Sisällön tarjoaa Blogger.

MILTÄ OMA KOTI NÄYTTÄÄ (?)Millaisia ajatuksia teillä on kun vierailette muiden kodeissa, entä mitä ajatuksia oman kodin sisustus teissä herättää ? 

Lähinnä haen kysymykselläni sitä miksi oman kodin sisustusta ja ylipäänsä omaa kotia ei näe yhtä kauniina ja kivana kuin he, jotka vierailevat kodissanne ja kertovat kotinne näyttävän hienolta, mutta silti oma mielenne näkee kodin aivan erilaisena ja ei niin ihanana ? Onko tuttuja pohdintoja ja oletteko koskaan miettineet tätä asiaa kaveripiirissänne ? 

Me on pohdittu tätä asiaa useasti sisustaja kavereiden kanssa. Ja monesti sisustusystävien luona vieraillessa sama ajatus kulkeutuu mieleen. Huokaillen katsellaan onnistuneita sisustusratkaisuja ystävien kodeissa ja ihmetellään sitä kuinka omasta kodistakin saisi yhtä upean ja itsessään wow tunteita herättävän kodin. 

Olen huomannut itsestäni mm. näiden sisustusbloggaajien tapaamisten yhteydessä sen kuinka muutoksenhalu iskee juuri tapaamisen jälkeen. Tapaamisissa on nähty upeita, vaikkakin erilaisia koteja, joista on saatu paljon kivoja sisustusideoita, tässä vaiheessa yleensä iskee se oman kodin näkemiseen liittyvä fiilis vielä vahvemmin esille. Oma koti näyttää tylsältä, mitäänsanomattomalta ja muutoksenhalu iskee, enimmäkseen pienesti mutta toisinaan myös suuresti. 

Turtuuko ihminen oman kodin sisustukseen, koska sitä tuijottelee vuorokaudet läpeensä ja sen vuoksi oma koti ei saa itsessä aikaan wow efektiä, vai onko tämä vain sisustajien "ammattitauti" (jos näin voi asian ilmaista) ?  

50 kommenttia

 1. Juurikin eilen laitoin eräälle bloggaajalle kommentin, että miksihän muiden kodit näyttää melkein aina niin paljon kivemmilta! :D Veikkaan, että blogeihin saadaan kuvattua juuri ne täydellisen ihanat yksityiskohdat ja -kulmat, kotona sitten tiirailee omiaan kriittisesti. Toisaalta, kun toisten kodit näyttävät raikkaille, ihanille ja erilaisille, saattaa iskeä tarve saada sitä samaa tunnetta omaan kotiin. Sitä kun tuijottaa samoja nurkkia koko ajan niin siihen tottuu eikö todellakaan tule Wow fiilistä, ainakaan ennen siivousta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogikuvissa tosiaan kuvaillaan varmaan niitä parhaimpia paloja, mutta itsestä olen ainakin huomannut sen, että myös ihan konkreettisesti muiden kotona käytäessä tulee se wow efekti ja oma koti alkaa tuntumaan ei niin kivalta :) Ihana kuulla, että muillakin on samoja ajatuksia, tuli heti huojentunut fiilis, etten ole tämän kanssa yksin :D

   Poista
 2. Ihania ajatuksia :) mutta näin se taitaa olla. Omiin nurkkiin turtuu ja näkee helposti ne pienet vieheet mitkä itseään aina häiritsee ja mitä kyläilijät eivät välttämättä huomaa.
  Kyllä mulle iskee samanlainen sisustusvimma kun käy kylässä kauniissa kodissa, tulee jopa hieman alemmuuskompleksi hetkeksi. Enkö olekkaan hyvä sisustamaan ja ideoimaan? :D Myöskään kaikkea ei voi saada heti ja yritän olla kärsivällinen hankintojen suhteen. Olisiko kaikki paljon helpompaa ja hienompaa, jos rahaa sisustamiseen olisi mielin määrin. :)
  Mukavaa päivää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis minulla ihan sama juttu, alemmuuskompleksi, se on jännä tunne :) En usko, että rahalla on mitään tekemistä asian kanssa tai että se auttaisi, tilannehan on sama oli rahaa tai ei.. mutta jos ois paljon rahaa, niin toki sitä sais kokoajan ostaa jotain uutta, mutta olisko sekään kivaa :D

