Sisällön tarjoaa Blogger.

PIENILLÄ MUUTOKSILLA KODIKKUUDEN TUNTUA

Olen ennen jotenkin ajatellut, että kodikkuus ja se lämmöntuntu syntyy väreistä, mutta nyt kun olen yrittänyt hakea tätä omaa tyyliäni johon en kyllästyisi (valkoinen, musta ja harmaa pienissä määrin) ja kokoajan ei syntyisi tunnetta, että pitäisi jollain tavalla pyöritellä kalustusta, mitä se ennen siis oli kokoajan, kun ei löytynyt sopivaa ja omaan silmään istuvaa ratkaisua. Olen huomannut sen, että myös värittömillä asioilla voi saada lisättyä kodikkuuden tuntua ilman, että tarvitsee tuoda lisää sävyjä.

Yksi hyvä esimerkki, jonka itse oivalsin eteisen kohdalla oli se, että kankailla (toimivat kuin taulut) saa ihan uskomattoman paljon ilmettä, persoonallisuutta ja kodikkuutta, sellaista lämpöisyyden hehkua, joka luo mukavan tunnelman kotiin.

Olen tutustunut oman blogini kautta todella upeisiin suomalaisiin yrityksiin, jotka luovat tuotteita, jotka istuvat oman kodin skandinaaviseen ilmeeseen täydellisesti. Ja mikä sen parasta, kun voi tukea suomalaista yrittäjyyttä ja käyttää suomalaisten suunnittelemia tuotteita. 

Pääsin jokin aika sitten tutustumaan hieman lähemmin Oululaisen design suunnittelija Susanna Sivosen työhuoneelle ja mikä kunnia se onkaan tällaiselle elämäntapa sisustajalle päästä askeleen lähemmäksi sitä varsinaista tekemistä, suunnittelemista ja näkemään se kuinka oikeasti ne tuotteet syntyvät, mistä kaikki alkaa ja mihin se päättyy. Tällainen antaa aivan uudenlaisen perspektiivin koko kodin sisustamiseen ja arvostus vielä enemmän suomalaista työtä kohtaan kasvaa.

Design Susanna Sivosen tyyli on räiskyvä, persoonallinen ja vaikuttava. Ihailen hänen töissään sitä värien käyttöä, sitä pursuavaa energiaa ja iloisuutta, mikä hänen luomistaan töistä paistaa. Vaikka värikkyys onkin hänen juttunsa löytyi sieltä työhuoneelta meidänkin pelkistettyyn kotiin jotain näyttävää. Tämän mustavalkoisen Ballong- kuosin nähtyäni näin samantien sen kuinka se istuisi täydellisesti keittiön takana olevalle seinälle luoden kodikkaan tilan ja saaden samalla jotain näyttävyyttä ja tuomalla lisää persoonallisuutta.

Itse olen super tyytyväinen tähän muutokseen, siihen kuinka yhdellä kankaalla, joka toimii tauluna saa tilaan niin paljon lämpöä ja kodikkuutta, se kuinka tila muuttui yhdellä asialla persoonalliseksi, ilman että minun tarvitsi käyttää värejä. Mielestäni keittiön / ruokailutilan muutos oli enemmän kuin nappivalinta ja olen niin tyytyväinen tähän.


En muista olenko koskaan täällä sen isommin kertonut, että meidän tyttö on todella taiteellinen ja luova. Hän on selvästi tullut isänsä puoleiseen sukuun (josta siis löytyy muotoilijaa, arkkitehtia, suunnittelijoita jne) ja omaa hyvän visuaalisen silmän ja se luomisen ja käsillä tekemisen palo on suuri. 


Kerroin neidille tästä vierailustani Susannan työhuoneella ja voi mikä surullisuus hänet valtasi kun hän ei ollut päässyt mukaan. Neidin vieno pyyntö minulle oli, että voisinko viedä hänetkin tutustumaan työhuoneelle ja hän saisi yhden päivän ajan haaveilla olevansa oikea suunnittelija ja tehdä "oikeita töitä" :D Arvatkaa kuinka äidin sydän sulaa tällaisesta kun näinkin nuorena tytöllä on omia intohimon kohteita ja ne ovat vahvasti taiteen ja luomisen ympärillä. Meillä ei siis ole kotonakaan sellaisia päiviä, etteikö tyttö jotain maalaisi, askartelisi tai suunnittelisi, joten uskon, että taidan toteuttaa tytön haaveen ja "antaa" hänelle syntymäpäivälahjaksi jotain erityistä, sellaista minkä hän tulee muistamaan ja josta hän pitää, eli yritän järjestään, että neiti pääsisi yhdeksi päiväksi seuraamaan upean suunnittelijan päivää ( mikäli vaan Susannalle sopii  :D ) , samalla tyttö ehkäpä suunnittelee ensimmäisen oman virallisen  esikoistyönsä, eihän sitä koskaan tiedä :D

