Sisällön tarjoaa Blogger.

KAMPPAILUA ITSENSÄ KANSSA

Kamppailen tällä hetkellä itseni kanssa, en mitenkään isojen asioiden parissa, mutta asian, joka on viimepäivinä on ollut läsnä ajatuksissani. Veikkaan, että blogistanian sisustusnaisista voi löytyä kohtalotovereita jotka voisivat samaistua asiaan. 

Valoitetaana hieman taustaa, meille on tulossa maanantaina klo 8 Pro-Kaks kotityöpalveluiden siivoojat, he tulevat siivoaamaan kotimme lattiasta kattoon, kyseessä on siis hieman suurempi ja perusteellisempi siivous, jonka jälkeen ylläpitosiivouksetkin hoituvat taas itseltä hieman helpommin.  Siivouksessa painopiste on niillä kohdilla, jotka itseltä jäävät aika usein liian vähälle ( liian harvoin) siivoamiselle, katot, listat jne. mutta he paneutuvat myös perusteellisemmin meidän laminaattilattian pesuun ja tästä asiasta kerron lisää vähän myöhemmin.  

No itse asiaan, on ihan super ihana tunne se, että kotiimme tulee joukko siivousalan ammattilaisia ja uskon, että on upea tunne avata päivän päätteeksi kodin ovi ja tulla puhtaaseen siivottuun kotiin, onhan se varmasti aika luksukselta tuntuva tilanne, koti kiiltää ja on puhdas, etkä itse ole laittanut tikkuakaan ristiin asian eteen. Nyt kuitenkin kamppailenkin siis itseni kanssa siitä, että tuleeko minun siivota ( lue: maltanko pitää näppini erossa siivousvälineistä ) ennen heidän tuloaan? Pitääkö minun käydä läpi ne kattojen listat viimeistä senttimetriä myöten, puunata se sauna niin että se hohkaa uutuuttaan, jotta voin avata heille oven ja päästää heidät siivoamaan :D 

Sanokaa, että en ole tunnetilani kanssa yksin, sanokaa että kohtalotoveri löytyy ja osaat samaistua ajatuksiini :D Te joilla on käynyt siivooja kotona esimerkiksi tekemässä juurikin sen pari kertaa vuodessa tapahtuman suuremman siivouksen niin tartutteko mopin varteen ennen heidän tuloaan vai millaisia ajatuksia teillä on ? Onko tämä vain ensikertalaisen ( meillä ei siis koskaan ole käynyt siivoojaa ) tunnetila, onko se ohimenevä reaktio ?

Jatkan siis tätä kamppailua ja ensiviikolla varmaan kuulette kuinka kävi, siivosinko kotini vai annoinko ammattilaisten hoitaa työn ja jäin itse vain nautiskelemaan lopputuloksesta, saapa siis nähdä mitä viikonloppu tuo tullessaan ( toivonmukaan meidän pesuaineet olis loppu ja kaupat olisi jostain kumman syystä viikonlopun kiinni ) :D


39 kommenttia

 1. Eieiei!Älä nyt ihmeessä siivoa kerran ovat tulossa. Miksi? :) Senhän takia tulevat!!! Nyt relaat ja annat ammattilaisten hoitaa!

  ps. yritin kommentoida mobiililla, muttei antanut tätä boksia johon voi kommentin laitttaa. Edellisessä postauksessa oli, koska siinä oli jo muita kommentteja!? Johtuukohan mun puhlasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ainakin mobiili toimii hyvin, pitää seurata tilannetta :)

   Pitää yrittää malttaa olla siivoamatta , saapa nähdä pystynkö, yritän kovasti :)

   Poista
 2. Hih, voisin hyvin kuvitella itselleni samat ajatukset tuossa tilanteessa. :D Mutta järjen nimissä, keksi jotain kivaa tekemistä ja vaikka ulkoilua suursiivouksen alla, jätä ammattilaisten hoitoon nuo listat ja muut, sitä varten he tulevat hoitamaan siivouksen, että sinulla jää aikaa tärkeämmälle. <3 <3 <3

