Sisällön tarjoaa Blogger.

ELÄMÄNTAPAREMONTTI, VIIKKO 8,9,10 JA 11 - MIKSI TUOMITAAN


Miten ne nämä viikot sujahtaakaan niin nopeasti, kuukausi on taas päästy lähemmäksi tavoitetta ja tuntuu hurjalta, että pian pääsee siirtymään painonhallinta vaiheeseen. Ajatus tästä uudesta vaiheesta ei pelota, sillä suhde ruokaan on muuttunut todella paljon siitä mitä se oli ennen elämäntaparemonttiin ryhtymistä, joten uskon selviäväni kunnialla tästäkin vaiheesta ja painonhallinnassakin aion pitää valmentaja käynnit osana elämääni, jotta tietynlainen kurinalaisuus säilyy :) 

Nyt kun tavotepainoon on matkaa enää muutama hassu kilo ( ajatelkaa pian myös -60kg raja rikkoutuu) niin monesti saan kyselyitä siitä, että miltä nyt tuntuu. Mä en itseasiassa oikein tiedä, tuntuu hienolta, että vaaka näyttää alle normaalipainoa ( mitä se ei ole näyttänyt sitten varmaan seiskaluokan jälkeen :D ), mutta silti koen olevani vielä suht suuri. Voihan se olla, että omat silmät näkevät itsensä todella paljon erilaisena kuin mitä ulkopuolinen. Tästä asiasta juttelinkin viimeksi valmentajani kanssa, että hieman jo ärsyttää se, että kun oma mieli ei näe muutosta. Valmentaja kehoitti minua marssimaan vaatekaupoille ja pyytämään myyjää avuksi jotta ensin kartotettaisiin se oikea vaatekoko ja sen jälkeen valittaisiin iso kasa uusia vaatteita kotiinviemiseksi. Ehkä tämä täytyisi toteuttaa ja ehkäpä jo mahdollisimman pian. Mutta tiedättekö kuinka iso kynnys on mennä yksin sinne vaateliikkeeseen, kertoa myyjälle, että "hei mä tarvitsen apua kun mulla ei ole mitään hajua mitä kokoa mä olen", se on kuulkaa iso kynnys ja sitä ei ylitetä tuosta vain.

Koko pitkän elämäntapaprojektin ajan olen ollut yksin omine ajatuksine ( lukuunottamatta Teitä upeita lähes tuntemattomia ihmisiä siellä ruudun toisella puolen, jotka olette kannustaneet ja tsempanneet, olleet tukena ja valaneet uskoa, en voi kylliksi kiittää teitä, jotka olette uskoneet minuun ja jakaneet ajatuksia kanssani ja ennenkaikkea te jotka olette oletteet tukenani aidosti, vaikka emme edes tunne toisiamme).

Oma perhe on tukenut täysin projektiani, mutta on ollut surullista huomata se kuinka esimerkiksi kylällä (pienen kylän haittapuolia) on lähestulkoon lyöty vetoa siitä, että lihon jälleen ja palaan vanhoihin tottumuksiin. Kun ensimmäisen kerran kuulin tällaisista keskusteluista, ei itku ollut kaukana, kuinka julmia ihmiset oikeasti voivatkaan olla toisilleen, puhutaan kuinka vääränlainen tapa tämä on pudottaa painoa, kuinka ihminen ei pysty tekemään tällaisella tyylillä loppuelämän muutoksia, olin raivoissani siitä miten pikkusieluisia ihmisiä oikeasti on olemassa, ihmisiä jotka sättivät, puhuvat kuinka homma pitäisi oikeasti tehdä, tuomitsevat. Olen onneksi sen verran kasvattanut vuosien saatossa nahkaani, että vaikka sanat sattuvatkin, en lannistu.

Omassa projektissani olisin kaivannut tuomitsemisen ja "ethän sinä enää jatka pussitelua" lauseiden sijaan kannustusta, rehellisesti projektistani iloitsevaa ystävää. Mies on tukenut projektiani alusta asti, mutta ei hänkään ihan kaikkea ymmärrä, kuten tätä vaateasiaa, joten tällä hetkellä tuntuu, että olisi hienoa jos viereltä olisi löytynyt sellainen ystävä, joka olisi tukenut koko projektin ajan, elänyt hetkessä, riemuinnut onnistumisista ja kannustanut eteenpäin, ollut ylpeä muutoksestani ja tällä hetkellä seisonut vierelläni vaatekauppojen tarjontojen edessä. Joten neuvoni teille, joiden ystävät yrittävät muuttaa elämäntapojaan terveellisempään suuntaan, iloitkaa ystävänne puolesta, tsempatkaa ja olkaa ylpeitä, älkääkä tuomitko.  


Tällaisin ajatuksin kohti seuraavia viikkoja :) Positiivisuutta, iloa ja onnea.
Viikko 8
paino: -1,5kg
rinnanympärys: - 1cm
vyötärönympärys: -0cm
lantionympärys: -1cm
reiden ympärys: -0cm 

Viikko 9
paino: -1,9kg
rinnanympärys: - 1cm
vyötärönympärys: -2cm
lantionympärys: -0cm
reiden ympärys: -0cm

Viikko 10
paino: -1,3kg
rinnanympärys: - 0cm
vyötärönympärys: -0cm
lantionympärys: -0cm
reiden ympärys: -1cm

Viikko 11
paino: -1,3kg
rinnanympärys: - 0cm
vyötärönympärys: -2cm
lantionympärys: -4cm
reiden ympärys: -1cm 


