Sisällön tarjoaa Blogger.

KUINKA ELÄMÄNTAPAREMONTOIJA SELVISI JOULUSTA

Joulu meni ja vuosi lähentelee loppuaan, on tilinpäätöksen aika. On hyvä punnita vuoden plussia ja miinuksia elämäntaparemontoijan silmin katsottuna, miettiä mikä onkaan ollut vaikeaa, mikä on yllättänyt positiivisesti. 

Vuosi on ollut omalta osaltani merkittävä, täynnä upeita kokemuksia, lapsen syntyminen, Cambridge valmentajatyön aloittaminen ja aika merkittävä asia on ollut myös opetella uuden elämäntapojen tuomia haasteita. Tiedättekö kun lähes aina on ollut ylipainoinen, on "uusi elämä" verrattavissa varmaan pienen lapsen kehittymiseen, kokoajan oppii uutta, näkee asioita uusin silmin, tiedostaa erilaisia asioita ja oivaltaa opettelemiaan ja oppimiaan asioita ihan eri tavalla. Aluksi ajattelin, että "vanha koira ei uusia temppuja opi", mutta kuinkas kävikään, kun tahtotila on suuri, sitä ei anna sijaa epäonnistumiselle ja oikeastaan kaikki tulee hieman luonnostaan kun aikaa menee. Uudesta elämäntavasta tulee tapa, eikä sen eteen tarvitse enää niin paljon tehdä töitä. 

Oma painoni pysyi joulunajan hallinnassa, mutta tästä on kiittäminen myös se, että en edelleenkään herkuttele kaupan karkeilla tai muulla makealla tai ahminut jouluruokaa kuten joskus vuonna 2013 jouluna, uskokaa, siihenkin oppii, että se ennen ollut paha ja pahe, ei näyttelekään enää sitä suurinta osaa päivittäisessä arjessa. Karkkiholisti voi siis parantua, mutta varpaillaan täytyy silti olla. Joulunaikana makein herkkuni oli riisipuuro ja sekahedelmäsoppa sekä aattona ja joulupäivänä turvauduin meidän Cambridge toffee patukoihin :D Ruokailujen suhteen en kahtena päivänä kiinnittänyt sen suurempaa huomiota, söin ruokaa ja erilaisia joulupöydän antimia ihan normaalisti, mistään en kieltäytynyt tai miettinyt, että voinkohan tätä nyt syödä kun otin jo tätä.. 26.12 palasin jo omaan arkiseen normaaliin ruokavaliooni, joten joulu ja syömiset ei jääneet päälle. Olen sitä mieltä, että kun vuodesta 360 päivää syö suht terveellisesti ja oikeaoppisisesti ei ole väliä vaikka jouluna vähän kalorimäärällisesti poikkeaa totutusta. Kuten joku fiksu on joskus sanonut,  Se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä on toisarvoista verrattuna siihen, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä” pitää niin paikkaansa. Ei meitä ihmisiä ja painoa juurikaan nostata se, jos juhlapäivinä herkuttelemme ja nautimme pöydän antimista, väliä on sillä, mitä suuhun laitamme ne kaikki muut päivät. 

En muista kuka joskus sanoi, että ihan meillä jokaisella täytyy lähes vuoden jokaisena päivänä tarkkailla sitä mitä suuhun laitamme, painonhallinta on vaikeaa myös ihan urheilijoilla, tavallisilla normaalipainoisilla ihmisillä, ihan kaikilla. Ei ole olemassa ihmistä, joka voisi syödä surutta mitä haluaa, eikä paino nousisi. Se on ihan varma, että jos huippu-urheilijakin antaisi syömiselle myöten ja ei katsoisi mitä suuhunsa laittaa niin se paino nousee, joten syömiseen joutuu ihan jokainen kiinnittämään huomiota aina jos haluaa pitäytyä nykyisessä painossaan. 

