Sisällön tarjoaa Blogger.

KOHTI TAVOITEPAINOA JA UUSI VERTAISTUKEA ANTAVA SIVUSTO AVATTU


Elämäntaparemontti juttuja on toivottu ja niitä yritän ennättää aina silloin tällöin/viikottain päivittelemään. Terveellisempää elämää ja elämäntaparemontin aakkosten opettelua on jatkunut jo reilun vuoden, 30.3.2014 aloitin oman suuren projektini ja matka jatkuu edelleen. 

Tällä hetkellä olen samassa painossa kuin ennen raskaaksi tuloa, raskauskilot ovat siis karistettu ja oma projektini pääsee starttaamaan taas uudelta pohjalta sillä olen asettanut itselleni uuden tavoitepainon ja siihen matkaa on tasan 15 kg. Ennen raskaaksi tuloa ennätin pudottaa 46,1 kg ja kokonaispudotuksen ajattelin elokuun loppupuolella viimeistään olevan 60 kg:n luokkaa, joka on kyllä valtava määrä voipaketteja kun miettii :)

Vaikka paino keikkuukin samoissa lukemissa kuin ennen raskautta, sentit eivät ole silti vielä saavuttaneet samoja lukemia kuin ennen raskautta, lantio ja vyötärö siis tulee perässä hieman, mutta sen kanssa on vain elettävä, jospa se kroppa vielä työstää raskauden senttejä :D (mutta en ota asiasta stressiä ;).

Tällä hetkellä tavoitepainon saavuttaminen tuntuu pitkältä matkalta mutta loppujen lopuksi aika menee niin nopeasti. Monet sanovat, että painon pudottaminen on helppoa, olen itsekin samaa mieltä. Painon pudottaminen on puhdasta matematiikkaa, kuten on joskus asiasta paasannutkin, kun kuluttaa enemmän kuin syö, ei lihominen ole mahdollista vaan paino lähestulkoon poikkeuksetta laskee ( lukuunottamatta sairauksia tms.. hidastavia tekijöitä ). Omalla kohdallani voin sanoa olevani onnellisessa asemassa, sillä olen nuorehko, perusterve sekä aineenvaihduntani on melko kiivaan sorttinen. Raskauden myötä myös uusien terveellisten ruokavalioiden noudattaminen sujui kuin oppikirjoissa, joten koen olevani sisäistänyt terveellisemän elämän tavat.

Jätin taakseni raskauden jäljiltä 24 kg, joiden pudottaminen oli helppoa, en kokenut edes millään tavoin laihduttavani vaan katsoin mitä suuhuni pistin niin raskauden aikana kuin synnytyksen jälkeenkin. Suurinosa pudotetuista kiloista oli kertyneitä nesteitä sekä synnärille jääneet 10kg, loput sitten niitä raskauden mielitekoja, kuten lihaa yms , mieliteoilta ei taida kukaan raskaana oleva välttyä (minulla ne oli tuliset ruuat) :D. 

Starttailenkin nyt uudelleen omaa pientä projektiani ja blogipostausten jatkoa kohti tavoitepainon saavuttamisesta. Tulette taas näkemään niitä "huikeita" ja odotettuja ennen ja jälkeen kuvia, kaventuneita senttejä ja pudotettuja kiloja unohtamatta. Punnituspäiväni tulee olemaan aina lauantai, joten blogipostaukset pyrin ajoittamaan heti sunnuntai aamulle, jotta pääsette "reaaliajassa" seuraamaan projektiani.

Omassa projektissani mukana tulee olemaan jälleen itselle hyväksi todettu Cambridge painonpudotusohjelma, tämä ei ole ainut tapa pudottaa kiloja, mutta itselleni sopiva vaihtoehto, sillä mukana kulkee valmentaja, joka seuraa kehitystäni sekä antaa tukea ja auttaa saavuttamaan pysyvän hyvänolon.

