Sisällön tarjoaa Blogger.

TAKKAPUIDEN JA SYTYKKEIDEN SÄILYTYS

Huomenta. Niin se vain viikonloppu jälleen hurahti ohi. Eilinen päivä menikin itsellä aamusta iltaan saakka töissä joka osakseen kyllä nopeutti viikonloppua ihan mahdottomasti. Mutta ette tiedäkään kuinka nautin sunnuntai päivistä ihan mielettömän paljon kun saan auttaa muita ja huomata sen ilonmäärän, joka minun luona valmennuksessa käyvistä huokuu kun paino tippuu, se on jotain uskomattoman upeaa ja se hyväolo, joka siitä itsellekin sitten tulee, mieletöntä. 

Mutta sisustuksiin välillä :) 

Takkakausi on korkattu ja samalla nousi taas se esiin se takkapuiden säilytysasia. Tällä hetkellä meillä on käytössä tällainen puulaatikko, tykkään tästä kyllä hirmuisesti, tuo vähän erilaista kontrastia ja sopii materiaaliltaan juuri takkappuille kivasti kun on luonnonsävyä kuten puissakin. Mutta sitä mitä aloin miettimään, että kuinka te säilytätte niitä sytykkeitä ja sellaista paperia yms. jota käytätte kun takkaa sytytätte ?  
Meillä on käytössä tuo paperipussukka, mutta jotenkin se pomppii aina omaan silmään tuolta, ehkä se on nuo tekstit tai jokin, joka saa takka-alueen tuntumaan liian sekalaiselta. Tähän kaipaisin siis vinkkejänne kovasti. Pohdinkin itsekseen, että olisiko täysin valkoinen tai ehkä jopa musta paperipussukka kivemman näköinen ja se toisi sitä rauhallisuutta tuohonkin nurkkaan :) ? 

29 kommenttia

 1. Meillä takassa/uunissa poltettavat pahvit ja paperit kerätään rottinkiarkkuun. Näin ovat vielä ainakin toistaiseksi pysyneet turvassa myös pieniltä sormilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen olisikin kiva missä olisi kansi niin ei pienet kätöset pääsisi niihin kovin helposti :) itse haluaisin kuitenkin jotain ei hallitsevaa, mutta kun en oikein tiedä mitä :)

   Poista
  2. Meillä ei papereilla tulisijoja sytytellä. Laadukkaat kuivat puut sisälle lämpenemään viimeistään vuorokautta ennen niiden käyttöä. Hyvin syttyy ilman vippaskonsteja ja tulisijat säästyy :)

   Poista
  3. Meillä on jotain puisia sytyketikkuja, joita mies käyttää ja toisinaan poltetaan ylimääräistä paperisilppua takassa, vähän sellaista paperia, joita ei halua roskiinkaan laittaa :D Kyllä se takka tosiaan ilman papereitakin syttyy :D

   Poista
 2. Kauniilta näyttää noinkin, mutta jos kestävää ja yksivärisiä toivot, niin Uashmamallahan on niitä isompiakin kokoja ihanista sävyissä. :)

  Iloa uuteen viikkoon! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin joo, miten mä olin unohtanut koko Uashmaman ? Meenkin heti etsimään mitä kokoja niissä oli tarjolla :)

   Poista
 3. Kaunis puinen laatikko! Meiltäkin löytyy niitä neljä kappaletta enkä aio luopua niistä ikinä :) Aivan ihanat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään puulaatikosta, ne on kauniita <3

   Poista
 4. Tuo on niin upea puulaatikko :) <3

  Itsellä tuli kanssa heti tätä lukiessa mieleen ne uashmama isot pussit. Olisi varmasti oiva :)

  Iloa uuteen viikkoon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija :) ihanaa viikkoa sinnekin <3

   Poista
 5. Iittalan Vakka-laatikko toimii myös erinomaisesti tähän tarkoitukseen ja kantensa takia pitää niin pienet sormet kuin lemmikitkin loitolla takkatarvikkeista. Eikä sisustus kärsi ;) Tykkään kovasti tästä uudesta tyylistäsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis totta, erinomainen idea , kiitos <3 miten mä en ole nyt yhtään osannut ajatella tätä vakkaakaan :)

   Poista
 6. Meillä puut pidetään rintamamiestaloon sopivassa pärepuukorissa. Olen joskus harkinnut sen maalaamista mustaksi, mutta onneksi tulin järkiini. Perinteinen on tässä talossa hyvä. :) Itse tykkään kovasti tuosta paperipussukasta sytykkeille. Sopisi hyvin meillekin, eikä ole mielestäni ollenkaan rauhaton. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pärekorit on upeita, meillä on sellainen lasiterassilla johon tuomme etukäteen vähän enemmän puita ja siitä kannetaan sitten sisälle :)

