SAMETTISEN PEHMEÄ PUOLUKKAPUURO



Nyt kun päivisin on huolehdittava eskarilaisen välipala-asiat, niin viime aikoina on tullut kulutettua enemmän ja vähemmän aikaa myös netin resepti maailmassa. Olen yrittänyt hakea inspiraatiota enemmän arkiruokailuun sekä välipalojen valmistamiseen ja netistä kyllä hyviä ohjeita löytyy kun vaan jaksaa etsiä. 

Aina välipalat eivät tarvitse olla ihmeellisiä tai iltaruuat viiden tähden aineksista kasattuja vaan enemmänkin voisi pyrkiä monipuolisuuteen, sillä kuten vähän asiassa kuin asiassa, makuihinkin ja joihinkin raaka-aineisiin kyllästyy jos niitä syödään liian useasti :D

Tässäpä tämä perusohje puolukkapuurolle. Itse laitan vähemmän puolukoita mitä yleensä ohjeet sanoo, jotta siitä ei tule liian kitkerän makuista ja se maistuu meidän neidillekin :D

1l vettä
3 dl puolukoita
1 dl sokeria
1,5 mannasuurimoita
1/2 suolaa

Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja suola. Jos käytetään pakastepuolukoita, lisää ne kylmään veteen ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua pari minuuttia niin, että puolukat menevät rikki. Jos puolukat on tuoreita niin lisätään ne vasta kiehuvaan veteen. 

Vispilöi kiehuvaan veteen mannasuurimot. Anna puuron kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, sekoita välillä. 

Jäähdytä puuro kylmäksi ja vatkaa kuohkeaksi.

Herkullisia välipalahetkiä :) 

33 kommenttia

  1. Nam! Maidon kanssa puolukkavispipuuro on kyllä hyvää :) Kannattaa muuten kokeilla omenavispipuuroakin, oli mulle uusi juttu, mutta töissä kun maistoin, niin hyvää oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, sellaisesta en ole koskaan kuullutkaan :D Mitenhän se tehdään, pitää varmaan googlettaa :D

      Poista
    2. Mun mielestä se tehdään ihan samalla tavalla, mutta puolukoiden sijasta käytetään joko omenahilloa tai sitten pieneksi pilkottuja omenalohkoja, jotka hajoaa tuossa veden kiehuessa :)

      Poista
  2. Just on hellalla kiehumassa vispipuuro, on ihan mieletöntä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä hyvää , vie kielen mennessään :D

      Poista
  3. Hitsin hyvä ja terveellinen välipala :-)

    VastaaPoista
  4. Siis , ootko jäänyt jo pois töistä? Mukavaa loppu odotusta.

    VastaaPoista
  5. Kiva blogi. Minkä ikäinen olet, entä lapsesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan ja tervetuloa :) Olen reilu kolmikymppinen ja esikoinen on 7 ja kakkosta odotellaan tulevaksi nyt huhtikuulle :D

      Poista
  6. Löysin blogiisi. Minkä ikäiset lapset sinulla on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastasinkin tähän jo tuossa ylempänä :)

      Poista
  7. Puolukkapuuro, jota täälä meilläpäin myös lappapuuroksi kutsutaan on niin hyvää<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, lappapuuroksi mekin sitä aina pohjoisessa nimiteltiin, täällä asuessa se on muuttunut jo puolukkapuuroksi kun kaikki eivät ymmärrä tuota lappapuuroa :D

      Poista
  8. Moi!

    Aprikoosista voi tehdä myös vispipuuroa ja puolukasta kun tekee, niin sinne voi laittaa sekaan mansikoita. Mansikat tuo lisää makeutta puuroon ja vie pikkasen tuota puolukan karvasta makua pois.

    T:Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta :)

      Poista
  9. Itse teen puolukkapuuroa parin viikon välein, se on vaan maidon kanssa niin hyvää :) Joskus lisään sekaan myös mustikoita niin ei ole niin kirpeää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo mustikoiden käyttökin on itsellä vieras juttu, pitää kyllä tosissaan kokeilla :)

      Poista
  10. Kaunis ja herkullisen näköinen kuva, mutten tiedä maistaisinko ;))! Puolukka ei oo mun lemppari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko koskaan edes maistanut tätä ? Raakaa puolukkaa ja tätä puuroa ei voi verrata keskenään :)

      Poista
    2. Mä teen vaihdelle puolukoista, mansikoista, aprikooseista tai luumuista. Sitte ku oikein haluan yllättää lapset niin vatkaan mansikkavispipuuron sekaan kermavaahtoa. Se menee ihan kuumille kiville :) Esim. nyt kun hiihtoloma alkaa ni perjantaiksi teen välipalaksi herkkuversion. Juhlistaa koululaisjoukkomme loman alkua mukavasti!

      Poista
    3. Kuinka paljon laitat mansikoita, vai ihan suunnilleen samalla ohjalla mitä tekisit esim. puolukoista ? Tuo mansikkavispipuuro nimittäin kuulostaa just sellaiselta mitä vois tehdä vaikka samantien :D

      Poista
    4. No mä laitan srmmosen pakasterasiallisen, oisko 3dl, sokeroimatonta mansikkasurvosta noin 1,5 litraan vettä. Ja kermavaahdon vatkaan puolesta litrasta kuohukermaa. Sokeria maun mukaan. Oon tämmönen sinne päin-kokki :) Leivonnassa tarkka mutta muulloin mittalusikat jää laatikkoon :)

      Poista
    5. Kiitos tarkennuksesta :) mä oon sellainen että mulle pitää olla selkeät ohjeet että onnistun :)

      Poista
  11. Mä olin jo unohtanut koko vispipuuron, en ole siis tehnyt sitä pitkään aikaan....Nyt taidankin käydä pakastimessa katsomassa onko puolukoita jäljellä vielä :) Ihanaa torstaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, äkkiä loihtimaan vispipuuroa :)

      Poista
  12. Vispipuuro on niin hyvää! Täytyykin tekaista sitä pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti vaan tekemään, tää on hyvää :D

      Poista
  13. On kyllä niin hyvää! Meillä ei vaan muille maistu. Yritin nimenkin muuttaa jopa prinsessapuuroksi, mutta ei auttanut ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh :D Prinsessoja on vaikea huijata :D

      Poista
  14. Meilläkin tykätään vispipuurosta. Myös mustaherukasta tulee aivan mahtavan makuinen puuro. Ja kokeileppa karkeaan riisijauhoon tehtynä. Maistuu melkein samalle mutta itse nykyään mieluummin teen sitä koska mannasuurimothan ovat vehnää vain ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, pitääpä seuraavaksi tosiaan kokeilla noihin riisijauhoihin :)

      Poista

Kiitos kommentista.

Takaisin ylös