Sisällön tarjoaa Blogger.

AVAIMET UNELMIIN - VALMIS LASITERASSI


Kuten aiemmin kerroin haaveesta tulee totta postauksessani, että meidän pitkäaikainen haave pääsi vihdoin toteutumaan erittäin mieluisan yhteistyön merkeissä. Pääsimme tekemään Pohjois-Suomen alueella toimivan terassi- ja parvekelasituksiin erikoistuneen Lasilux nimisen yrityksen kanssa yhteistyötä. Meille tärkeä arvo ja merkityksellinen arvo lasitustarjouksia pyydettäessä oli se, että haluamme tukea paikallista yrittäjyyttä sekä erittäin kilpailukykyinen hinta.

Talon rakentamisesta lähtien olemme mieheni kanssa haaveilleet kesäisestä huoneesta, keitaasta, jossa voisi aloittaa fiilistelyn kevään ensimmäisten auringonsäteiden alkaessa ja pimenevien syksyiltojen vallitessa. Viisi vuotta talon valmistumisesta tämä haave toteutui, hyvään siis kannattaa säästää ja toisinaan hieman kukkaronnyörejä  kiristää, sillä jossain vaiheessa säästöpossussa on riittävä määrä lantteja, jotta unelmille voi antaa sijaa :)
Keskiviikkona meidän odotus palkittiin ja pääsimme seuraamaan ja ihailemaan lasiterassin asennusta. 
Meidän vajaan 20 m2 terassi alkoi pikkuhiljaa muodostumaan siksi unelmien huoneeksi, missä haaveiluille annetaan sija :) 

Asentaja aloitti lasituksen kokoamisen järjestelemällä puitteet oikeisiin paikkoihin, hommaa helpotti että jokaisella puitteella oli oma numeronsa. Me valitsimme talomme ikkunanpuitteita mukaillen lasien puitteiksi valkoisen. 


Halusimme ehdottomasti puitteelliset lasit, koska lapsiperheessä tuskin voi välttyä siltä, että toisinaan, vaikkakin vahingossa ikkunoihin saattaa osua jotain ja näin ollen puitteelliset lasit kestävät paremmin "iskuja". 


Lasituksesta halusimme myös ehdottomasti avattavat, sillä iltapäivästä alkaen talomme etupiha kylpee auringossa ( mikäli se vain paistaisi :D ) ja näin ollen lasiterassi olisi ihan liian kuuma, nyt lasituksemme aukeaa jokaiselta sivulta ja tuulenvire pääsee terassille. 

Yksi suurimpia kysymysmerkkejä meille maallikoille oli aluksi se kuinka hoitaisimme portaiden kohdalla lasituksen, sillä onhan etuterassiltamme käynti sisälle ja näin ollen se toimii myös pääovena. Lasilux kuitenkin vakuutti, että liukuovella tämäkin kohta saadaan toimimaan. Ja niinhän siinä kävi. Portaiden eteen asennettiin lukittava liukuovi kahvalla ja totta tosiaan se toimii ja mikä parasta myös lapsetkin ovat osanneet ja oivaltaneet sen kuinka ovi täytyy avata. 
Olimme yllättyneitä siitä kuinka nopeasti lasitus valmistui, kaksi tuntia ja homma oli asentajalla tehtynä ja me pääsimme fiilistelemään lopputulosta :) 