   Poista
  2. Kyllä mä näen, että rahalla on paljonkin tekemistä asian kanssa. Me asutaan 70-luvun talossa, jossa on matala katto ja itselle ei niin miellyttävä pohjaratkaisu sekä muita asioita, jotka haluaisin muuttaa. Mutta isompaan remonttiin ei ole varaa. Saatika jos olisi varaa rakennuttaa kokonaan uusi talo, niin kyllähän siitä saisi näyttävämmän pohjan, mitä on vaikea pilata sisustuksella, jos yhtään on silmää asialle. Ja raha vaikuttaa siinäkin, että ei pysty toteuttamaan kaikkea, mitä kotiinsa haaveilee, vaan on ostettava Sotkasta ne välttämättömimmät kalusteet ja tyytyä siihen - samalla bongaillen torista tai huutonetistä, josko löytyisi jotain, mitä on haaveillut - käytettynä ja halvalla. Varmasti paljon on kiinni omista ideoista ja pienemmälläkin rahalla saa kivan näköistä, mutta en itse ainakaan todellakaan pysty toteuttamaan sen näköistä sisustusta josta haaveilen. Eli kyllä siinä raha asettaa paljon rajoja kuitenkin.

   Poista
 3. Enemmän kun tuttu tunne! Niin tuttu! Olen sitä mieltä ehdottomasti että se kyllästyminen tulee itselle omassa kodissa. Koska huomaan sen kun vaihdan vaikka mattoa ja verhot ja on uudet kukat yms. Niin silloin saan sen mainitsemasi wow efektin :) mutta sittempä kun katselet sitä niin.... sepä! Eli pitkälti tuosss se syy varmasti on. Siksi itsellä on muutoksen halu kova jotta sais useammin sen tunteen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se voi olla, että se johtuu osakseen kyllästymisestä. Sillä huomasin itsekin, että kun vaihdoin vanhan maton takaisin olkkariin niin tuli omassa kodissa wow tunne . Mutta miksi ihmeessä me kaivataan kokoajan muutosta kodissa, miksi ei osaa nauttia siitä mitä ympärillä tällä hetkellä on ? :D Ihana kun jaatte näitä ajatuksia minun kanssa <3

   Poista
  2. Tämä olikin aivan loisto kirjoitus! :-) Olin heti lukiessa että WAU! Todella hyvä aihe ottaa esiin ja erittäin mielenkiintoista lukea kommentteja! :-) Kiitos Johanna sinulle itsellesi tästä kun näin hyvän kirjoituksen teit! :-) <3

   Poista
 4. Mielenkiintoinen kirjoitus ja hyvä aihe. Uskoisin, että tuo wow-tunteen puuttuminen liittyy juurikin siihen kotoisuuteen ja "tavallisuuteen", siellä omassa kodissa kun kuitenkin asutaan ja vietetään paljon aikaa, niin näitä tunteita ei pääse syntymään. Sen verran täytyy kuitenkin sanoa, että nyt kun olin useita päiviä poissa kotoa ja astuin sisään pääsiäisloman jälkeen, niin se wow-tunne tuli kyllä saman tien. :D Mutta ihan totta, toisten kotona tähän tunnelmaan pääsee helpommin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläkin tulee kotona wow tunne kun on ollut pidempään poissa ja kun vaihtaa vaikkapa vain vanhan maton lattiaan :D Olisiko se osa syy, että vietämme tosiaan niin paljon aikaa kodeissamme, että mieli turtuu siihen omaan sisustukseen ja se ei näytä niin kivalta kuin mitä oikeasti olisikin, sitä sokeutuu tavallaan sille oman kodin sisustukselle ?

