Sisällön tarjoaa Blogger.

MILLAINEN JOULU - MODERNI VAI PERINTEINEN
Kaupat alkavat olemaan jo täynnä kaikkia joulu härpäkettä, joka vuosi tuntuu, että aiemmin ja aiemmin ne tulee myyntiin ja vuosi toisensa jälkeen aiemmin kodeissa aloitetaan joulun fiilistelyt. 

Minä olen aina myös ollut henkeen ja vereen jouluihminen, olen kanssasisarten kanssa fiilistellyt joulun tunnelmaa ajoissa, nostellut tähdet ikkunoihin marraskuussa ja pitänyt itseni aisoissa, että joulu ei tule liian aikaisin kotiin, tässä kuitenkaan ikinä onnistumatta :D 

Tämä vuosi tuntuu olevan poikkeus omassa elämässäni monellakin tapaa. Vaikka monissa medioissa ja some maailmassa ihmiset fiilistelevät joulun taikaa ja sen tuomaa tunnelmaa, ajattelin itse tänä vuonna tehdä poikkeuksen ja malttaa mieleni. Meidän kotia ei tule tänä vuonna koristamaan eripariset kyntteliköt, punaiset koristetyynyt tai kuten viime vuoden joulunaikoihin, miljoonat eri kynttilänjalat ja se tavaranpaljous. 

Minulta on kysyttykin nyt monesti, että kun kodista on tullut näin hillitty, että miltä teidän joulu tulee näyttämään, ihana kysymys ja olenkin tässä mietiskellyt tätä asiaa myös itse. Meidän joulu tulee olemaan todella, todella maltillinen ja hillitty, ei mitään ylimääräistä koristetta tai tavaraa, peruskynttilöillä mennään, astioissa mustavalkoista, mutta hiven jouluista. Punaisia ja valkoisia ruusuja vähän tuomaan luksusta. Kuusen kanssa emmimme vielä, että laitetaanko sitä ollenkaan, sillä joulut vietämme aina jossain muualla :D

Katsotaan nyt millainen joulu näillä elementeillä syntyy, mutta lukuisista vuosista poiketen, mitään extra tavaranpaljoutta ei ole luvassa :D 

Joko sinä tiedät millainen joulu teille tulee ? Ja entäpä ne värit, suositko perinteisiä vai aiotko yllättää tänä vuonna?

29 kommenttia

 1. Hillitty on ollut jo useamman vuoden. Tähdet ikkunoissa, tavallisia kynttilöitä ja uusi, viime vuonna miehen tekemä, puinen kuusi sekä isossa lyhdyssä Mailegin tontut.
  Väriä vaihtelen, viime vuonna on violetti, nyt en ole vielä edes miettinyt asiaa.
  Tänään tein kaksi tähteä havuista ulos, mutta olisko ne syksyn koristeita ;)
  -päivi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa oikein ihanalta sinun suunnitelmat <3 Havuja minäkin haluaisin ulos, pitää joltain messuilta käydä ostamassa kun tulee sellaisia tapahtumia :)

   Poista
 2. Lähdemme joulun jälkeen ulkomaille ja sen vuoksi jouluna ei hulluna hössötetä ja lahjojakin laitetaan vähemmän. Hillitympi varmaan ja väriä saa hiukkasen olla kumminki. Leppoista maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiii, te onnekkaat <3 Ihanaa maanantaita sinnekin :)

   Poista
 3. Täällä elämäntilanteen puolesta joulu tulee poikkemaan aika lailla aikaisemmista jouluista, mutta koristeluissa pidättäydytään varmasti aikaisempien joulujen tapaan melko hillityssä värimaailmassa. Kuusi tulee ja se koristellaan hopeisilla ja kuparin värisillä palloilla. Kuusen lisäksi joulutunnelmaa ripotellaan kotiin muutamalla joulukukalla ja lyhdyllä. Ikkunaan on lisäksi jo nyt viritetty valkoiset paperipallovalot.. Kyllä se joulutunnelma tulee tosiaan ilman valtavaa koristepaljouttakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän joulu kuulostaa ihanalta <3