Koko projektin edistys alkaen 30.3.2014 
09/14-04/15 raskaana 

paino: -56,1 kg
rinnanympärys: -43,0cm
vyötärönympärys: -59,0cm
lantionympärys: -54,0cm
reiden ympärys: -18,0cm

tavoitteeseen matkaa
-5 kg

119 kommenttia

 1. Ihan mahtavaa!!!!! Olet kyllä kaikki kehut ja halaukset ansainnut, rohkeasti vaan vaatekauppaan, tulos on varmasti järisyttävän upea!
  Marja kommentoi :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Marja <3 kyllä mua vaan pelottaa se vaatekauppoihin meno ja varsinkin se kun joudun pyytämään myyjän apua :)

   Poista
 2. Voi Johanna, sä olet niin upea ilmestys! Saat olla ylpeä saavutuksestasi!! <3 Ihana nähdä tänään! :)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä kirjoitus. On se valitettavaa että ympäristö vain tuomitsee eikä kannusta. Hoikkien ystävien keskellä olen ainoa pullukka ja ymmärrystä ei juuri tipu. Laihduta vaan ja sillä siisti. Ja kun sitä yritän tehdä, houkutellaan dieettiä rikkomaan. Yksi kerta ei kuulema haittaa. Me tiedämme kyllä miten vaikea siitä on päästä takaisin ruotuun. Laihdutus tapahtuu pään sisällä ja voin vain kuvitella miltä sinusta tuntuu vaatekaupassa. Etsi jokin kiva liike ja kerro myyjälle ongelmasi. Varmasti saat apua. Minulla on eräs luottoliike naapurikunnassa. Tarvittaessa soitan omistajalle ja hän valmiiksi etsii minulle sopivaa sovitettavaa ja yhteen käyviä yhdistelmiä. Kesällä kävin kerran keppien kanssa siellä tällaisen reissun ja sain todella hyvän satsin vaatetta. Myös juhlamekon. Tsemppiä ja toivottavasti läheltäsi löytyisi sinulle joku hyvä kaveri shoppailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin tuttua , " ota yksi pala" ei se maailmaa kaada lausahdus. En tiedä miksi ihmiset eivät ymmärrä vai tekevätkö / sanovatko sen ajattelemattomuutta mutta kyllä piruvie se yksikin pala on liikaa, siinä helposti käy niin että kun antaa myöten yhdelle palalle sitä huomaa pian parin päivän päästä olevan samassa tilanteessa mutta vaan pöytä on eri :)

   Poista
 4. Ihan hurjan urakan olet tehnyt, onnittelut :). Kaikki eivät tuohon pysty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista <3

   Poista
 5. Ihan mieletömän työn olet tehnyt! Wow! Toivottavasti opit näkemään, kuinka hoikka ja kaunis olet etkä. On varmasti hyvä jatkaa valmentajan tapaamisia, ettei myöskään pudotus jää päälle. Tunnistan itseni kirjoituksesta siinä mielessä, että itsekin pudotin painoa kymmenisen vuotta sitten ja lopulta painoin enää reilusti alle 50kg ja nyt vasta jälkikäteen kuvista huomaan, kuinka sairaalloisen laiha olin. On ollut vuosien työ oppia olemaan nousematta vaaalle joka aamu ja miettimättä jokaisen suupalan kalorimääriä. Tsemppiä jatkoon, tasapainon ja uusien vaatteiden löytämiseen! :) Olet ihana ja upea! Tuota saavutusta ei voi kuin ihailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on yksi syy miksi itsekin jatkan valmentajalla käymistä , ettei painonpudottaminen mene överiksi, sillä tällä hetkellä kun use ei näe muutosta niin sitä vielä haluaisi pudottaa rutkasti lisää..

   Sä oot nyt minusta todella upeannäköisen joten pysy siinä painossa <3

   Poista
 6. Voi miten inhottavaa muiden suhtautuminen ollut. :( Ei nyt liity ihan tähän, mutta ihmiset osaa kyllä olla just noin idiootteja. Silloin kun nuorena sanoin menwväni inttiin todella useat nauroivat, eibät uskoneet että menen tai pärjäisin tai sanoivat jopa suoraan että tulen maitojunalla kotiin. Sama monissa muissakin elämäntilanteissa. Ei iloita ja olla tukena vaan lytätään maahan ja oikein odotetaan toisen epäonnistumista. Argh!

  Mutta aivan mahtavia tuloksia! :) ja jos kaipaat seuraa vaatekauppaan niin voisin minäkin lähteä mukaan. Ainut vaan etten ole mikään shoppailijatyyppi niin en ehkä osaa muuta kuin kulkea mukana ja käydä kahvilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä juuri, miksi ihmiset eivät voi vaan olla onnellisia toisten puolesta mitä ikinä sitten elämässä tapahtuukaan, mä en vaan voi käsittää . Itse ainakin iloitsen ja tsemppaamaan omia kavereita ja elän heidän hetkessä mukana enkä tuomitse mistään, samaa siis toivoisi itsekin :)

   Heh :D meillä taitais mennä sitten kahvitteluksi koko reissu kun mäkään en oo mikään vaateshoppailija tyyppi :D

   Poista
 7. Uskomaton suoritus :) Olet niin oikealla tiellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin koen olevani oikealla tiellä ja se hyväolo varsinkin mikä sisälläni on kun valtava painolasti on tipotiessään :) samaa onnistumista toivoisin myös muille samassa tilanteessa oleville <3

   Poista
  2. Juurikin näin :) Itsestään pitääkin olla ylpeä!

