Sisällön tarjoaa Blogger.

12 ASIAA JOTA ET EHKÄ TIENNYT MINUSTA

1. Olen illan torkku ja aamun virkku. Painelen yöunille yhdeksän jälkeen ja heräilen joka aamu puol viiden aikaan ilman herätyskelloja tai muitakaan herätyksiä. Rakastan hiljaisia aamuja ja että saan herätä rauhassa yksikseni. 
2. Pidän ihan suunnattoman paljon siivoamisesta, rentoudun pyykkiä pesten ja lattioita mopaten. En osaisi kuvitellakaan palkkaavani siivoojaa, vaikka ylellistähän se olisi. Haluan itse putsata omat nurkkani ja ennen kaikkea nautin siitä. 

3. Olen hyväsydäminen, teen paljon asioita elämän eri osa-alueilla muiden eteen. Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että hyvä kantaa aina hyvää ja se myös antaa enemmän, on paljon hienompaa voida auttaa, kuin että kääntäisi kylmästi selkänsä. En emmi hetkeäkään jakaa vinkkejä, luoda tunnettuutta eri tahoille, se ei ole minulta pois. Kuten sanontakin kuuluu "ahne on hyvä ottaan, mutta käsi vapisee jos antaa tarvitsee" pitää mielestäni täysin paikkaansa.
4. Olen rohkea, uskallan ottaa riskejä, en pelkää toteuttaa itseäni ja haaveita. Innostun ja lähden mukaan todella spontaanistikin, mutta se on elämää, pitää uskaltaa elää, haaveilla ja tehdä juuri niitä asioita mitä haluaa. Joskus riskejä on otettava, jotta voi saavuttaa jotain, joskus se riskinnotto kannattaa ja joskus välttämättä ei, koskaan ei tiedä. Yksi hetkistä, jota en empinyt varmaan nanosekuntia kauempaa oli se kun minua pyydettiin kauppareissulla mukaan Cambridge valmentajaksi Kempeleen Laihduttamon porukkaan. Mieletön päätös, jota en ole katunut hetkeäkään, päinvastoin. Upea työ ja uusia ihania ystäviä. Huominen voi siis olla päivä, joka kääntää elämäsi suunnan, kulje siis avoimin mielin.

5. Olen aina ollut totaalisen koti-ihminen, nautin mielummin koti-iltoja ja päiviä perheen kesken kuin olen kyläluuta, kuten edesmennyt mummoni tapasi sanoa nuoruudessani. Iltojeni iloja on se kun voi istuskella kylki kyljessä koko perhe vaihdellen päivän kuulumisia. 

6. Rakastan ja nautin elämästä, millaista se tällä hetkellä on, nautin siitä, että voin olla kotona pienen poikamme kanssa, katsella kun hän kasvaa, iloita niistä uusista taidoista mitä hän oppii, elää hetkessä. Olen kiitollinen siitä, että voin tarjota lapsilleni turvallisen ja rakastavan kodin, turvata, että koululaisen on turvallinen tulla kotia kun häntä on siellä joku odottamassa, eikä tarvitse päiviä viettää yksin. Elän täysin perheelleni, mutta onneksi nykyisin osaan huolehtia myös omasta hyvinvoinnistani. 

7. Elämä ottaa, elämä antaa. Pian starttaa mieheni kanssa 17 vuosi yhteistä taivalta. Tällaiselle reilulle kolmekymppiselle tuollainen aika tuntuu melkoisen pitkältä. Yhdessä on menty ylä- ja alamäkiä, toinen toistaan tukien. En muuten tällä hetkellä pidä kihla- tai vihkisormuksia, sillä ne odottavat, että saisin aikaiseksi viedä ne pienennykseen, kävivät nimittäin todella suuriksi tämän painonpudotuksen myötä. 

8.Olen lähes koko elämäni ajatellut olevani ison perheen äiti. Jo parikymppisenä ajattelin lapsikumääräksi vähintään neljä, mutta koska olen todistattavasti kokenut sen, että lapsia ei tehdä vaan ne saadaan, olen karistellut haaveitani ja olen maailman onnellisin juuri näistä kahdesta ihanasta lapsosesta, jotka olemme saaneet.


9. Valtaisan elämäntaparemontin myötä, oman elämäni järjestyttyä hyvinvoinnin kannalta ja juurikin sen oman itsetunnon ja hyvänolon löytämisen jälkeen halun sydämestäni auttaa muitakin kaltaisiani ihmisiä löytämään sen oman minuuden takaisin. Haluan jakaa omaa tarinaani ja omalta osaltani luoda ja antaa toivoa myös muille, että muutkin voivat onnistua. 

10. Rakastan ihan suunnattomasti omia hetkiä, hetkiä jolloin saan käyttää aikaa vain itseeni. Aikuisena ja vanhempana sitä aina ajattelee vain lapsiaan ja oma aika tuppaa unohtua. On ollut ilo huomata itsessäni se, että vaikka panostankin välillä ajallisesti itseeni, ei minun tarvitse siitä potea huonoa omaatuntoa, ihminen kaipaa myös omaa rauhaa ja tilanteita, joissa ei tarvitse ajatella kuin itseään.

