun siinä kun pohdin elloksen verkkokaupan sivustolla, että mitä keväistä ihanaa sieltä voisikaan tilata, jep, riippuvuutta, mutta rehellisesti ainakin tiedostettua sellaista.

Jos rehellisiä ollaan, itselleni tekee äärettömän hyvää tämä irtaantuminen ostamisesta, varsinkin niiden turhien tavaroiden hankkimisesta, joten kärvistellään tästä eteenpäinkin, kyllähän tästä ongelmasta täytyy jollain tapaa keplotella pois, eikös niin :D

Kuinka moni siellä ruudun toisella puolen kärsii samaisesta ostoriippuvuudesta, siitä tunteesta, joka vallitsee viimeistään viikkosiivousta tehdessä kun haluaa palkita itsensä lähes väkipakolla jollain kivalla tavaralla ? Vai olenko oikeasti ainut, joka on syksyn mittaan kehittänyt itselleen ostohalun :D ?

Kuvituksena toimikoot näpä super kauniit keväiset kukkaset, näitä aion ostaa ainakin joka toinen perjantai :D

Mutta nyt moppaamaan lattioita, ilman motivaatio lahjuksia :D :D 
Ps. Ei oteta niin vakavasti näitä asioita ja tuomita :D

47 kommenttia

 1. Olin juuri kuin sinä, tuon ostoriippuvuuden kanssa, aina milloin mikäkin perustelu asiaan kuin asiaan..
  Sitten päätin ja lupasin miehelle, et nyt riittää, ei niitä mattoja tarvi olla jokaviikolle uusi..vähemmälläkin pärjää idealogilla olen nyt vuoden verran mennyt.
  Enkä myöskään halunnut blogissa vain esitellä uusia hankintoja, tiedän rahalla saa kaiken ja olishan niitä mukavaa esitellä :)
  Tämä on itselleni tehty lupaus, helpottaa ajan kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei oo sitä esittelyn tarvetta, vaan enemmänkin se on ehkä että on kiva ostaa Jokin uusi juttu just sen siivous päivän piristykseksi :D toi matto oli nyt vaan esimerkki itsellä , mehän oikeasti tarvittais olkkariin uus matto kun vaihtomattoakaan ei ole, mutta ärsyttää kun pitää olla niin riippuvainen siitä että tulee ostettua kaikkea turhaa :D

   Poista
  2. En tarkoittanut sinun esittelevän, mutta niitä blogeja on paljon..
   Sitä tarkoitinkin, että aina on kivaa vain ostella jotain uutta piristääkseen itseään..matto oli minullakin esimerkkinä, mutta olen koittanut opetella mietintää tarpeellisen ja halun välillä :)
   Halu kun tuppaa määrään vähän turhankin paljon. :D
   Äitini purki pahaa oloaan ostamiseen ja sai paremman olon ostosten myötä, joten olen sitä aika läheltä katsellut ja sain itseäni niskasta kiinni..

   Poista
 2. Mukavaa, kun kirjoitit tästä aiheesta!
  Itselläni on ollut todella pitkä tie päästä siihen pisteeseen missä nyt olen. Eli tehdä valtaosa hankinnoista tarkalla harkinnalla, viikkojen pohdinnalla. Toki joskus teen impulssiostoksia, mutta kyllä ne ihan servettilinjalle jäävät. Yksittäisiä löytöjä olen pari kertaa tehnyt, mutta ne ovatkin olleet antiikkia. Tästä voisi ehkä päätellä, että vielä on toipumista jäljellä. ;D

  Tsemppiä lakkoiluun! :) Aika auttaa, vaikka helpommin sanottu kuin tehty.