   Poista
 8. Suomalainen perisynti- kateus. Aivan huikea muutos ja tsemppiä. 👍Itsellekin iän myötä alkaa kertymään vatsalle kiloja, joista ei pidä ja jatkuva kamppailu on välillä tylsää ja masentavaa, mutta yrittänyttä ei lannisteta. Hyvää syksyä ja kiitos myös ihanasta sisustusblogista 😊. T. Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se kateutta tai jotain muuta, jotenkin ei haluaisi uskoa että kateutta aiheuttaa se että ihminen pystyy pudottamaan painoa ja saavuttaa normaalin painon, sillä jokaisella on kuitenkin sama mahdollisuus tällaiseen muutokseen koska se on itsestä kiinni , mene ja tiedä :)

   Poista
 9. Aivan huippua!
  Hienoa ollut seurata sinun edistymistä ja ymmärrän hyvin tuon joidenkin epäröinnin painon pitämisen suhteen. Itse kokenut vähän samaa. Ikää kun on jo yli +55, niin on ystäviä kokalähtöön tämän asian suhteen ja entisenä koko lohduttavana.
  Itse olen toukokesäkuusta tasapainoitellut ja hyvin on mennyt. Olen siis muuttanut syömistä, en ole mitään kuureja pitänyt. Nyt olen aloittanut 2 viikkoa sitten jumpat ja sali alkaa ens viikolla pt:n ohjeilla, kiinteytys mielessä.
  Tsemppi rutistukset loppua kohti ja eiku vaatekauppaan, se on kivaa. Terveisin iloinen; Keväällä sain ostaa 27 tuuman farkut ;) (niiden entisten 44 koon jälkeen
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa Päivi , ihan mahtava muutos <3

   Poista
 10. Aivan mieletöntä <3 huikeaa ja mahtavaa! :) sinä jos kuka olet kehut ansainnut :) eihän tässä sanat riitä. Ei ole pienestä asiasta kyse, hattua voi korkealle nostaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Seija, sinä olet yksi joka on tsempannut kommenteillaan alusta asti, kiitos <3

   Poista
 11. Hei lähtään yhessä ostoksille, täällä ois tällanen entisen elämän vaatemyyjä avuksesi! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon tarjouksesta, ottaisin tämän avun enemmän kuin mielelläni vastaan <3

   Poista
 12. Juuri noin! <3 Kannustaa se pitää eikä manata <3

  VastaaPoista
 13. Siis aivan mahtsvaa! Sulla on kyllä selkärankaa, kun oot saanut noin upeesti puotettua painoa! Sä näytät niin hyvältä kuvassa ♡ Kiva nähdä tänään!

  VastaaPoista
 14. Aivan upeaa Johanna<3 älä lannistu ikinä, sinä olet ihana ja vahva ihminen<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En lannistu vaikka joskus ne asiat loukkaakin, mutta tällaisista negatiivistä kommenteista sitä saa kummasti pontta vaan jatkaa eteenpäin :D

   Poista
 15. Niin upeita tuloksia, olen onnellinen puolestasi että olet sinnikkyydellä ja tahdonvoimalla yltänyt noin mahtaviin saavutuksiin. :) Mutta nuo kyläpuheet! >:( Kuule Johanna, kyllä ne puhtaasti kateudesta johtuu. Ilkeilijöiden tyytymättömyydestä omaan elämäänsä. Itse olen myös pienen kylän kasvatti ja samantyylisiä p*ska-annoksia on saanut niskaansa, vaikkei koskaan itse ole kellekään mitään pahaa tehnyt saati tarkoittanut. Joillekin riittää kateuden aiheeksi jo se, että toinen ihminen hymyilee, on onnellinen ja itsevarma. Pääasia on vain muistaa, että tuollaisten juttujen puhujilla on itsellään oma elämä kiemuralla. Tai jos ei ole, niin sitten kyse on vain luontaisesti ilkeästä ihmistyypistä, joka saa tyydytystä toisten kiusaamisesta. Niin tai näin, tuommoisille saa vain hekotella. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kai se niin sitten on, mutta suoraan sanottuna on typerää tuollainen p*****n jauhaminen, ei jaksa ymmärtää ihmisiä . Jokainen kun huolehtisi omista asioistaan tämä maailma saattaisi olla hitusen parempi paikka :)

   Poista
 16. Heipsan!
  Juuri ajattelin aamulla puuroa syödessäni sinua ja upeaa muutostasi ja odotin pääsyä tietokoneelle, jos olisi tullut tilannetiedotusta.. ;) Varsin tuttua tarinaa, josta myös omakohtaista kokemusta ja ihan lähipiirissä. :/ Tällä kertaa en ole kertonut mieheni lisäksi kuin äidilleni ja siskolleni elämäntapamuutoksestani, koska en halua arvostelua ja tarkkailua osakseni ainakaan heti tässä herkässä aloitusvaiheessa. Kuukausi tuli täyteen Cambridge-ohjelmaa ja en voi muuta sanoa kuin, että olisinpa aloittanut aikaisemmin! :)
  Pää pystyyn vaan ja eteenpäin sillä se on paras tapa näyttää arvostelijoille ja matalaksi polkijoille, että et välitä! Ihmisiä on moneen junaan ja jokaiselle asemallekin ja valitettavasti aina löytyy niitä, jotka eivät kestä toisen menestystä olipa asia millainen tahansa. Se kertoo paljon ihmisestä, jos ei löydä kuin negatiivista sanottavaa toisesta..
  Harmi, että asun näin kaukana sillä rakastan shoppailua!! Kaikenkokoisena olen kyllä löytänyt ihania vaatteita ja nettikaupatkin ovat heikkouteni.. ;)
  Tsemppiä kovasti loppurutistukseen ja minäkuvan hiomiseen sellaiseksi, jona me muut jo näemme sinut! <3
  Terkuin Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä että ne kommentit kertovat paljon ihmisestä ja kieltämättä heistä saa juuri sellaisen kuvan kuin mitä eihän käytös antaa nyt ymmärtää :D nokka kohti uusia tuulia hymyssäsuin <3

