Sisällön tarjoaa Blogger.

AJATUKSIA ULKOPUOLISEN SIIVOOJAN TILAAMISESTA

Kun kotiin astuu joukko vieraita ihmisiä ja he aloittavat lähes samantien oman kodin siivoamisen, tulee itselle aika outo olo ( näin ensikertalaisena). En ollut ennättänyt siivoamaan viikonlopun synttärihulinoiden sotkuja, joten tuli vähän sellainen tunne, että pitäisikö tässä hieman selitellä imuroimatonta lattiaa tai aamupalan jäljiltä olevaa likaista keittiönpöytää, en kuitenkaan selitellyt vaan annoin ammattilaisten ryhtyä hommiin ja me lähdimme siksi aikaa kylästelemään.  


Tilasimme omaa kiireistä arkea helpottaaksemme Pro-Kaks kotityöpalveluita tarjoavalta Oululaiselta yritykseltä niiden tilojen siivoukset, joille ei yleensä viikkosiivouksissa anneta paljoa aikaa ( pitäisi panostaa ehdottomasti enemmän, mutta kyllähän te tiedätte, kaikki siinä siivouksessa ei vain ole kivaa :D ). Meillä siivottiin katot, listat, saunan, kylppärin, kodinhoitohuoneen sekä vessan pinnat perusteellisesti, siis käytännössä lattiasta kattoon. Kattoja en edes muista milloin olisin niistä pölyt mopannut, joten se tuli enemmän kuin tarpeeseen :D 


Lattioiden osalta halusin kokeilla koneellista pesua, sillä taloon muutettuamme pesin alkuaikoina laminaattilattian aina tolulla sen ihanan puhtoisen tuoksun ja tietämättömyyden vuoksi ja toluhan luonnolisesti sisältää saippuaa, jolloin se jättää lattian pintaan kalvon, jolloin ainakin meidän lattia näyttää aurinkoisina päivinä aina siltä että se olisi likainen. Muutoksia koneellisen pesun jäljiltä huomasin selkeästi osassa kohtaa, mutta luulen, että tilaan vielä toisenkin samanmoisen pesun, jotta lopputuloksesta tulee hyvä jokaisesta kohtaa ja sellainen, että lattia palaa entiselleen. Vaatii varmasti monen monta tehopesua ennenkuin saippuan jämät saadaan kauttaaltaan irroitettua lattiasta.


Kylpyhuoneen pesua olin odottanut toiseksi eniten, hieman häveten annoin saippuajäämien sisältämien saunan ovien ammattilaisten käsiin ja kylläpäs nyt loistaa ovi. Mikähän siinä lasillisen oven pesussakin on niin hankalaa tai ikävää, että sitä ei kovinkaan usein jaksa pestä :D


Olin koko edellisen viikon odottanut sitä hetkeä kun pääsen avaamaan puhtoisen kodin oven, kokemaan sen tunteen kun koti on puhdas ja itse ei ole laittanut tikkua ristiin koko siivouksen eteen. Se tunne oli ihana,  koti tuntui raikkaalta, kerrankin pystyi keskittymään vain oleelliseen ja nautiskelemaan iltapäivän hetkestä lasten kanssa. 

Olin yllättynyt siitä mitä kaikkea oli siivottu, toki olimme sopineet, että pinnat pyyhitään, mutta en osannut kuvitellakaan, että siihen olisi kuulunut myös mikronkin siivous, keittiöntuolien kiillottaminen, valaisinten pölyjen pyyhintä, myös rosteripinnat olivat saaneet suoja-aineen pintaansa ja nekin tuntuivat uudenkarheilta, jopa liesituulettimen suodattimet oli pesty.

Kyllä tällainen isomman luokan siivous, jossa kattojen pölyt ja lattioiden listat siivotaan kauttaaltaan, annan jatkossakin suosiolla ammattilaisen hoidettavaksi. Pohdittavaksi jää, että olisiko ihanaa, että kodin kävisi kerran kuussa siivoamassa joku ulkopuolinen ja itselle vapautuisi se esimerkiksi perjantain iltapäivä täysin lasten kanssa hauskan pitämiseen, uskoisin, että ainakin vanhimmainen tykkäisi ideasta erityisen paljon. Yllätyin myös siitä, että kotitalousvähennyksen jälkeen siivoukselle ei juurikaan hintaa jää ja kuinka paljon iloa se antaakaan itselle.


