Sisällön tarjoaa Blogger.

Tyylien sekamelskassa

Koskaanhan ei saisi tuijottaa taakseen, vaan aina pitäisi pyrkiä suuntaamaan katseet tulevaan. Nytkään ei ollut tarkoitus katsoa tai selata blogin vanhoja postauksia, mutta eilisen laiskottelupäivän tuotoksena löysin nämä kaksi viimeistä kuvaa arkistojen "helmien" joukosta ja päädyin vähän pohtimaan asiaa. 

Sitähän sanotaan, että erilaisuus on rikkaus ja on taito opetella ja oppia sisustamaan erilaisilla tyyleillä. Meidän kodissa ei noudateta yhtä ainoata tyyliä tai tyylisuuntaa tällä hetkellä ( ehkä pitäisi :D ) vaan viime vuonna hyväksi todettua ja omaksi miellettyä linjaa eri tyylien ja aikakausien sekoittamisesta. Ehkä pitäisi hieman enemmän oppia suunnitelmallisempaan ja harkittumpaan sisustamiseen upeimman ja täydellisimmän lopputuloksen saavuttamiseksi ? Tai sitten pitäisi oppia katsomaan kotia aivan erilaisin silmin tai jotain... en tiedä.

Huhtikuussa 2013 meillä näytti hyvin valkoiselta ( kaksi alinta kuvaa ), aika raikkaalta jopa, vai mitäpä tuumit ? Mutta huomaatko sinä saman kuin minä jos vertaat vuoden 2014 ja vuoden 2013 kuvia ? Mikä nämä sisustukset erottaa, mikä puuttuu vuoden 2013 sisustuksesta tai mitä mahdollisesti on enemmän vuonna 2014 ?

Minäpä kerron mitä minä näen ( sinä voit nähdä toisin :) ). Vuonna 2013 koti oli ihanan valkoinen, raikas ja täynnä ilmavuutta, ehkä jopa hieman kaiholla katselen näitä vuoden 2013 kuvia, paljon tilaa, vähän tavaraa ja raikkaus, se näistä vuoden 2013 kuvista välittyy, mutta jokin vaan puuttuu edelleen kun katselen näitä kuvia ja se jokin on kodikkuus sekä lämpö, ainakin minun mielestä.

Valkoiset kodit on kauniita, ilmavia ja raikkaita, enkä väheksy niitä ollenkaan ja itsekin pyörin blogeissa joissa voin ihastella valkoisen kodin raikkautta, tavaroiden vähyyttä ja valoisuutta, mutta tuntuu, että ainakin meidän valkoisesta kodista puuttui sielu, se että kodista olisi huokunut se eletyn elämän tarina, se puuttui. Mutta mikä sitten on tärkeää kenellekin, tarvitseeko kodista huokua kodikkuus ja se eletty elämä, vai pitäytyykö vain siinä tyylissä mikä itselleen on ominta, jokainen sisustaja päättää sen itse :D

28 kommenttia

 1. Minä niin alle ja ylleviivaan tekstisi! :-) K o d i k k u u s on tosiaan se sana joka nyt kuvaa todella hyvin kotianne! :-) Ja lämpö tulee toisena kovaa perässä. Ja juuri näin varsinkin kun vertaa, niin sen eron todella huomaa.
  Itsekin tykkään koko valkoisesta, ja sellaisesta joskus haaveillut, mutta olen itsekin nyt lähinnä viime vuoden aikana herännyt siihen että en kuitenkaan halua että kaikki on valkoista. Itsekin kaipaan sitä lämpöä ympärille, ja valkoisesta sitä ainakaan itse en kokonaan saa.
  Ja ihastus kaikkeen vanhaan joka on kasvanut myös kesän jälkeen pyrähdyksellä, tuo mielestäni lisää tähän "soppaan" sitä kodikkuutta. Niissä näkyy elämää ja se on itselle sitä kodikkuutta. Rinnalle jotain uutta ja modernia tekee mielestäni parhaan yhdistelmän. Näin olen itse pitkään ajatellut, mutta tiedä nyt häntä onko 4v päästä sama mielipide, vai josko silloin se valkoinen onkin se paras :-D Mistä meistä sisustajista tietää?! :-D Mutta harvinaisen vahva tunne tästä mitä nyt on, tuntuu todella hyvältä! :-)

  Kauniita kuvia! <3 Ihanaa perjantaita Johanna! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, kodikkuutta tästä nykyisestä tuskin puuttuu :) Itse kun katselin näitä kuvia rinnan, niin aluksi oli sekamelska tunne, sellainen tiedätkö täysin toisilleen vastakohtaiset kuvat ja kun niitä katsoo :D Mutta heti perään tuli ajatus kodikkuudesta ja lämmöstä, joka nykyisin huokuu :)