   Tsemppiä sinullekin ihan mahdottomasti <3

   Poista
 17. Ihan mieletön olet! Uskomattoman sisukas ja kaunis nainen, saat olla niin ylpeä itswstäs, jokaisest ei löydy moista sisua! <3

  Haukkujat ja ilkeiden puhujat on ite ongelmissa itsensä kanssa, mua säälittää ne joilla ei ole muuta tekemistä kun muita arvostella ja tuomita. Toivotaan että ne sais apua jostakin ja pääsis elämässä sellaiselle asteelle ettei tarvis toisia arvostella ja tuomita vaan kunnioittaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, minuakin säälittää ne jotka kokoajan jaksavat ruotia muiden elämää, pitäisivät huolta omista asioistaan :)

   Poista
 18. Ajatteleppa jos tätä blogia ei olisi, ei olisi välttämättä jaksanut! Onnea vielä loppurutistukseen ja tsemppiä tulevaan hallintaan, mie usko 100%:sti onnistumiseesi! Toivottavasti onnistut myös jättämään kateellisten puheet omalle tasolleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enköhän mä pysty jättämään ne puheet ihaan omaan arvoonsa, ei hekään täydellisyyden perikuvia ole :)

   Poista
 19. Voi mieletön, mikä kaunotar sieltä onkaan kuoriutunut!<3 Tsemppiä kovasti loppurutistukseen ja painonhallintaan!:) Mulla on takana useita onnistuneita painonpudotuksia ja yhtä monta epäonnistumista siinä painon pitäimisessä. Nyt olen jälleen matkalla alaspäin, ja olet ollut mulle kyllä sellainen inspiraationlähde!<3 Toivosta en ole edelleenkään luopunut, ettenkö minäkin voisi oppia oikeaa suhdetta ruokaan. Katse eteepäin ja positiivisella asenteella!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri niin, positiivisella asenteella eteenpäin :)

   Poista
 20. Hei! Olet kaunis! Älä välitä kateellisten puheista, olen kuullut saman virren suoraan päin naamaa: kyllä ne takaisin tulee. Kummasti sain siitä voimaa.... EI PERKULE SOIKOON TULE... Nauti nyt ja mene sinne vaatekauppaan!!! Ihanaa syksyä sulle! T: Päivi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä mullekin kaverit sanoo että kyllä ne takaisin tulee kun tuolla tavalla laihduttaa, muta en mä jaksa selitellä enää yhtään mitään, jokainen tekee kuten haluaa :)

   Poista
 21. Sussa on ollu sisua jatkaa, vaikka muut sanois mitä. Ihana myös kuulla, että vierellä on kannustavia ihmisiä. Oot upea nainen ja tsemppiä seuraavan kynnyksen ylittämiseen <3 <3

  VastaaPoista
 22. Johanna sä olet niiiin upea nainen ja näyttänyt todeksi, mihin ihminen pystyy! Olet minulle todella suuri kannustin oman elämäntapani jatkamisessa. ❤️
  Peilikuvaan tottuminen kestää, anna siis itsellesi aikaa. Omasta laihtumisestani on kulunut kohta jo kaksi vuotta ja vieläkin näen itseni isona. Viime viikolla vaateostoksilla myyjä sanoi minulle aivan spontaanisti että olen siro, enkä meinannut uskoa sitä! Joten, tottuminen uuteen ulkoiseen minään vie aikaa.
  Mulla nousi verenpaine kun luin mitä olet joutunut kestämään! Usein tuollaiset suhtautumistavat kielii kateudesta ja siitä, että heillä itsellään ei ole hyvä olla oman itsensä tai kehonsa kanssa. Heidän sanomisissaan ei ole totuuden hiventäkään! Olet todella kaunis ja upea woman!! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on varmasti totta että peilikuvaan tottuminen vie vuosia ja varsinkin sisäistää se suuri muutos mikä paperilla näyttää valtavalta :)

   Poista
 23. En kyllä enää tämän viikon blogimyrskyni jälkene ylläty mistään mutta tuohan on oikeasti jo aivan törkeää puuhaa. Siis käsittämätöntä. Tekisi mieli sanoa, että älä välitä mutta mulle on sanottu se tällä viikolla monen monta kertaa ja tiedän että helpommin sanottu kuin tehty. Kyllähän sitä kummasti miettii ja pahoittaa mielensä kun ulkopuoliset kommentoivat ulkonäköön tuohon malliin.
  Olet upea ja sellaisena pysyt <3
  Tänään nähdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eihän sitä saisi välittää mutta kummasti se vain kirpaisee, onneksi tästä tapahtumasta on jo jokunen hetki aikaa niin mieli on jo vähän tyyntynyt ensi tunneryöpyn jäljiltä :)

   Poista
 24. Inhottavaa jos tuollaista soopaa olet saanut korviisi.. :-( Ihmiset ovat kateellisia, kun eivät itse kykene moiseen :-) Upea suoritus kyllä, olet kaunis nainen! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainenhan tämä kylä on ( ei nyt kaikki sentään) kukin puhuu enemmän toisten asioista kuin huolehtivat omista perheistään :)

   Poista
 25. Mahtavaa työtä olet tehnyt ja näytät tosi upelata ja kauniilta. Älä välitä puheista, katteellisia vaan ko ite eivät pysty. Pelkäävät varmaan, että viet niitten miehet :) Heh. Tsemppiä sinne ja hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päivi paljon ihanasta kommentista <3

