Sisällön tarjoaa Blogger.

VALMISTAUTUMINEN SYKSYYN


Nyt kun terassin sisustus on hyvällä mallilla on aika keskittyä enemmän pieniin yksityiskohtiin ja viimeistelyihin niin terassin kuin pihankin osalta ennen syksyn saapumista. 

Meillä odottaa pihalla pieni sorakuorma, joka tulisi kuskata tulevan kasvimaan pohjalle, johon laitamme kaksi viljelyslaatikkoa. Näin alue tulee pysymään paljon siistimpänä kuin maahan suoraan tehty kasvimaa. Viljelyslaatikoihin saadaan sitten ensikeväänä kylvää salaatit ja sipulit jotain muutakin :)Terassin osalta suunnitelmissa on lisätä sinne hiukan kiinteitä valaisimia. Ajatuksena olisikin, että jatkaisimme portaillamme olevaa linjaa ja asentaisimme upotettavat terassivalot kiertämään koko lasituksen ulkoreunan. Tällä tavoin saisi aika edukkaasti lisää valoa etenkin sellaista tunnelmavalaistusta tilaan. Terassin  lämmitin tulee olemaan ehdoton juttu ja laitettiinkin tilaukseen FlameTower lämmitin Taloon.com verkkokaupasta, sillä sinne on tarjolla nyt myös alennuskoodikin, lämmittimet tosin saapuvat vasta puolenkuun jälkeen, joten sitten vasta päästään testailemaan ja nauttimaan myös syysilloista niin ettei tarvitse palella. Saatte lisää kuvia lämmittimestä kun se laitetaan tositoimiin ja pääsette hieman lähemmäksi tunnelmaa :)

Oikein ihanaa syyskuun ensimmäistä päivää kaikille, tänään taidan poltella kynttilöitä nyt heti aamutuimaan, sillä vesisade alkoi juuri :)

17 kommenttia

 1. Mahtavaa syystunnelmaa parhaimmillaan <3 tästä tykkään :)

  Ihanaa syyskuuta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyskuu on kyllä ihana kuukausi kaiken kaikkiaan, silloin ainakin meillä alkaa virallisesti kynttiläkausi ja saa käpertyä hyvällä omallatunnolla sohvannurkkaan :)

   Poista
 2. Mitähän meitä siellä odottaa, kun saavumme täält +36 asteen ilmasta. Voihan syksy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä mieti suomea nyt yhtään, nauttikaa siellä <3

   Poista
 3. Oi, miten kivoja suunnitelmia! :)

  VastaaPoista
 4. Oi miten hyvältä kuulostaa!!! Hyvä idea nuo upotetut valot! Saiskohan meillekin? :) Meillä on iso terassi, jossa ei oikein nyt viihdytä. Täytyisi se ottaa projektiksi vielä nyt syksyllä. Juurikin valaistus on mietinnässä ja kalustus ja näkösuojaus jne. Rahaa vaan ei ole, joten täytyy käyttää enemmän mielikuvitusta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä upotettuja ledejä voi jälkikäteen asentaa, niillä saa todella kauniin valon <3

   Poista
 5. Voih! Tulee koti-ikävä, kun lukee näitä pihapostauksia. Omalle pihalle oli suunnitelmia vaikka kuinka paljon, mm. juuri noita samoja viljelylaatikoita. Piha vaan jäi Ouluun, kun muutimme Etelä-Saksaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä kuinka jotkut pienet asiat voivat saada aikaan koti-ikävän <3

   Poista
 6. Kivoja suunnitelmia! :) Tuollainen viljelylaatikko itselläkin mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo laatikot on kyllä käteviä, me istutettiin mansikantaimiakin sellaisiin :)

   Poista
 7. Kivoilta kuulostaa syyssuunnitelmasi. Kasvimaastasi tulee varmaan hieno ja siisti noiden laatikoiden ansiosta. Voisi hyödyntää joskus myös täällä omalla pihalla. Ja sora auttaa kyllä pitämään ylimääräiset rikkaruohot loitolla. Jos saan antaa vinkin, niin laittakaa soran alle jotain katekangasta joka läpäisee veden, auttaa tosi paljon. Pelkän soran läpi kasvaa kyllä ajan saatossa kaikenlaista. Meillä laitettiin talon sokkelin ympärille isompi rakeista kiveä ja niiden alle kangas, eikä ole tullut mitään läpi, vaikka on ollut jo kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mekin on laitettu sokkelin ympärille kangas ja soraa ja lisäksi laitettiin vielä kuivabetonia ettei vaan rikkakasvit tule läpi :) tarkoitus on tosiaan pohja kasvimaassakin tehdä tällätavoin niin ei pääse kulkureitit rikkaruohojen valtaan :)

   Poista
 8. Upetetut valot antaa varmaan mukavanlaista valoa! Terassinlämmitin pidentää mukavasti terassin käyttöaikaa. Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihanan tunnelmallinen valaistus nuo pienet soitit, meillä on rappusilla sellaiset ja tuovat kyllä kivan fiiliksen :)

   Poista
 9. Tuon kasvimaan minäkin haluaisin. Sitä olisi ihana hoitaa tyttären kanssa ja mikäs sen kivempaa kuin oman maan salaatit ja porkkanat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.