Mitä minä olen sitten oppinut oman projektini aikana? Ainakin sen, että ruoka ja herkut ei näyttele enää suurinta osaa elämässäni, tiedättekö jos ennen päivän kohokohta oli se, että illalla hautaudun karkkipussin ääreen telkkarin eteen niin nyt tällainen ajatus ei anna sijaa päivässäni, toisinaan toki tekee mieli jotain makeaa, mutta omalla kohdallani Cambridgen tuotteet toimivat makeannälkään. Tähänkin oppii pikkuhiljaa kun sisäistää asioita ja oppii uusien elämäntapojen tuomat muutokset, mutta aikaa se vie, ei mikään tapahdu itsestään. Päämäärä on opetella se, että sinä hallitset sitä mitä suuhusi pistät, eikä ruoka hallitse sinua. Elämäni parhaimpiin asioihin lukeutuu ehdottomasti laihdutuspäätöksen tekeminen, pirun vaikea päätös siitä, että vanhoille elämäntavoille sanotaan heippa ja aloitetaan todella suuri projekti kohti haaveilemaansa painoa ja terveellisempiä elämäntapoja. Laihdutuspäätöksen tekeminen ei ole helppo, ympärillä on ihan liikaa houkutuksia kokoajan, jotka tuntuvat hallitsevan liiaksi tunteitamme. Mutta näistäkin selviää, kun vain motivaatio ja tahdonvoima on suuri. Matka voi olla pitkä, kuten esimerkiksi minulla aluksi tuntui, että en ikinä, en koskaan saa pudotettua -60 kg, että voisin hihkua riemusta. Aika tuntui vain matelevan. Mutta niin se päivä koitti. 

Ei mikään ole sen upeampi tunne kuin se päivä kun projekti alkaa olemaan loppusuoralla ja voit huutaa koko maailmalle " minä tein sen, minä onnistuin! ". Se tunne kun pääset tavoittelemaasi painoon ja aloitat ikäänkuin uuden elämän ihan puhtaalta pöydältä. Se tunne kun olet tyytyväinen kerrankin itseesi, etkä joudu peittelemään isoilla vaatteilla sitä massaa, joka ei siis oikeasti peitä, se tunne kun hyväolo kumpuaa sinusta kilometrien päähän ilman, että sinun tarvitsee edes sanoa mitään, se elämänilo ja halu joka löytyy kun olet itse tyytyväinen itseesi. Ja myös se, että kun itse voi hyvin ja on tyytyväinen itseensä, myös ympärillä oleva perhe voi hyvin, se on vain fakta. 

Jos sinä emmit tällä hetkellä suuren muutoksen ja elämäntaparemontin aloittamista, voin omasta kokemuksestani sanoa, "punnitse asiaa - tee päätös - aloita ". Aloittaminen on työläin vaihe, se oikeasti ottaa lujille, koska joudut luopumaan vanhasta ja niistä paheista, joita sinulla on. Mutta kaikesta siitä pahasta luopuminen on sen arvoista, siis jos et tällä hetkellä ole sinut itsesi kanssa. Voin vakuuttaa, että kun taistelet painonpudotusprojektin ajan, rämmit ne suot ja pensaat läpi hammasta puren ja se hetki kun tavoittelemasi tavoite on saavutettu olet onnellisempi kuin koskaan ennen, elämä löytää ihan uudenlaisen näkökulman ja ilon. 

Säilyttäköön uusi vuosi sen mitä rakastat. Tuokoon tullessaan mitä kaipaat. Vieköön mennessään mitä taakkana kannat.

Olen sitä mieltä, että laihduttamisen ei pidä olla helppoa, pitää tehdä töitä, vähän kärsiäkin, jotta tietää, että tätä samaa ei kannata enää ikinä, ei ikinä enää kokea. Olen ainakin itse päättänyt, että ei enää koskaan takaisin samoihin mittoihin mitä olin keväällä 2014 ( 121,6 kg), ei todellakaan, en enää ikinä anna painoni nousta paria kiloa enempää, en enää ikinä halua olla itseensä pettynyt nainen, joka surkuttelee peilikuvaansa ja haluaisi vain piiloutua koloonsa. Ei ikinä enää sitä tunnetta kun "kaikki on perseestä" ja elämänilo on kadonnut", ei ikinä. En voi sanoin kuvailla sitä tunnetta, joka minut kohtasi kun saavutin tavoitepainoni, löysin uudelleen itseni, naiseuden, löysin sen elämänilon ja riemun, joka aiemmin oli vain unelmana jossain tähtien seassa, kaukana. Se että tyytymätön ihminen itkee ja säälittelee omaa itse aiheutettua ulkomuotoaan, joka itselläni oli läsnä päivittäin ei ole mukavaa, en soisi kenellekään sitä ylipainoisen naisen tuskaa, jos ei ole sinut itsensä ja painonsa kanssa. 

