Sisällön tarjoaa Blogger.

SYKSY JA VALAISIMET


Voi mielenilmaukset sentään, siitä johtuen posti ei toimittanut palavasti odottamaani valaisinta eilen, vaan joudun malttamattomasti odottelemaan vielä ensiviikolle, jotta "kakkosolohuoneen" kattovalaisin saapuu. Se on muuten jännä kuinka syksyn tullen, valon kaipuu lisääntyy, sitä kaipaa ympärilleen eri valaisuteholtaan olevia valaisimia, tunnelmavalaistukseen hämyä ja kirkkaita valoja päiväksi / iltapäivään. 

Meillä olisi hankintalistalla vielä eteiseen kattovalaisimia, tällä hetkellä sieltä löytyy ainoastaan kolme kattoon upotettua spottia vaatekaappien edestä, mutta talvisaikaan huomaan kaipaavani aulatilaan enemmän valoa, sillä spotit eivät valaise tarpeeksi. 

Aulassa on pistokkeet neljälle kattovalaisimelle ( kolme näkyy kuvassa ), pohdimme vielä, että hankimmeko näihin kaikkiin neljään jotkin kivat valkoiset plafondityyppiset valaisimet, vai jättäisimmekö kuvassa näkyvistä pistokkeista yhden tyhjäksi (vessan oven viereisen) ?  

Kaksi näistä pistokkeista ovat samassa linjassa, mutta taaimmainen vessan oven vieressä olevan kattopistokkeen asennus on mennyt metsään :D Nettiä selatessa ja sopivia kivoja valkoisia ja suht eleettömiä ja siroja valaisimia on vaikea löytää, ehkäpä sinulla on antaa joitain vinkkejä valaisimiin ja ehkä myös siihen, että jättäisimmekö vessan oven vieressä olevan pistokkeen tyhjäksi ? Kuinka sinä näet asian?    

Omaan makuuni Lundian Halo olisi kiva, mutta massiivinen halkaisija ( 70cm ) tuntuu ihan liian isolta. Jos tila olisi normaalia huonekorkeutta korkeampi valinta olisi helppo ja voisin ostaa riippuvalaisimia (Artek A330s), mutta koska huonekorkeus on tosiaan tuossa kohtaa normaali, tulisivat roikkuvat valaisimet liian alas, vai mitä mieltä olet, voisihan nekin tosin asentaa hiukan lyhyemmällä johto-osuudella jolloin tulisivat lähemmäksi kattoa ? Tältä erää etsintä kuitenkin vielä jatkuu :DTällaisia pohdintoja täällä näin lauantai aamuna. 

33 kommenttia

 1. Valaisimet on uusi heikkokohta täälläkin :) valintaa on vaikea tehdä :) molemmat mainitsemasi vaihtoehdot näyttää todella hyvältä ja sopisi teille uudistettuun ilmeeseen :)

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valaisimet on niin ihania <3 ne luovat kyllä upeaa tunnelmaa :) kivaa viikonloppua :)

   Poista
 2. Meilläkin kaipaan tunnelmavalaistuksen lisäksi kunnon kirkasta valoa. Lundian Halo miellyttää ja sopisi myös meille. Kiitos vinkistä.
  Ehkä jättäisin yhden pistokkeen käyttämättä. Ei meilläkään ole kaikki käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Halo on upea , meille se olisi liian massiivinen ja harmittaakin ettei sitä ole pienempänä :)

   Poista
 3. Massive nero on mielestäni kiva ja vähän erilainen valaisin. ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, pitää heti googlettaa :)

   Poista
  2. Tämähän oli upea <3 pitää käydä livenä vielä katsomassa bauhaussissa :)

   Poista
  3. Niin on! Täytyy myös käydä katsomassa :)

   Poista
 4. Täälläkin yksi valaisimiin hurahtanut. Upeilta näyttävät nuo molemmat vaihtoehdot, mielenkiintoista nähdä mihin päädyt. :)

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan mihin päädytään, pitää tänään käydä vähän katselemassa :)

   Poista
 5. Kauniita valaisimia♡ Itse ottaisin perustelujesi osalta tuon lundia halon. Vaikka on kookas, tulisi siittä uskomattoman näyttävä. :) Mutta kumpi vaan tulee, tiedän että valitset juuri oikean. :) Ja pidän peukut pystyssä että saisit paketin heti maanantaina! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä ei taida tulla kumpikaan , halon haluaisin mutta sen halkaisija on liian suuri ja näin ollen kaksi vierekkäin olevaa valaisinta osuisi yhteen :) pitää yrittää vielä metsästää oikeaa valaisinta :)

   Poista
 6. Meitsi vähän tahmoo näissä valaisinasioissa - meidän on pitänyt tilata olkkariin jo kaksi vuotta "jotain" roikkuvaa, mutta ei siellä ole edelleenkään muuta kuin spotit. x) Muistan vielö elävästi, miten raksailuvaiheessa oli hankala miettiä lamppupaikkojen kohtia enkä yhtään ihmettele, jos teillä on tuo yksi paikka lipsahtanut eri linjaan. :) Itse etsisin teidän tilanteessa varmaankin kahta valaisinta eteiseen, mutta mallivinkkejä minulla ei ole antaa.. Täytyypä ehkä mielenkiinnosta lähteä surffailemaan lamppusivuille! Rentoa lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih tai laitetaan sähkörin piikkiin tuo moka, sillä piirustuksissa ovat suorassa linjassa :) Tulehan vinkkailemaan jos löytyy kivoja valaisimia :)

   Poista
 7. Sähkäri varmaan puhui kännykkäänsä juuri tuolla hetkellä :D Tuon yhden lampunpaikan voi peittää sellaisella peitelevyllä.