29 kommenttia

 1. Ihana kuva, etenkin tyttö👍 kuinka kiinnitit kankaan? Se näyttää upealta, upeammalta kuin pingotettuna tauluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnitin neljällä nastalla kun en itsekään halunnut että se kohoaisi seinästä :)

   Poista
 2. Aivan ihana tuo kangas, tykkään hurjasti! tunnelmallista päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangas on upea ja sitä on myös värillisenä :)

   Poista
 3. Onpa todellakin upea kangas ja kivasti olet sen kiinnittänyt. <3 Ja tuollainen synttärilahjaidea kuulostaa ihan mielettömältä, tuon tyttö muistaa lopun ikänsä. <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä en halunnut siitä taulu taulua joten siks kiinnitin nastoilla suoraan seinään :)

   Poista
 4. Ihana ja sopii tosi hyvin tuohon tilaan :)) Muutenkin teillä on niin kaunista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä se aina olet niin kultainen , kiitos <3

   Poista
 5. Siis ihan mahtava tuo kangas! Jossakin tuota jokin aika sitten jo ihastelin. Ihana synttärilahja idea. <3 Mukavaa viikonloppua teille Johanna <3

  VastaaPoista
 6. Kauniisti kangas sopii seinälle, kodikkuutta ja lämpöä tuomaan. Jäin miettimään, kun sanoit, että ennen piti siirellä ja muutella kalusteita kaiken aikaa, etkä ollut tyytyväinen. Luulen, johtuvan siitä, ettet ollut tyytyväinen silloiseen itseesi. Mukavaa viikonvaihdetta! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisiko se tosiaan johtua siitä ? Voi hyvinkin, sillä tuntuu että elämä on kaikin puolin niin seesteistä tätä nykyä :)

   Poista
  2. Yli 20 vuotta terapeuttina toimineena, epäilisin, että johtuu juuri siitä! Terv Tepa

   Poista
 7. Tuo on todella raikas ja upea! :-) Se kyllä sopii niin kauniisti! <3 Mukavaa vaihtelua ehdottomasti :-)

  Lauantain iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään että kangas on upea keittiössä <3

   Poista
 8. Ihana pieni taiteilija! <3 Ja aivan huipun lahjan olet keksinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu että aina lahjat ovat sellaisia tavara juttuja joten nyt ajattelin olla vähän luovempi :)

   Poista
 9. Upea kangas! Ruokailutila näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 10. Kiva kangas.

  Mun mielestä sä vieläkin vaihtelet tavaroita ja niiden paikkoja ja uusia tuntuu ilmestyvän koko ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs mä oon vaihdellut muutakuin pianon tuonut olkkariin ja sen seurauksena sohva siirtyi ikkunalle :D ? Muita muutoksia täällä ei ole tapahtunut pitkään, pitkään aikaan :D muutama jouluinen juttu , lähinnä kukka on tullut, mutta eipäs me muita hankintoja olla tehty, niin noh ostin mä joululahjan itselle, samoten kuin mies .D Mutta joululahjojahan kaikki kiltit saavat ;)Krääsä tavaraahan meillä ei juuri kyllä täällä ole, kun kaikki itselle tarpeeton on laitettu kiertoon :D Psss.taidat seurailla instagramia ;)

   Poista
 11. Todella kaunis kangas, mistä tätä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kangasta saa http://susannasivonen.com verkkokaupasta, värikästä taitaa olla tällä hetkellä saatavana, tämä mustavalkoinen tulossa oleva uutuus sävy :)

   Poista
 12. hei! kaunis, sekä kangas että tyttö :)
  kaiken muun lisäksi kankaat vähentävät kaikumista.

  terkkusin Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikuminen vähenee kun seinillä on jotain :)

   Poista
 13. Kaunis koti ja upea ruokailunurkkaus! Minulla odottaa laatikossa Marimekon Esplanadi-kangas, se ei ole löytänyt paikkaansa vielä. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Ja ihana pikkuneiti teillä, pieni taiteilija!
  Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) jospa sinäkin löydöt jonkin kivan paikan kankaalle, joskus se vie aikaansa että hoksaa mihin mikäkin istuu parhaiten :)

   Poista
 14. Kerrassaan mainio kuosi, ja minulle uusi suunnittelija. Kiitti vinkistä ☺️

  VastaaPoista
 15. Minä en varmaan koskaan pääse tuosta kalusteiden pyörittelystä eroon. Meillä ne vaihtaa paikkaansa tuon tuostakin. Mutta siinä on se hyvä puoli että omilla tavaroilla saa helpolla uutta aikaan kun vaan vaihtelee niiden paikkaa.
  Teillä on kyllä hurjan tyylikästä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.