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on koko viikonloppu syntyärihulinaa joten niiden parissa kyllä menee aika, saa nyt nähdä sitten sunnuntai iltana että alanko siivoamaan synttäreiden aiheuttamia sotkuja :) ehkä en koska siivousliikekin sanoi että suursiivous mielellään isojen juhlien jälkeen niin itse ei tarvi siivota niitä sotkuja :)

   Poista
 3. Näin siivouskeikkaa joskus tekevänä sanon. Älä siivoa. Mikään ei ole inhottavampaa kuin siivota jo valmiiksi puhdasta. Se miten voit siivoojia auttaa on kerätä kaikki lelut ja tavarat pois pinnoilta. Esimerkiksi keittiön tasot on tyhjät ja altaat niin siivoja pääsee heti toimiin. Samoin jos sohvan alle kertyy leluja ( niinkuin meillä) niin ottaa lelut pois, mutta jättää roskat ja pölyt. Nautit sitte vain ammittilaisen työstä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Just saatiin synttärit juhlittua ja huominen päivä kuluu töissä, joten jää siivoilut kyllä nyt siivottua ja apua kuinka huono omatunto siitä tulee :D

   Lelut meillä kerätäänkin joka ilta, joten ne hoituu :D Nuo tasot pitää siistiä vielä, kiitos vinkistä :)

   Poista
 4. Kommentin jo kirjoitin, mutta hävis jonnekki. Saapa nähä tuleeko se nyt sitten esille kun kirjoitan uusiksi :P
  Eli jätä suosiolla ammattilaiselle se siivous :D siis siivousalan ammattilaisena totean, että turhauttavaa tulla siivoamaan siivottua :)
  Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ainakin tuli perille :) KIITOS , huojentavaa kuulla alan ammattilaisilta että ei kannata siivota :)

   Poista
 5. Elä ihmeessä siivoa! :D sehän se tuo nautintoa siitä vielä enemmän kun et oikeasti laita näppejäsi tuohon siivoushommaan vaan annat ammattilaisen hoitaa sen! :)

  Meillä kävi syksyllä siivooja noin 2-3 viikon välein, muuten siivosin itse. Mutta tiedän silti tuon fiiliksen, että tekee mieli siivota ennen siivoojan tuloa, mikä on sinänsä ihan hullua :D sittenhän niitä siivooja ei tarvita. Ajattelin nyt keväälläkin jatkaa sitä että välillä käy siivooja. Sen takia vaan että on niin hienoa avata se kodin ovi ja tulla puhtaaseen kotiin ilman että ite oot siivonnut. :) nauti Johanna nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin taidan tehdä, just synttärivieraiden lähdettyä, en jaksa kuin pikaisesti näyttää imuria ja huominen päivä meneekin sitten kokonaisuudessaan töissä, joten aika loppuu :D

   Poista
 6. Johanna, ei tarvitse todellakaan siivota :) Meillä kävi aikoinaan siivooja ja vei aikansa itselläkin päästää ajatuksesta irti, mutta opin kuin opinkin nauttimaan :) Eihän sitä kampaajalle mennessäkään leikkaa kuivia latvoja itse pois, vaan antaa asian ammattilaisen hoidettavaksi. Samalla tavalla voi ajatella siivouksenkin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis totta, todella hyvä vertaus, kiitos :)

   Poista
 7. Moi!Pakko kommentoida! :D älä siivoa siivoajia varten. Mukavampi on siivoajan tehdä työnsä kun on mitä tehdä! Ainakin mulla oli.. t. Entinen kotisiivoaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos kommentista, jätän siis siivoukset ammattilaiselle <3

   Poista
 8. Voisin kuvitella kamppailevani aivan samanlaisten ajatusten kanssa, jos meille olisi tulossa siivoojat, on se kumma juttu!!
  Koitahan olla siivoamatta kuitenkin, hyvä kun sulla menee nyt synttärihulinassa viikonloppu:) Koita keksiä aina jotain, ettei vain tarvi luutuun koskea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla nyt aika loppuu kesken, sillä synttärit vaativat aikaa ja huominen työpäivä verottaa siivoiluista, joten ammattilaiselle jää. en malta odottaa sitä maanantaita että saan avata puhtoisen kodin ovet. Ja oli kyllä todella super hyvä idea siivousliikkeeltä suositella, että siivos tehdään juhlien jälkeen :D