  Mie peukutan Artekille, mutta ei ole hullumpi halokaan...eikö sitä todellakaan saa pienempänä? Melko hulppea halkaisija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua vaan jotenkin häiritsisi että artek riippuu, tulisiko se liian matalalle, viitsi kovin katonrajaankaan vetää :)

   Poista
  2. Se voi tosiaan olla, että ei näytä niin kivalta jos on töpö johto...saatko kokeille sitä ensin?

   Poista
  3. Pitää käydä vaikka Vepsäläisellä :)

   Poista
 8. Entäs betonivalaisin? http://kodinvalaisimet.fi/arturo-k1191-1bt
  Minä löysin samaisen lampun mini manista. Maksoi jotain 35 ekee.
  Tykkään itse kovasti ja nyt se valaisee makkaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en lähde sooloilemaan nyt näiden värien kanssa, vaikka upea valaisin tuollainen betoninen olisi :) pitäydyn valkoisessa :)

   Poista
 9. Mulla silmä ja mieli niin lepää, kun katson näitä kuviasi! On kuin eri kotia katsoisi <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana s<3 itsestäkin tuntuu että kuvassa minne suuntaan tahansa niin aina on yhtä rauhaisa näkymä <3

   Poista
 10. Meillä eteisen ja tuulikaapin valaistuksesta huolehtii Massiven Nerot, valkoisena. Kivan näköiset ja antavat tehokkaasti valoa, mutta ei kuitenkaan kylmäävaloa. Ja ovat halogeeneihin verrattuna vielä energiaa säästävämmät :) K-raudasta vuosi pari sitten hankittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa aiemminkin suositeltiin noita neroja ja ne näytti todella kivalta :) pitää käydä k-raudassa :)

   Poista
 11. Mitenkäs jos laittaisi vain yhden ison? Vai olisiko se liian tavanomainen ratkaisu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli ennen yksi ja se näytti aika "kököltä" siis yksinäiseltä :)

   Poista
 12. Valaisimet. Otsikko sai oitis tänne HETI :D Itse tykkään pelata ja vaihtaa valaisimia. Meillä on myös tytön huoneessa riippuvalaisin lyhyellä johdolla. Minusta se sopii, kunhan valaisin itsessään on tarpeeksi pieni. Halo vaikuttaa aika valtavalta ja minusta liian "kolholta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö se valo häikäise alhaalta silmiin jos riippuvalaisin on liian ylhäällä ja varsinkin jos se on avonainen alapuolelta , ymmärrän kyllä sellaisen jos valaisin olisi umpinainen että se toimisi hyvinkin korkealle asennettuna ja silti ei häikäise :) ?

   Poista
 13. Kurkkimassa pelkistettyä kodin harmoniaa...

  Teille on kulkeutunut viime aikoina kaunista suomalaista designia juuri valaisinten muodossa, joten varmasti tuonne aulaankin jotakin sen suuntaista ja olisi yhtenäinen punainen lanka koko talossa.

  Hayn pöytä on yksinkertaisuudessaan oikein kiva ja Vallilan verhot miellyttää silmää.

  Erityisesti tuo Secto 4210 jalkavalaisin on karkki =) Mihin Octo on hävinnyt Norm 69:n tieltä? Isompaa Lokkia olen itsekkin ajatellut aikanaan ja makkarin Milk valaisin on hauska muotoilultaan. Modern art ja Kupolikin on ihan jees.

  Luovat selkeää, vaaleaa sekä yhtenäistä linjaa ja ovat muotoilun helmiä valaisinten kategoriassa.

  Oikein onnistunut muutos karsimisen jälkeen. Vähemmän on todellakin enemmän :)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selkeämpi on vaan parempi ja olen tyytyväinen ratkaisuihin joita olen tehnyt :) kalusteissa ja valaisin hankinnoissa on pyritty ajattelemaan sitä että ne kestää aikaa eikä niihin kyllästyisi :) kupoli on siirtymässä poikamme huoneeseen pianon päälle kunhan Secton pöytävalaisimen raskin ostaa :) ns kakkosolkkariin on tulossa myös ihana kattovalaisin mutta sen paljastan myöhemmin :) haluan valaisimilta erilaista valoa, tunnelmaa, kirkkaampaa päiviin jne.. Kuten secto on ihan uskomattoman upea tunnelmanluoja kun taas modern art ja kupoli antavat kaunista valkoista valoa päiväsaikaan :)

   Eteinen tosiaan kaipaa jotain yhtenäistä ja noudattelen valaisinhankinnassa samaa linjaa kuin näiden muidenkin uusien valaisinten kohdalla, ajatonta, tyylikästä ja kaunista :)

   Poista
 14. Teidän koti on kyllä kokenut upean muutoksen :) Suomalainen design erityisesti valaisimissa puhuttelee minua. Meiltä löytyy vain secto seinältä ja se luo kyllä upean tunnelmavalaistuksen illalla!
  Jännityksellä jään odottamaan mitä ihanaa valitset eteiseen!
  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 15. Hei, täällä Lundialainen huutelee :) Kannattaa tulla lainaamaan HALO-rungon myymälästä. Se ei ole liian massiivinen, uskokaa pois ! :D
  Minullakin on iso HALO omassa pienessä kodissa, eikä se ole liian iso vaikka halkaisija on 100cm.

  Tervetuloa! http://lundia.fi/yhteystiedot/

  Terv. Lotta/Lundia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa kyllä kiva saada sovitukseen, mutta me asutaan täällä kaukana kaikesta :) olet varmasti oikeassa että mittoja luettaessa ne kuulostavat suurilta ja todellisuudessa sopisivat täydellisesti :)

   Poista

Kiitos kommentista.