Sisällön tarjoaa Blogger.

ELÄMÄNTAPAREMONTTI OSA II: VIIKKO 1
Elämäntaparemontin kakkos osan ensimmäinen viikko on nyt takana. Juhannuskin on selätetty puhtain paperin ja liikuntaa on tullut harrastettua enemmän kuin tarpeeksi, sillä upea aurinkoinen keli on hellinnyt meitä Oulun seudulla asuvia ihan olan takaa. 

Painon pudottamisessa ja elämäntapojen muuttamisen aloittamisessa on kyse aina suurista asioista, ajatus siitä, että pelkästään ruokavalion muuttaminen pitäisi tehdä, ei tapahtu hetkessä. Ilman asian käsittelemistä ja oman pään sisällä tehtyä päätöstä projektista ei tule yhtikäs mitään. Juhannus saapui ja väitän, että monikin elämäntapojaan ja elämäntapamuutoksen aloittanut on ollut tiukilla näinä päivinä. Houkutuksia mieliteoille on ollut varmasti pöydät täynnä, moni on varmasti sortunut ja tankannut mahan täyteen grillipöydän antimia, jopa kaksin käsin, ajatuksella, että huomenna palaan ruotuun. Toki grilliherkkujakin voi syödä, mutta pitää muistaa kohtuus ( ja nyt puhun ainoastaan meidän elämäntapojaan muuttavista henkilöistä, eli myös itsestäni :D ). Aina pitäisi muistaa, että syöminen on sallittua ja on olemassa myös ne keveämmät vaihtoehdot, joten herkullisesta ruuasta ei tarvitse kieltäytyä :) 

Itselläni painonpudotusen apuna on puhelinsovellus FatSecret, sovellus on loistava valinta sellaiselle henkilölle, joka haluaa kirjata päivittäiset syömiset, liikunnat ja myös painon. Itse käytän sovellusta päivittäin ja se onkin loistava tapa seurata syötyjä kaloreita ja näin ollen saa sen todellisen kuvan siitä mitä syö. Itse kyllä suosittelen syötyjen ruokien ja kaloreiden seuraamista, sillä ilman päivittäistä seuraamista, ote voi helposti lipsua ja sitä kuvittelee syövänsä vähemmän, vaikka todellisuudessa syötkin enemmän, joten ole rehellinen itsellesi ja seuraa esimerkiksi viikon verran tarkasti mitä suuhusi laitat ja laske niiden kalorimäärät, näin saat rehellisen kuvan siitä kuinka paljon todellisuudessa syöt :) 

Viime viikolla perustamani Laihdutusterapiaa Facebook sivusto oli jättimenestys, en uskonut, että suosio olisi ihan niin valtava, ottaen huomioon, että fcebookissa ollaan omilla kasvoilla ja omalla nimellä. Ja mikä parasta, ryhmä tuntuu todella aktiiviselta, ihan mahtavaa. On hienoa, että ryhmään on uskaltautunut vertaistukea hakemaan he, jotka kokevat kamppailevansa painonpudottamisen ja uusien elämäntapojen omaksumisen kanssa. Ryhmässä jaetaan hyväksi koettuja reseptejä, kuunnellaan toisten kuulumisia ja se tärkein, TSEMPATAAN ONNISTUMAAN. Vertaistuki on laihdutuksen peruspilareita ainakin omasta mielestäni ja itsestäni tuntuu, että vertaistukea antamalla ja saamalla, projekti painonpudotuksessa antaa uudenlaisen tsempin. 

Muistakaa, asenne ratkaisee, loppu on sinusta itsestäsi kiinni :) 

(Painonpudotus jatkuu siitä mihin syksyllä raskaaksi tulon jälkeen jäin)

Viikko 1
paino: -2,6kg
rinnanympärys: - 1cm
vyötärönympärys: -1cm
lantionympärys: -1cm
reiden ympärys: -1cm

Liikunta: Aktiivista ( lähes päivittäin useamman kerran )9 kommenttia

 1. Tsemppiä :) samassa veneessä ollaan. Sain ennen raskautta 12 kg pois ja nyt raskauden jälkeen olen taas aloitusruudussa ja tuo sama 12 kg pitäisi taas karistaa.. Mutta eiköhän se tästä pikkuhiljaa :) mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni tippui lähes kaikki raskauskilot parissa viikossa, joten siinä mielessä onnellinen olen <3 tsemppiä sinullekin kilojen karistamiseen, hiljaa hyvä tulee <3

   Poista
 2. Hyvä sinä! Täällä kyllä repsahdettiin juhannuspöydän antimiin! huh huh, nyt turvottaa.

  VastaaPoista
 3. Onpa ihana tuo ensimmäinen kuva! Muakavaa sunnuntaita ja tsemppiä "remonttiin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele <3 ihanaa sunnuntaita <3

   Poista
 4. Olet niin reipas hyvä sinä. <3 Täällä n.11kg tippunut 4:ssä kuukaudessa ja homma jatkuu. Yritän ottaa tämän vuoden mittakaavalla ja katsoa mihin "vanha" pystyy. ;)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä sisukkaalle naiselle! Olet kyllä ansainnut onnittelut ja halit upeasta saavutuksesta. Täälläkin sää on ollut todella hyvä siihen nähden mitä ennen juhannusta luvattiin. Saa kyllä olla tyytyväinen näihin keleihin.

  VastaaPoista
 6. Sä olet kyllä mun idoli!! :)) Mulla kanssa alkaa huomenna kunnon kuuri ja NYT en petä itseäni enkä lupaustani! Aion pysyä lujana ja päästä niihin lukemiin mihin haluan!!!

  Kiva, kun jaksat tsempata meitä muitakin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.