   Poista
 5. Tunne tulee tällaiselle ei sisustajallekkin - kauneutta on niin monenlaista. Vieraillessa kauniissa kodissa sitä muutaman päivän huokailee toisen kodin ihanuutta ja pähkäilee omaa kotia, kunnes taas tyytyy omaansa. Minulta tässä taannoin pyydettiin ihan vaatepostauksen yhteydessä laajempia koti postauksia ja tuli kyllä sellainen olo että ei ikinä - kuka tätä mörskää/perus tönöä nyt viittisi katella :). Kyllä mää niin haaveilen, että päästäisi joskus rakennuttamaan ite talo niin jospa se ois sitten mieleisempi - parempaa tonttia vaan ei varmaan löydy :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän teillä mikään mörskä se koti ole, mutta tässäpä sen just huomaa :) kodin omistaja näkee asian niin eritavalla kuin se ulkopuolinen katsoja :)

   Poista
 6. Minä tein olkkariimme ison rempan ja nyt kyllä on wow- tunne aina kun tulen kotiin ;) Mutta toisaalta keittiön rempasta on reipas vuosi ja niin kovasti kuin siitäkin aikanaan tykkäsin, ei se enää herätä samanlaisia ilon tunteita. Eli luulenpa kyseessä olevan vain tottumisen. Ei mitään vakavaa siis ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, remontti saa sen wow tunteen vähäksi aikaa valloilleen, mutta hitsin vitsit kun se tunne jossain vaiheessa katoaa, se on ärsyttävää :)

   Poista
 7. Moikka :)

  Just miehen kanssa yksi päivä puhuttiin tästä aiheesta. Ehkä se on tosiaan se, että kun on katsonut niitä omia nurkkiaan liian läheltä, niin ne tuntuu jo kovin tutuilta. Kantsii muuten aina silloin tällöin nettailla etuovi.comissa myös niitä "ei niin omantyylisiä" koteja. Sen jälkeen oma koti tuntuu ihanalta :D

  Keskiviikkoterkkuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kikka, pitää ottaa ehdottomasti käyttöön tuo etuovi jippo, katsotaan toimiiko :D

   Poista
 8. Niin tuttu tunne! Toisten kodit näyttävät aina niin paljon kauniimmilta ja kivemmilta! Omassa kodissa saattaa olla hetken tyytyväinen johonkin muutokseen, kunnes taas silmiin osuu jotain häiritsevää ja alkaa mietintä mitä siihen laittaisi tai tekisi, jotta se toimisi. Mutta ihanaa, että on muitakin, jotka käyvät ihan samoja mietteitä läpi, helpottavaa ettei ole ainut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minullakin tuli huojentunut olo kun te muut olette kommentoineet ja kertoneet että samoja piirteitä on havaittavissa teillä muillakin <3 hetken ajattelin nimittäin että ole kohan ainut tällainen outo lintu, joka näkee oman kodin tylsänä ja muiden kodit näyttää aina niin paljon paremmilta :)

