Sisällön tarjoaa Blogger.

NE RAKKAIMMAT HUONEKALUT


At Maria´s blogin Maria pyysi minua esittelemään rakkaimmat huonekaluni ja niiden tarinan. 

1. Kaikista rakkain huonekalu, jolla oikeasti on itselle ja jopa miehellenkin merkitystä on tämä ensimmäiseen yhteiseen kotiimme sisustusliikkeestä ostettu rusehtavansävyinen pieni lipasto. Tämä lipasto on lähes ainut huonekalu, joka on kulkenut meidän muutoista toiseen aina mukana ja tulee kulkemaan jatkossakin. Tästä me ei molemmat kyllä koskaan luovuta ja mieheni on sanonutkin, että tätä ei koskaan saa myydä ;)

2. Tämä kirjahylly on ainoita esineitä, jotka muistuttavat minua mummostani. Olimme mummoni kanssa todella läheisiä ja olikin ylpeys saada tämä kaunis kirjahylly koristamaan kotiamme ja muistuttamaan niistä ihanista hetkistä mummoni kanssa. Tässä siis tunnearvo oon valtaisa. 

3. Mieheni edesmenneen isän maalaama taulu miehestäni. Vaikka taulu ei sisustukseen sovikaan millään muotoa, on tämä sellainen taideteos, joka saa komeilla seinällä muistona papasta. 

4. Jos uusiakin huonekaluja voi listaan lisäillä, niin yhtenä tällaisena kalusteena haluaisin mainita meidän sohvat. Olin vuosia haaveillut valkoisista sohvista, mutta koskaan en ollut niitä raskinut ostaa kunnes sisustusinspiraatio talon rakentamisen jälkeen iski todenteolla niin kaverin kanssa nämä ikeasta kotiutettiin. Löytyi edukkaat ja mukavat sohvat ja näillä mennään edelleen, vaikkakin sävy vaihtui juuri vaaleanharmaaseen, ovat nämä nyt vieläkin rakkaamat sohvat.

5. Lyhykäisyydessään Tine K:n upea silkkinen kattovalaisin. Tästä en luopuisi ikinä. Tästä valaisimesta on muodostunut itselle tärkeä osa kotiamme.

Itse ajattelin haastaa tällä kertaa mukaan: 

18 kommenttia

 1. Aivan loistavia tarinoita huonekaluista <3 ovat todella mielenkiintoisia lukea :)
  Isovanhemmilta perityt aarteet ovat kyllä suurta <3

  Ihanaa perjantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se niin on, että niissä ihan vanhoissa, vanhoissa kalusteissa piilee ne kultaisimmat muistot ja tarinat ♥ Itse olen ainakin niin nuori vielä ja uusista kalusteista ei ole muodostunut itselle vielä sellaista sidettä, ettenkö voisi niistä luopua, ehkä sitten monien kymmenien vuosien päästä :D

   Ihanaa perjantaita sinullekin ♥

   Poista
 2. Jotenkin merkityksellisimmiksi huonekaluiksi nousevat nämä vanhat aarteet tai omatekemät. Kiva haaste ja tätä oli hauska lukea. :)

  Ihanaa perjantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ei itsellä ainakaan ole mitään tunnesiteitä uusia kalusteita kohtaan :)

   ihanaa perjantaita.

   Poista
 3. Ihania tarinoita huonekalujen takaa :) Tuo mummosi vanha kirjahylly on kyllä viehättävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjahylly on ihana, itse tykkään kun siinä yhdistyy tuo puu ja metalli :)

   Poista
 4. Ihanat jutut olet valinnut listaasi! <3 Isovanhemmilta perityt jutut ne on korvaamattoman arvokkaita! Meillä ne ovat myös sellaisia, joista en haluaisi koskaan luopua! Niin paljon tunnetta ja muistoja niissä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kyllä ne isovanhempien kalusteiden tarinat ovat kaikkeist ihanempia ♥ Ehkä nämä meidän nykynuorten kalusteetkin nousevat tunnearvoonsa sitten vuosisatojen päästä ? :D

   Poista
 5. Oi kuinka kivat tarinat huonekaluilla ja kauniit kuvat :).

  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S :) Mukavaa viikonloppua sinullekin :=)

   Poista
 6. Ihania tarinoita - ja kiva huomata, että ne rakkaimmat tavarat kätkevät sisälleen muistoja. Elämän kerroksia - niitä sisältää oikea koti. Ja kenties joskus jokin niistä uudemmistakin hankinnoista saa tarinansa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä osassa uusissakin tavaroissa on tarina, kuten siinä minun ja mieheni ensimmäisessä lipastossa :) Mutta toivonmukaan näille kaikille kalusteille muodostuu ajansaatossa omat kivat tarinansa :)

   Poista
 7. Itselläni ei ole mitään perittyjä huonekaluja, mutta yksi tärkeä peite on. Edesmennyt isäni teetätti noin 20 vuotta sitten minulle ja sisaruksilleni kauniin virkatun päiväpeitteen parisänkyyn. Käytin sitä kauan vuoteessa mutta nyt se on ollut pitkään hyllyllä. Se on sellainen mistä en voisi luopua, koska muistuttaa minua rakkaasta isästä. On ihana kun jollain tavaroilla on joku tarina, kuten sinulla on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaiset ovatkin just niitä kaikkein tärkeimpiä ♥ Minua harmittaa edelleen kun kun äitini myi minulle virkkaamansa keltaisen pitsimekon jollekin ulkopuoliselle, olen monet kerrat surkutellut asiaa äidilleni ja sanonut, että koskaan ei saa tuollaisia mennä myymään :D

   Poista
 8. Hei! Tuo ensimmäisen kuvan lipasto on aivan ihana. Olen myös monista kuvistasi ihaillut taulua joka on lipaston yläpuolella. Molemmat kotiuttaisin vaikka heti :) Aurinkoista viikonloppua T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat kyllä ihania, tuon taulun ostin joltain pihakirppikseltä monia vuosia sitten, sekin on kulkenut aika pitkän matkan meidän mukana :)

   Poista
 9. Kiitti haasteesta Johanna:)
  Oli kiva lukea noita, ihailen nuita Kivik -sohvia ja tuo pikku lipasto on herttanen!

  VastaaPoista
 10. Kivoja tarinoita huonekaluista ja kiva tuo eka lipasto :) Mulla on kans yksi mummin tuoli, joka on lähes 100-vuotta vanha ja on varmaan sellainen etten laita koskaan sitä pois. Kangaski kulunut ja nauhat repsottaa, mutta en ole halunnut sitä fiksata yhtään. Kiva haaste :) Vko loppuja perheellesi :)

  Muuttuvakotini Päivi S

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.