Sisällön tarjoaa Blogger.

JUHANNUKSEKSI SAUNA KUNTOONMe uudistettiin jokin aika sitten saunan ilmettä. Varsinkin lauteet kaipasivat jo käsittelyä, joten yhteistyö Teknoksen kanssa sattui sopivaan saumaan.

Saimme testattavaksi Teknoksen Satu saunavahaa, valitsimme seinä- ja kattopaneeleihin valkoisen sävyn ja lauteet käsittelimme harmaalla. Lopputuloksesta tuli enemmän kuin mieluinen ja sauna raikastui silmissä valkoisten seinien ja katon ansiosta.

Nämä Satu Saunavahat, suojaavat tehokkaasti saunan pinnat ja vahoja on valittavana perinteinen puunvärinen, kuultavan harmaa sekä trendikäs valkoinen. Saunan puupintojen käsittelyyn tarkoitettu Satu Saunavaha on Teknoksen täsmätuote saunan kokonaisvaltaiseen huoltamiseen ja suojaamiseen.

Katto- ja seinäpaneelien sekä lauteiden käsitteleminen vesiohenteista luonnonvahaa sisältävällä saunavahalla oli kyllä äärettömän helppoa. Saunavaha muodosti vahamaisen likaa ja vettä hylkivän, mutta silti hengittävän pinnan saunan puupinnoille.

Itsellä tuli levitettyä hieman liikaa harmaata saunavahaa lauteisiin, koska halusin tumman ilmeen ja aluksi saunanlauteet tuntuivatkin liian liukkailta, mutta Teknoksen asiantuntijat auttoivat ongelmassani ja kertoivat, että karhentamalla hieman karhunkielellä lauteiden pintaa (pinta ei vaurioidu tästä), liukkaus lauteista häviää ja näin totta tosiaan kävi, joten lauteistakin saatiin loppuviimein lapsiperheelle turvalliset ja uusi kaunis ja modernimpi ilme.

En ihan saanut kuviin kuvattua sitä raikasta ilmettä, mutta aikaisempaan ilmeeseen verrattuna saunasta tuli erittäin kiva ja jopa valoisampi, mutta silti hämyisä, jollaista tunnelmaa saunaan kaivataan :)

 *kaksi alinta kuvaa ennen kuvat


30 kommenttia

 1. Tosi herkulliset sävyt! Kyllä tuolla kelpaa juhannusta saunoa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa kyllä, jännä kuinka erilainen tunnelma voikaan saunaan tulla vaihtamalla vain väriä :)

   Poista
 2. Tulipas ihan kuin uusi sauna :) itsellä olis kans tarvetta tehdä jotain auringon tummentamalle saunalle mutta osaatko sanoa toimiiko tuo saunavaha lauteissa koita joita on käsitelty parafiiniöljyllä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun minä muistelin että meilläkin oli uutena käsitelty lauteet tuolla parafiiniöljyllä tms. Mutta siitä on jo melkein 5 vuotta aikaa , että meillä ainakin onnistui :)

   Poista
 3. Tykkään! <3 Meilläkin on vaaleiksi vahatut seinät, mutta lauteet (vielä) puupinnalla. Tuo karhunkieli-vinkki tuli ehdottomasti tarpeeseen, koska itse olen arponut lauteiden vahaamista juurikin siitä syystä, että pelkään niistä tulevan liian liukkaat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, liukkaat ne oli ennen sitä karhunkielellä hiontaa ja mää sydän syrjällään pelkäsin :) mutta onneksi kysyin Teknokselta vinkkiä ja se tosiaan auttoi jo sellainen hellä hionta / pyyhkäisy :)

   Poista
 4. Kylläpä muutti ilmeitä oikein reippaasti. Tekis mieli itsekin testailla. Juhannussauna odottaa pesijäänsä, mikähän päivä sitä tarttuisi harjaan ja mäntysuopaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-A itselläkin odottaa sauna pesua .) ehkä huomenna kun on sadepäivä :)

   Poista
 5. Oletko ajatellut käsitellä oven karmit myös valkoisella vahalla? Olisiko viimeinen silaus ihan uudelle hienolle ilmeelle... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käsiteltiin jo :) ne tosiaan ekaksi unohtui käsitellä, mutta huomattiin samainen asia pari päivää saunan käsittelyn jälkeen :)

   Poista
 6. Tosi hyvä muutos ja kuitenkin melko pienellä vaivalla. Tuo harmaa on tosi kauniin sävyinen! Kyllä nyt kelpaa saunoa juhannussaunassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, pienellä vaivalla sai kyllä tosi kivan uuden ilmeen saunaan :)

   Poista
 7. Kaunis muutos! Minä käsittelin meidän saunan pari vuotta sitten Supi-saunavahalla valkoiseksi :) Ja olen kyllä edelleen tyytyväinen muutokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on kyllä ihanan raikas väri jopa saunassa :)

   Poista
 8. Kaunis harmaa sävy lauteissa. Meillä on edellisen asukkaan toimesta lauteet mustat ja niissä näkyy jokainen vesipisara harmaana läikkänä.
  Hyvä muutos teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :) meillä ei ole kyllä havaittu värimuutosta vesipisaroiden kohdalla :)

   Poista
 9. Tosi tyylikäs sauna kyllä, niin hyvä muutos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä tosi kiva muutos, ihanaa tunnelmaa saadaan nauttia nyt saunassakin :)

   Poista
 10. Oma sauna on kyllä varmasti plussaa varsinkin, jos nauttii siitä :)! Kaunista ja kiva yhteistyö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, me ollaan kyllä niin sauna ihmisiä :D :D

   Poista
 11. Kaunista jälkeä olette saaneet aikaan. Me vahattiin viime kesänä mökkisaunan seinät valkoisiksi ja lauteet mustiksi ja ollaan oltu erittäin tyytyväisiä.
  Mukavia juhannuslöylyjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustatkin lauteet olis aika ihanat, sitä olisin itsekin ajatellut meidän lauteiden sävyksi jos värivaihtoehtona olisi ollut vielä musta :)

   Poista
 12. Todella hyvältä näyttää! Meillä pitäisi myös käsitellä saunan pinnat. Ihana olis saada juhannukseksi uutta ilmettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin käsittelyväli meni ihan liian pitkäksi ja lauteissa sen näkikin kun imivät vahaa aikasta lailla :)

   Poista
 13. Kyllä tuolla kelpaa saunoa, ihana on!!

  VastaaPoista
 14. Upea lopputulos! Itsekkin olen miettinyt saunan käsittelyä, mutta vielä se on antanut odottaa... :) Hyviä löylyjä Juhannukseen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän nopeasti tuli meillä valmista, se suojaaminen oli suurin työ :D

   Poista
 15. Onko katto harmaalla vai valkoisella käsitelty! Aivan upea lopputulos! Mulla on sauna pestynä ja odottaa käsittelyä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.