Vuosi 2015 pian taakse jää, sen huolet ja murheet aika kultaa – riemut ja onnet sydän säilyttää. Astu uuteen vuoteen sä rohkein mielin, avaa silmäs korvas, -elä sydämen kielin. Usko huomiseen uuteen, päivään parempaan.

PAINON PUDOTTAJALLE
Päätöksen tekeminen- kova työ hammasta purren - tavoitteen saavuttaminen, siinä kolme tärkeää tehtävää ja tavoitetta tulevalle vuodelle. Tammikuu tulee olemaan monelle se uuden elämäntapojen aloitus kuukausi, ikäänkuin vuosi aloitetaan puhtaalta pöydältä, ihan hyvä ajattelutapa ja kun päätöstä on kypsytelty hieman kauemmin se myös toimii. 

PAINONHALLITSIJALLE
Nautiskele - hallitse - älä päästä karkaamaan painoa käsistä, vaan ota luulot pois heti kun paino alkaa nousemaan. 

Muutama vinkki aloittajalle ja omaa elämäntaparemontti projektia suunnittelevalle: 

1. KÄYTÄ SANAA NYT
Vaihda sana huomenna, sanaan nyt. Laihdutuspäätöksen tekeminen on aina vaikeaa ja yleensä ajattelemmekin, että aloitan maanantaina, juhannuksen jälkeen jne. Siirtämällä aloitusta ja katsomalla kalenteria, teet projektin aloittamisesta vielä hankalampaa.  Ei oikeasti ole väliä, vaikka yhdet juhlat jää juhlimatta, juhlia tulee aina, sinä ja oma hyvinvointisi pitäisi olla paljon tärkeämpi kuin ne muutamat juhlat.

2. TEE PÄÄTÖS
Päätös urakan aloittamisesta lähtee aina itsestäsi, siitä mitä sinä tunnet. Joten älä anna muiden ihmisten vaikuttaa oman projektisi aloittamiseen. Pohdi syitä, miksi haluat pudottaa painoa ja miksi haluat muutoksia elämäntapoihisi.

3. VALMISTAUDU ELÄMÄNTAPAREMONTTIIN
Kyse on elämäntaparemontista, ei kuurista. Käsittele asiaa siten, että teet loppuelämän valintoja ja muutoksia, etkä vain kertaluontoisesti pudota painoa. Sillä projekti jatkuu kun saavutettu paino on tavoitettu, saavutetussa painossa pysyminen on lähes yhtä haastavaa kuin painon pudottaminen. 

4. ASETA TAVOITTEET
Aseta aluksi maltillisia välitavoitteita, projekti tuntuu huomattavasti kivemmalta kun lähdetään liikkeelle sellaisella tavoitteella, jonka saavuttaminen ei tunnu niin kaukaiselta. 

5. OLE ARMOLLINEN
Repsahduksia voi tulla joskus, mutta älä lannistu niistä, yksi repsahdus ei kaada koko projektia, vaan siitä noustaan, päästään yli ja taas jatketaan. 