   Poista
 9. Tiedän kyllä tunteen, mutta en enää itse ajattele noin. Liikuntavammani vuoksi minulla on käynyt avustaja siivoamassa, olen ostanut palvelun edukkaaseen yhdistyshintaan ja myös ihan kalliilla hinnalla. Enää en todellakaan esisiivoa!

  Vaikka noin luulisi, että se olisi hienoa... varaudu pettymykseen; ei se loppujen lopuksi ole sama asia, jos vieras siivoaa. Itse en koe samanlaista iloa toisen siivoamasta kodista. SE puunaaminen juuri tuo täydellisen ilon.

  Vain tavarat järjestykseen - sitähän vieras ei osaa tehdä - ja loput annat ammattilaisen hoitaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En varaudu, sillä olen avoin kaikelle, enkä etukäteen mieti asiaa :D Joo, ja itsekin rakastan siivoamista, paitsi noiden kattojen listojen, saunan osalta :D

   Poista
 10. Älä nyt hyvä nainen siivoa! Niitten tulohan olisi sitten ihan turhaa :)

  VastaaPoista
 11. Älä missään nimessä siivoa :) Toi kampaajavertaus oli aika hyvä, ethän sä kampaajallekaan mee hiukset värjättynä ja leikattuna :D

  Mä edustankin aivan toista ääripäätä, mutten ookaan sisustusbloggaaja: varmaan jättäsin kaiken vähänkin siivoomatta, minkä ehkä voisi tehdä, eli murut surutta pöydille :D En ehkä sotkis tahallani, mutta jättäisin varmaan enemmän tehtävää kuin moni muu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, kampaaja vertaus oli ihan loistava :)

   Poista
 12. En minä kyllä alkais mopata ja listoja luututa, jos meille tulis siivooja, mutta järjestellähän toki pitää 😃 Saapa nähdä, saanko minäkin joskus vielä siivouksen ostettua. Tekis varmasti hyvää! 😉

  VastaaPoista
 13. Jos sen tekee itse, niin eihän niitä siivojia tartte :)? Ja sitä paitsi, teillä takuulla on jo niin perus siistiä, että joka tapauksessa siivoja pääsee vähemmällä työllä kuin monesti muulloin :) Itse ajattelisin juuri noin, kun joku yllä kommentoi, että tekisin siivoukselle väylät valmiiksi (lelut pois, tavarapinot sieltä ja täältä pois jne), mutta muuten nauttisin sitten siitä, että joku tekee loput. Saattaisin jättää ne lelut yms, mutta siinä kohtaa tunnistan ajatuksen, että eihän näin sekaiseen mestaan voi siivojaa tulla ja hän ei välttämättä tietäisi mihin ne kuuluisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, olet oikeassa, tulevalla siivouksella yritän saada itselleni aikaa kun ei tarvitse sitä suurta siivousta itse tehdä, joten jätän sen ammattilaisille ja lopetan nyt stressaamisen :)

   Poista
 14. On siinä kerrakseen pohdittavaa..mieti oikein tarkasti..
  Ethän halua että kiiltokuva on pölyinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että jollain on paha olla.... Jos sä seuraisit mua snapchatissa, näkisit sitä arjen aherrusta ja kodin kaaosta . Tämä blogi kun on sellainen yksi osa inspiraatiota lukijoille niin täällä tuskin riittäisi lukijoita jos kokoajan jakaisin likaisista kalsareista tai villakoirista kuvia..

