Sisällön tarjoaa Blogger.

MAUKASTA KOTIRUOKAAOlen kerrassaan ihastunut ruuanlaittoon, tykkään hääräillä keittiössä, ehkä vähän vielä opetella mukavuusalueilta poikkeamista ja loihtia maukkaita ja erilaisia ihan perinteisiä kotiruokia. Yritän antaa aikaa perheelle kun viimeiset kuusi vuotta on mennyt melko kiireisen arjen pyörityksessä, töihin-kotiin, nukkumaan ja töihin. Tuntuu jotenkin ihanalta katkaista hetkeksi se kiireisen elämän pyörä ja rauhoittua, päästä hoitamaan ihanaa pikkuista kääröä ja antaa aikaa omalle rakkaalle neidille, toki myös miehelle, elää hetkessä ja tehdä asioita, mitkä tuntuvat juuri sillä hetkellä hyviltä.

Ei sitä paljoa vaadita, ruuaksi valmistui karjalanpaisti ja perunamuusia, lisukkeeksi ja seuraavan päivän lounalle kanasalaattia. Näillä me herkuteltiin, ihan perus kotiruualla.

Me on vietelty täällä lomaa, käytiin pohjoisessa hieman lomailemassakin ja tietysti eilen kotiin ajettaessa oli ihan pakko pysähtyä tekemään pakolliset katsastukset niin Ikean kuin Homenordin sisustustarjontaan.. ja kuten arvata saattoi, ei ihan tyhjin käsin päästy lähtemään, sillä mukaan tarttui uusia isompia juttuja ( eilen jo vähän instaan lisäilinkin kuvaa ).

Maukasta ja touhukasta viikon jatkoa.

22 kommenttia

 1. Herkullisia kuvia :) ruoanlaitto on kyllä mukavaa puuhaa :) vapaapäivänä on niin parhautta nauttia kun rauhassa touhuaa ja saa kattaa kauniisti :)

  Ostoksia blogiin ilman muuta :)

  Mukavaa loman jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kyllä sitä on ihan eritavalla aikaa tehdä ruokaa vapaapäivinä kuin niinä päivinä kun on töissä, ei puhettakaan, että ehtis työpäivinä haudutella kovin montaa tuntia esim. pataruokia :D

   Poista
 2. Kuulostaa Johanna niin ihanalta. Arki on ihan mahdottoman kiireistä, töissä vaaditaan paljon ja silloin väkisinkin sitä on vain puolikkaana kotona. Itse olen ollut muutaman päivän kotona pienimmän kanssa ja kun sain "morkkis"-vaiheen töihin pääsemättömyydestä pois päästäni, on ollut oikeastaan ihanaa olla kotona. Tehdä ruokaa, yllättää vanhemmat lapset kivoilla välipaloilla kun koulusta tulevat ja ennen kaikkea olla läsnä täällä kotona. Kesälomaa siis jo odotellessa. Ihanaa viikkoa sinne teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se kun se on oikeasti niin väärin, että podemme huonoa omaatuntoa siitä, että jäämme kotia lapsen vuoksi, se lapsi / lapset ovat kuitenkin ne kaikkein tärkeimmät meidän elämässä ♥ Itsekin olen syyllistynyt tähän huonon omantunnon potemiseen, kuten nytkin kun jäin äippälomalle vähän aiemmin kun yksinkertaisesti voimat eivät vaan riittäneet...

   Itsekin olen huomannut sen, kuinka upeaa on olla LÄSNÄ, siis täysin läsnä, eikä toitotella lapselle niin "odota hetki", "ihan kohta", "joo-joo" sanoja kun on niin hemmetin kiire sen arjen kanssa. Meidän siis pitäisi oppia olemaan inhimillisiä itsellemme ja antamaan aikaa oikeasti perheillemme ♥

