Sisällön tarjoaa Blogger.

KUINKA ELÄMÄNTAPAREMONTOIJA SELVIÄÄ JOULUSTA ?


En tiedä saisiko näin joulunaikaan herättää tällaista keskustelua, mutta koska lupasin kohtalontovereilleni jakaa hieman vinkkejä siitä kuinka joulu selätetään siten että kalorit pysyvät suht aisoissa ja paino pysyy joulunajan hallinnassa, niin kerronpa omat vinkkini.

Joulu ja joulusuklaat, kuinka monen pahe konvehdit jouluna onkaan ? Uskallatko sinä kertoa kuinka monta suklaarasiaa yleensä jouluna ja ennen joulua syöt? Itse entisenä karkkiholistina tunnustan, että joulunaikaan on mahaan uponnut laatikko jos toinenkin (Oikeasti todella monta, kymmeniä?) erilaisia suussasulavia konvehteja sen enempää miettimättä saatikka murehtimatta niiden kalorimääristä. 

En tiedä kuinka moni on koskaan ajatellut sitä kuinka paljon kaloreita esimerkiksi tällainen Fazerin sininen boxi sisältää ? Jos kerron, että yksi rasia sisältää päivittäisen energiatarpeitasi vastaavan kalorimäärän eli n. 1900-2000 kcal, niin uskotko? Jep, totta se on, yksi tällainen herkullinen rasia päivässä ja päivittäinen kalorimääräsi on täynnä, eikö olekin omalla tavallaan järkyttävää ja ajatuksia herättävä tieto? Tieto, joka on kyllä aina lukenut paketissa, mutta asia, johon ei kovinkaan usein kiinnitetä huomiota.

Nyt moni tietysti ajattelee, että jouluna saa ja pitää herkutella ilman että tarvitsee kaloreita laskeskella ja joo, olen osittain samaa mieltä, mutta olen samalla sitä mieltä, että kohtuus pitäisi osata asettaa ja tiedostaa syömänsä määrä. Ymmärrän, että normaalisti perusarjessa terveellisiä arvoja noudattava henkilö voi hyvinkin nostaa joulunaikana syömiään kalorimääriä, ilman että sillä on kovin suuria seuraamuksia painon suhteen. Mutta jos puhutaan ylipainoisesta, joka kovasti haluaisi tehdä muutoksiaan elämässä ja elämäntavoissaan, pitäisi joka suupalan kohdalla miettiä ja tiedostaa se syöminen, eli ei syötäisi mielihaluun.

Jos siis yksi boxi sisältää jo päivittäisen energiatarpeen, niin mitä elämäntaparemontoijalle tapahtuu kun laatikoita menee useita, paino väistämättä nousee ja syöminen voi jäädä päälle, joten kohtuus sekä itsekuri on myös joulunaikaan hyvä muistaa. Se pieni nautinto, hetken hyvänolon tunne kun suklaarasian sisältöä syö, on ohi nanosekunnissa kun laatikko on huvennut, pohja vain paistaa ja aika pian tekee mieli taas avata uutta rasiaa. Tämä on tällainen oravanpyörä, uskokaa tai älkää.


No mitäkö sitten suosittelen makeanhimoon? 

Jos "oikeat" herkut houkuttelee, muista kohtuus, jo muutama suklaa valitettavasti saa kalorimäärän hujahtamaan korkealle. Suosi kevyempiä vaihtoehtoja ( joo, tiedän se on hankalaa ja vaatii ihan mielettömän paljon itsekuria ) , mutta marjat ja hedelmätkin ovat äärettömän hyviä, varsinkin kun ensin pääsee yli siitä sokeririippuvuudesta. Tarkkaile kalorimääriä, se auttaa sinua hahmottamaan sitä mitä suuhusi pistät, suosi keveämpiä vaihtoehtoja, valitse siis mielummin esimerkiksi sata kaloria sisältävä suklaapatukka kuin 2000 kaloria sisältävä konvehtirasia, tällä tavoin opit jatkoakin ajatellen tekemään valintoja ja pysymään mahdollisesti paremmin ruodussa, kaikkihan riippuu sinusta itsestäsi.