   Poista
 7. Meillä on sytyt pannuhuonessa ja sieltä tuodaan tarvittaessa sisälle. Pikkuneiti on niin taitava purkamaan kaiken, että näin pääsee vähemmällä siivouksella :D Toisaalta meillä onkin leivinuunin läheisyydessä paljon vähemmän tilaa mitä teidän takan ympärillä, eikä siellä paljon voi lehdillä tuohustaakkaan. Iso uashmaman pussukka olisi minunkin mielestä tosi kiva vaihtoehto säilytykseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo uashmaman pussukka alkoi itselläkin kutkuttaa nyt <3

   Poista
 8. Meilläkin säilytellään takkapuut puulaatikossa, muuta tapaa en voisi kuvitellakaan :) Tuota sytykkeiden säilyttämistä olen itsekin pohtinut. Tuo paperipussukkahan on siihen omiaan, kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista
 9. Meillä on kaikki takkarompe tuossa pärekorissa, mutta tää nuorin onkin sellainen tapaus, että syö kaiken sieltä, joten kori seisoo keskellä entistää ahtaass kodarissa. Sain tässä just idean miten sais ne paremmin organisoitua!

  Niin miten teillä muuten hoituu nuo kodinhoidolliset jutut ja miten vaunut yms. murheen kryynit säilötään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole edes vaunuja käytössä kun poika ei niissä viihdy ja meillä on niin suuri lämmin varasto että sinne mahtuu kaikki vaunut jne :)

   Poista
 10. Meillä ei takkaa sytytetä paperilla vaan syttiksillä, jotka olen laittanut valkoiseen aalto maljakkoon.
  Alkoi niin paljon ärsyttämään, kun neiti aiemmin levitteli kaikki sanomalehdet yms. pitkin kämppää
  niin nyt on sekin ongelma ratkaistu ;) Tuleehan tämä toki kalliimmaksi kuin ilmaisilla lehdillä sytyttely.

  http://www.syttis.net/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin vielä laittaa, että miten olisi tällainen
   http://www.everydaydesign.fi/everyday-juuttikassi-p-51.html

   Meillä on tällainen juuttikassi ja teline lehtitelineenä ja on hyvä, vähän samanlaista henkeä kuin hayn pöydissä ja nappula kynttilänjaloissa ja sopisi hyvin myös jos ostat sen hayn tuolin.

   Poista
  2. Meilläkin on sytyketikut mitä laitetaan ekaks kun syytellään , mutta joskus tulee sellaista paperia mitä ei halua roskiin laittaa niin ne poltetaan :)

   Kiitos tuosta vinkistä meenkin heti tutustumaan :)

   Poista
 11. Takkapuut meilläkin puisessa lastikossa ja sytykkeet vähän siellä täällä ;) Päässiassa ne on keittiössä oleva vanhan Amerikan arkun sisällä keittiön takkapuiden kanssa. siellä ne ovat hyvin piilossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkut on kyllä hyviä kun niissä on kansi, saa katseilta piiloonkin :)

   Poista
 12. Meillä ei puita / sytykkeitä säilytetä näkyvillä, kun en itse pidä mistään laatikoista / pussukoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkihan ei tosiaan pidä kaikista, itsekin mielelläni haluaisin löytää jonkin kivan kannellisen jutun puille mutta en ole vielä löytänyt :)

   Poista
 13. Minulla pieni harmaan sävyinwn laatikko, tosin ei siinä ole tilaa kuin yhdelle-kahdelle lämmittämis kerralle :/ mutta hyvin saan piiloon sinne puut ja sytykkeet.
  Työhuoneesta tulee silloin tällöin paperia polttoon, joka ei todellakaan käy kierrätykseen saati roskikseen 😊

  Askossa myydään niitä arkkuja valkoisina, ja niissä hakanen. Mutta meille se oli liian iso, ja löysin harmaan sävyisen pikkuisen hobbyhalista :)

  VastaaPoista
 14. Meillä on oikea vanhanajan puinen halkolaatikko! Se on keittiössä ja sinne laitetaan talouspaperit ja muut palavat roskat kuten maitotölkit, joilla on muuten hyvä sytyttää. Siitä sitten kannetaan uuniin tavaraa.Vähän niinkuin tuon tyyppinen:
  http://4.bp.blogspot.com/-fxuzKScN6Yc/UZHGgQ6XoDI/AAAAAAAAAO0/x0W6MvBvLuA/s1600/DIY+halkolaatikko+%25282%2529.JPG

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.