Sisällön tarjoaa Blogger.

LISÄÄ ERILAISIA IKKUNAVALAISIMIA
Eihän kukaan sano sitä, minkä kokoinen pitäisi ikkunavalaisimen olla, eihän siitä ole olemassa mitään kirjoitettuja sääntöjä tai ohjeita. Olohuoneen ikkunavalaisimen kohdalla huomasin, että tavallisista kattovalaisimista voi pienellä vaivalla saada upean valaisimen ikkunan eteen. 

Lasten leikkihuoneesta jäi ylimääräiseksi tämä TineK:n Phantomin sävyinen kattovalaisimen. Pyysin miestäni vaihtamaan siihen pistokkeen, jotta se saataisiin ikkunavalaisimeksi keittiöön. Nyt keittissä on yhtenäinen linja valaisinten suhteen, ruokapöydän yllä komeilee edelleenkin se valkoinen varjostin ja nyt ikkunan edustalla tunnelmaa luo tämä tummempi valaisin. Perinteiseen pieneen ikkunavalaisimeen nähden, tämä toimii paremmin juurikin työtason valaisimena, valaisualue on suurempi ja minun mielestä valaisuteho riittävä ilta- ja aamuaskareiden suorittamiseen kuten kahvin keittämiseen jne.

Kannattaa siis rohkeasti kokeilla.

Meillä neidin huone olisi seuraava kohde, mihin tarvittaisiin ikkunavalaisinta, katsotaan millainen sinne löydetään. Löytyykö teidän kotoa millaisia ikkunavalaisimia, perinteisiä eli sellaisia pikkuisia, vai oletteko tekin ryhtyneet laajemman valaisinvalikoiman toivossa kääntymään normaalien kattovalaisin osastojen puoleen ?

22 kommenttia

 1. Ei minusta lampun koolla ole väliä, se riippuu ihan tilasta mihin lampun sijoittaa - meille ei esim. ole sellaista ikkunaa johon kovin isoa lamppua pystyisi laittamaan. Tuohon teidän keittiöön näyttäisi sopivan taas oikein hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää sopii kyllä tosi kivasti tähän keittiöön kun alla on tuota tasoa, antaa mukavasti valoa ja on näyttävä :)

   Poista
 2. Hyvä idea!!!
  Ja hyvän näkönen!
  Mukavaa maanantaita Johanna<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari, ihanaa maanantaita myös sinulle <3

   Poista
 3. Näyttävä valaisin. Ainakin kuvan perusteella sopii yllättävän kivasti tuohon :) Ei itsellänikään tulisi ensimmäisenä mieleen.
  Ei löydy ikkunavalaisimia meiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy myöntää että en minäkään ole koskaan aiemmin ajatellut että tavallisia valaisimiakin voi käyttää ikkunavalaisimena :)

   Poista
 4. HYVÄ, valinta! <3 Sopii paikalleen! :-) Nuo on vaan niin ihastuttavia! <3

  Kaunista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tinen valaisimet on niin upeita, kunpa raskis ostaa niitä enemmänkin :)

   Poista
 5. Meillä myös isohko Tiffany keittiön ikkunassa juuri samalla lailla, kuin kuvassa. Ja hyvältä näyttää. Ei ole määreitä koolle, lamppusi on täydellinen.

  Aurinkoista viikkoa. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä teidänkin valaisin :) meillä on aina ollut sellainen pikkuinen ikkunavalaisin tässä joka ei ole valaissut kyllä mitään , joten tämän valaisimen myötä tasolla voi helpostikin keitellä aamuyöllä kahvit, siten että ei tarvitse kaikkia valoja sytytellä :)

   Poista
 6. Mielestäni millekään sisustusjutulle ei ol e sääntöjä! Kaikki tekee juuri niin kuin parhaaksi näkee ;).

  Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itsekin ajattelen just samalla tavalla :) ihanaa viikkoa S <3

   Poista
 7. Minä tein vanhasta lyhdystä ikkunavalaisimen meille eteiseen joten en minäkään niin välit onko jotakin sisustussääntöjä olemassa mikä näyttää itsestä hyvältä ni sen yleensä tekee tai ostaa :) koolla ei ole väliä :) hyvältä näyttää tuo valaisin,varjostin on ajaton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun lyvtyvalaisin kuulostaa upealta <3 juuri tällätavoin syntyy persoonallisuus sisustuksessa :)

   Poista
 8. Meillä ei ole yhtään ikkunavalaisinta, mutta keittiön työtason päälle kaipaisin jotain valonlähdettä. Kuparisia vilahtelee nyt monessa paikassa, saataisi sopia meillekin sellaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kupari onkin nyt in :) meilläkin löytyy sellainen kuparinsävyinen ikkunavalaisin kaapista, itsellä tuli jo kupariin kyllästyminen syksyllä :D

   Poista
 9. Mahtava idea. Pitääkin pitää mielessä. Ihanaa keväistä viikkoa <3

  VastaaPoista
 10. Meillä on pienet ikkunavalaisimet olohuoneen ikkunoissa edellisten asukkaiden jäljiltä. Pistorasiat on ihanasti laitettu kaikkien ikkunoiden kohdalle. Vähän aikaa sitten katselin pienehköjä pitsivalaisimia niiden tilalle, mutta koska niitä pitäisi hommata se kuusi kappaletta kerralla yhtenäisyyden vuoksi, jäi hankinta vielä odottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kyllä varmasti rajoittaa ostamista kun pitää olla niin monta, hyvä että yleensä sen yhden raskii ostaa :D

   Poista
 11. Meiltä ei noita ikkunavalaisimia vielä löydy, mutta mitä olen nyt blogeissa nähnyt, sopii niihin tuollaiset isommatkin. Onhan ne paljon näyttävemmät :) Hieman olen tutkiskellut valikoimia, mutta vielä ei ole mieluisia malleja tullut vastaan.

  VastaaPoista
 12. Meilläkään ei vielä ikkunavalaisimia ole. Tämähän näyttää tosi kivalle ja tietysti kun on kaunis valaisin <32

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.