  Voisi vielä sanoa, että olen ottanut melkein kaikesta myymästäni kuvat ja jos sitä pinkkaa alkaa katselemaan niin käsittää, miten massiivisesta muutoksesta on kyse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mikä siinä on että on tarve ostaa ? Onko tarve kokoajan sille että pitäisi uudistua, vai sille että kyllästyy ? Vitsit kun löytäisi edes jonkinlaisen loogisen selityksen tälle hommalle :)

   Kiitos lakkoilu tsempeistä, niitä tarvitaan ♥

   Poista
  2. Se onkin tosi mielenkiintoinen kysymys. Omalla kohdalla pohdin tätä pitkään, kuukausia ellen jopa vuosia. Syyt ovat kuitenkin syvemmällä ja ihan tarkalleen en osaa vieläkään sanoa, miten siihen ajauduin. Luulen kuitenkin, että "tarpeella ostaa asioita", yrittää täyttää jotain kohtaa elämässä. Se, mitä sillä paikkailee tai mielestään parantaa on tärkeää havaita ja ymmärtää, että omaan ostokäyttäytymiseen voi vaikuttaa.

   Jollain voi olla tarve uudistua ja jollain tasolla se on varmaan syynä useammalla kuin harvalla. Kyllästyminen on varmasti iso syy monelle, myös minulle.

   Tsemppiä vielä! <3 Ei nämä ole niin yksioikoisia juttuja.

   Poista
  3. Itse en usko siihen että olisi tarvetta ainakaan itsellä täyttää omassa elämässä mitään, tai mulla iski vauvan myötä pesänrakentamisvietti ja sen takia tuli sitten ostettua ... No onko tää just sitten sitä jonkin täyttämistä, en tiiä :) kiitos ajatuksista, pohdin tätä lisää <3

   Poista
  4. Mulle tulee aina tarve ostaa, kun on houkutuksia. Itse en selaa nettikauppoja tai käy muutenkaan kaupoilla kun siihen ei ole varaa. Eli houkutukset pois :)

   Poista
 3. Mä olen iloinen, että olen vähän huomaamatta tajunnut sen että miksi turhaa ostaa, jos ei tarvitse! Joskus on kiva piristää itseään pienellä ostoksella, mutta ei sitä tarvitse tehdä joka viikko tai joka kuukausi!! Ja sitten kun jotain ostaa ( harvemmin ) se tuntuu monta kertaa paremmalta. Believe me!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on, että harvoin jos ostaa, se tuntuu kivemmalta, mutta helpommin sanottu kuin tehty :D Tässä yritellään päästä tästä pois ja tammikuu on mennyt ihan ok, mutta tiukkaa se tekee, sitä en kiellä :D

   Poista
 4. Kyllä minä olen sitä mieltä, että jokaisella sisustusbloggaajalla on tietty esittelyn halu. Ei millään pahalla, mutta onhan tässä blogimaailmassa kovasti sitä tavaroilla kilpailua. Yksi ostaa jotain, toinen perässä ja ensi viikolla on sama matto, tuoli jne. jo aika monessa blogissa... Kaupallistuneet blogit ovat valitettavasti menneet jo monesti siihen, että jos ei ole mitään tuotetta mainostettavaks,i niin sitten ei jakseta niin paneutua enää postauksiin, vaan vedetään esiin taas se sama nurkka ja kuvakulma. Veikkaan, että sinunkin ostolakko olisi helpompi sietää jos et kävisi blogeja katsomassa tai instassa pyörimässä samaan aikaan ;)

  -Maisa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt uskallan olla kanssasi eri mieltä kyllä, kyllähän teillä lukijoillakin on samoja vinkeitä, pyöritte samaan tapaan erilaisissa blogeissa ja bongaatte kivoja juttuja ja kohta ostoskorit kilahtelee tuotteita... tuskin tämä on vain sisustusbloggaajien ongelma ;) Minun mielestä portaalien alla bloggaavat blogit eivät ole muuttuneet niihin paikkoihin siirtyessään, samoja ihmisiä he ovat ja samalla tavalla tekevät juttuja kuten ennenkin.. tuokin on vain jokin ainainen negatiivisuus, jolla yritetään mustamaalata portaali bloggaajia.