6. HAE TUKEA
Tuki. Oman kokemukseni kautta voin sanoa, että tuki on tärkein asia, sitten oman motivaation jälkeen. Se kun joku jakaa kokemuksesi ja tunteesi projektin aikana on äärimmäisen hyvä asia. Se kun joku valvoo painoasi, antaa se vähemmän mahdollisuuksia lipsumiselle. Itsellä päättyy vanhempainvapaa ja alan työskentelemään myös lauantaisin ajanvarausten mukaan, joten jos sinä haluat aloittaa oman projektisi esim. heti uuden vuoden kynnyksellä 2.1.2016  ajatuksella "kevääksi jo keveämpään elämään" niin varaa aika, yhdessä me onnistumme ja pääsemme tavoitteeseen, kunhan omaat sen kaikkein tärkeimmän; motivaation. Haluan auttaa koko sydämestäni kohtalotovereitani saavuttamaan unelmansa ja löytämään itsensä, löytämään sen ilon ja riemun ja sen tärkeimmän; elämänilon uudelleen. Ei ole väliä onko pudotustarpeesi -5 tai -50 kg, molemmat ovat yhtä tärkeitä, mikäli se 5 kg ylimääräistä ahdistaa ♥

Ajanvarauksia voi tehdä sähköpostilla johanna.harmainen@cambridgeohjelma.fi // soittamalla p. 044-9880782 // ajanvarauskalenterin kautta 


Uuden Vuoden kynnyksellä... Edessä on sata ovea, tuhat tietä. Valitse sydämelläsi, punnitse tunteella, käytä hiven järkeä. Ovet on tehty avattavaksi, tiet tallattavaksi, elämä elettäväksi. Jos erehdyt, uskalla itkeä, uskalla nauraa, uskalla muuttaa suuntaa. Ei mikään kasva ilman vettä, ei ihminen kypsy kyynelittä. Mutta silti odota parasta, äläkä pelkää pahinta, niin saat mitä ansaitset. Onnellista Uutta Vuotta teille kaikille

26 kommenttia

 1. HYVÄ SINÄ! Siis suorituksesi on kyllä niin huippuluokkaa ja olet niin mahtava esimerkki meille kaikille! Erityisesti yksi lause oli lohdullista luettavaa (vaikkakin oli lainaus, kiitos että kerroit, tuota en ollut koskaan ajatellutkaan saati kuullut):
  ”Se mitä syöt joulun ja uudenvuoden välillä on toisarvoista verrattuna siihen, mitä syöt uudenvuoden ja joulun välillä”

  Tavalliseen ruokavalioon tässä palaillaan hiljakseen. On se jännä, vaikka övereitä ei jouluna tullut vedettyäkään, kroppa on nyt ihan sekaisin suklaasta ja sen sisältämästä sokerista: ihan jäätävä päänsärky ja väsymys! Onneksi nyt alkaa jo helpottaa :)

  Ihania vuoden viimeisiä päiviä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokeri aiheuttaa juurikin sitä päänsärkuä, väsymystä ja yleistä voimattomuutta, sokerin vaikutus on niin paha oikeastikin :) Nyt vaan syöt paljon kuituja ja kasviksia ja hyviä rasvoja ja proteiinia niin vireystaso nousee <3

   Poista
 2. Hyvä ja motivoiva kirjoitus. Itse en ole joutunut koskaan kamppailemaan painoni kanssa. Tiedän kuitenkin, että monella on ongelmia ja vaikeuksia aloittaa elämäntaparemontti! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin moni kamppailee painonsa kanssa ja painonpudottamiseen ryhtyminen vaatii uskomattoman paljon panostusta itseltä :)

   Poista
 3. Hyvä kirjoitus kokemuksestasi :) Kirjoitus luo uskoa moneen samassa tilanteessa olevalle ja elämäntaparemonttia suunnittelevalle ♡ Mukavaa viikkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä juuri toivon, että moni saisi kipinän minun tarinoistani <3

   Poista
 4. Mieletöntä mieletöntä! <3 Saat olla kyllä 110% tyytyväinen tulokseen, sitä jaksan kerta toisen jälkeen ihailla ja kertoa! <3 UPEAA!