On hienoa tulla huomaamaan se miten eri vuodenaikojen mukaan lasitus antaakaan lisää käyttöaikaa ulkona olemiselle ja terassille. Keväällä aikaisin voi mennä nautiskelemaan ensimmäisten aurinkoisten päivien aikaan kahvit ja syksyllä myöhään voi nauttia kynttilöiden valosta ja siitä utuisesta tunnelmasta. Myös talvella tulemme varmasti käyttämään terassia sillä mieheni tilasi ulkomailta aikasta ihananäköisen ja tehokkaan lämmittimen, näin saamme fiilistellä talven pakkassäässä, kaakaomuki kädessä ja kuvitella olevamme retkellä ( ainakinhan sitä voi haaveilla, katsotaan sitten talvella taretaanko :D ). Tällainen tästä meidän unelma keitaasta tuli, avaimet unelmiin on saatu ja nyt päästään sisustelemaan ja nautiskelemaan. Onneksi lasien toimitusajan (5vkoa) aikana, saimme aika hyvin suunniteltua valmiin lasiterassin sisustusta ja pian palaset alkavat olemaan paikallaan, pientä hienosäätöä vielä on (lyhtyjen hankintaa jne ), jonka jälkeen pääsette kurkistamaan valmiiseen sisustukseen. Tässä vaiheessa on ollut jo ihana huomata se kuinka paljon lasiterassi on meille tuonnut jo näiden muutamien päivien aikana, sillä vaikka ilmat on olleet lämpöiset, tuuli on riesana täällä meillä todella usein, mutta nyt ei ole tarvinnut välittää tuulen tuiverruksesta vaan ollaan saatu poitsun kanssa istuskella terassilla suojassa ja samalla nauttia kesäisestä päivästä :) 

On muuten jännä huomata myös se, että lasituksen ansiosta perinteisen puutalomme julkisivun ilme muuttui astetta modernimpaan suuntaan, vai mitä mieltä sinä olet, selkeytyikö talo julkisivu ? Alhaalla vielä ennen ja jälkeen kuva, mielestäni muutos julkisivussa tapahtui erittäin positiiviseen suuntaan :)

(Ennen kuvassa on myös aiemmin ollut kaiteet, mutta olimme ennättäneet ne jo aiemmin poistaa )


52 kommenttia

 1. Tulipa ihana :D! Oottelewn sisustuskuvia ja ennen kaikkea vinkkiä siitä lämmittimestä, vois sopia meillekin terassille vaan en ole löytänyt vielä sopivaa! Marja kommentoi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitääpä mieheltä kysyä tarkemmat tiedot siitä lämmittimestä :) meillekään ei tosiaan Suomesta löytynyt, täällä myytävät mallit oli joko liian matalia tai liian korkeita tähän tilaan :) ja mä halusin ehdottomasti sellaiSen jossa tuli näkyy keskellä :)

   Poista
 2. Hieno muutos :) Sisustuspostausta jään innolla odottelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kuvia tulee :D tänään yritän saada kaiken valmiiksi kun mieskin on kotona hoitamassa poitsua :)

   Poista
 3. Tulipa todella upean näköinen terassi. Ja kyllä minunkin mielestä taloon tuli modernimpi ilme. Hienoa jälkeä tekivät ja noin lyhyessä ajassa. Nyt vaan sisustamaan ja sitten nautiskelemaan pimeistä illoista ja lyhtyjen luomasta tunnelmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tykkään ihan mielettömästi tästä hitusen modernimmasta ilmeestä ja jotenkin tuntuu että lasituksen myötä tuo terassi myös suureni :D mää en malta odottaa että illat alkaa pimentyä että pääsee lyhtyjä viritteleen :) tosin eilen jo istuskeltiin illalla ja oli kynttilöitäkin päällä :)

   Poista
 4. Vierekkäin olevat ennen ja jälkeen kuvat, niin itse pidän enemmän avonaisesta sisäänkäynnistä. Jotenkin tuo lasitetun terassin "laatikkomaisuus" häiritsee ja sotkee talon yleisilmettä. Kuvistahan ei aina saa sitä oikeaa käsitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas inhosin sitä että terassi näytti aina jotenkin sotkuiselta ja sekavalta kun siinä oli kaiteet , muta nämähän on makuasioita :) ilme omasta mielestäni selkeytyi :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää ja ilme todella modernisoitui :)
  Tuolla on mukava syksymmällä tunnelmoida.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Sanos muuta :) ihan odottelee jo niitä pimeitä syksyn iltoja kun voi sytytellä kynttilät :D