   Joten, heitänkin sinulle kysymyksen, että kuinka monta tuotetta olet itse ostanut, kun olet ensin ammentanut niitä ideoita eri blogeista :D ? Aina on vaan niin helppo osoittaa sormellaan bloggaajaa kun tämä tekee sen julkisesti, mutta jos sinä julkaisisit kuviasi tai lähettäisit niitä minulle niin voitaisiin rehellisesti keskustella tästä asiasta lisää ja katsoa kuinka vähän ( mitä annat ymmärtää ) ammennat ideoita blogeista :D

   Insta on sosiaalinen verkosto, suosittelen sinullekin ;)

   Poista
  2. Ps.. mitä nurkkia me sitten kuvailtais jos ei näitä samoja ? Harmi kun ei raski joka vuosi rakentaa uutta taloakaan, että olisi jotain uutta nurkkaa näytettävänä :D :D Vitsi, vitsi ;)

   Poista
  3. No huh huh, taisin osua nyt johonkin hermoon. Jos kirjoittaa tällaisesta aiheesta, niin eikö saa olla eri mieltä? Mä kirjoitin kyllä, että mä en tarkoita pahalla vaan blogeissa nyt vaan esitellään uusia ostoksia tiuhaan tahtiin. Se sinunkin on myönnettävä. Ei tällä ollut tarkoitus osoittaa ketään tai mitään yksittäistä blogia! Tahdoin välttää romaanin kirjoittamisen tuohon kommenttilaatikkoon, mutta pitäisi näköjään selittää jokainen lause erikseen. Seurasin itse aiempina vuosina paljonkin blogeja, mutta tuli pieni väsy siihen kun itse koin niin paljon sellaista osta ja osta-meininkiä. Tälle vuodelle taitaa olla vasta noin kolmas ilta kun selailen blogeja juuri sen väsyn vuoksi. Itse en edes harrasta klikkailu ostoksia vaan suosin kivijalkaliikkeitä ja parhaani mukaan kotimaista. Ja hmmm, kun oikein tarkkaan mietin niin olen tainnut jopa pari kertaa ostaa tulppanipaketin kaupasta kauniiden inspiskuvien perusteella! Mut hei, mun ei tarvi yöunia menettää jos en saa ostaa jotain... Mutta koska ymmärsit kaiken miten halusit, niin lopetan tähän. Täytyy muistaa olla olematta eri mieltä, ettei tule matosta päähän, vitsi vitsi :D Hyvää kevättä.

   Poista
  4. Oletko koskaan ajatellut asiaa siten , että sisustusbloggaajien kirjoittamat jutut ovat melko pieni osa bloggaajan arkea ja se että jos bloggaaja kertoo ostaneensa jotain kuuluu ehkä sen blogin tyyliin? Kuten on esim lastenvaate blogitkin, siellä käsitellään hankittuja vaatteita ja niiden ominaisuuksia .. Ja nekin kuuluu sen blogin tyyliin. En minäkään tuomitse niitä bloggaajia , vaan tiedostan sen tosiasian että se on vain pieni osa :) sitä on ehkä vaikea käsittää J jos ei itse bloggaa :)

   Minäkin suosin ehdottomasti kivijalkaliikkeitä, niin pitäisi monen muunkin :)

   Enkä minä menetä unia sinun takiasi , päinvastoin :)

   Poista
  5. Voi kääk! Jollain muullakin tulee törmäyksiä täällä.
   On niin kärkäs tyyli nykyään kommentoida asioita ja kaiken lisäksi lukea väärin tai ainakin ymmärtää lukemansa väärin.

