Sisällön tarjoaa Blogger.

MAALIA TAPETIN PÄÄLLE - KODIN MUUTOS


Nyt kun maalihuurut ovat laskeutuneet niin tässä lupaamiani kuvia meidän pintaremontista. Kuten olen aiemmin kertonut, meidän kodin seinissä on kaikkialla tapettia, huono valinta näin jälkikäteen ajateltuna :D Eräs lukija vinkkasi minulle jokin aika sitten, että tapetin päälle pystyy maalaamaan. Ensimmäinen ajatus kuitenkin oli, että oikeastikkohan pystyy. Aloin kuitenkin googlettelemaan ja totta tosiaan, tapetin päälle onnistuu maalata, mikäli tapetti on hyvin kiinni alustassaan. 

Oikeastaan tästä syystä meidän kodin seinät saivat uuden maalipinnan, koska on huomattavasti helpompaa alkaa maalaamaan päälle kuin repiä soiro kerrallaan tapetin riekaleita irti :D

Maalisävyksi päädyttiin valitsemaan NCS S 2000N. Itse ajattelin aluksi tummempaa, mutta onneksi rakas mieheni vakuutti tämänkin sävyn tummuudesta, että siinä on ihan riittämiin. 

Pieni kylmä hiki oli alkuun päällä kun projektia aloiteltiin, mitä jos tapetti irtoaakin ja joudutaan sitten menemään pidemmän kaavan kautta. Mutta rohkea rohkan syö, vai miten se meni. 

Täytyy sanoa, että kodin yleisilme raikastui silmissä uuden harmaan maalisävyn myötä, vanha beige alkoi näyttämään tunkkaiselta ja täytyy olla iloinen siitä, että uskalsin projektiin ryhtyä. Aluksi oli tarkoitus, että mies olisi iltahommina maalaillut kaiken, mutta enhän mä sellaista jaksanut odottaa ja maanantain aikana sain koko talon maalattua ( työpäivän verran siihen aikaa meni, mutta kyllä lopputulos palkitsee ). Jatkoin minä maalausurakkaa vähän tiistainakin muiden huoneiden osalta aina pojan päikkäreiden aikaan :D Miten siinä aina käykin niin, että hommat paisuu :D 

Mitäs mieltä te olette, mentiinkö parempaan suuntaan?

Alla vielä ennen ja jälkeen kuvaa (ja kuten huomaatte ehkä, on karsimista tapahtunut reippaasti :D)62 kommenttia

 1. Hieno muutos! Miten, irrotitteko listat? Entä jos tapettiseinässä on joku roso/virhe/lommo? Voikohan sellaista mitenkään maalia ennen korjata/tasoittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei irroitettu listoja vaan teipattiin kaikki :) meillä oli myös sellaisia ropuista jääneitä koloja jotka normaalisti pakkeloitiin umpeen ja laitettiin sitten maalia päälle :)

   Poista
 2. Hyvä muutos, meilläkin luonnonvalkoinen/beige tapetti olohuoneessa ja keittiössä jota on harmiteltu noin sata kertaa. Ehkäpä mekin maalaamme päälle joku päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vaan maalaamaan, loppujen lopuksi pieni homma , meillä maalattavaa pintaa oli kovasti- eteinen-keittiö- ja kaks makkaria ja yhdessä päivässä sain maalattua vaikka kahteen kertaan maalattiinkin :)

   Poista
 3. Ehdottomoasti hyvä muutos! :)

  VastaaPoista
 4. Mites tapettien saumat? Pakkeloitteko nekin? Ja oliko tapetti ihan sileä vai hieman rosopintainen? Samat suunnitelmat on täällä, mutta meidän huushollin tapetit on vaalean keltaiset (ei meidän valitsemat).

  Novella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän itseasiassa ei koskaan ole oikein edes erottanut tapettien saumoja, ne on niin hyvin silloin raksavaiheessa ammattilainen tapetoinut ja jos totta puhutaan niin saumojenhan ei pitäis erotettavissa ollakaan jos se on oikein ja hyvin tapetoitu :) niitä ei siis paklattu. ja meillä oli täysin sileäpintaiset tapetit :) harmi kun kommentteihin ei voi lisätä kuvaa , oisin laittanut meidän "sauma" kohdasta kuvaa kuinka niitä ei maalin alta näy :)

   Poista
 5. On kyllä hieno muutos! Ei sillä, että vanhassakaan mitään vikaa oli, mutta ilme kyllä raikastui. Meillä on myös Suomen kodissa maalattu tapetin päälle hyvällä menestyksellä. Tapetin pinnassa oli hieman struktuuria, mistä tulikin kiva efekti maalattuun seinään.