Illan tullen lasten mentyä nukkumaan oli pakko lämmittää sauna ja nautiskella puhtaista puitteista, on se vain hieno tunne, juuri se tunne mikä tulee suursiivouspäivän jälkeen kun on kokopäivän (Huom. kokopäivän) huhkinut mopin ja imurin varressa :D Nyt sen tunteen sai kylästelemällä sillä aikaa kun muut tekivät työt.

Meidän kodin siivoamiseen siivoojilta kesti 3 tuntia ja heitä oli kaksi täällä siivoamassa. Yllättävän lyhyt aika, vaikka tarkoittaahan se käytännössä yhteensä kuuden tunnin siivousta kun tekijöitä on kaksi. En ole koskaan itse ajatellut aikaa, mitä käytän suursiivouspäivänä aikaa, mutta luulen sen olevan paljon enemmän, sillä keskeytyksiä väistämättä tulee ja omankin kodin siivoukseen (kuten sisustamiseenkin ) sokaistuu joskus.


Mitä ajatuksia se sitten herättää, että tällainenkin siivouksesta pitävä kodin omistaja antaa oman kodin ulkopuolisen siivoojan haltuun ? Ennen siivouksen tilausta ajattelin, että tarvitsenkohan tai kehtaankohan käyttää ulkopuolista ja heidän apua, koska nautin suunnattomasti itsekin kodin laittamisesta ja siivoamisesta. Hieman panikoiden koin, että pystynköhän luovuttamaan oman kodin vieraiden käyttöön, oma koti on kuitenkin niin henkilökohtainen. Onneksi kuitenkin panikoin ihan turhaan ja olen enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen ja rehellisesti sanottuna, itselle tuli taas siivoukseen enemmän potkua ja erilaista näkemystä ja viikkosiivouksetkin maistuu nyt ihan eritavalla, eri tiloissa, ylläpitosiivousta on helpompi toteuttaa kun ne haastavimmatkin kohteet on siivottu ( kuten se katto ) :D Meidän kodin siivouksesta vastasi Oululainen Pro-Kaks kotityöpalveluita tarjoava yritys, jota suosittelen lämmöllä muillekin, ystävällinen palvelu, lämpöinen vastaanotto ja tarkasti kuunteleva omistaja, joka kuunteli vienoimmatkin toiveeni siivouksesta ja ymmärsi etukäteen kertomani seikan siitä kuinka vaikealta tuntuukaan päästää ensikertalaisena joku ulkopuolinen hääräämään oman kylpyhuoneensa kimppuun :) 

36 kommenttia

 1. Kiva kuulla kokemuksia! Olen itsekin joskus tällaisesta haaveillut. Meillä on kerran käynyt ammattisiivooja pesemässä ikkunat ja ai että, se lopputulos oli kyllä todella hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kyllä tosissaan harkitsen sitä kerran kuussa tapahtuvaa siivousta, pysyisi aina puhtaana nekin tilat joihin ei itse jaksa panostaa :)

   Poista
 2. Tuo on aivan ihanaa, kun joku toinen siivoaa kodin katosta lattiaan ja itse voi keskittyä johonkin ihan muuhun :) Kelpaisi minullekkin :D Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja kun itse ei juuri koskaan viitsi noita kattoja ainakaan mopata pölyistä :)

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä ja näyttää paikat kiiltävän :) Vaikka en kyllä ole ennen kiinnittänyt huomiota, että onko jääkaapin ovessa tahmatassun jättämiä jälkiä. Olisikin ihana kun joku edes kerran elämässä teksi ns. kunnon siivouksen. Katot, listat, ovet yms. semmoiset paikat mitä tulee harvemmin edes siivottua, niin tulis kunnolla käytyä läpi. Mulla yleensä menee kolme päivää jos koko talon siivoan normisti eli en edes kunnolla :) ja olen sen jälkeen ihan rätti. Vois ehdottaa äitienpäivä lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti pyytämään äitienpäivälahjaksi siivousta :)

   Poista
 4. Ois tervetulleita meillekin siivoamaan. Ihanaa olisi tulla kotiin, kun oven avatessa lehahtaisi puhtaus sieraimiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se melko luksukselta tuntui :D

   Poista
 5. Juuri tuohon tarvisin siivoojaan - joka pesisi penkit, pöydän jalat, katot, seinät, listat jne.