  Tuo punainen teksti kosketti niin <3 Kiitos Johanna! <3 Ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta myös sinulle seija, olet kultainen <3

   Poista
 5. Vähän jäi vaivaamaan eräs seikka tässä painonpudotusvaiheessa; Eikö koko aikana ollut minkaanlaisia negatiivisia tuntemuksia ruuasulatuksen (yleensä vatsantoiminnan)tai muun fyysisen tai psyykkisen toiminnan suhteen pitkän pussikeittovaiheen aikana? Kirjoituksestasi saa käsityksen että negatiivisin ja rankin juttu on se päätös aloittamisesta, muuten homma helppoa kuin heinänteko. Myös niistä ikävistä tuntemuksista olisi hyvä kuulla. Voi tietysti olla et sulla ei sellaisia ollut, mutta olen kuullut monen kokeneen rankkojakin oireita pussittelun aikana. Hyvin yksilöllistä varmasti, mutta liian ruusuista kuvaa ei ehkä kannata antaa.Itse en ole koskaan tarvinnut laihduttaa, joten ei ole omia kokemuksia mihin verrata.Hyvää tulevaa vuotta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa :) Olen kirjoittanut näitä elämäntaparemonttiin liittyviä juttuja koko viime vuoden ja toki siellä on myös niitä negatiivisia vaiheta, suurin ongelmani viime kesänä oli kun tulin raskaaksi ja lopetin pussittelut oli hiustenlähtö, tästäkin olen siis kertonut silloin joskus kesällä 2014. Oikeastaan mitään muuta negatiivistä kerrottavaa minulla tästä projektista ei ole, alussa vaikeinta oli se luopumisen tuska herkuista ja siitäkin olen jutun kirjoittanut :) Vaikeintahan tässä painonpudotusprojektissa on se luopuminen niistä vanhoista elämäntavoista, se kun jääkaapin ovea ei auotakaan enää samaan tahtiin kuin ennen. Tämä cambridge ei ole pelkkää pussikeittojuttua, tässä on eri tasot ja kaikilla muilla tasoilla paitsi 1:llä syödään myös normaalia ruokaa. Minä tein valinnan ja pudotin suurimmat kilomäärät tasolla yksi, eli en syönyt mitään muuta, taso 1 on kuitenkin sen verran rankka, että se vaatii ihmiseltä paljon, siihen ei moni pysty, siis olemaan esim. 16 viikkoa pelkkien pirtelöiden varassa :)

   Nämä ovat tosiaan niin yksilöllisiä asioita ja jokaisen kroppa reagoi omalla tavalla, ummetusta, pääkipua jne voi esiintyä.. Minun projektini oli ajallisesti lyhyt, mutta mielessä se oli pitkä ja oma motivaatiotasoni oli niin suuri, että en edes ajatellut epäonnistumisen mahdollisuutta. Mutta kuten sanoin, kannattaa lukea kaikki kirjoitukseni tähän elämäntaparemonttiin liittyen, suurimmaksi osaksi minulla on ollut mahtavat fiilikset, ei mitään pahaa sanottavaa ja suosittelen sydämestäni kaikkia kokeilemaan.. Joten oma kokemukseni ja omat kirjoitukseni ovat rehellisiä kirjoituksia minun projektistani ja niistä tuntemuksistani mitä minä olen kokenut, kaikillahan se ei näin mene ja siihen vaikuttaa niin monet asiat, elämäntilanne, motivaation taso jne :)

   Ihanaa uutta vuotta myös sinulle <3

   Poista
 6. Voi että kun pystyisin minäkin taas ottaa niskasta kiinni itseäni -12kg olisi tavoite.. Ennen raskautta onnistuinkin jo sen saamaan pois, mutta niin vain olen taas ruudussa yksi ja vanhat huonot tavat ovat saaneet yliotteen.. Tulen lukemaan tämän tekstisi vielä moneen kertaan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on vaikeaa ja tosiaan jos vanhoihin tapoihin palaa niin se paino nousee. Melko tiukkana joutuu olemaan toisinaan itselläkin tässä painonhallinta vaiheessa, että ei anna yliotetta millekään "herkulle".