   Ja juuri niin, joulu tulee tavaramäärästä huolimatta , joten hillitysti siis :)

   Poista
 4. Meillä on samanlainen sisustustyyli kuin teillä ja itsekään en laita mitään punaisia tyynyjä, verhoja yms.
  Joulukuusi, kynttilöitä, joulukukkia ja ne muutamat Aarikan punaiset tontut pöydällä saavat riittää.

  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkävärinen kuusi teille tulee ? Ja tuleeko palloissa mitä sävyjä :) ? Hieman inspiraatiota itselle metsästän :)

   Poista
  2. Vihreän ajattelin laittaa. Vähän tympii jo tuo valkoinen kuusi (sellainenkin löytyy varastosta).

   Viime vuonna meillä oli kullan, pronssin, hopean ja valkoisen värisiä palloja sekä valkoista silkkinauhaa oksille ruseteiksi kiedottuna sekä oikeita isoja käpyjä ja valot (ei perinteiset kuusenkynttilät).

   Tänä vuonna mielessä pyörii mustat, valkoiset ja kullanväriset pallot, mutta vielä se mieli kerkeää muuttua, kunhan näkee nuo kauppojen joulukoristevalikoimat :)

   Poista
  3. Mustat pallot kuulostaa ihanalta, pitäiskö itselläkin rohkaistua laittamaan mustia jouluvaloja , kiitos ideasta <3

   Poista
 5. Samalla mennän kuin ennenkin, vaaleita tähtiä ikkunoihin ja pari modernia kynttelikköä. Värimaailma harmaa-valkoinen yhdistelmä ja pienen pienesti punaisia pilkkuja juuri jouluksi. En ole yhtään joulukrääsä/jouluverho-ihminen ja punainen ei kuulu lempiväreihini ollenkaan. Joten tällä värimaailmalla on menty aina ja iänkaiken :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaiset sun modernit kyntteliköt on ? Mä kanssa ajattelin että yhden sellaisen voisin ostaa meidän kakkos olkkariin :)

   Poista
 6. Meillä tulee sellainen hieman modernimpi joulu. On kyllä vähän punaista, mutta kaikki kynttilät ovat valkoisia. Kuusi on myös valkoinen ja siihen ainoastaan valot ja sinisiä ja hopeita palloja. Viime jouluna meillä oli ekaa kertaa tuo valkoinen kuusi ja ihastuin siihen todella. Muutamia joulukukkia pitää tietysti olla, varsinkin hyasintti, sekä valkoinen joulutähti. Ikkunoissa on kynttelikköjä ja valkoisia tähtiä. Että näillä mennään varmaan tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiiii, moderni joulu kuulostaa niin ihanalta <3 sellainen meillekin tulee <3

   Poista
 7. Vielä en ole edes miettinyt joulukoristeita. Tänä jouluna saamme kaikki lapset luoksemme, joten kuusi kannetaan sisään heidän ilokseen. Edellisellä kerralla koristeina oli valkoisen sävyjä yhdistettynä vanhoista kirjoista askarreltuihin köynnöksiin. Paljon valoja ja kynttilöitä sekä jokunen valkoinen eläinkoriste. Saas nähdä muuttuuko mieli lähempänä joulua, terkuin Suska KoivulaDesignesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun saatte koko perheen kasaan, niistä syntyy parhain joulu <3 meilläkin on samanlainen perinne että kokoonnumme vanhempieni luokse aina jouluna :)