No mitäkö herkkuja minä aion nauttia jouluna? 
Moni taitaa muistaakin rakastumiseni Cambridgen minttusuklaan makuun :D Minähän siis herkuttelen toisinaan ihan näillä Cambridgen tuotteilla, patukoilla, pirtelöillä ja näistähän saa siis muuntelemalla ja kokeilemalla eri makuyhdistelmiä uskomattoman hyvää vanukastakin, siis sellaista lusikoitavaa. Ja tiedättekö näiden avulla minä pidän kurissa omaa makeanhimoani ja kalorit pysyy hallinnassa, eikä painnonnousua tapahdu, eikä se heittelehdi. Näitä siis voi siis edelleen nauttia, vaikka olisi painonhallintavaiheessa ja jos makumieltymykset kohtaavat näiden tuotteiden kanssa, niin ehdottomasti cambbaaja, ota cambridge tuotteet suklaankorvikkeeksi joulunajaksi ja tee vanukasta eri variaatioilla :)

Entäs se maku? 
Moni kysyy miltä nämä sitten maistuvat. Itse olen ollut nyt kohta parisen vuotta ilman sokeria ja oikeita kupan karkkeja, joten makuaistini voi olla erilainen :D Mutta itse pidän ihan mielettömästi näistä makeista, ja juurikin minttusuklaa vanukas mansikkasurvoksella on ihan minun lempparia. Tällainen annos toimii hyvin painonhallitsijan välipalana kun makeanhimo iskee, sillä kaloreita tässä annoksessa on 161 kcal. 

Tällainen suklaaminttu mansikkasurvos syntyy seuraavista tuotteista : 
1,5 dl kylmää vettä
1 pss cambridge minttusuklaa
1 mitallinen cambridge Mix a mousse jauhetta
sokeroimattomia mansikoita

Mutta näitä kannattaa maistaa ja siihen me tarjotaankin perjantaina Oulun laihduttamolla Avointen ovien päivillä mahdollisuus, joten jos mielesi tekee kokeilla niin tuu ihmeessä käymään :D Saatat yllättyä mausta :)


Osoite: 
Heinäpää
Tarkka-ampujankatu 14

17 kommenttia

 1. Yep! Siis noissahan on niin kamalasti kaloreita ettei mitään rajaa ja ovat pirullisia,koska huomaamattasi voit syödä 10 konvehtia, joka on meilkein puoli suklaalevyä! Hui!

  Mä tilasin juuri prostkuvanukkaita ja proteiinisipsejä herkutteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joulusuklaat on todella petollisia ja niitä oikeasti aika helposti pystyy popsimaan sen enempää miettimättä :)

   Hyvä sinä, saat joulun aikaan tyydytettyä makeanhimoa niillä vanukkailla :)

   Poista
 2. Mielenkiintoisia postauksia. Tämä koskee kyllä varmasti kaikkia laihduttajia oli lähtöpaino mikä hyvänsä :) Itse olen kyllä sellainen kaloreiden syynäjä, koska muuten en varmasti saisi pidettyä herkkuhimoani jollain tapaa kurissa. Sokerikoukkuun jää yllättävän helposti ja siitä eroon pääseminen vaatii kyllä itsekuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä , on hyvä tiedostaa se mitä syö. Kyllähän se niin menee ammatti urheilijoillakin, jos antaisivat itsellensä mahdollisuuden syödä niin Helin varmasti söisivät enemmän, kyllä se siis vaatii kontrollia ihan kaikilla :)

   Poista
 3. Hienoa kun täällä puhutaan elämäntaparemontoinnista. :) Mä olin ennen suklaaholisti mutta parannuin siitä. Olen asiasta tosi iloinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) ihana kuulla että suklaa ei enää vie sinua vaan sinä hallitset sitä :)

   Poista
 4. Se on kumma miten paljon makuaisti muuttuu, kun jättää sokerriherkut. Itselläki meni ennen moonta rasiallista suklaata joulusin. Tänä jouluna syön korkeintaan 120g raakasuklaata. En halua "pilata" hyvin alkanutta elämäntapamuutosta ja joutua sulattelemaan vielä jouluna kertyneet kilot kaiken päälle. Kiitos tästä postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, makean ja sokerin jättämisellä pois se makuaisti todellakin muuttuu ihan mielettömän paljon :)