   Poista
 26. Waudeee, upea nainen! 60 cm lähtenyt vyötäröltäsi, ihan huikeeta :-) Sulla on niin kaunis hymy, kauniit hiukset ja olet kaikin puolin niin seesteisen oloinen. Nyt vaan kaikkea värikästä vaatekaupoista, ihania alusvaatteita ja kaikkea ihanaa hömppää ;-)
  terveisin Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se tosiaan paljon tuo 60 cm , jospa sen itsekin näkisi vielä jossain vaiheessa :)

   Poista
 27. sen lisäksi, että näytät hoikalta ja kauniilta, näytät tyylikkäältä! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista, tämä sai hymyilemään <3

   Poista
 28. Hienoa Johanna ♥ Voit olla ylpeä saavutuksestasi ja jättää tuollaiset hölmöt puheet omaan arvoonsa ! Kuulostaa niin tutulta, niin suomalaiselta se ettei ystäviä tsempata ja osata iloita heidän puolestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miksi ihmeessä ystäviä ei voi tsempata ? Miksi ns. Ystäviä on sitten ympärillä, onko se epäaitoa ystävyyttä vai mitä... Ei vaan voi ymmärtää :)

   Poista
 29. Upeaa Johanna!!! Onnittelut mahti suorituksesta!!!!

  VastaaPoista
 30. Täytyy kyllä sanoa että ole ylpeä itsestäsi ja saavutuksista. Kulje kylällä rinta rottingilla ja selkä suorana. Se on vaan kateellisten ihmisten puhetta kun eivät itse pysty samaan eivätkä omaa samanlaista itsekuria kun sulla on. Tiedän tämän kun asun myös pienellä paikkakunnalla jossa kaikki tuntee toisensa niin on helppo laittaa kaikenlaisia puheita ja juoruja liikkeelle. Mene vaan rohkeasti vaatekaupoille ja ole ylpeä itsestäsi. Olet kaunis ja hyvännäköinen joten iloitse uudesta kropastasi. Täällä ainakin on yksi joka on vilpittömästi onnellinen saavutuksestasi vaikka emme toisiamme tunnekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsit kun osaisi kulkea rinta rottingilla, se vaan on niin että mielummin painaa pään rintaan ja antaa olla ja yrittää olla näkymätön ...

   Kiitos tsemppauksesta <3

   Poista
 31. Mahtava saavutus Johanna<3
  Minä olen vaatteiden himoshoppailija ja entinen vaatemyyjäkin:)
  Laita viestiä, jos tarvitset kaveria vaatekauppoja kiertelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) kiva kuulla että seuraa kaupoille löytyy :)

   Poista
 32. Go girl, olet tehnyt ison työn ja saat todellakin olla ylpeä itsestäsi! Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos nuo jutut. Mutta tiedätkö, jos ei noita lannistajia olisi, niin jaksaisimmeko niin sinnikkäitä ollakaan. Eli kai heilläkin tässä evoluutiossa on oma paska hommansa , hahaa :D

  Mukavaa iltaa teille sinne Ouluun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhhah, sait hymyn aikaiseksi tällä mahtis kommentilla, kiitos <3 mä tallennan tämän ja palaan aina lukemaan kommenttisi kun edessä on alamäki <3

   Poista
 33. On tuo kyllä aivan käsittämättömän upea suoritus! Oli millä "keinolla", pussikeitolla tai näkkärillä tehty. Kkyllä siinä on vaadittu hikeä ja kyyneleitä ja todella paljon päättäväisyyttä.
  Juu, se painossa pysyminen ja balanssin haku tulee varmasti olemaan omalla tavalla haasteellista. Näkee, miten keho vastaa ruokaan, herkutteluunkin toisinaan ja miten elämäntapa on jääänyt päälle.
  Kuule, ne arvostelijat yms. on vaan kateellisia kun joku pystyy tekemään tuollaisen muutoksen! Älä ota niistä itseesi, vaan rinta rottingilla ja haet ihoa nuolevan mekon ja näytät niille kaikille, you go girl!

  Itse tiputin sen 19kg ja sain sellaisen urheilukärpäsen siitä ja ruokailutapojen muutoksesta, että nyt ollaankin menossa toiseen suuntaan - eli kerään painoa "bulkkaamalla" (heh, joo ihan totta) ja yritän saada lihasmassaa lisää. sitten tehdään taas se hommeli, että vähennetään ruuasta ja yritetään saada se rasva ympäriltä kuorittua. Heh, mielenkiintoista ja on vaatinut vähän päänupilta tottumista tähän,ett on fine kun paino nousee.. kunhan se tulee oikeassa muodossa. Tätä olen myös saanut vähän selitellä ja niinpä en asioistani enää juurikaan kenellekään juttele. Kotona mies tietää ja tukee mua tässä massavaiheess ja sitten sen jälkeisessä tiputusvaiheessa :)
  Tsemppiä sulle ja kohti niitä unelmia vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan on parasta, että pitäisi olla hiljaa ja puhua vaan omalle kotiväelle näitä juttuja :)

   Kiitos ihanasta kommentista <3

   Poista
 34. Ensiksi olet tosi upean näköinen;todella hoikka ,ole ylpeä saavutuksestasi,älä välitä kateellisten"juoruakkojen"puheista.Usein se on niin että jos itellä ei ole itsekuria laihduttamiseen niin ei osata iloita toisen saavutuksista.On vähän omaa kokemusta asiasta.Jajust kun olisi niin tärkeää toisten kannustus .Pää vain pystyyn ja shoppailemaan uusia vaatteita.