Ja hei, muistattehan, että sinullakaan ei ole vielä myöhäistä aloittaa omaa projektia kohti terveellistä elämää ja keventää vartalossasi olevaa taakkaa, se, että juhannus kolkuttelee grilliherkkujen kanssa oven takana, ei estä aloittamasta projektia jo tänään, se on vain sinusta kiinni, niin juuri, sinusta itsestäsi kiinni. 

Tästä on hyvä jatkaa mihin syksyllä jäätiin, eikös vaan :) Aloitatko sinä oman projektisi siellä taustalla, vertaistukea olisi ainakin luvassa :)

Olenkin avannut facebookkiin ryhmän Laihdutusterapiaa, jossa ammennetaan toisten vinkkejä ja annetaan vertaistukea oman elämäntaparemontin ja laihdutusprojektin matkalle. Toki kynnys liittyä ryhmään on korkea, sillä siellä kirjoitellaan omilla nimillä ja omilla kasvoilla, mutta uskon, että tätä asiaa ei tarvitse pelätä sillä kaikki ovat siinä ryhmässä saman asian kanssa painiskelevia, joten olet lämpimästi tervetullut mukaan. 

56 kommenttia

 1. Ei voi kuin hattua nostaa näille saavutuksillesi! Näytät upealta jo nyt! <3 :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Minna <3 Vaikka iso urakka on takana, on se myös edessäkin. Painonhallinta on kaikkein vaikeinta, onneksi siihen on vielä matkaa :)

   Poista
  2. Niin on. Kaksi kertaa painoaan liki 50kg pudottanut täällä tietää...Välissä raskaus ja reumaan sairastuminen...leikkauksia ja toki liiallista tunnesyömistä johtuen em. tapahtumista...Mutta nyt -5kg tullut alas hiljalleen,vielä 4kg noin ja oon terveillä lukemilla. Tätähän tää on - ikuista taistelua ;)

   Poista
 2. Sä olet kyllä niin mun idoli! Aivan huikean suorituksen olet tehnyt! Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana s, mää täällä nyt pillitän tästä sun kommentista, kiitos <3

   Poista
 3. Mulla kanssa sellaiset 10kg raskaudenjälkeisiä pudotettavana vieläkin. Kun saisi vaan niskalenkin itsestänsä. Yritys on kova aina puolet viikosta. (ja viikonloppuna sitten ei.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sepä se, motivaation ylläpitäminen on haastavaa, se täytyy vaan työstää ajatus, että sinä hittovie onnistut ja aloitat projektin :) eihän painonpudottaminen tarkoita sitä, että elämä mitenkään loppuisi, pitää vai nolla tarkempi mitä syö :)

   Poista
 4. Mä en voi kun ihailla sun tahtoas ja itsekurias :) Minä sain kevään aikana pudotettua 7 kiloa (10kg olis tavoite), mutta nyt en uskalla enää mennä edes vaa'alle... luultavasti kiloja tullut takaisin ja en vaan saa itseäni niskasta kiinni. Ei toki koko 7 kiloa ole tullut, senhän jo huomaisi vaatteissakin, mutta lötsähtänyt olo ja urheilunpuute vaivaa. Annan myös aivan liian helposti periksi mieliteoille ja sitten harmittaa ja ottaa päähän ja petyn itseeni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on oikeastaan aika paha, että puntarille ei uskalla mennä, suosittelen, että käyt ja saat selvyyden painonpudotukselle, se on muutoin liian helppo päästää ote elämäntaparemontista lipsumaan jos ei tiedä missä mennään :) Muistan itsekin vuosia, vuosia sitten, olin hieman samassa tilanteessa kuin sinä. Sain kivasti pudotettua karistetut kilot, mutta sitten aloin lipsumaan puntarilla käynnistä ja se oli niin helppoa päästää se ote sitten lipsumaan kun vältteli puntaria :) Joten huomen aamulla, ota uusi suunta ja käy puntrilla , sen jälkeen on taas parempi palata elämäntaparemontin pariin <3