   Poista
 5. Kyllähän se shoppailu hyvää mieltä tuo, vai onko se se, mitä ihanaa sillä ostetulla saa kodissa aikaan. Joten en tiedä voinko omalla kohdallani puhua ihan riippuvuudesta vielä ainakaan! :'-D Tosi paljon kyllä katselen tuotteita (nimenomaan sisustus), ja selailen verkkokauppoja vaikkei niin tarvekaan olisi, mutta onneksi itsellä tuo kukkaron sisältö viimeistään torppaa turhat shoppailuaikeet. Mutta haaveilu ja suunnittelu on ihanaa, ja onneksi se ei maksa mitään :-) Ja niin kauan kun talous on balanssissa, niin silloin tällöin voin pientä kivaa kotiin ostaa. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin osaan vain katsella sisustusjuttuja, mutta mistä tulee se tarve ostaa jotain kivaa vaikkapa sen siivouspäivän kunniaksi ? Meillä ei esimerkiksi ole tarvetta oikeastaan millekään, mutta niin sitä vain tulee ostettua, mutta miksi? Koska se tavara on kiva tms.. ? En tiedä :D Turtuuko sitä omiin tavaroihin niin nopeasti esimerkiksi että sen vuoksi ostaa kokoajan uutta, vai..... :D :D Hankalia asioita...

   Poista
 6. Osu ja upposi kirjoituksesi <3 Tuo ostolakko tekee kyllä varmasti hyvää ja tulee huomattua omia tapojaan joita ei aina tule mietittyä!Itse syyllistyin useinkin että kun olen siivonnut(tätä teen usein) lähden ostamaan jotain "pientä"ns palkinnoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllähän tällaisia asioita pitää osata tiedostaa, mutta on ihan super ihanaa, että siellä ruudun toisella puolen on edes yksi, joka ymmärtää nyt mistä minä puhun, meidänlaiset ostelijat taitaa olla harvassa :D

   Poista
  2. Ymmärrän oikein hyvin <3 Tämä tässä blogimaailmassa on ollut mukava huomata että samanhenkisiä sisustussiskoja löytyy ja oli aihe mikä tahansa siitä voi kirjoittaa ja aina on joku joka taatusti ymmärtää <3

   Poista
 7. Täällä kärvistellään myös! Klikkailen tuotteita ostoskoriin ja hetken päästä poistan ne 😃 viikonloppuna vaatekaapin siivous ja järjestely näytti etten tarvitse yhtäkään rättiä kaapin täytteeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D pysytään vahvoina :) sovitaan että helmikuun lopussa saadaan ostaa jotain jos oikeasti jotain tarvitaan :D

   Poista
 8. Jaahas...uskaltaisin olla sitä mieltä, että kun on varma omasta maustaan ja tyylistään, niin ei sorru shoppailemaankaan mitään turhaa!?!? Toki jos tyylinä on "tiimari", niin sitä säläähän löytyy joka puolelta. Mutta pisti kyllä miettimään, mikä saa ihmiset ostelemaan ja sitten vellomaan tunnon tuskissa. Luojan kiitos, olen (toivottavasti) päässyt siihen pisteeseen, että ostan sitä mistä pidän, joten se on silloin ok, enkä pode huonoa omaatuntoa. Aika harvakseltaan ostelen sisustusjuttuja, en tykkää vaihdella lookkia koko ajan. Pysyttelen myös poissa kodinykkösistä yms. turhia tavaroita hipelöimästä! Menen silloin kun tarvitsen tai etsin jotain. Tavaroiden karsiminen on enemmän in, kuin yletön shoppailu. Kyllä se ostelu siinä vaiheessa hyytyy edes vähän, kun alkaa kenkuttaa kaikki mitään sanomattomat koriste-esineet :). Silloin se shoppailu voi jo ällöttää!! Satsaa laatuun, voisi olla yksi vinkki. Silloin jää moni ostelun ilosta tehty ostos kauppaan? Ehkä. Hyvä aihe kyllä, varmaan jokainen pohtinut joskus...jos ei tavaroiden, niin vaatteiden osalta.