   Poista
 9. Todellakin tuttu tunne! Itse huomaan aina toisten luona kyläillessä ihailevani heidän kotejaan ja sisustusratkaisujaan ja sitten kotiin palatessa oma koti näyttää tavallisen tylsältä, sellaiselta blaah-fiilikseltä. Toki, omaan kotiin on aina ihana palata, mutta ehkä se fiilis johtuu juurikin siitä, että itse tietää kaiken pienen "vian" kodissaan, jokaisen repsottavan listan, pienen kolhun lattiassa yms. Ja omaa kotia näkee päivästä toiseen, jolloin siitä häviää se uutuuden viehätys. Itse kun en ainakaan jaksa/pysty hankkimaan uusia huonekaluja joka kuukausi :) Ja myös se saattaa vaikuttaa, että omassa kodissa pystyy toteuttamaan vain pienen osan kaikista maailmassa olevista upeista sisustustyyleistä. Itse ainakin huomaan monesti ihailevani täysin erilaisia koteja kuin omani: vaikka pidän esim. maalaisromanttisesta tyylistä toisen kotona, ei se tarkoita sitä, että se sopisi meille tai pitäisin siitä tyylistä meillä :D Toiset taas näkevät sinun kotisi juurikin samaisena vieraana, jona sinä aikaisemmin ihailit jonkun toisen kotia. Mukavaa kuulla, että muillakin on samoja ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se tylsyys, mikä iskee omaa kotia kohtaan kun vierailee muiden kodeissa. Eihän muut edes huomaa niitä repsottavia listoja tai muita epäkohtia jos et niistä erikseen kerro, sekin on jännä. Toisen kotiin astuessa sitä kiinnittää huomion aivan muihin seikkoihin kuin esim talon väki itse :) Niinpä, itselläkin on sama, että muiden kodeissa saatan ihailla myös sitä aivan erilaista tyylisuuntaa kuin mihin itse on tottunut ja silti se aiheuttaa sen wow efektin, jännä juttu :D

   Poista
 10. Jep, hyvin tuttua! Juurikin niin, että sittenkun on pidempään pois, niin oma koti tuntuu ihmeellisen uudelta, valoisalta ja siistiltä. Ihan muistuu mieleen ne alkuajat uudessa talossa.
  Muulloin näen vain ne ongelmat...likaiset ikkunat, nuhjuiset huonekalut....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, reissujen jälkeen sitä arvostaa taas sitä omaa kotiaan aivan eritavalla, oma koti tuntuu miljoona kertaa parmmalta :D Pitäisköhän sitä useammin olla pois kotoa :D ? Mutta mietin, että onko tämä ongelma ainoastaan sellaisilla, jotka sisustavat enemmän kotiaan, vai tuleeko tämä sama tunne ihan kaikilla jossain vaiheessa ?

   Poista
 11. Kyllähän nämä ihan tuttuja tunteita on :-) Mutta viihtyisikö sitä loppupeleissä paremmin muualla kuin siinä omassa pesässään, vaikka kuinka muiden kodit näyttäisivät ihanemmilta... Mene ja tiedä! :-D
  Itse olen itsestäni ylpeä siinä mielessä, että olen onnistunut tekemään monia pieniä sisustusratkaisuja jotka ei kyllästytä vielä vuosienkaan jälkeen, se tuo hyvän olon tunnetta. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että pidät kotianne sellaisena että siellä ei kyllästytä asiat, sellaisen tilan ja tunteen saavuttaminen ovat varmasti loppujen lopuksi aika vaikeaa :) Oma koti on aina oma koti, vaikka mikä olisi, sieltä löytyy ne tutut perusasiat ja tuskin kukaan haluaisi muuttaa suoriltaan jonkun toisen valmiiksi sisustamaan kotiin, sitä en tarkoittanut.. :D vaan että kun omat nurkat on niin nähty niin sitä katsoo muiden sisustajien koteja niin eritavalla, sitä löytää niistä kodeista paljon sellaisia asioita, mitä voisi mieittiä ja jopa laittaa omaankin kotiinsa , koska idea on vaan niin kiva ja näin saa taas jotain vaihtelua siihen omaan tylsään kotiin kunnes se idea jonka toisen kodista sai ja omaan kotiin laittoi, ei tunnukaan enää kivalta ja wow tunteita herättävältä :D Tämä taitaa olla sellaista oravanpyörää :D