   Ihanaa ja oikein aurinkoisempaa kevättä, ethän tukahduta negatiivisuudellasi myös itseäsi :/

   Poista
 15. Et ole ainoa joka tuon virheen tekee. Miksi palkata siivoojia kotia jos itse hikikainalossa siivoaa ekana. Ne on kuules nähneet monen moisia sotkuja ja sun kuvista vois päätellä että teillä on extra siistiä. JOten jalat kohti kattoa ja nauttimaan illan tv-tarjonnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mä lähden töihin niin ei ennätä siivoilemaan nyt kun eiliset synttärit venyi niin myöhään :D

   Poista
 16. Todellakaan et tartu moppiin, vaan otat ilon irti mahdollisuudesta! Luulen, että siivojat ovat nähneet kuules vaikka ja mitä kodeissa työurallaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeaa se on pitää itsensä erossa mopista mutta teen näin :D

   Poista
 17. Hih... Mäkin siivoan ennen siivojien tuloa, mutta ilman koskematta pesuaineisiin yms. Mutta niin että kaikki tavarat paikoillaan, vessoista olenkin ottanut matot ja käsipyyhkeet pesuun ja viikannut uudet tasolle odottamaan.
  Samoin petivaatteet olen vienyt ulos tuulettumaan, ja laittanut valmiiksi lakanat niiden laittoa varten.
  :) että ymmärrän tuskasi!
  Meidänkin pitäisi tilata suursiivous jossa katot ja seinät pestäisiin yms yms.. Mutta ehkäpä otan sen vasta sitten kun alkaa maalausurakka sisällä, kun se on silloin tehtävä jokatapauksessa.

  Aivan ihanan luksusta sinulle saada siivoojat, nauti siis perusteellisesti! :) <3

  Itse kun olin noin kymmenen vuotta sitten siivoojana, niin yksikään koti ei ollut valmiiksi siivottu. Vaan jokaisen kodin tavarat oli hyrskyn myrskyn ja me ne siivottiin aina, että näitä on erillaisia. Nykyään siivoojat toivoo kaiken olevan paikoillaan.
  Minusta se on oikeastaan hassua että ollaan tilattu siivous, mutta siivoat kuitenkin ennen heidän tuloa. Oikeadti hommanhan pitäisi mennä niin että sinun ei tarvitse tehdä mitään alkuvalmisteluja :D
  Tai näin minä ajattelisin, vaikka käytäntö tuntuu nykyään olevan toinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, hassuahan se tosiaan on, pitää osata nyt vain nauttia siitä että siivoojat tulee <3

   Poista
 18. Ah, mä ottaisin kiljuen meille siivoajan!! Luulen että mies kyllä kiljuis onnesta vielä enemmän! hahah!! :D Mutta älä missään nimessä siivoa, eihän niille jää muuten mitään tehtävää! :D Mutta ymmärrän kyllä tunteen olisin itse ihan samanlainen, siivoisin siivoajia varten. Luulen et tääkin on vaan tottumiskysymys. :) Ihanaista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Itsekin uskon, että se on tottumuskysymys, meillä ei ole tosiaan koskaan käynyt siivoojaa niin outo tilanne :D

   Poista
 19. Juu, totta kai jätät homman ammattilaisille! Minullakin on tapana ennen siivojan tuloa tehdä pieni perusraivaus tyyliin palapelinpalojen ja legojen noukkiminen, jotta ammattilaisen tiellä ei ole mitään hidasteita vaan hän saa keskittyä "hard core" -siivoushommiin :) Ja itse voi kotiintullessa keskittyä tuoksuttelemaan miltä puhdas koti tuoksuu!

  VastaaPoista
 20. Älä missään nimessä tartu itse rättiin,mikään ei ole niin turhauttavaa siivoojalle kuin jo siivottu koti...tiedän entisenä siivousalan yrittäjänä tunteen.on turhauttavaa siivota kotia jossa ei näe kättensä jalkiä.

  VastaaPoista
 21. Älä missään nimessä tartu itse rättiin,mikään ei ole niin turhauttavaa siivoojalle kuin jo siivottu koti...tiedän entisenä siivousalan yrittäjänä tunteen.on turhauttavaa siivota kotia jossa ei näe kättensä jalkiä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.