  VastaaPoista
 9. Lisäys vielä aikaisempaan mielipiteeseeni, kun ostat jotain, päätä että jotain pitää laittaa pois?! Toimii ainakin itsellä vaatejuttujen osalta :) . Oikeesti.

  Toki tämä nykyaika on niin shoppailuun keskittynyt ja oikeen huutaa ihmisiä kuluttamaan, vaikea pysyä ruodussa ;). Mutta sitten se vapauttava mielipide: kerranhan täällä vaan ollaan, miksi suotta itseään ruoskimaan pikku asioista? (Olen se joka kirjoitti, että kun on varma maustaan jne :D.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mää en ole sellainen joka säilöö sen vanhan tavaran, vaan pari viikkoa sitten lähti aika paljon ylimääräistä tavaraa kiertoon bloggaajien kirpparitapahtumassa :) että osaan kyllä luopua. Ja jos tarkoitat laadulla designia tms... Niin makuja on monia, minä tykkään hirveästi tine K:sta ja marokkolaisuudesta joten ne täällä meillä vallitseekin ja en niihin ole kyllästynyt :) tätä osto juttua on tosi hankala selittää se ei siis ole yksiselitteistä :D

   Poista
  2. Pidän kyllä tine K:takin laatuna! En tarkoittanut pelkkää designia, itseasiassahan kyllä ikeakin on pohjoismaista designia, moni ei sitä vain hoksaa!!! Hyvää ja halpaa designia :). Mutta tuo on tosi hyvä, että luopuu myös tavaroistaan. Mietippäs niitä raukkoja jotka haalii uutta, mutteivät raaski luopua mistään!! Huh, niitäkin on. Ihan puistattaa ;) .

   Poista
  3. Enkä todellakaan tarkoittanut että sinun tyylisi olisi tuo "tiimari", ettei kukaan vaan niin mene luulemaan. :D

   Poista
  4. :D tuskin kukaan niin luulee että sitä tarkoitit :) jokaisella on oma tyyli ja ainakin itse kunnioitan jokaisen tyyliä ja niitä omia valintojaan :)

   Poista
 10. Hih, onpas tunteita herättävä aihe kun taisi bloggaajallakin kärähtää hieman. Jos ostaminen (tai ostamatta jättäminen) on elämässä noin iso asia, niin menkää hyvät naiset ulos vaika lenkille tai yksinkertaisesti... Get a life!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset eivät kestä mielipiteitä, bloggaajan tulisi aina vastata kommentteihin joidenkin mielestä " ihanaa, ihanaa , olet oikeassa " . Sinullekin mukavat illanjatkot lenkkeilyn parissa :) näitä blogeja kannata lueskella :D

   Poista
 11. Samoin. Mutta itse en kestäisi liikoja tavaroita ympärilläni, ei ne toki kylässä haittaa! Mukavahan se on katsella erilaisia koteja. Mutta lääkettä tai ratkaisua ei osteluihin nyt tullut, vai mitä ;) . Eli jaksaa, jaksaa....kituutella ostoslakossa!? Mutta ootkos ajatellut, että keväällä kaupat pursuaa kaikkea ihanaa, aina. Itsellä pitäisi pysyä nyt tietyistä vaatekaupoista kaukana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaksaa, jaksaa :) yritähän sinäkin pysyä poissa vaatekaupoista :D joka vuodenaikana ne kaupat pursuaa kaikkea kivaa, itsellä alkaa keväisin se odottaminen että pääsee pihalle möyryään, joten pikkuhiljaa ollaan voitonpuolella :D

   Poista
  2. Niinpä joo, kesähän on yleensä hyvä tauko sisustus-shoppailuille :). Totta! Mutta vaatteille ei... :(

   Poista
 12. En tarkoita nyt kommentillani erityisesti sinua mutta yleisesti vain, että usein ihminen täyttää jotain tyhjiötä omassa elämässään tai sisimmässään. Toinen täyttää ahdistuksen tai muun epämukavan tunteen ostamalla tavaraa, joka tuo hyvänolon tunteen hetkeksi, toiset saa sen liikunnasta tai ruoasta/herkuista. Neuvoisin tässä asiassa kokeilemaan jotain muuta konstia tuomaan sen mielihyvän.