   Poista
 5. Voi vitsi! Tälläistä on ilo lukea! :) Itsellä menossa myös raskauden jälkeisiä kiloja pois heitettävänä, ja pitää sanoa että itsekuria tarvitsee niin paljon. Ilokseni olen huomannut että sitä on löytynyt. Tahto on niin suuri päästä takaisin omiin mittoihin. :) Joten kiitos tästä blogikirjoituksesta<3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinulla motiivi on kunnossa, silloin ei voi kuin onnistua <3 Itselläkin oli ihan mieletön tsemppi päästä jatkamaan tätä omaa projektia, joten seurailin painonmuutoksia päivittäin myös raskauden aikana :D Nyt on ihana olotila kun alkaa vaatteet taas mahtumaan päälle, eivätkä kiristä mistään :D Tsemppiä sinulle <3

   Poista
 6. Kyllä näytät upealta! Minulla olisi noin 5kg vielä. Nälkä kasvaa syödessä. Syksyllä kun kesän kiireet on ohi alkaa kiinteytys jumpat ja salilla käynnit.
  Tsempit meille ja kaikki hymyssä suin ;)
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kiinteytystä kaipaa myös meikäläisen kroppa ja youtubesta on tullutkin etsittyä ahkerasti jumppavideoita :D Sinulla on enää loppukiri puserrettavana jonka jälkeen alkaakin se suurin työ, painonhallinta :) Näinhän se on, että nälkä kasvaa syödessä :D Itselläni se taitaa kuitenkin jäädä tuohon viimeiseen 15 kiloon, sillä muutoin alkaa menemään jo liian laihan puolelle :D :D :D Tsempit tosiaan meille kaikille <3

   Poista
 7. Kerrassaan mahtava muutos, onnittelut siitä Johanna!!!
  Näytät niin hyvältä! Tämä antaa tsemppejä mullekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva nos sait poteau omaan projection <3

   Poista
  2. hih, mitä kirjoitusvirheitä :) poitsu sylissä on toisinaan vaikea kirjoittaa :) eli kiva jos sait potkua omaan projektiin :)

   Poista
 8. Olet kyllä Super mimmi!! Todella ison elämänmuutoksen olet tehnyt, onnea!! Sun blogia on niin mukava seurata. Itsellänikin on raskauskiloja puotettavana (vauva 1kk). Täältä saa siihen intoa ja tsemppausta. Kiitos!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) ihana kuulla että tykkäät seurailla <3 oii, sinullakin on siellä pieni tuhisija, täällä jo uutta vauvakuumetta pukkaa mutta pitää malttaa vielä mieli :) tsemppiä sinulle myös hurjasti raskauskilojen karistamiseen <3

   Poista
 9. Olet kyllä ihana esimerkki. Mullakin on oma projekti päällä ja tietty liityin FB ryhmään. Just tänään postailin omia kokemuksia. Vertaistuki on tärkeää, kivaa että sitä löytyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, vertaistuki on kaikkein tärkeintä, ilman sitä moni ei pysty projektiin <3 ryhmä saavuttikin melkoisen suosion, en olisi ihan tuollaista ryntäystä koskaan uskonut :) mutta ihanaa kun niin moni halusi liitttyä ja jakaa kokemuksia kanssani <3

   Poista
 10. Upea saavutus - ja tsemppiä jatkoon - vaikka minusta näytätkin nyt jo hyvältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa 10 kg minulla oman oikeasti ylimääräistä vielä jos katsellaan niitä bmi suosituksia :)

   Poista
 11. Onnittelut ihan hurjasta muodonmuutoksesta! Todella hienosti olet tsempannut ja onnistunut! Sun raskaudesta on vielä niin vähän aikaa, että sentit kyllä lähtee ajan kanssa - älä murehdi :) Ja niin samaa mieltä, että koskaan ei ole myöhäistä muuttaa elämäntapoja tai aloittaa pientä liikuntaa. Hetki sitten hieman pilke silmäkulmassa aiheesta itse kirjoitin mutta moni veti vain perinteisesti herneet nenään - no, meitä on moneksi :) Jatka samaan malliin, oikeesti upeaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis veti herneen nenään mistä? En kyllä ymmärrä miksi kirjoituksesi sai aikaan sellaisen reaktion :) minäkin kirjoitan aika suorasanaisesti ja kaunistelematta nämä omat elämäntapa postaukseni ja onneksi vielä ei ole kukaan vetänyt hernettä nenään :)

