Sisällön tarjoaa Blogger.

HYPPY TUNTEMATTOMAAN

Musta, se on ehdottomasti ollut turvavärini pukeutumisessa. Sitä on kuvitellut, että kun mustaan pukeutuu se peittää kaiken ylipainon alleen, antaa anteeksi paljon ja sulautuu niin, ettei kukaan huomaa. Sitä ei ole halunnut erottautua muusta tai herättää huomiota värikkäillä vaatteilla, ettei vain sen vuoksi nousisi esiin ihmispaljoudessa, ettei kukaan kiinnittäisi huomiota. En tiedä samaistuuko kukaan ajatuksiini, mutta tällaisia ajatuksia minulla on. 

Vaatekaapistani ei löydy tällä hetkellä kuin yksi ainut värillinen vaate, kaikki muu on mustaa tai tummanharmaata, miten tyylikästä joku voisi ajatella, mutta onhan se melko väritöntä. 

Eilen uskaltauduin kokeilemaan ensimmäistä kertaa värillistä mekkoa (kuvan nähdessänne varmaan ajattelette, että ihan liian kirjavaa), sinisen ja sinapinkeltaisen yhdistelmiä ja tiedättekö kuinka upealta se tuntui, se tunne kun huomasi, että värit pukee (ainakin itsestäni) ja kuinka se lisää aurinkoisuutta myös kasvoille, tunne kun poikkeaa mukavuusalueelta ja hyppää tuntemattomaan, menee fiiliksellä, eikä anna menneisyyden varjostaa ympärillä. 

Se, että uskaltaa ja uskalsin pukea päälleni tuon mekon oli itseltäni iso harppaus eteenpäin, se että poistan mielestäni ajatuksen mustasta turvaväristä ja siitä ajatuksesta, että minun ei tarvitse peittää mitään. Painonpudotuksen jälkeen oman itsensä uuden peilikuvan näkeminen on pitkä prosessi, ajatukset eivät muutu päivässä eikä kahdessa, mutta pienin askelin kehittymällä. Olen iloinen siitä, että suunta ajatuksissani on oikea. 

On outoa huomata vaatekaupassa se, että saan valita sieltä mitä haluan, ostaa juuri sen mikä omaa silmää  miellyttää, eikä siten, että joutuu ostamaan sen, mikä mahtuu päälle. Tämä tunne on outo, sillä enpä muista milloin tilanne olisi tällainen ollut. Vaikka painonpudotuksesta on jo tovi aikaa, vaatekaupat ovat omalla tavallaan olleet minulle edelleen peikko, se on ajatuksia ja mielikuvia siitä menneisyydestä ja aina kaikki vaatii oman aikansa, muutokset eivät tule hetkessä. Ylipainoisena en ole kokenut mielekkääksi vaatekauppoja vaan ne ovat tuntuneet ahdistavilta, juurikin siitä syystä kun mikään ei koskaan ole mahtunut päälle. Olen ajatellut viime aikoina, että oman projektin eteen viemiseksi, oman minäkuvan vahvistamiseksi aion uskaltautua tästä eteenpäin hyvillä mielin vaatekauppaan, aion hankkia värikkäämpiä vaatteita vahvistamaan minuutta ja poistaa sen mustan peikon taustalta.

Aurinkoa päiväänne. 

Ps. Mekkoa en uskaltautunut kassalle asti eilen viemään, mutta ehkä tänään töiden jälkeen uskaltaudun senkin tekemään, saas nähdä :D


Kuvan tuotteet: www.hm.com

24 kommenttia

 1. Aivan ihana tunika ja niin kauniin värinen!! Mä rakastan värikkäitä vaatteita :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D Sinua pukee varmasti tosi kauniisti värikkäät vaatteet, kunpa itsekin sisäistäisin vielä vahvemmin ajatuksen värikkäistä ja värillisistä vaatteista :D

   Poista
 2. Oi, käy ehdottomasti hakemassa tuo mekko, sopii sinulle tosi kauniisti! <3
  Ihanaa lauantaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pitää käydä töiden jälkeen katsomassa josko mekko odottaisi minua :)

   Poista
 3. Nyt äkkiä mekon kanssa kassalle, niin kauniisti se sinua pukee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, pitää käydä tänään hakemassa jos se minua vielä siellä odottaa :)

   Poista
 4. Ilman muuta värejä kehiin! :D Värikkään vaatteet ovat ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne kivoja jos osaa käyttää :D

   Poista
 5. Ihana mekko! Sopii tosi hyvin :) Rohkeasti vaan värejä käyttöön. Tuota mustaa löytyy silti täältäkin, mutta pari kertaa värianalyysissä käyneenä, on ehkä jotain on jäänyt mieleen.... olen siirtynyt harmaaseen :D Ja taitaa vähän maltillisiakin värejä löytyä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kerätä rohkeutta :D En eilen ehtinyt hakemaan mekkoa kun meni niin myöhään töissä, ehkä tänään :D

   Poista
 6. Ehdottomasti, nyt alat käyttämään värikkäitä vaatteita, kesäkin tulossa. Olet niin hoikka ja kaunis, miksi jatkaa pelkässä mustassa kulkemista. Värit antavat voimaa myös asiakkaillesi, ei musta! Elämänilo tulee värien mukana, rohkeasti vaan niitä käyttämään! ( No taas tuli meikäläiseltä terapeuttisia ohjeita, mutta kun siinä ammatissa olin kauan, minkä siitä pääsee) :D Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 Minun tyttö sanoi, että tuo mekko oli liian synkkä, että pitäisi vielä värikkäämpäää käyttää :D Ehkä se turkoosi tai roosa olisi minulle sopivampi ? :D

   Poista
 7. Ite on kans arka käyttään värejä, ehkä kesällä enemmän kun on ruskettunut. nyt on niin kalman kalpea iho, että tuntuu ettei mikään näytä hyvältä. Voisin kuvitella sulle syksyisiä murrettuja värejä. Tumman sininenkin passaa ja siihen kivaa poltettua oranssia, mitä ootki laittanut tuohon kuvia, vois olla kivat. Nyt vain mekko ostoksille, toivottavasti on vielä siellä. Kivaa viikonloppua sinne!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murretut sävyt, hmmm ? Yksi sellainen värikäs minulla onkin, siis tuo joka on profiilikuvassa, sellaista sävyä ko tarkoitat ? Täytyy käydä sovittelemassa taas uudelleen :)

   Poista
 8. Ihana! Todellakin värit sopivat sinulle! Värit ja mallit on niin mua että melkein täytyis lähteä itsekin ostoksille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, menehän sinäkin ostoksille, minäkin yritän tänään ehtiä :)

   Poista
 9. Ihana mekko ja sinä❤️ mukavaa viikonloppua 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ihanaa viikonloppua myös sinulle <3

   Poista
 10. Itse olen tosi arka ostamaan mitään värikästä. Aina kassalle lähtee se musta, valkoinen tai harmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, pitäisi uskaltaa heittäytyä ja joskus mennä kassalle sen värikkään kanssa, mutta miksi se on niin hankalaa ?

   Poista
 11. Upeesti sopii sulle nuo värit! Kun on oikeas värit, niin uskaltautuu käyttämään rohkeammim värejä, ainakin minä teen niin. Kivaa iltaa :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.