   Poista
 6. Tosi hieno uusi ilme! Itsekin olen haaveillut samanmoisesta, mutta mieleeni on tullut että miten nuo lasit käyttäytyy talven pakkasilla. Tuleekohan niihin jääpinta niin että niistä ei näy läpi ollenkaan muutamaan kuukauteen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niihin varmaan jonkinlainen huurre tulee, en nyt varma ole , pitää talvella katsoa ja tehdä vaikka postausta sitten että miten lasit käyttäytyy talvella :)

   Poista
 7. Voi vitsit kun näyttää hyvältä!! <3 Samasta mekin olemme muutosta asti haaveilleet. Yhdestä firmasta olemme tarjousta kysyneet, mutta suolainen hinta muutti mielemme siihen suuntaan, että täytyy odottaa vielä vuosia että on varaa. Kyllähän lasitus tuo niin paljon lisää käyttöaikaa terassille, sehän on kuin ylimääräinen huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se tosiaan maksaa , mutta jo nyt tällä vähäisellä käytöllä ja kokemuksella voin sanoa että satsaus kannattaa, tosin säästämistähän se vaatii, sen verran iso kertakustannus on kyseessä :) mutta jos taas ajattelee sillä tavoin kustannusta että lasitus toi yhden huoneen taloon lisää niin kustannus tuntuu aavistuksen vähemmän kirpaisevalta lisätilaan nähden :)

   Poista
 8. Upeaa upeaa :) tuo varmasti kaiken odotuksen arvoinen :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin hyvää kannatti odottaa :) ihanaa lauantaita <3

   Poista
 9. Kyllä siitä hieno tuli, voisin kyllä ottaa meillekin! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) teillekin saisi kyllä kookkaan ja näyttävän lasiterassin , ei muutakuin suunnittelemaan :) voihan sitä ainakin tarjouksen pyytää, eikä se sido vielä mihinkään , tietäisipä sitten mitä sellainen tulisi maksamaan :)

   Poista
 10. Aivan ihana lasiterassi! Kyllä tuota kelpaa alkaa sisustella :) Onnea vaan lasituksen johdosta ja mykavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan on ihana aloittaa sisustuspuuhat :)

   Poista
 11. Näyttää kyllä hyvältä!! Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tuntuu että terassille tuli paljon enemmän tilaa lasituksen ansiosta :)

   Poista
 12. Se on aivan upea!! MIeletön ja tiedän kuinka innoissasi olet terassista <3 Kiva nähdä vielä laajempia kuvia sisustuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään pitää viimeistellä sisustus kun mies hoitelee vauvaa niin pääsee itse rauhassa laittamaan :) kiitos ihana s kauniista kommentista <3

   Poista
 13. Upealta näyttää, ihanaa, kun saat nyt sisustella sen:)!!

  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ihanaa tosiaan saada sisustaa nyt tuo kesäinen keidas <3

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Minäkin tykkää tosi paljon, nytkin täällä istuskellaan :)

   Poista
 15. Onpa hiano! Kyllä kelpaa köllötellä. Varmaan tarkenee pitkälle syksyyn istuskella kun hankitte lämppärinkin. Ja keväällä ehtii jo aurinko avuksi lämmittämään !

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hyvin varmasti tarkenee ja meillä kun vielä iltapäivästä aina iltaan saakka paistaa tähän aurinko :)

   Poista
 16. Oi vitsi minkä ihanuuden olette saaneet/laitattaneet. Lasitus tekee paljon ilmeeseen ja tilan käyttöön myös muina vuoden aikoina kuin kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, se jatkaa niin paljon pihalla oloa :)