   Poista
  2. Jep.. :D Kaikki ylipainoiset kuulemma tietävät olevansa ylipainoisia eivätkä halua asiasta kuulla missään, koska media on sitä muutenkin ihan täynnä ja laihdutus sekä elämäntapa vinkkejä on turha jaella koska se kertoo asenteestani lihaviin ihmisiin rivien välistä luettuna halventavasti... Jep - samaa mietin, wtf? :D

   Poista
  3. Sehän on sitä itseltään kieltämistä ettei halua lukea :) kyllähän toki jokainen tietää mikä ihmisen lihottaa , mutta käytännössä se elämäntapojen muuttaminen on vaikeaa ylipainoisella, kun on tottunut syömään vaikka ylisuuria annoskokoja niin niiden tottumusten muuttaminen on haastavaa, ehkä osa lukijoistasi ärsyyntyi siitä kun eivät kykene tekemään päätöstä elämäntapojen muutoksesta jotta löytäisivät sen hyvänolon ja terveellisemmän elämäntavan, mene ja tiedä, me ihmiset olemme yksilöitä :) on minullakin ollut vaikeuksia aikanaan tai vuosi sitten vaikeaa kohdata oma lihavuuteeni, muta pikkuhiljaa se helpottaa kun saavuttaa normaalipainon :)

   Poista
  4. Näin itsekin ajattelin :) Mutta on elämäntapojen muutos todellakin vaikeaa ja lujia päätöksiä pitää tehdä. Nimimerkillä sokerihiiri monta vuotta ja nyt jonkun kuukauden menty miehen kanssa viikonloppuna saa herkutella tyylillä. Enää ei tee viikolla mieli karkkia, mutta kyllä päätöksen tekeminen oli aikaavievää vaikka aina ajatteli että nyt ei enää karkkia niin sinne se vaan namuhyllylle tie vei :D

   Poista
 12. Oot kyllä niin upea nytkin : ), aivan huikeaa! Ootko laskenut paljonko sun painoindeksi on nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olen laskenut bmi:n ja matkaa niiden taulukoiden mukaan ns. Normaalipainoon 10kg, joten pudotettavaa löytyy vielä :D

   Poista
 13. Vau, onpas ollut hieno suoritus. Itse kun en vaan saa otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä tuota kohti terveempää elämäntapaa muutosta. Ollaan koko perhe liian makeannälkäisiä :) Onnittelut myös pienokaisesta ja uudesta nimestä <3. Vitsit kun nykyään ei ehdi kenenkään blogeja lukemaan ja tipahtaa ihan kärryiltä mitä missäkin tapahtuu. Viimeksi kun täälläkin ehdin piipahtamaan, niin olit vielä raskaana ja nyt pienokaisella on jo nimi. Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se tahtoo olla, että kiire verottaa näitä harrastuksia :D Kivaa Juhannusta teillekin :)

   Poista
 14. Oi, täytyypäs heti liittyä vertaistukiryhmään! Ihana idea! Mä aloitin mun elämänremppausprojektin viime syyskuussa, ja pudonneita kiloja nyt 15. 20kg olisi mukava saada rikki ennen vuoden merkkipylvästä. Hissun kissun painoa pudotellen ja liikkuen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan <3 Milloin sinulla on tämä merkkipylväs? :)

   Poista
 15. Tsemppiä projektin jatkoon ihanainen! <3 Ja nuo tuollaiset vertaistukiryhmät ovat varmasti aina tervetulleita. Hieno idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä meidän ryhmä on ihan loistava <3

   Poista
 16. Olet aivan loistava!!<3 upeaa ja niin Sisukasta toimintaa Johanna! Saat olla niin ylpeä itsestäsi!<3 :)

  VastaaPoista
 17. Upea saavutus:) Kumarran syvään ja nostan hattua!