  VastaaPoista
 35. Niin upealta näytät!!
  Voi kunpa itsekin saisin jostain voimaa, karistaa ylimääräiset kilot :(

  Kateellisten puhettahan tuo on, mutta sen jo tiesitkin :) Ihan omaan arvoonsa siis voi jättää ja nauttia omasta saavutuksestaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen vaatii tosiaan paljon ajatustyötä aluksi, niin se oli itselläkin :) tsemppiä sinulle, toivon että löydöt sen saman kipinän jostain mikä minuun iski keväällä <3

   Poista
 36. Tämä ei nyt liity varsinaisesti tähän mutta tulipa mieleeni tämmöinen puoli painonpudotuksesta. Olen itse sellaisen ystävä, joka on pudottanut paljon. Olen tsempannut häntä ja pysynyt rinnalla mutta nyt olen ottanut etäisyyttä häneen. Hänen käytöksensä muuttui sillä lailla, että hän kommentoi aina kun syön jotain tai jos en ole jaksanut juuri sillä viikolla käydä lenkillä. (itselläni on noin 10 kiloa liikaa mutta ne eivät minua haittaa) Hän myös odottaa, että kaikki hänen ympärillään puhuvat vain hänen uudesta ulkomuodostaan ja pudotetuista kiloista, mistään muusta emme juttelekkaan, yhtäkkiä meillä ei olekaan enää muuta elämää. Ystävänä siihenkin väsyy, kun meillä on kuitenkin ollut niin paljon kaikkea yhteistä tekemistä ennen. Kaikki eivät ole kateellisia, itse ainakaan en ole vaan iloinen hänen puolestaan. :)

  Tulipa vain mieleeni juttuasi lukiessani, että näinkin voi käydä eikä moni pudottaja hoksaa ajatella välttämättä, että se tsemppaava ystäväkin joskus väsyy toisen juttuihin. P*skan puhujat ovat asia erikseen, heitä nyt riittää oli asia mikä hyvänsä. -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on ja jokainenhan meistä tietää että jos joku puhuu aina vaan omista asioista / samasta asiasta niin väsyyhän sitä sellaiseen , olipa asia siis mikä tahansa :) itse en kavereiden kanssa puhu painonpudottamisesta ja millään tavalla terveellisimmistä elämäntavoista mitään koska ei heitä kiinnosta joten omassa tilanteessani kyse ei voi olla kyllästymisestä ainakaan :) ja mistäkö näin ajattelen että heitä ei kiinnosta , siitä kun ne muutamat kerrat mitä ovat sanoneet, että ethän sinä enää vain jatka ... Ei siis mitään tsemppaavaa tms. Jota voisi olettaa kavereilta :)

   Mutta onpa tosiaan kurjaa jos ystäväsi kommentoi painoasi, eihän 10 kilon ylipaino ole vielä paljoa. Minusta sinun kannattaisi puhua kaverisi kanssa ja kertoa hänelle kuinka hänen sanat loukkaavat sinua, jospa hän sitten ymmärtäisi kuinka on mielesi pahoittanut <3

   Poista
 37. Aivan mieletön saavutus ja et kyllä välitä ilkeistä puheista! Rentoa viikonlopun jatkoa ja tsemppiä tosi paljon!

  VastaaPoista
 38. Voi mahtavaa minkä muutoksen matkan olet kulkenut! Nyt vain hymyssä suin vaateostoksille ja äläkä välitä niistä raukkamaisista *askan jauhajista! :) Todennäköisesti vain kateutta ilmassa! ;) Itselläni nyt pian 5 viikkoa Cambridgea takana ja painoa pudonnut noin 7kiloa. Hitaasti ja varmasti siis lähestytään omaa tavoitetta, joka on siis ainakin vielä tuplat tuohon jo pudotettuun seiskaan!

  http://instagram.com/hannankotona/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavasti on sinullakin paino pudonnut, upeaa <3 Tsemppiä sinulle myös projektiin <3

   Poista
 39. Mun mielestä on ainakin ollut aivan mahtavaa seurata kuinka olet suorastaan puhjennut kukkaan tuo projektin myötä! Näytät freesiltä, terveeltä ja onnelliselta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina <3 painon putoamisen jälkeen sitä on kuin uudesti syntynyt, jaksaa todella paljon enemmän myös niitä päivän askareita :)

   Poista
 40. Vau!olet aivan uskomaton nainen.Varmasti tuollaset kommentit satuttaa ja aivan ala-arvostahan tuo on.Kateellisia!!nyt vain shoppailemaan mieleisiä vaatteita.Ja elä välitä ilkeistä kommenteista,valitettavasti maailmaan mahtuu monenlaisia kommentoijia:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän lukijoiden innoittamana päätin eilen käydä vihdoin ja viimein alusvaateostoksilla ja pyysin jopa myyjän apua :) hävetti kertoa että en tiedä ollenkaan minkäkokoiset rintaliivit minulle sopisi joten voisiko hän auttaa ja niin me yhdessä sovitettiin iso kasa liivejä ja löydettiin minulla istuvat liivit, ihan huippufiilis, ei voi kyllä sanoin kuvailla miten iloinen olen siitä että rohkaistuin pyytämään apua <3

   Poista
 41. Olet kyllä huippukunnossa ja kaunis! ♥
  Minulla on täällä niiiin paha olla, kun en saa muutoksia en... onneksi huomenna on taas uusi päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei <3 toivon sydämestäni että saat taas kipinän <3

   Poista
 42. Wau! Olet upea! Etkä vain ulkoisesti, myös sisäisesti, olet sisukas ja rohkea! Kyllä se vain niin on että kateus saa ihmisissä mitä kummallisempia oireita esiin. Sitä se on ne ilkeät puheet ja kohta kun kuljet uusissa kauniissa vaatteissa niin ilkeydet voivatvain lisääntyä. Mutta älä niistä välitä, pääasia että sulla on hyvä olo. Muista aina kertoa se niille kateellisille niin kohta hiljenevät. Iloa viikkoosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, pääasia että itsellä on hyvä olla :)