   Poista
  2. Piti muuten tähän vielä lisätä, että kyllä meilläkin on ratkaisuja joista tykkään super paljon, mutta silti voisin niitä muuttaa, esim. keittiö :D Avohyllyt vaan näyttäis mielessä ( huom! omassa mielessä) super paljon paremmalta ja kepeämmältä kuin nuo umpinaiset ja raskaat yläkaapit, mutta olisko avohyllyt kuitenkaan pidemmän päälle kivoin ratkaisu, niin siitä syystä meillä ei aloiteta remonttia :D :D :D

   Poista
 12. Hei, tällaisena "hiljaisena" blogisi seuraajana nyt piti kommentoida kun asia oli niin läheinen. Olen nimittäin itsekkin ajatellut aina että olen varmasti ainoa jolle iskee kamala muutoksen kaipuu kun vierailee muiden kodeissa��. Koti näyttää aina niin nuhruiselta vaikka tosiaan muut sanovat toista. Hetken pohdittua ja ehkä pieniä muutoksia tehtyä sitä toteaa, että tämähän on oikeasti se koti jonka haluan ja tämä on minun tyyli sisustaa��. Jotain pikkuvinkkejä on kyllä ihanaa poimia kyläilyitä....kiitos upeasta blogista! Tämän lukeminen kuuluu jo minun aamurutiineihin��.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun jätit kommenttia ja et tiedäkään kuinka helpottunut itse olen siitä kun teitä samoin ajatteiljoita on näinkin paljon, ihan super hienoa :) Itsellä tulee ihan samanlainen tunne kun olen vieraillut jonkun kodissa, jossa sisustus on viimeisen päälle laitettu, oma koti alkaa näyttämään niin nuhruiselta :D Jospa sitä joskus pääsisi tästä ajattelumaailmasta pois ja oppisi nauttimaan ja näkemään sen omankin kodin kauniina ja ihanana :)

   Kiitos ihanasta palautteesta <3

   Poista
 13. En pidä sisustusta harrastuksenani, mutta katselen mielelläni kauniita koteja blogeista ja sisustuslehdistä. Silti... oma koti on 13 vuotta sitten rakennettu, samat kalusteet, samat verhot, välillä jotain uusia tyynynpäällisiä laitan. Meidän kotimme näyttää ulkopuolisen silmiin jo varmasti vanhanaikaiselta, mutta omiin silmiin edelleen kauniilta. Joitakin ratkaisuja ehkä muuttaisin, mutta silti onnentunne omasta kodista sykähdyttää harva se päivä. Muu maa mustikka, oma maa mansikka :) T. Linnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, ihanaa, että kirjoitit kommenttia, sillä tuossa hiukan ylempänä pohdinkin sitä, että onko tämä samainen ilmiö kaikkien "ongelma" vai onko kyseessä vain ns. "ammattitauti" meidän sisustusbloggaajien / sisustusharrastajien keskuudessa :) Tuntuu hyvältä kuulla, että noinkin monien vuosien jälkeen osaatte arvostaa kotianne ja kotinne sisustusta täysillä, se on oikeasti aika ihailtavaa <3 Yritän ottaa opiksi ja pyrkiä samaan :)

   Poista
 14. Tämä on niin hassu ilmiö, jonka allekirjoitan itsekin! Tuttuus-näkökulmaan lisäisin suomalaisen mentaliteetin: kun meidän kansanperinteeseemme kuuluu, ettei omaansa oikein ole hyvä hehkuttaa, niin ehkä se vaikuttaa ajatusmaailmaan tässäkin asiassa. Ollaan me niin vaatimattomia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, itse en ainakaan osaa hehkuttaa omaa kotiani, sillä en pidä tätä edes mitenkään erikoisena ja sisustuskin on ihan perus, ei mitään speciaalia :D

   Poista
 15. Taisin kommentoida tänne sinunkin blogiin Helin kodin vierailun jälkeen, että oma koti näyttää ihan köppöseltä ja tuli tunne, että tänne en ainakaan ketään sisustajia päästä! :D