   Poista
 3. Kotiruoka kunniaan! Mä tykkään kans ruuanlaitosta, tosin liian harvoin tulee kokeiltua uusia juttuja. Mut se keittiössä häärääminen on mukavaa ja jotenkin rentouttavaakin (ainakin silloin kun sitä saa tehdä rauhassa) :) Jään odottelemaan mitä ostitkaan Ruotsin puolelta! Instassa näkyi jo kivoja paloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruuanlaitto on kivaa silloin kun on aikaa, eikä tarvii hätäillä, että 10 minsan päästä pitää olla ruoka valmista :D

   Ruotsin reissu oli kyllä todella antoisa, paljon kivoja juttuja edulliseen hintaan :D

   Poista
 4. Kyllä kotiruuat on parhaimpia. Minä jokaikininen päivä teen ruokaa perheelleni, tehnyt jo reilu 20v. ja kyllä parhaita on peruslaatikot ja kaikki kotiruuat, välillä olisi mukava poiketa juuri tuosta mukavuusalueesta ja koittaa jotain erilaista..
  Ison perheen omaavana vieläkin poismuuttaneet lapset poikkee syömään, mukavaahan se on, että äidin pöperöt kelpaa :D
  Välillä töiden ja kodin välillä on aika sumplaamista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, se on kyllä upeaa varmastikin, että poismuuttaneet lapset poikkeaa syömään :) Minäkin haluaisin, että sitten kun meidän lapset on isoja niin he kävisivät edes sunnuntaisin syömässä :D

   Poista
 5. Nams :). Kotiruoka todellakin kunniaan. Meillä tehdään paljon perusruokia eikä syödä eineksiä juuri ollenkaan. Toisinaan huomaan, että samat perusruoat pyörii ja hyörii menussa. Vähän alkaa kyllästyttää ja minin nirsoilu ei auta asiaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa monissa perheissä olla, että samat perusruoat pyörii viikosta toiseen, niin se on meilläkin :D Nyt kotona ollessa olenkin pyrkinyt enemmän selailemaan eri reseptejä ja tekemään uusia ruokia, jotta saadaan vähän vaihtelua :)

   Poista
 6. Meillä täälä taas opetellaan uuden ruoan tekoa uuden ruokavalion myötä!! Vähän haasteellista näin heti alkuun ja tuntuukin ettei mitään keksi, mutta eiköhän se parin päivän päästä jo helpota kun oppii ymmärtämään paremmin asiaa. :)

  Mä näin sun instakuvan eilen ja nyt voin sanoo että: WOHOOO!! Go Johanna, siitä tulee hieno. Tykkäsin koknaisuudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on haasteellista uusi ruokavalio, minäkin nimittäin koin haasteellisena sen, kun tän minun elämäntaparemontin myötä opettelin kaloreita laskemaan :)

   Uusi sävymaailma ja järkkä on aika ihana, vaikka ite sanonkin :D :D

   Poista
 7. Nyt alkoi tekemään mieli karjalanpaistia! :D Pitäisköhän sitä kokata seuraavana vapaapäivänä.
  Kyllä perus kotiruoka on vaan hyvää. Välillä täälläkin kaivataan jotain uutta niihin perusruokiin mitkä pyörii viikosta toiseen. Jos itsekin sitten siihen enemmän panostan kun saan jäädä kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ei muutakuin karjalanpaistit uuniin kun on vapaapäivä :)

   Poista
 8. Kotiruoka ja sitä perheen kanssa yhdessä nauttiessa on niitä parhaita arjen hetkiä ❤️ Ihania koti hetkiä sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, mutta usein nämä jää sen kiireen varjoon :/

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Niin on, mutta ihan liian harvoin tulee tehtyä :)

   Poista
 10. No, tässähän on kaikuja mun juttuihin.:) Vaikka en olekaan äippälomalla, vaan ihan töissä käyn, niin jotenkin on kova halu antaa lapsille nyt, kun vielä voi...Muutaman vuoden päästä meidän vanhempi poika varmaan jo muuttaa kotoa. Blogeista saa niin paljon kivoja ideoitakin tuohon ruuanlaittoon!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, lapsille haluaa antaa kyllä enemmän ja kyllähän he tarvitsevat sitä läsnäoloa <3

   Poista

Kiitos kommentista.