11. Joskus aika-ajoin salaa haaveilen asuvani perheeni kanssa Helsingin lähettyvillä. Vaikka lapsuusajan ja nuoruuden vietinkin lapin maisemissa, olen minä silti henkeen ja vereen kaupunkilainen tai olen kaupunkilaistunut. Pidän neljän ruuhkasta, kauppojen vilinästä ja ihmisten puheen sorinasta. En osaisi enää asua pienellä paikkakunnalla lapin rauhassa, missä ei olisi kaupungin vilinää lähettyvillä. 

12. Aina, siis ihan aina olen ollut täysin Jouluihminen, tämä vuosi on kuitenkin totaalinen poikkeus ja olen hieman ihmeissäni siitä, että elellään kuitenkin jo marraskuun puolta väliä, enkä ole uhrannut ajatustakaan vielä joululle.

32 kommenttia

 1. Kiva kuulla näitä. Allekirjoitan täysin hyväsydämisyytesi, sen verran olen saanut itsekin kokea! Suurin osa tuttuja "teesejä" itsellenikin (paitsi että minä olen synnynnäinen maalainen vaikka kaupungissa syntynyt ja kasvanut... :P) Ihanaa joulunodotusta teille sinne pohjoisempaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista <3 ihanaa joulunaikaa ja odotusta teidän koko perheelle <3

   Poista
 2. Ihania!! MÄ niin kanssa uskon, että hyvä kantaa ja tulee takaisin aikanaan :) Kauniita juttuja olit listannut. Oikein ihanaa päivää teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä uskon kanssa täysin että hyvä kantaa , ihanaa päivää teille myös <3

   Poista
 3. Oi, olipa ihana postaus <3 Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Olipa mahti huippu postaus
  :) <3 upeaa :)

  Kolme ensimmäistä kohtaa osui ja upposi tänne :) ihan voisin itsestä sanoa :)

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
 5. Tosi ihana postaus! :) Varsinkin ensimmäinen kohta osuu itseenkin täysin, aamujen hiljaiset ja rauhalliset hetket ovat parasta! Mukavaa viikonloppua sinulle! :)

  VastaaPoista
 6. Olipa ihana postaus! <3 mukavaa viikonloppua sinulle!<3

  VastaaPoista
 7. IHana postaus. Minäkin olen aamuihminen.
  Rakastan ottaa muita huomioon ja auttaa läheisiäni. Itsekkyys on maailman pahe.
  En ole rohkea, vaan pikemminkin nössö.
  Aivan ihana postaus ihanine kuvineen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni kauniista kommentista, samoja piirteitä meissä <3

   Poista
 8. Ihana postaus, paljon ajateltavaa! Tykkään että bloggaajat uskaltavat avata elämäänsä enemmän kuin kukkavaasin ja sohvatyynyn esittelyn verran. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, tykkään todella paljon lukea myös siltä henkilökohtaisemmista asioista, ne luovat persoonaa <3

   Poista
 9. Oi, ihana postaus! Paljon samanlaista löydän itsestänikin. Kauniita kuvia tässä postauksessa <3 Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ihanaa viikonloppua sinnekin <3

   Poista
 10. Tosi ihana postaus! ❤ Tuli inspis toteuttaa samantyylinen omaankin blogiin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ehdottomasti vain toteuttamaan, nämä tällaiset on ihania juttuja, jota itsekin mieluusti lukee :)

   Poista
 11. Kauniit kuvat ja ihanasti kirjoitettu. :) Mukavaa viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 12. Kivoja yksityiskohtia olet listannut. Ehkäpä uskaltaudun kokoamaan vastaavanlaisen postauksen. :)

  VastaaPoista
 13. Olipa kiva lukea! :) Ja niin uskon tuohon positiivisuus tuo positiivisuutta ja hyvä kantaa ♥ Täällä ollaan joulusta aivan täpinöissä! :D Viime joulu meni ihan ohi, mut tänä vuonna nautin senkin edestä kaikesta hössötyksestä :D Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 14. Ihana postaus ja osan asioista olen sinusta huomannutkin. Olet hyväsydäminen ainakin ja aamun virkku. Aamulla on nimittäin postaus usein valmiina, kun minä vasta herään...Ihanaa isänpäivää ♡

  VastaaPoista
 15. Ihana postaus kuten niin moni onkin jo kommentoinut. Monta uuttakin asiaa sinusta, toki moni on välittynyt jo aikaisemmin blogin kautta. Minulle on käynyt kihla- ja vihkisormuksen kanssa niin, että ne puristavat, joten nyt liityin kannustamanasi tuohon inWell- sivustoon, jospa alkaisi sormuksetkin kohta mahtua :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.