  Mutta, tiedän tunteen. Vaikka itse näkee oman kodin kuitenkin kauniina ja rauhallisena paikkana, silti sitä hamuaa aina jotain muuta ja vielä erikoisempaa ja ja... Mutta, aika hyvä keino itsellä on kuitenkin ollut se, että kun sitten lopen katson toisen kotia (esim. kuvien kautta) niin aika pian kuitenkin huomaan, sen WoW:n jälkeen, että en pitäisi noin suuresta tavaramäärästä, enkä oikein tuostakaan, tuo olisi kiva, mutta... että kyllä sieltä omasta kodista sitten kuitenkin löytyy lopen tosi kivoja juttuja... Mutta, kyllähän sitä aina kaiholla katsoo kaikkea, mitä toisella on. Niin se varmaan on kaikissa asioissa... joku muu on aina sinua parempi, mutta itse unohtaa sen asian, missä itse on hyvä. :) Vertaaminen on pahasta.

  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisit muuten tehdä, että kommentoit Helin luona pidetyn blogitapaamisen jälkeen, että et kutsuisi meitä teille vierailulle :D

   Minä en osaa ajatella muiden blogeja lukiessa, että mistä en siinä kodissa pitäisi, jotenkin silmät hamuavat vain niitä wow juttuja ja jätän huomioimatta ne asiat, jotka eivät itseäni miellytä (?) Vertaaminen toiseen on todellakin ikävä tapa ja siitä ei ainakaan omalla kohdallani ole kysymys, enemmänkin sitä etsii niitä kauniita yksityiskohtia, joita voisi toteuttaa omassakin kodissa, jotta oma koti saisi itsessään aikaiseksi sen wow tunteen, joka toisinaan on kadoksissa :D

   Poista
  2. Niin, ehkä se itselläkin on vain selittelyä. ..kyllä sitä oikeasti haluaisi asua jossain ihan unelmapaikassa ja kokea niitä wow-elämyksiä.😁

   Poista
 16. Mulla on juuri nyt vähän sellainen hetki menossa, etten saa kotia näyttämään hyvältä tai sellaiselta kuin haluaisin. Toki rajoittavana tekijänä on se, että uusia hankintoja ei pysty tekemään, mutta kun ei ole tyytyväinen siihen vanhaankaan. Olen monesti miettinyt samaa, että onko tämä vain minun ongelmani vai miettiikö ja poteeko tätä joku muukin... Omaan kotiin ei saa sitä ihanaa tunnelmaa, jonka kokee monien kuvissa ja kylässä käydessä. Vai onko se tosiaan sitä, kun tuijottaa omia nurkkia kaiket päivät ja tietää mitä haluaisi, mutta ei sellaista saa niin kyllästyy kokonaan ja menettää toivonsa.
  Toisaalta se voi myös olla sisustajien ammattitauti, koska koko ajan tulee uutta sisustusrintamalle ja sisustuksen päivittäminen on melkein joka viikkoista. Ainakin siltä minusta välillä tuntuu :) Tai halu uudistukseen olisi ainakin kova vähintään kerran viikossa.
  Pitäisi vain osata olla vertaamatta omaa kotiaan muiden koteihin, koska ei omasta kodista nää niitä samoja asioita kuin vieraillessa muilla.
  Tietyt kivat jutut kodissa laittavat hymyilyttämään, mutta tuntuu, että suurin osa nurkista ei ole hyviä ja nyt olenkin yrittänyt sulkea niiltä asioilta silmäni ja yrittää hyväksyä kodin sellaisena kuin se nyt on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meitä näyttäisi olevan aika monia, jotka ajattelevat samoin, joten onneksi emme ole tunteidemme ja ajatuksiemme kanssa ihan yksinään :D Kuitenkin itsestä alkaa tuntumaan, että ehkä se muiden kodeissa tuleva wau fiilis johtuu uutuuden viehätyksestä, siitä että kun sitä kotia ei ole katsellut ja katselemassa kokoaikaa ?