   Poista
 43. Olet kyllä tehnyt huikean työ:) Aina niitä kateellisia on, oli asia mikä tahansa. Sinun painonpudotus on antanut minullekin uutta kipinää pudottaa painoa. Iloitse ja nauti työsi tuloksista:) hyvää syksyä sinulle ja perheellesi. T. Sarjuska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että sinäkin olet saanut kipinän pudottaa painoa, se tuntuu aina palkitsevalta kun omalla projektilla voi vaikuttaa muihin <3

   Poista
 44. Aivan huippumatkan olet kulkenut! Paljon onnea! Itseäni kiinnostaisi kuulla lisää ruokavaliostasi ja viikon treeni-ohjelmista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Treeneistä on tulossa ainakin lisää tietoa , sillä niihin olen löytänyt itse jotain uutta :)

   Poista
 45. Onnittelut hienosta saavutuksesta! Hanki pikapikaa hyvin istuvat farkut, jotka eivät litistä, vaan korostavat!. Ne toimivat loistavana mittarina. Jos hiukankin alkavat kiristää, tiedät heti tarttua niskasta kiinni ;). Paljon parempi keino kuin kilojen tarkkailu. Huomasin ainakin itse, että helposti sorruin ostamaan aina hiukan löysempia ja isompia vaatteita, enkä tajunnut ollenkaan, että kroppaahan siinä olisi pitänyt muuttaa! Tsemppiä syksyyn! -Myy-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näin oon tehnyt :) hyvät farkut on hommattu ja vaatekaappi uusittu :)

   Poista
 46. Olet Johanna hieno ja upea nainen, ihan mielettömän suorituksen tehnyt! En voi muuta kuin onnitella sisukkuutta ja tahtoasi, hienoa työtä olet tehnyt oman itsesi eteen. Ikäviä ihmisiä ja kommentteja mahtuu elämään, mutta uskon että positiivisia vielä enemmän. Ainakin toivon niin. Tarinasi varmasti motivoi ja tsemppaa monia lukijoita - minut mukaan lukien. Kiitos, kun olet jakanut kokemuksen kanssamme. Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta, positiivisia on huomattavasti enemmän, onneksi :)

   Poista
 47. Aivan mieletöntä, olet tehnyt valtavan työn ja saat olla niin ylpeä itsestäsi! Näytät niin hyvältä ja hoikalta! Ja voihan rumasana, miten typeriä voi ihmiset olla. :´( Käännä voimavaraksi ne epäilyt, näytä niille!! :)
  Voin kuvitella, miten vaikeaa on hahmottaa uutta kokoaan ja ostaa vaatteita.. Itselle käynyt raskauden jälkeen pari kertaa niin, että olen ostanut kirppikseltä kivan näköisiä paitoja ja puseroita sovittamatta, sopivilta ovat näyttäneet (vaikka kokolapun mukaan olen alitajuisesti tiennyt ostavani liian isoa).. Kotona mieheni on vähän naureskellen kysynyt, että kenelle olen niitä vaatteita ostanut. Onneksi sisko on vähän minua isompi ja olen saanut kierrättää vikaostokset eteenpäin. Ei vaan sisäistä, että onkin nyt pienempi kuin raskausaikana ja heti sen jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle alkoi konkretisoitumaan tämä koko nyt kun kävin vaatekaupoilla, pyysin myyjän apua ja aivan super ihana myyjä auttoi mua, fiilis on ihan mieletön <3

   Poista
 48. Aivan sairaan järkyttävä hieno tulos sinulla Johanna. Ole ylpeä itsestäsi, aloituskuvassa ei nää kasvoja edestä mutta olet nuortunut varmaan 10v (jos ei enemmänkin). Kaunis ku mikä!

  VastaaPoista
 49. Aivan mieletön suoritus ja muutos, kyllä sinusta on kuoriutunut kaunis ja hoikka nainen :) Älä välitä noista ikävistä kommenteista, se on vain kateutta. Uskomatonta että ihmiset viittii olla niin ilkeitä toisilleen. Toivon että saat pian myös itse "pääsi ymmärtämään" miten laiha olet jo nyt ja pystyt nauttimaan uudesta olomuodostasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille lukijoille siitä että olette olleet tukena <3 jokin aika sitten kävin vaateostoksilla ja kieltämättä oma koko alkoi hahmottumaan, en millään tai koskaan olisi voinut kuvitella ostavani xs /34 vaatteita ja nyt sellaisia löytyy kaapeista, ehkä mä tosiaan olen pieni :)

   Poista
 50. Aivan mielettömän hieno saavutus! Näytät upealta ja olen onnellinen puolestasi :)
  Se on tietysti hankalaa, kun pitää sisäistää uusi ulkomuoto, huh, mutta kyllä se uusi peilikuva ajan mittaan tulee tutuksi.
  Toivon että et jää miettimään ihmisten ilkeyksiä, vaan nautit saavutuksestasi.
  Ihmiset ovat usein niin kateellisia ja ilkeitä, että pahaa tekee.
  Välillä on itsellekin tullut pirun sarvet otsaan, kun kaikki tuomitaan etukäteen tyyliin; luovuta, et onnistu kuitenkaan, jopa siinä määrin, että mietin maalaavani tuon lauseen ulko-oven karmeihin, ettei vaan pääse unohtumaan.

  Ihanaa syksyä,
  Elva
  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin, ei passaa jäädä enempää miettimään ilkeyksiä, vaan kääntää ne ennemminkin voimavaraksi <3

   Poista
 51. Sä olet inspiraation ja innostuksen lähde mulle. Sun innoittamana tartuin härkää sarvista ja aloitin oman projektini. Mulla on taivalta takana vasta kolmisen viikkoa, mutta silti olen kuullut jo tuota kauan meinaat pusseilla elää, miten se on mahdollista yms. Aattelen että puhukoot, toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Mä olen päätökseni tehny ja sillä tiellä pysyn.