   Toivottavasti saat tsemppiä ja motivaatiota aloittaa <3

   Poista
 7. Olipas inspiroivaa kirjoitusta. Moni asia tuntui omalta vaikka itselläni kamppailu painon kansa oli saada hävinneiden kilojen tilalle edes muutama lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän myös tuon puolen, että pitää nostaa painoa, itselläkin pitäisi pari kiloa nostaa painoa, mutta työlästä se on, mutta hiljalleen.. :)

   Poista
  2. Jos suoliston / ruokavalion takia tipahtaa melkein 20 kiloa paino yhtäkkiä, se ei ole ihan hyvä juttu. Onneksi kuitenkin olen löytänyt tosin aika suppean mutta suhteellisen toimivan ruokavalion itselleni niin nyt pääsee eteenpäin. Koko vuoden se taas kesti ja jatkuu edelleen mutta tällä on jo hyvä mennä vuoteen 2016. :) Eräänlainen elämäntaparemontti tämäkin. On inspiroivaa lukea muidenkin kokemuksista, oli ne sitten minkälaisia tahansa.

   Poista
 8. Ihana kirjoitus, sinä olet kyllä sellainen malli meille muille painonhallinnan kanssa kamppaileville että oksat pois. Sinun onnistumisesi saa uskomaan omaankin onnistumiseen. Harmi kun olet siellä pohjoisessa, olisin muuten takuu varmasti asiakkaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että toimin hyvänä esimerkkinä <3 Etsi sieltä teidän seudulta valmentaja, hekin osaavat auttaa <3

   Poista
 9. Hienoa, upeaa, mahtavaa! Ei voi muuta sanoa! <3

  Oikein Hyvää Uuutta Vuotta 2016 sinulle ja perheellesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oikein ihanaa uutta vuotta myös sinulle <3

   Poista
 10. Onko alaikäisen (16/17v-vuotiaan) mahdollista aloittaa laihduttaminen Cambridgen avulla vai täytyykö olla 18?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 18- vuotias täytyy olla, että voi ohjelman aloittaa :)

   Poista
 11. Upeaa!!!! Olet kyllä upea nainen. Ei ikinä uskoisi samaksi ihmiseksi.
  Hyvä ja kannustava kirjoitus, meille muille. Vanhojen totuttujen tapojen pois jättäminen on vaikeaa.
  Oikein hyvää uutta vuotta sinulle täältä Thaimaan lämmöstä
  http://irtiarjesta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 12. Liian vähän puhutaan niistä vaaroista, mitä nopea painonpudotus voi tuoda tullessaan. Itse olen tämän karvaasti kokenut ja parhaillaan toipumassa sairaalareissusta vaikeiden sappi- ja munuaisongelmien vuoksi. Laihdutin myös Cambridgella ja hyvin nopeaan tahtiin. Olin siis perusterve kun aloitin, ei mitään vikaa. Nyt sairastuin lisäksi kilpirauhasen vajaatoimintaan. Järki siis käteen, kannattaako lähteä tavoittelemaan nopeaa painonpudotusta vai riittäisikö hieman maltillisempi painonpudotus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cambridgen ajatushan on siinä että ei tavoitella nopeaa painonpudotusta , vaan taso-ohjelma jaetaan tasaisesti kaikille tasoille jolloin pudotus on maltillista :) pudottajastahan se on kiinni jos ilmoittaa olevansa vain ykkösellä tai kakkos tasolla :)

   Poista
 13. Kiitos ihanista, kannustavista ja viisaista sanoista! Painonpudotuksesi on huima, minulla olisi samanlainen edessä. Aloittaminen on kuitenkin vaikeaa. Ennen ja jälkeen-kuvat ovat huimat, mutta ihmeellisintä on kuinka katseesi on muuttunut! Samaa olen huomannut muiden laihtuneiden kuvista-miten he säteilevät ja kuinka heidän katseistaan oikein paistaa positiivinen voima! Annat minulle toivoa siitä, että saattaisin onnistua tämän kerran. Kiitos vielä kerran.
  terveisin, Anna, alkupaino melkein 120 kiloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloittaminen on vaikeaa, mutta kun tekee vain päätöksen niin siitä se sitten lähtee :) Nyt on hyvä aika pudotella painoa kun kesään on vielä matkaa ja pääsee hyvinkin kesäksi kohti keveämpää oloa :)

   Toivon sinulle sydämestäni paljon tsemppiä ja sitä että saisit aloitettua oman projektin <3

   Poista

Kiitos kommentista.