  VastaaPoista
 6. T Ä Y D E L L I S T Ä! Minäkin haluun ja todellakin tarviisin. Pikkuväki on meinaa talven aikana jättänyt melkoiset sormenjäljet mm. mustalle seinälle. Kääks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä jälkiä tulee lapiperheessä :D Ja toisinaan sitä ei itse jaksa kokoaikaa niitä peilejä olla siivoamassa :D

   Poista
 7. Kun lapset olivat pienempiä, meillä kävi siivoaja kerran kuussa. Olihan tuo ihana tunne kun pääsi siistiin kotiin. Lopetin siivoukset yhtenä kesänä ja sinne ne ovat jääneet, ainakin toistaiseksi. Nykyään teen keväisin ja syksyisin suursiivoukset, huonekerraallan jolloin pesen myös ikkunat. Ja, muuten meillä siivotaan koko perheen voimin. Lapset saavat jokainen jonkun tärkeän siivouskohteen esin. lattialistojen pyyhkimisen, oven kahvojen pyyhkimisen... Jokainen oman kehitystasonsa mukaan. Näin lapset oppivat myös sen, että jokaisen on tehtävä yhteisen hyvän eteen jotain. Näin meillä ja on toiminut hyvin. Vanhin joskus yrittää vältellä tehtävää, mutta pieni taskuraha motivoi kummasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin perus viikkosiivouksessa tyttö siivoaa oman osuutensa ja oikeastaan hän tykkää siitä :)

   Poista
 8. Siivoojan palkkaaminen on viisautta :) Meillä kävi vuosia siivooja, välillä joka toinen viikko ja välillä viikottain. Aah sitä tunnetta, kun tulee puhtaaseen ja siistiin kotiin! Olen kyllä monelta kuullut tuon "siivoojapaniikin" eli tunteen, että pitäisi siivoojaa varten siivota. Kovin tiukassa tuntuu se asenne istuvan meissä naisissa, että jokaisen pitää omat nurkkansa kuurata. Miksi ihmeessä, jos on mahdollisuus se teettää ammattilaisella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, ollaanko me jotkut niin jääräpäitä :D

   Poista
 9. Tästä himoitsen itsekin... Ei vaan jaksa itse panostaa niin paljon siihen siivoamiseen, joku toinen voisi sen kerrankin tehdä kunnolla! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan, jotkut kohdat kodissa on vain sellaisia että ei viitsi eikä jaksa panostaa :)

   Poista
 10. TOSI mukava kun kerroit tästä vaihtoehdosta :-) Välillä käy itselläkin mielessä. Eläintalous (2kissaa), niin varmasti olisi tehokkaampi tuollainen siivous kun mitä itse tekee. Ja kuitenkin kaksio niin ei ole edes aina helppoa kun tavaraa on paljon :-D Niin olisi varmasti oikein varteenotettava. Täytyykin nyt laittaa tosissaan mietintään! :-) Kiitos tästä Johanna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vaan kokeilemaan , itse tykkäsin nimenomaan siitä että tuli pestyä katotkin joihin itsellä ei tule oikein kajottua:)

   Poista
 11. Kyllä nyt todella aloin haluamaan tuollaista kodin perusteellista siivousta. Kyllähän mä kerran-kaks viikossa siivoan, mutta kyllä niitä sivottavia paikkoja täälläkin löytyy. Täytyypä selvitellä meidän kylän tarjontaa ja hintapolitiikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti , se viikkosiivous maistuu ihan eri tavalla kun toisinaan joku tekee sen suurimman urakan :)

   Poista
 12. Paljonko se sitten maksaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä tarjous suoraan yritykseltä js kertoa mitä kaikkea kodissa pitäisi siivota niin antavat varmasti tarkan hinnan :)

   Poista
 13. Tosi kiva postaus, on nimittäin pyörinyt meidänkin mielessä tällainen vaihtoehto. Arki on hektistä ja olisi ihana silloin tällöin ulkoistaa siivoaminen jollekin, sillä olen itse siisteydestä todella tarkka ja tämä tietää paljon työtä ihan päivätasollakin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja itsestä tuntuisi aika kivalta se, että esimerkiksi kerran kuukaudessa kävisi siivooja ja silloin voisi viettää lasten kanssa sellaista 1 x kuussa extra kivan päivän :)