  Sä oot tehny valtavan urakan ja varmasti ajatusmaailma on muuttunut matkan varrella. Nokka pystyyn vaan ja nyt nautit työsi tuloksista! Varmasti nautit vaateshoppailusta nyt paljon enemmän kuin kymmeniä kiloja sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta, vaateshoppailu tuntui ihanalta, nyt kun saa ostaa mitä haluaa eikö sitä mikä mahtuu päälle :)

   Poista
 52. Seurailen blogiasi, mutta en ole kommentoinut ikinä. Huikea saavutus sulla! Onnea! Tiedätkö ihmisten ilkeilyt on yleensä kateutta, omaa huonoa itsetuntoa, negatiivisuudessa rypemistä... Suurin syy taitaa olla pelko, ettei itse pysty ja kykene muutoksiin. Muutos on vaikea asia millä tahansa elämänosaalueella ja aina löytyy niitä, jotka puukottaa selkään onnistujia. Sen ei kannata antaa masentaa vaan katse eteenpäin! Olet antanut mullekin huikeasti voimia aloittaa omaa kunnonkohotus projektia! Kiitos ja kiitos kivasta blogista! :)

  T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla että olet saanut minun projektista voimaa ja innostusta omaasi <3

   Poista
 53. Sä näytät kyllä upealta! Ja sun kasvotkin on todella kauniit varmasti hyvä olo ja kuitenkin tyytyväisyys vaikka sanotkin ettet näe tuloksia tekee sen että oikein hehkut. Mä vähän pelkään sanoa laihtuneille kehuja jostain syystä pelkään että se loukkaa (jotenkin kierosti että mitä sitten aiemmin oli). Vaikka itsekin olen ylipanoinen ja nyt kans alottanu elämäntaparemonttia. Kesän aikana pudonnut 8kg. Mua kiinnostais siksikin tietää onko sulla hyvin palautunu iho, jäikö ylimäärästä ihoa? Pelkään itse että jää. Mulla pitäs ainakin 20kg laihtua ehkä enemmänkin. En oikeen oo varma mitä haluan painaa kun en muista mitä oon millonkin painanut. (Sä vissii olitkin mun blogin seuraaja, en tiiä ootko miten lukenut 😊) niin ja onnea vauvasta mulla jäi sun blogien lukemiset kun ite sain vauvan niihin aikoihin kun olit kertonu uudesta tulokkaasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos , kyllä mä olen onnellisempi kuin koskaan, on ihanaa olla normaalipainoinen ja elää niin ettei aina tuijoteta ainakaan ylipainon vuoksi.

   Aluksi tuntui että varsinkin raskauden ( synnytyksestä nyt n. 4 kuukautta ) että palautuuko se iho koskaan vai jääkö löysää, mutta kyllä mulla on aika hyvin mennyt kasaan nahka, toki löysää jonkin verran on, mutta luulen että aika hoitaa sen ja loputkin löysät katoaa toivon mukaan jossain vaiheessa :)

   Kyllä mä oon lukenut ja luen sun blogia :) hienoa että säkin kerrot julkisesti urakasta ja elämäntaparemontissa :)

   Poista
 54. Mä käyn täällä aina välillä tsemppaamassa itseäni sun kuvilla. :) Aloitin itsekin Cambridgella joku aika sitten ja nyt on -14 kg, mitään muutosta en luonnollisesti itse näe itsessäni... ;) Millä tasolla menet nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavasti pudonnut sulla kiloja :)

   Mä jouduin nyt panosta nouSemaan tasolle 2 ja kahden viikon päästä nousen tasolle 3 :)

   Poista
 55. Milloin alat pitämään jotain laihdutuspiiriä Oulussa? Heti tulisin mukaan. Mieletön nainen olet <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh:) eihän sitä koskaan tiedä , kiva jos asiakkaita riittäisi jo näin etukäteen :) minut tullaan tapaamaan ainakin zeppelinin naistenillassa ja hyvinvointimessuilla tämän asian tiimoilta :) tervetuloa moikkaamaan :)

   Poista
 56. Hei! Onnittelut mahtavasta suorituksesta! Näytät upealta 😊 Olen seurannut blogiasi enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Minulla on kysymys, johon täältä blogista varmasti löytyisi vastaus, mutta en jaksa käydä kaikkia postauksia läpi 😁 Eli kuinka paljon ja minkälaista liikuntaa olet harrastanut tämän elämäntaparemontin aikana? Ruoalla on toki iso vaikutus, mutta miten siis liikunnan laita?
  Terveisin Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastan liikuntaa vähintään 4x viikko, pyrin viiteen mutta aina se ei onnistu . Nykyisin juoksen sellaisia tunnin mittaisia lenkkejä ja vasta aloitin myös kotona tapahtuvan jumpan inana wellness nimisen ohjelman /yrityksen kautta :)

   Poista
 57. Kiitos nopeasta vastauksesta! Mahtava suoritus kyllä kerta kaikkiaan 😊 Tsemppiä jatkoon ja ihanaa syksyn jatkoa! T: Johanna

  VastaaPoista
 58. wouw! Nyt ei voi muuta ku hattua nostaa. Tituleeraan itseni samalla tavalla ku Jethro Rostedt eli olen syntynyt laihduttamaan :D Tosin samalla menestyksellä mennään kuin Jetiki. Mutta tää sun elämäntapamuutos on niin mieletön!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos piristyksestä :D tästäkin postauksesta on jo tovi aikaa ja nyt pudotetut kilomäärät alkavat olemaan reippaasti yli 60 :)

   Poista

Kiitos kommentista.