  VastaaPoista
 6. Hieno muutos.

  Jäin miettimään, kuinka tapetin irrotus onnistuu maalauksen jälkeen, jos haluaa taas jotain uutta? Meillä kun tuo tapetin päälle maalaus ei saa mieheltä kannatusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan yhtä huonosti kuin ei maalatun tapetinkin irroitus :) ainahan voi maalata udelleen :)

   Poista
  2. Tapetti ei lähde enää irti, kun päälle on maalattu. Tai lähtee, mutta hirveällä työllä.

   Poista
 7. Raikas muutos ja hyödyllinen postaus - pitää pitää mielessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raikkaus on kyllä sana joka kuvaa tätä muutosta todella paljon :)

   Poista
 8. Tykkään tykkään tykkään. En voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 9. Tykkään :) siitä tuli tosi nätti ❤️ Raikas sävy! Leppoisaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) itsekin tykkään että tuli raikasta :)

   Poista
 10. Tykkäsin myös teidän vanhasta sävystä, mutta kyllä uusi on aina uutta. :) Näyttää tosi hyvältä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis kaunis sävy se greige oli mutta nyt kun tämä harmaa saatiin seiniin niin omasta mielestä tuli niin raikasta ka vielä valosampaa :)

   Poista
 11. Waude mikä muutos ja paljonpaljon parempi tuo uusi sävy! Tykkään :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä, paaaaljon parempi :)

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Tämä sävy kyllä yllätti raikkaudellaan :)

   Poista
 13. Tyylikäs ja harmooninen tämä nykyinen eli nappiin meni :) Harmaa yx lemppari väreistä. Täälläkin on maalattu tapettia ja hyvin on pysynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, harmaa on ollut vuosia yks lemppari ja onneksi uskaltauduttiin maalaamaan :)

   Poista
 14. Tosi raikas muutos, hyvältä näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin olen todella tyytyväinen lopputulokseen :)

   Poista
 15. Todella kiva lopputulos, kyllä kannatti!! :) Aivan täydellinen sävy! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi rohkaistuttiin maalaamaan tapetin päälle :)

   Poista
 16. Kyllä kannatti! Raikkaammalta näyttää. Ehkä olen vähän puolueellinen mielipiteissäni kun tykkään enemmän harmaan sävyistä. Melkoinen urakka vauvan kanssa.

  VastaaPoista
 17. Tosi kivan näköistä! Raikas ilme :) Meillähän on kaikissa makkareissa maalattua tapettia - ihan hyvä homma. t. Tuulia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon helpompi homma tosiaan maalata päälle kuin alkaa repimään tapettia ja tasoittelemaan :)

   Poista
 18. Hei ja voi, miten ihanan näköistä! Todella hieno muutos! Taidanpa miehelle ehdottaa samaa sävyä! Tavaran karsinta on myös onnistunut valinta. Näyttää niin avaralta ja raikkaalta! Ja kiitos muutenkin suosikkiblogista!!! Terkuin Pauliina (samanikäiset lapset täälläkin!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä sävy on kyllä ihanan raikas , ei liian tumma, muttei liian pliisukaan :) täällä on tehty melkoista tavaran karsintaa ja todellakin avaruutta ja tilantuntua on tullut :)

   Voi onpa ihanaa kun on samanikäiset lapset <3 asutteko täälläpäin ?

   Poista
  2. Hih.. niinpä :o)! Meillä esikoistyttö aloitti koulun, keskimmäinen on 5v. ja pikkuherra syntyi huhtikuun lopussa.. aika huikea sattuma, ja luulen poikien olevan vielä samannimisiäkin :o)! Asustellaan täällä etelämpänä, Etelä-Pohjanmaalla. Pitkään olen jo blogiasi seurannut, mutta tänään vasta lähti ensimmäinen kommentti.. parempi kai myöhään.. ja sitä rataa ;o)! Lämmin kiitos päivien piristyksistä ja mukavaa syksyä! Nyt saadaan tosiaan sytytellä niitä kynttilöitä! :o)! T. Pauliina

   Poista
  3. Heh, meillähän saattaa poitsuilla olla jopa sama syntymäpäivä :) ? Meidän poika syntyi mulle synttärilahjaksi 28.4 :) Nimeä en täällä julkisesti kerro :)

   Ihanaa kun jätit kommenttia <3

   Poista
  4. 26.4. tuli meillä syntymäpäiväksi, joten pari päivää on pojilla ikäeroa :o) Ihania <3.. mielenkiinnolla odotan sisustusjuttuja myös lastenhuoneista..