   Poista
 8. Täällä hillitty kuten yleensä ja mun joulu on valkoinen pääväriltään ja hiven hopeaa. Aloitan joulun jo aikaisin, katselen joulujuttuja ja koristelen vähän kotia mutta sitten kun joulun pyhät on ohi niin mun joulu loppuu myös siihen paikkaan ja kaikki jouluiset koristukset on poissa ennen uutta vuotta. Viime vuonna vietimme joulua "metsän keskellä" metsäkämpässä hiljaisuudessa ja tulistellessa laavulla ja niin taitaa käydä nytkin. Silti olen koristellut kotona. Nyt mmulla on jo valkoinen hyasintti pöydällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko niitä hyasintteja myydään ? Niissä on niin ihana tuoksu <3

   Teidän joulunsävyt kuulostaa niin ihanilta :)

   Poista
  2. Rakastan hyasintin tuoksua <3 Täällä Jyväskylässä niitä myydään jo Viherlandiassa http://viherlandia.fi/ Maksoi vai vähän yli euron mutta oli vain yksi valkoinen. Menen hakemaan lisää kun niitä tulee, haluan että niitä on paljon isossa astiassa ja pian koko koti tuoksuu hyasintille :)

   Poista
 9. Aivan ihanat nuo mukit, niin namut! <3
  Täällä "pakosti" hiljalleen alkaa joulu tehdä tuloaan mieleen.... vaikka kanssa koetan vähän hillitä. Vielä on vähän auki millä mennään. Ehkä se viime vuoden punainen on pienenä osana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marimekolla on ihania astioita <3 Hih :) me ollaan molemmat kyllä sellaisia joulu hulluja :D mä kuitenkin hillitsen itseni tänä vuonna :)

   Poista
 10. Vaaleaa, harmaata ja ripaus mustaa. Tähtiä ikkunoihin, pallovalot ja havuja. Hyvin hillittyä siis! :) Tänä vuonna ajattelin, että ostan ikivihreän kuusen alesta ja ensi vuonna se koristellaan vaikka joulun vietämmekin pois kotoa. Lasten kannalta se on kuitenkin kiva ja yhteinen juttu se koristella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla houkuttelis kanssa kokeilla mustaa kuusenpallojen muodossa :) Teidän joulusuunnitelmat kuulostaa kerrassaan ihanilta <3

   Poista
 11. Ihanat kuvat jälleen! <3
  Meillä mennään vielä ihan riemunkirjavalla joululla, kaikki lasten tekemät askartelut, tonttu-ukot ja kuuset päästetään valloilleen. Joskus, kun lapset ovat isompia aion sitten vetää sellaisen harmonisemman ja hillitymmän stailin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän joulu kuulostaa niin ihanalta, ne lasten askartelut on parasta, niistä huokuu se lämpö ja aitous <3

   Poista
 12. Samaa mietin täällä minäkin. Töissä on aina ekstrakiireistä joulun alla ja se näkyy omana väsymyksenä ja niinpä joulu on usein jäänyt vähän laittamatta. Viime vuonna jo tehtiin se päätös, että oltiin jouluaatto kotona. Samaa ajatusta ollaan varmaan jatkamassa, mutta tänä vuonna olisi kiva vähän enemmän panostaa jouluun. Joulukuusi varmaan ainakin hankitaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on varmasti noin että jos työn puolesta on kiireistä sesonkia joulun aikaan niin sitä väsyy oman joulun laittamiseen :)

   Laitatteko oikean kuusen ? Mä niin tahtoisin oikean kuusen mutta ku oon allerginen :) toisaalta sitten houkuttelee se valkoinen kuusi mustilla ja valkoisilla palloilla :)

   Poista
 13. Meillä luultavasti joulu tulee näyttämäänn samalta kuin viimekin vuonna. Kynntilöitä, taljoja paperitähtiä, maljakossa oksia joissa valot ja kuusi koristeltu valkoisilla, mustilla ja harmailla palloilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talja olisi itselläkin haaveissa, mutta ensin täytyy ostaa se hayn tuoli, johon sellaista vähän kaavailin :D

   Poista

Kiitos kommentista.