   Poista
 17. Miksi tuon sisäänkäynnin lasitit? Eikö teillä ole terassia? Nyt kaksi ovea kun tulee kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en ihan ymmärrä mitä tarkoitat ettei ole terassia? :) tuo lasitettu alue on kokonaan terassia, lisäksi meiltä löytyy toinen terassi talon sivulla :) jos lasitus olisi jätetty rappusten kohdalta pois olisi ihan turhaa hukkatilaa jäänyt ilman lasitusta, nyt tilan voi hyödyntää ja näin ollen koko terassin kattava lasitus suojaa myös lumelta, ei tarvitse harjailla :)

   Poista
 18. Olisin myös tuollaisen lasituksen laittanut mieluummin jollekin muulle terassille kuin julkisivun puolelle. Mutta makuasioita...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen sivuhan on julkisivua ja ymmärrän että teillä on varmasti hankaluuksia hahmottaa se mikä olisi paras ratkaisu lasitukselle ottaen huomioon talon sijainti tontilla, rajat naapureihin , auringon suunnat jne.. Tämä ratkaisu on ja oli kaikkein järkevin , emme me halua lasitusta pyörätielle tai talon varjoisimpiin nurkkiin ja yhdelläkin sivulla tontin rajat tulevat vastaan :D mutta kuten sanoin, näitä asioita ei ulkopuolinen lukija voi tietää :D

   Poista
 19. Varmaan tosi kiva terassi, mutta itseäni arveluttaa toimiikohan tuo lasiterassin ovi käytännössä pääsisäänkäynnin yhteydessä. Ei ehkä ulkonäöllisesti paras mahdollinen paikka talossa lasitetulle terassille, mutta itse varmaan tiedätte, että tämä oli teidän talonne paras mahdollinen vaihtoehto. 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, jokainen varmasti tietää sen oman kodin parhaimman paikan kun tiedostaa kaikki ne muut seikat :) makuasioistahan on turha kiistellä ja jokainen voi sanoa mielipiteensä :)

   Poista
 20. Ihana, on varmasti tosi mukava paikka oleskella ja näyttääkin kauniilta :) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä paikka on todella ihana, tulee vähän sellainen hotelli fiilis terassilla ollessa , että ois pidemmällekin lomamatkalla :D

   Poista
 21. Ihana! Voin kuvitella miten ihana siitä tulee sisustuksen myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi vaan yrittää saada sisustelut loppuun niin pääsee julkaisemaan siitäkin kuvia :)

   Poista
 22. Hyvältä näyttää, niin kuin aikaisemmin oonkin jo sanonut :)!! On se vain niin jännä, miten lasitus muuttaa ulkonäköä, lisää tilantuntua jne. jne. :)! Huippua! Nyt vain sisustelemaan ja nauttimaan elokuisista päivistä ja illoista :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo , se on todellakin jännä kuinka terassi ja se alue tuntuu paljon isommalta lasituksen kanssa, ihan eritavalla asettuu kalusteetkin paikalleen :)

   Poista
 23. Onpa todellakin upea lasiterassi ja voin vain kuvitella kuinka paljon tämä lisää terassin käyttöä ja mukavuutta <3 Varmasti on kaiken odotuksen arvoinen.

  Ihanaa sunnuntaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, saa olla pidempään ulkosalla ja tosiaan lisää todella paljon terassilla oloa :)

   Poista
 24. Siitäpä tuli hieno! Mukava viettää aikaa ja istuskella säältä suojassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut niin kova istuskella terassilla nyt, tuntu että mekään ei koskaan ennen oikein istuttu terassilla mutta nyt ollaan kokoajan :)

   Poista
 25. oi että niin ihanalta näyttää! :) Mää niin haaveilen myös terassilaseista takapihan terassille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä niin ihana, voisin olla kokoajan vaan terassilla :)

   Poista
 26. Komiahan se on! Ite tykkään kuitenkin ennen kuvasta ilman kaiteita! Makuasioita!

  VastaaPoista
 27. Voi ihanaa! Tuosta lasituksesta saa heti lisää neliöitä kotiin. Ja ihana istuskella kesällä ja talvella siellä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.