   Me ollaan sinun kanssa aika samanmoisia sisustajia, kyllästytään ja vaihdellaan tyyliä, mennään fiilis pohjalla ♥ Ihanaa perjantaita Seija ♥

   Poista
 2. No jos kerran mielipidettä kysytään niin minustakin tuosta valkoisesta tyylistä puuttuu jotain.
  Nuo harmaat tuolit tuo kivan twistin sisustukseen,mutta mielestäni nykyisessä on liikaa irrallisia elementtejä ja kokonaisuus on levoton.mä ehkä jäsentelisin huonekalut uusiksi ja vähän vähentäisin irrallisia hyllyjä ym.ja tekisin niistä selvempiä kokonaisuuksia.isoille seinille isot huonekalut eikä monta pientä yksityiskohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin en suorastaan kysynyt mielipidettä, miten tulisi järjestellä kalusteet, vaan ajatuksena oli nykyisen ja aiemman sisustuksen kodikkuuden ero :) Mutta kiitos vinkeistä :) Viikonlopulle on suunniteltukin hieman kalusteiden pyörittämistä olkkarin osalta kun se omaankin silmään näyttää vaativan jotaiN :D

   Poista
 3. Tuo kirjoituksesi osui kyllä naulan kantaan :) Olen itse pari vuotta sitten "kääntänyt takkini" oikein maalaisromanttisesta runsaasta sisustuksesta vähän modernimpaan ja minimalistisempaan suuntaan. Jotenkin alkoi se kaikki tavaranpaljous ja romantiikan rönsyily tulla korvistakin ulos. Nyt sitten mietin että meninköhän liian pitkälle tässä karsimisvimmassani, tuliko omasta kodista nyt sellainen sieluton kuvastokoti.. :) noh mutta pikkuhiljaa hyvä tulee :) Kuvasi olivat muuten upeita ja kotinnekin on upea ja ennenkaikkea sielukas!!:) Mukavaa viikonloppua sinulle!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, takinkäännöt on tuttua puuhaa, koskaan ei kannattaisi sanoa ei koskaan :D Kiitos sinulle ihanasta kommentista ♥

   Poista
 4. Tämän hetken sisustus on kaunis ja tunnelmallinen, valkoinen oli kaunis ja seesteinen. Molemmat miellyttävät silmää kovin. Hei, mistä nuo teidän nojatuolit ovat? Ne ovat aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojatuolit on ikeasta :) EIhän uskoisi äkkiseltään :D

   Poista
 5. Niin kuin ehdin jo instaankin kommentoida, niin kyllä tämä nykyinen tyyli on paljon lämpöisempi ja kodikkaampi. Alemmat kuvathan edustavat täydellisesti mainitsemaasi toista genreä. Eli kumpikin hyvä! :-D Eikä minusta ole liikaa "sekamelskaa", kaikki on suloisessa sopusoinnussa keskenään :-)
  Ihanaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Kiitos Minna :D Omaan silmääni olkkarin kalustusta täytyy jotensakin muuttaa, mutta miten, pitää pyöritellä ;D Kivaa perjantaita :)

   Poista
 6. Kodikkuus tosiaan tekee sen kodin! Itse olen samanlainen, ihailen valkoisia, simppeleitää sisutstuksia ja koteja... itsekin saan kausia jolloin siivoan kaikki tasot puhtaiksi tavaroista, minimoin värit (tosin meidän kodista ei saa noin valkoista) ja nautin ilmavuudesta, avaruuden tuntumasta..KUNNES taas huomaan, että ei, täältä puuttuu jotain.. ja kaivan taas esille vähän tyynyjä, shaaleja, kynttilöitä, runsaita verhoja, lamppuja jne... Edelleenkin silti tykkään, että tavaraa on suht vähän esillä, mutta joka tasolla täytyy olla jotain. Mutta sehän tässä kodin laittamisessa (ja vaikka vaatetuksessakin) on kivaa, ettei tässä ole mitään sääntöjä, tyyliä ja tunnelmaa voi vaihtaa silloin kun siltä tuntuu (budjetin asettamissa rajoissa tietysti, heh), antaa välillä rönsytä ja sitten taas vähentää. Mutta eletty elämä, kodikkuus, arki ja touhu saa ja pitää näkyä kotona.
  Tykkkään sinun sisustuksesta molemmissa kuvissa ja voisin nähdä nuo molemmat juskin itsellä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä tämä ihmismieli kodin sisustuksen kanssa, varsinkin meidän sisustajien piireissä :D Ihailen heitä, jotka vuodesta toiseen pitävät kodin prikulleen samanlaisena, ilman, että on edes valaisimen paikkaa vaihdettu :) Se on ihan uskomattoman sinnikästä ja ihailtavaa :)