   Poista
  5. Pitääpä ottaa työnalle juttua lastenhuoneista :)

   Poista
 19. Samat jännitykset kesällä käytiin täälläkin, kun lähdimme tapettien päälle maalaamaan - hyvä tuli! Ihana tuo teidän harmaan sävy. Pentikkiläinen myös bongasi heti ihanan pöytäliinan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) pentikillä on kivoja juttuja , tällä hetkellä haaveilen yhdestä kivasta pöytävalaisimesta :)

   Poista
 20. Todella kaunis harmaan sävy! Itsekin maalasin yhteen kohteeseen tapetin päälle ja hyvin on pysynyt. Tapetin repimisessä menee hermo, varsinkin jos on monta tapettia päällekkäin :D kokemusta on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta , huomattavasti pienemmällä vaivalla pääsee kun maalaa päälle :) jos oisin aiemmin tiennyt että maalaaminen tapetin päälle onnistuu olis remppa tehty jo vuosia sitten :)

   Poista
 21. Todella onnistunut lopputulos! Täytyy kyllä sanoa että parempaan suuntaan menitte vaikka ei entinenkään huono ollut. Vaihtelu virkistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen töysin samaa mieltä :) ja vielä kun olen karsinut kaikki erisävyistä kalusteet ja koristeet sun muut pois niin lopputulos on todella rauhallinen , valoisa ja avara :)

   Poista
 22. Upea lopputulos, paljon raikkaampi ilme! Kyllä kannatti ryhtyä urakkaan. <3

  VastaaPoista
 23. Erittäin onnistunut muutos, näyttää upealta ja sävyin on kuvien perusteella nappivalinta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sävy on kyllä meille nappivalinta :)

   Poista
 24. Wau! Pongasin kuvasta myös uudet keittiön tuolit..iiihanat..😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa ne ei ole uudet vaan tytön pöydän tuolit :) vaihettiin tuoleja päikseen kun neiti muutti huoneensa vähän pienempään huoneeseen niin nämä tuolit jäi sinne vähän liian massiiviseksi , joten sinne meni vanhat keittiön tuolit ja mä sain sitten nämä :)

   Poista
 25. Mitä välineitä käytitte? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat yms. Kierrettiin pensselillä ja isot pinnat maalattiin telalla :)

   Poista
 26. Tosi hyvä muutos. Kannatti tehdä. Kiitos kivasta blogistasi. Täältä saan hyviä vinkkejä oman kodin muutoksiin. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että täältä löytyy vinkkejä :) ollaan kyllä itsekin tosi tyytyväisiä muutokseen, koko koti raikastui silmissä <3

   Poista
 27. Hei, minkä niminen se olikaan tuo sinun keittiön hylly ikeassa? Siitä oli joku vuosi sitten se postauskin... ☺ voisitko vinkata? Hylly on tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan totaalinen muistikatko mikä hylly on kyseessä, en nyt äkkiseltään löytänyt sitä edes enää ikean nettisivuilta :/

   Poista
  2. No voi ei.. se on Ekby Gällö ja niin kauan olen sen hankkimista miettinyt ja soutanut ja huovannut, että se on poistunut sekä Suomen että Ruotsin ikean nettisivuilta.. ilmeisesti ei myynnissä enää :( Harmi!

   Poista
 28. Aivan ihanaa teille, kyllä remppa kannatti todellakin :) Meillä on muuten samaa sävyä oh ja aulatila.
  Kiitos ideasta, mäkin voisin nyt maalata meidän makuuhuoneen tapetit. Teillä on todella kaunista, musta antaa ryhtiä. Voisin itsekin hankkia meille jatain mustaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, remppa kyllä kannatti, nyt jokainen huone on yhtenäinen :)

   Ei muutakuin maalaamaan, nopeasti saa maalilla uutta ilmettä ja muutamat uudet tekstiilit viimeistelevät kyllä lopputuloksen :)

   Poista

Kiitos kommentista.