  Ja korostan vielä, että tämä ei ole henkilökohtaisesti tarkoitettu sinulle vaan tuli tästä aiheesta mieleen.

  VastaaPoista
 13. Minulla tämä on kausittaista - joskus saattaa mennä pitkäänkin ilman yhtään hankintaa ja toisinaan sitten huomaankin ostaneeni pienellä aikaa enemmän. :) En usko, että ostelussa olisi välttämättä kyse mistään niin syvällisestä kuin jonkin tyhjiön täyttämisestä; se saattaa olla yksinkertaisesti vain tapa ja arjen ilo. Itse olen monesti ajatellut, että siinä missä joku (=moni suomalainen) käyttää rahansa alkoholiin ja tupakkaan, käytän itse sen rahan sisustusihanuuksiin. Uskon, että jokaisella on taipumus tykätä ja hankkia erilaisia asioita. Sisustusjutut ovat yksi parhaista harrastuksista tai "paheista", sillä niillä tavaroilla on aina jonkinlainen jälleenmyyntiarvo eikä niihin todellisuudessa, keskimääräisesti, suuria summia mene. Verrata voisi vaikkapa johonkin välineurheiluun, jossa eurot kilisevät.'Tai moneen, moneen, moneen muuhun asiaan.

  Minna H.:n kommentissa on mielestäni hyvä pointti: niin kauan kuin talous on balanssissa, sallittakoon sisustusilot meille. :) Ja loppujen lopuksi, sehän on täysin jokaisen oma asia, kuinka rahansa käyttää.

  Arvostan sinua, Johanna, kun uskallat avata ajatuksiasi ja tuntojasi tänne ruodittavaksi. En osaa ymmärtää, miksi joku haluaa tietoisesti piikitellä näinkin rehellisen postauksen kommenttiboksissa - mielestäni etenkin aikuisten kesken pitäisi päteä kohteliaisuuden ja hyvän käytöksen lainalaisuudet. Mikäli ei samaa asiaa ilkeäisi sanoa päin naamaa, ei sitä mielestäni tarvitse julkaista täällä anonyyminakaan. Itse en usko, että kukaan kokee oikeasti voimautuvansa tai saavansa hyvän mielen kettuillessaan, joten toivottavasti tämmöinen trendi on katoavaa sorttia.

  VastaaPoista
 14. Hyvä postaus Johanna. Ajattelemisen aihetta ❤️

  VastaaPoista
 15. Itse koen, että shoppailuun jää hirveän herkästi koukkuun, tulee, jonkun sanojen mukaan, oikea ostokiima :D Kun näin meinaa päästä käymään, niin lopetan hetkeksi nettikauppojen selailun tai kierrän kivijalkamyymälät kaukaa, niin oma olokin rauhoittuu :D ehkä se on tämä nykyajan yhteiskunta, joka suosii tavara- ja hintapaljoudessa kuluttajia.. Meidän on nykyään niin helppoa ostaa kaikkea, eikä somen ja ihanien sisustuslehtien anti paljoa hillitse tätä himoa.