   Poista
 7. Hei! Mistä tuo teidän koivutapetti on? Kaunis. Meiltä löytyy muuten sama Ekenäset-tuoli, on todella mukava ja kaunis. Tykkään teidän kodin muuttuneesta ilmeestä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivutapetti on www.ellos.fi :) Tilasin sieltä pari rullaa ja se riitti tuon yhden seinän tapetoimiseen :) Kiitos ihanasta kommentista Suvi :)

   Poista
 8. Mäkin joskus kirjoitin tästä aiheesta :) Vaikka kokovalkoiset kodit kauniita ovatkin, ei niistä mun juttua saa. Jotain aina täytyy olla, että talosta tulee koti ;) Että ei lienee tarvi sanoa kumman kannalla olen ;) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, jotain elämisen makua kodissa pitää olla, mutta ai että, on ne valkoiset kodit silti aika ihania, avaria, valoisia ja seesteisiä :D Kivaa viikonloppua Jenni ♥

   Poista
 9. Kommenttini karkasi taivaan tuuliin.. Jos se jostain putkahtaa, niin siivoa vain pois: täältä tulee uusi ;)

  Ylempien kuvien "tyylien sekamelska" kuvastaa oikein hyvin sitä, että talossa on asuttu jo hetken aikaa. Ja juuri näin sen pitää mennäkin. Kerrostumat luovat kodikkaan tunnelman ja kertovat jo eletystä elämästä ja asukkaiden persoonasta. Mielestäni sisustuksen kuuluu syntyä juuri näin. Pikkuhiljaa ja pala palalta. Näin myös tulee ajansaatossa tapahtumaan omalle kodillemme vaikka jotkut saattavatkin pitää taloamme tällä hetkellä sieluttomana valkoisena pönttönä. Mutta puolivuotiaalle se vielä sallittaneen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, kerran minulle eräs miespuolinen lukija kirjoittikin siitä, että kotimme näyttää liian valmiilta, sellaiselta jonka voi ostaa kaupassa, se kommentti sai silloin aikoinaan ajattelemaan ja viemään suuntaa tähän nykyiseen tyyliin :) Jep, jokainen sisustaa kuten haluaa, vain asujat itse tietävät mitä tahtovat ♥

   Poista
 10. Heippa, täällä kirjoittelee pitkäaikainen anonyymi lukijasi, joka on aina ihastellut kotiasi tyylisuunnasta riippumatta.
  Ajattelinkin nyt kysyä, mikä on tuo teidän superkaunis lattia ja seinien väri? Entä mistä ovat nuo kauniit sohvat?
  Täällä on muutto uuteen asuntoon edessä noin puolen vuoden päästä ja sisustus on jo hyvällä mallilla suunnitteilla!

  Kiitos ihanasta blogista ja hyvää alkavaa vuotta 2015! :)

  - M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuinka ihanaa, että jätit kommenttia ♥

   Lattiassamme on laminaatti, sellainen vaalean hiekansävyinen, seinistä löytyy tapetti. Tästä postauksesta voit lukea tapetin tiedot: http://sisustusunelmia-johanna.blogspot.fi/search/label/seinien%20v%C3%A4ri

   Poista
 11. Hei! Valkoinen ehdottomasti parempi! Esim.pienet hyllyt jotensakkin liian "mitättömiä" (huono ilmaisu!?) kun taas moderni taulu tosi ok. Eikös se niin menekkin, että makuasioista voi kiistellä ;) ja pitääkin! -Nina-

  VastaaPoista
 12. pitkään blogiasi seuranneena silmiini on pistänyt olohuoneen verhotangot. Vinkkinä, niitä voisi siirtää niin että verhot peittävät seinän kokonaan. Näin huoneeseen tulisi ilmavuutta ja ikkunat pääsisivät kunnolla oikeuksiinsa. Jokainen sisustaa niin kuin parhaaksi kokee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin en tykkää ajatuksesta, että verhotangot ulottuisivat seinän eteen jossa ei ole ikkunaa, tuntuisi vähän hassulta ( meillä siis ikkunat loppuvat noihin verhoihin ) :) Verhot eivät itseasiassa tällä hetkellä juuri ikkunan päälle mene, jonkin verran tietty, mutta ei kovin paljoa, koska ne on siirretty melko sivuun :)

   Poista
 13. Kauniita sisustuksia ovat molemmat! Itse ihailen valkoisia ja minimalistisia koteja mutta samaa mieltä kuin joku aikaisempikin kirjoittaja, että liian kliinisestä jää puuttumaan se lämpö ja elämänmaku. Sinulla kaunis ja kodikas koti :)

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, valkoinen on kaunis, mutta siitä lämpö ja kodikkuus puuttuu :)

   Poista
 14. Molemmat sisustukset näyttävät kauniilta, mutta kyllä blogia on nykyisin mukavampi seurata kun löytyy enemmän persoonaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla ♥ Persoonaa ei tosiaan enää pitäisi puuttua, sillä kuljen täysin omia polkujani :)

   Poista

Kiitos kommentista.