   Niinpä, mitä sitä turhaan kasaa ylimääräisiä kiloja vyötärölle joulunaikana :)

   Poista
 5. Todella hyviä asioita tiedostaa kaikille nuo ylhäällä olevat asiat. Onnekseni, en ole koskaan yhtään suklaarasiaa tyhjentänyt. Minun, kun tekee hyvää mieli, riittää 1 Jim patukka ja harvoin ostan senkin, mutta minun herkkuni on itseleivottu pulla ja vihreä tee tai latte.Nämä ovat heikkouteni! Painon kanssa ei ongelmia! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin sen kuuluisikin olla , yksi pieni patukka ja se jää siihen, mutta hyvin monelle ( kuten itsellekin ennen) tämä on hyvin vaikeaa :)

   Poista
 6. Ei ole väliä mitä syö joulun ja uudenvuoden välillä, kun vaan pohtii mitä syö uudenvuoden ja joulun välissä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä juuri :D ja siksi itsekin kirjoitin sitä että perusarjessa terveellisiä elämäntapoja noudattavalla paino ei hätkähdä joulun aikana suuntaan jos toiseenkaan :D

   Poista
 7. Kysyn ihan aidosti ihmetellen, että oletko oikeasti pystynyt syömään joskus kymmeniä suklaarasioita joulun aikana? :P Mä oon sellanen herkuttelija, että herkuttelen viikottain 1-3 kertaa riippuen viikosta. Ja määrät vaihtelee, mut ei oo hirveen suuria yleensä kyllä, joskus viikon aikana mennyt kokonainen suklaalevy ja se on mulle jo melko paljon sille viikolle.

  Mutta joulun aikaan siis en yleensä laske paljonko syön karkkia tms. mutta en kyllä ikinä oo syöny kokonaista suklaarasiaa yksin.. :D Tai on saattanut toki muutaman päivän aikana mennä ehkä yks boksillinen karkkeja ja oon luullut, että seki on paljon.. :D Siihen päälle toki vähän lakritsaa ja jotain leivonnaisia.. Mut ei se vissiin ookkaa niin hirveen paljon;D Hyvällä omalla tunnolla herkuttelen tänäkin jouluna! Ja kun muistaa joulun aikanakin pitää kiinni, että syö paljon kasviksia, lohta ja salaattia yms. niin hyvin menee. Ite en "onneksi" tykkää jouluruuista niin se on ehkä pelastanut mut yleensä joulukiloilta! ;D Mut tää blogi on kyllä niin hyvä kun oikeasti olet tehnyt elämäntaparemontin! :) Ehkä joskus pystyt jos haluat niin syödä muutaman "oikean" suklaankin!;D Se ei tokikaan ole pakollista missään tapauksessa.. :D Hyviä on varmaan nuo Cambridgenkin tuotteet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :) no en mä ole joskaan laskenut :) mutta jos ajatellaan että joulukonvehdit tulee myyntiin marraskuun alussa niin uskoisin että ennen joulua olen sen kymmenen rasiaa saanut menemään, siis parin kuukauden aikana , mutta en tosiaan ole laskenut :D mä en taas niin välitä pullista yms.. Mutta karkit on maistuneet :)

   Mulla ei tee edes mieli karkkeja , ei tule sellaista nyt pitää saada pala salmiakkia tms... Joten niin kauan kun ei haluta niin en väkisin niitä syö, sillä oikea ruoka maistuu aivan eri tavalla , ne kaikki maut, mausteet jne kun ei ole sokeririippuvuutta :)

   Kiitos ihanasta kommentista <3

   Poista
 8. Gambridgen tuotevalikoimaan kuuluu nykyään myös spagetti bolognese ja sienirisotto, oletko niitä maistanut? Itse en ole niitä vielä käsiini saanut, tarkoitus kyllä olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki olen maistanut molempia , spagetti on herkkua, mutta risotosta en tykännyt :)

   Poista
 9. Suklaalakkolaisena tulen selviämään hyvin. En osta mitään ja jos lahjaksi saan, sitten voin toki syödä, mutta onneksi on muukin perhe lastia jakamassa. :) Joulun ruuat eivät ole niin kovin mieleen, joten ei ole ongelmaa sen suhteen, vaikka muutoin sitten arjessa onkin ajoittain yhtä taistelua. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.