   Poista
 14. Saatan kuulostaa ikävältä, mutta kirjoitan kuitenkin ajatukseni, joka tuosta yhdestä lauseesta nousi mieleen: ... siivousalan ihmisistä ei varmaankaan kuulosta kivalta, jos heidän työstään todetaan, ettei se maksa juuri mitään. Kerroitkin kyllä, että kotitalousvähennys hiukan alentaa kustannuksia, mutta silti - kyllä hyvästä työstä täytyy kunnon palkka saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitin nimenomaan sitä, että kotitalousvähennys alentaa kustannuksia omasta mielestäni todella paljon, joten kuluttajalle jäävä kustannus jää pieneksi, siivoojahan saa siitä silti kunnon palkan :)

   Poista
 15. Tää olis ihana juttu meilläkin. Viis lasta, teinistä vauvaan, kun on talossa niin siivous ei aina niin jouhevasti suju. Harrastuksiin kuskaamisia, pyllyn pyyhkimisiä, välien selvittelyä yms. touhua kun on meikäläisen päivät täynnä.
  Mites olitteko koko tuon ajan poisa? Ottiko siivoojat kuviakin? Se olis nimittäin ihan kiva jos niin tekisivät :) Tyyliin ennen ja jälkeen kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin pois siivouksen ajan, itse otin nuo muutamat kuvat ennen kuin lähdettiin :)

   Poista
 16. No niin hyvä sinä :D eli kun jätit siivoamatta ennen siivoamista :) minäkin olen ajatellut käyttäväni perussiivoukseen ammattilaista helpottaakseni ylläpitosiivousta. MUTTA nyt meinaa olla kynnys siihen kun minähän itse siivoan työkseni :O kylläkin leikkaussaleja, mutta kuitenkin...Koti on kuitenkin koti. Okei on siivousmetodit muuttuneet koulutuksen myötä kotonakin, mutta kyllä ne katot yms muut harvemmin siivottavat ärsyttää edelleen yhtä paljon :D
  Mutta se on valtavan hienoa kun ihmiset käyttävät siivouspalveluita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti vaan ottamaan siivooja joka käy ne katot ja muut harvemmin tehtävät siivoustyöt läpi :) jos minä kehtasin ja uskalsin avata oveni siivoojille niin varmasti sinäkin <3 Kyllä jokainen turtuu niiden omien nurkkien siivoamiseen :)

   Poista
 17. Ois kyllä niin ihanaa joskus jos joku muu siivoaisi kodin. Täydellistä. :)

  VastaaPoista
 18. Ihan mahtavaa tuollainen - hyvä idea. Takerruin tuohon, että laminaattilattiat pestään koneella, se olisi meilläkin kyllä niin tarpeen. Koirasta tulee kaikenlaisia länttejä yms. niin ei niitä meinaa itse ihan pyyhkimällä saada pois. Mies vaan ei oikein lämpene ajatukselle, meinaa että itse tehdään, otetaan päivä sitä varten yms... Noub! sanon minä :) Huonekalut ovat niin painaviakin, isot matot yms... Katsotaan, miten meillä asia etenee :)
  terveisin Merja

  VastaaPoista
 19. Johanna, tosi mahtava juttu ja upeaa työnjälkeä myös tekijöiltä!

  Itse kirjoitan toiselta puolelta, toisen puhdistusyrityksen edustajana. On hienoa nähdä, kuinka kynnys tilata palveluita kotiin on madaltumassa. Varsinkin ujostelu tuntuu olevan monella tilaajalla esteenä: ei kehtaa tai uskalla pyytää apua, tuntuu että "kyllä tämän pitäisi tehdä itse" tai ahdistaa kun joutuu kutsumaan ulkopuolisia keskelle sotkua. Rohkeasti vaan! :) Esimerkiksi jos hammaslääkäristä on hetki aikaa ja tarkastuksen aikana sanoo epäilevänsä että on tullut reikiä, niin ei kukaan lääkäri sanoisi "Omg, reikiä, ei ole totta!" ;)

  Kun on mahdollisuutta ja tarvetta, hyödyntäkää palveluita (ja kotitalousvähennystä!). Paikallisille yrittäjille tuotatte iloa ja tilaisuuden näyttää ammattitaitonsa ja itselleen jää enemmän aikaa muihin hommiin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.