   Itse olen huomannut itsessäni sen, että ne esineet ja tavarat, jotka ovat olleet rahallisesti isompia satsauksia, kuten vaikka tine K:n tuotteet ovat sellaisia, jotka saavat kerta toisensa jälkeen omassa mielessäni sen hyvän tunteen, huomaan, että niihin on muodostunut jonkinlainen kiintymys kun taas verrataan johonkin ikean tavaraan ei samanlaista kiintymystä ole havaittavissa. En tiedä pitäisikö tässä siis itsellä ainakin satsata jatkossa vain kalliisiin tavaroihin / kalusteisiin / hankintoihin jos jotain tarvii niin se fiilis säilyisi :D Vaikeita pohdintoja :)

   Poista
  2. Kommentoin tähänkin, minulle myös ne vähän arvokkaammat jutut on niitä mielialan nostattajia ja ne pidän aina esillä. Ihmisen mieli on vaan niin...

   Poista
 17. Hyviä mietteitä! Mä just eilen katselin olkkariamme ja mietin itsekseni, että olen niiiiin tyytyväinen kotiini <3 <3 Välillä tulee toki ideoita muutoksille, mutta ei pahemmin ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet kaikkiin osa-alueisiin tyytyväinen ja kotinne on teidän mieleen <3

   Poista
 18. Oma koti, paras koti. :-) Ystävilläni on kauniita ja persoonallisia itsensä näköisiä koteja. Oma koti on kuitenkin paikka missä toteutuneet unelmat, perityt aarteet, kirppuslöydöt ja sattuman kohdalle tuoneet esineet ja huonekalut ovat löytäneet paikkansa. En kaipaa kotiin tullessa wow-fiilistä, riittää kun tietää tulleensa kotiin. Sistustrendit muuttuvat ja mikä on "ajatonta" tänään on ehkä mautonta tulevaisuudessa. Mielestäni jatkuva wow- fiiliksen etsiminen kertoo sen, että ehkä se omin juttu on vielä löytymättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oma koti paras koti, siitä tuskin kukaan pääsee minnekään :) Tekstissäni oli ajatus siitä, että miksi muiden kodit näyttävät omaan silmään lähes aina kivemmilta ja sille oman kodin kauneudelle sokeutuu, lähinnä tästä oli kysymys :) itsekin viihdyn kotona ja olen melkoinen kotikissa, mutta näin sisustusbloggaajana ja sisustus?harrastajana? muiden kodeissa vieraillessa sitä tosiaan katsoo ja tutkailee ehkä liikaa muiden kodin ratkaisuja ja samalla vertaa niitä omiin .. en tiedä :D Se on totta, että trendit muuttuvat , se on sitten toinen juttu :D

   Poista
 19. Osui ja upposi. En bloggaa sisustuksesta mutta harrastan sitä kuitenkin. Perustyytyväinen kotiini olen, mutta aina tulee virkeämpi fiilis ja se wow-olo kuj uudistaa kotiaan jotenkin. Ja pian taas tottuu ja vallitsee se perusjees- olo. Sitten kun vierailee toisten kodeissa, jotka on ihanasti laitettu, ja palaa omaan kotiin niin tulee se sellainen plääh-tunne vaikka lähtiessä olisikin ollut ihan hyvä olo omasta kodista. Yhdistän tämän siihen samaan oloon mikä oli lapsenakin, eli kaverin äiti tai baapurin täti teki aina paremmanmakuista ruokaa kuin oma äiti :) Varmaan siinäkin se että siihen omaan (kotiin tai ruokaan) tottuu ja toisten on erinlaisuutensa vuoksi sitten enemmän tunteita herättäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin minäkin ajattelen ja oikeastikin se sisustus on verrattavissa varmastikin juuri tuohon, että naapurissa ruoka maistuu aina moninverroin paremmalta kuin oma tekemä :) Just tuo plääh tunne on aika tuttu, se on oikeasti aika masentava olotila :D :D Mutta sitten kun yrittää itselleen toitottaa sitä että vaikka kuinka nyt tekisin jonkin muutoksen kodissani, vaikkapa vaan maton vaihdon niin kohta ollaan siinä samassa pisteessä mistä lähdettiinkin, se muutoksen hurma ei kestä kauaa :D