  VastaaPoista
 18. Vautsi! Todella hieno saavutus ja tsemppiä jatkoon!! :)

  VastaaPoista
 19. Way aivan mielettömän ahkerana olet ollut. Upea näky ja tuot lisäpontta omaan elämäntaparemppaan ja vertaistukea meille ja monille muille. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Vertaituki on parasta tukea :)

   Poista
 20. Sun upea muutos on kyllä niiiiiiin inspiroivaa!!! ♥ Ihan huikeaa!! Ja tässä kun pysähdyin keskellä yövuoroa pohtimaan, niin kyllä on surullista myöntää, että vieläkin mä olen samassa tilanteessa ja olotila vaan itsensä kanssa huonompi. Tällainen ryhmä on aivan huikea idea, koska tukea jos jotain tässä projektissa tarvitsee!! ♥ Mutta täytyy myöntää, että liittymis napin painaminen jännitti! Nyt ei voi kun inspiroitua ja syöksyä itsekin vihdoin näiltä laakereilta loistoonsa!!!! :) ♥ Kiitos jo nyt niiin paljon tästä tunteesta, etten ole yksin. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, se aloittaminen on niin super vaikeaa <3 Sehän se on, että ryhmään tuleminen vaatii jo aika paljon, sen liittymispyynnön laittaminen tuo realistisen kuvan sille, että olet ottamassa askeleen kohti parempaa ja terveellisepää elämäntapaa <3 Et ole yksin ja muista että mulle voi aina laitella viestiä facessa tai spostilla <3

   Poista
 21. Siis WAU! Kyllä ihminen pystyy ihan mihin vain, kun haluaa. Minullakin on Cambridgesta hyviä kokemuksia. Otettiin ennen häitä sellainen tehodieetti yhdessä ja hyvin lähti liikahöttö hääpuvun sisältä. :)
  Ps. OLET UPEA ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, ihminen pystyy ihan mihin vaan kun tarpeeksi uskoo ja haluaa, kaikki on itsestä kiinni :) Vielä on tosin itselläkin matkaa siihen hyvänmielen ja olon tilaan, mutta päivä päivältä olen lähempänä tavoitetta <3 Ehkä minusta tulee joskus yhtä tyylikäs kuin sinusta <3 Oot minun idoli pukeutumisessa :) <3

   Poista
 22. Minä valitettavasti kuulun tuohon ryhmään, jolle laihtuminen on lähes mahdotonta juuri nyt. Kevään liikkumisesta ja ruokavaliosta huolimatta, paino nousi 10 kg. Onneksi lääkärikäynnillä löytyi syyllinen ja toivossa elän, että homma saadaan hallintaan ja kohta kroppa pelaa jälleen!! Sitä odotellessa liikun ja syön terveellisesti... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei :/ toivottavasti kaikki koituu kuitenkin parhain päin ja paino alkaa laskea <3

   Poista
 23. Upeeta mitä olet saanut aikaiseksi elämäntapamuutoksella!! 👍Laitoin juuri pyynnön liittyä vertaistukiryhmään sillä maanantaina on tarkoitus aloittaa se muutos ja miksi vasta maanantaina on se, että ollaan reissussa ja täällä on mahdotonta valita ruokansa... Monesti oon raskauden jälkeen aloittanut mut ei ole onnistunut, tukea tarttis jottei motivaatio mee...Mies kun ei ymmärrä mun tilannetta... Tästä sun kirjoituksesta sain nyt inspiraatio oikein roppakaupalla!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisinkin hyväksyä sinut juuri ryhmään :)

   Hienon päätösen olet tehnyt <3 Ja maanantai on ihan hyvä päivä aloittaa, huomenna se ei varmasti edes onnistuisikana kun on itsenäisyyspäivä <3

   Tsemppiä aloitukseen <3

   Poista

Kiitos kommentista.