  VastaaPoista
 16. Mä olen sitä mieltä että ostetaan silloin kun oikeasti tarvitaan jotain. Eli nyt sinuna hakisin sen isomman maton olkkariin kun selkeästi sille on tarve. Monesti tämmöset lakkoilujutut loppuessaan saavat aikaan "ahmimisreaktion", "kaikkea äkkiä mulle taas kun nyt on niin hienosti kärvistelty"-tyyliin. Eikö olisi aika opetella järkevää ostoskäyttäytymistä jota pääsääntöisesti noudattaisit jatkossakin? Joku pieni sortuminen silloin tällöin ei maata kaada mutta yleisesti ottaen puntaroisit järjellä tavaran tarpeen. Tämähän on sama juttu laihdutuksessakin-ylläpito haastavin osuus, ettei lipsu entiseen.
  Minua yllätti että oot viikkosiivoukset vetäny läpi itsesi krääsällä lahjomalla. Olen saanu jotenkin sellaisen käsityksen että olet viimeisen päälle kotihengetär joka iloiten moppaa ja pyykkää.
  Kyllähän sitä roipetta kertyy jos joka kerta minäkin hakisin Iittalaa kun imuria oon käsitellyt :), yleensä kolme kertaa viikossa nimittäin.
  No loppuun vielä sanoisin, että kun vauva syntyy niin täyttyy päivät ihan eri malliin. Ei niille shoppailuajatuksillekaan jää enää aikaa entiseen malliin.

  VastaaPoista
 17. Mun mielestä on hyvä haastaa itteään erilaisissa "heikkouksissa", esim. tipaton kuukausi, ostolakko, karkkilakko... mikä milloinkin alkaa tökkiä, niin sitä voi sit tietoisesti rajoittaa :) Mä tein joskus niin että annoin luvan ittelleni ostaa vain kirppareilta :) ei saanut heti sitä mitä etsi mut teki myös tosi hyviä heräteostoksia. No säästin mä (ehkä) rahaa, ja sain hyvän harrastuksen :)
  Kiertelen itse ennen joulua paljon kaupoissa ja pyörin netissä shoppailemassa sekä lahjoja että sisutustavaraa kotiin. Tammikuussa huomaan että se ostelu ja kaupoissa kiertely on jäänyt vähä niinkun päälle... noi alet ei kyllä yhtään helpota tilannetta :D
  Perjantaitulppanit on kaloriton ja alkoholiton vaihtoehto piristää itteään ja ne piristää myös muita, ei niistä saa luopuu ;) Tsemppaukset itsensä haastamiseen!

  VastaaPoista
 18. Siivouspäivän päätteeksi laita 20e lasipurkkiin ja ihastele palkkiotasi ;) toimii!

  VastaaPoista
 19. hienoa, että yrität muuttaa tapojasi =) On varmasti monen hyvä miettiä omaa kulutuskäyttäytymistään. Itsekin olen ostellut yhteen aikaan liikaa lastenvaatteita.. Nyt onnistunut karsimaan siihen mitä oikeasti tarvitaan tai ainakin suunnilleen! Edelleen kauniit lastenvaatteet on mun heikkous. Yritän vain nyt ostaa enemmän alesta ja enimmäkseen tarpeeseen. Mutta eiköhän kaikille sallita jokin heikkous, ilman että ollaan heti tuomitsemassa..?

  VastaaPoista
 20. Nyt vasta luin tämän postauksen ja kommentit! Mun mielestä olet jo asian ytimessä ja voitolla, kun selvästi olet tiedostanut itsessäsi tämän riippuvuuden :) Se riittää, ei sille tarvitse löytää syytä. Nyt vaan jatkat sisustelua, ostelet kohtuudella ja et stressaa aiheesta! Et tarvii nyt stressiä vauvan kanssa. Jos haluat ostaa jotain, mietit ensin kunnolla tarvitsetko sen oikeasti. Sitten kyllä tiedät mitä tehdä :)

  VastaaPoista
 21. Älä osta sitä mitä tarvitset vaan sen mitä ilman et voi elää. (ruoka jne.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äärimmäisen tylsää olis elämä jos mitään ei sais humputella :D

   Poista
  2. Ostelu ei ole ainoa humputtelukeino ;) Vähän mielikuvitusta peliin!

   Poista

Kiitos kommentista.