   Poista
 20. Itse olen kotiini todella tyytyväinen. Tiedän, ettei kotimme ole sisutuslehtiin sopiva, mutta meidän näköinen koti. Itselle melkein jokaisella huonekalulla ja useilla tavaroilla on tietty merkitys, joko ne ovat suvussa "perintönä" kulkeneet tai roskalavalta pelastettuja upeuksia, joissa näkyy eletty elämä. Koska näistä en osaa edes kuvitella luopuvani, niin sisustus vaihtuu lähinnä järjestystä vaihtelemalla.

  Toki kodissamme on paikkoja, joihin kaipaan uudistusta. Itselle wow-efektin tuo tuunaaminen, vanhan uudistaminen ja itse tekeminen. Minusta tuntuu, että näen itse kotini kauniimpana kuin muut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan on ihan mahtava tilanne, kunpa itselläkin kaikkiin huonekaluihin liittyisi jonkinlainen tarina, mutta ainoita tarinoita löytyy vain niistä vanhoista perityistä kalusteista joita vaalimme ja pidämme kotiimme kuuluvina :)

   Poista
 21. MUsta tuntuu siltä, että haluaisin sisustaa kotona monta huonetta...Toisen koti näyttää aina paremmalt kuin oma.. KIvaa loppuviikkoa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Ihanaa viikkoa sinulle myös <3

   Poista
 22. Itse elän varmaan vielä jotain uutuuden viehätyksen aikaa kun olemme asuneet tässä kodissamme vasta vajaat 2 vuotta. Paikasta ja talosta on tullut hyvin rakkaita. Aina kotiin tullessa tulee se ihana tunne.
  Toki joskus on hetkiä jolloin sisustuskuvien selailun jälkeen tulee tunne, että meidän koti ei ole koskaan "valmis". Mutta sitten ajattelen, että tässä juuri nyt on hyvä. Viihdyn kodissamme kaikkine "kauneusvirheineen" ja elämäntilannekin vauvan kanssa on sellainen, että haluaa elää hetkessä kiirehtimättä liikaa. Sisustustyyliäkään en haluaisi vaihtaa.

  Ajatuksia herättävä postaus ja hyviä pohdintoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ajatusmaailma sinulla ja ihailen kyllä sitä, että pystyt nauttimaan siitä mitä ympärillä on, etkä mieti tällaisia asioita kuten tässä postauksessa aika moni on myöntänyt, että miettii liikaakin :D Uskon, että itselläkin tilanne tässä nyt muuttuu vauvan myötä ja aikaa ei jää niin paljoa sille sisustelulle ja niiden virheiden tuijottamisille :D

   Poista
 23. Jotenkin kai se ruoho on vihreämpää aidan toisella puolen tässäkin asiassa. Ja tämä aika ja yhteiskunta ajaa meidät jatkuvaan oravanpyörään tämän tavarapaljouden keskellä ettei malteta pysähtyä siihen kaikkeen hyvään ja kauniiseen mitä meidän kodeissa jo on! Komppaan tässä niitä ajatuksia että kun on sinut sen kanssa mitä on, ja mitä haluaa itse kodiltaan ja itseltään, se voi näkyä tyytyväisyytenä niin siellä sisustuksessa kuin muutenkin elämässä. Minusta sisustaminen on niin paljon muutakin kuin sitä trendien aallonharjalla kiitämistä, kaikki mulle heti nyt-meininkiä. Leppoista eloa kevääseesi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.