Sisällön tarjoaa Blogger.

OLOHUONEEN JA KEITTIÖN UUDISTUNUT ILME

Lähes aina kotimme olohuoneesta on löytynyt kattovalaisin ja sille on syynsä. Olohuoneessa ei ole kiinteinä valaisimina kuin kuusi katossa olevaa spottia, joiden valoteho ei auta valaisemaan pimeinä päivinä tarpeeksi ja toisekseen niistä tuleva valo on kellertävää, joka hieman on ärsyttävää ja siksipä oikeastaan aina katossa on roikkunut jokin kattovalaisin lisänä.  

Luonnollisinta olisi varmaan asentaa kattoon tällaisia kohdevalaisimia, mutta jotenkin ne eivät ole kovin sisustuksellisia ja kun valaisimet ovat lähes aina olleet itselleni tärkeitä niin olohuoneeseen sijoitettiin tällä kertaa Artekin mehiläispesä.  Valaisin oli täydellinen makkarissa, mutta sopii se olohuoneeseenkin ja tuleepa oikeasti pidettyä siinä valoa, makuuhuoneessa kun siinä ei juuri koskaan edes valo ollut päällä kun siellä valoa riittää muutoinkin spottivalojen ansiosta.

Aiemminhan meillä oli olohuoneen sohvapöytänä Hayn 60x60 pöytä, pikkuviikarin kasvaessa pöytä ei meidän perheessä ollut oikein sovelias, joten se sai väistyä ja onhan se totta, se löytyy jo hyvin useasta kodista, joten aika nähty, vaikka upea pöytä onkin :D Siitä syystä elelimme vähän aikaa sohvapöydätöntä elämää ja se tuntui oikeasti hassulta, aina kun on tottunut siihen, että pöytä ikäänkuin kokoaa olohuoneen kasaan niin yhtäkkiä sellaista ei ollutkaan. 

Löysin kodin ykkösen poistopisteestä muutamalla kympillä tämän uuden pöydän. Kovasti mietimme maalaisimmeko pöydän kannen valkoiseksi, mutta onneksi aikaa miettiä vielä on, sillä se maalataan vasta kesällä/ ilmojen sallitessa ruiskulla jos maalataan. 

Matoksi vaihdoin säilössä olleen mustan maton, sillä salmiakkikuvioinen toi liikaa levottomuutta pöydän tulon jälkeen ja omasta mielestäni tämä kokoonpano nyt toimii ja tiedän, että sohvapöydästä ollaan varmasti montaa mieltä "liian romanttinen, puunvärinen kansi..." mutta tällä hetkellä se toimii paremmin :D Ehkä sitten vuosien päästä kun poika on hieman vanhempi palaamme takaisin sirompaan pöytämalliin. 

Mutta tällaiset näkymät täällä tänään :)

Yhtenäistämään kokonaisilmettä olohuone-keittiö välillä, päätin ostaa sinne samanlaisen maton kuin olohuoneessa. Vielä huomenna viikonloppu kukkien ostoon niin voi nautiskella hieman uudistuneemmasta kevät kodista. 


28 kommenttia

 1. Siis voi hurmaus minkä pöydän olet löytänyt <3 upea <3

  VastaaPoista
 2. Ripaus romantiikkaa, passaa oikein hyvin : ). Jokos olet Hayn pöydät myynyt? Mistä keittiön ja olohuoneen matto on ostettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mulla on se periaate että uutta ei tilalle ennenkuin vanha on myyty :) matot on sotkasta

   Poista
 3. Minusta pöytä tuo mukavasti särmää ja kontrastia muuten niin moderniin sisustukseen. Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Kaunis uusi pöytä ♡ Sopii mielestäni kokonaisuuten hyvin. Ja matot näyttää hyvältä myös! Kaunista teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tuollaista pöytää ei ollut mielessä mutta siitä saa kyllä tuunattua myös kivan halutessaan, vaikka betonisen kannen tms :)

   Poista
 5. Kaunis kokonaisuus ja se betonkansi voisi olla kiva vaihtoehto, sopii hyvin harmaisiin seiniin ja tuo kivaa rouheutta.Haaveessa mehiläispesä keittiön valaisimeksi, vielä pitää pikkasen laittaa sukanvarteen. Nyt olis ollut hulluilla päivillä alessa, mutta toivottomuus edes sieltä saada sitä. Eiköhän noita tarjouksia taas tule, kun vähän aikaa jaksaa odottaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä aleja tule, joten älä hätäile :)

   Poista
 6. Edellisessä postauksessa aiheena pysyvyys ja seuraavassa taas pysyvyydestä ei tietoakaan, vaihtuu matot ja kalusteet :D Oikeasti nainen, miksi hankit tavaroita joihin kyllästyt alle viikossa tai jotka alunperinkin ovat epäsopivia ja lähtevät lähes samoin tein vaihtoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisessä postauksessa puhuttiin järjestyksestä, kalusteiden järjestyksestä , siitä että ne eivät kierrä kokoaikaa paikasta toiseen vaan haetaan pysyvyyttä :) hayn pöytä on lähtenyt ajat sitten kiertoon tänne blogiin kun ei kaikki asiat päivity reaaliajassa ;) salmiakkimattokaan ei ole kierrossa vaan sille sopivammaksi katsotussa paikassa :) mitään uuttahan täällä ei ole, ainoastaan sohvapöytä ;) ja nimenomaan jos jokin asia kodissa muuttuu se voi aiheuttaa sen että joutuu vaihtamaan jonkin pienemmän tavaran paikkaa jotta kokonaisuus on harmoninen, suuret kalusteet pysyvät paikallaan, se on sitä pysyvyyttä kun kalusterallia ei ole :)

   Niin ja hei, hayn pöytä ei lähtenyt meiltä siksi että kyllästyn vaan siksi että mielestäni se ei ole kovin sovelias ainakaan tuollaisen vauhtiviikarin kanssa mitä meillä on, lapseni turvallisuus oli tässä asiassa etusijalla ei kyllästyminen :)

   Poista
 7. Näyttää tosi hyvältä! Aivan ihana pöytä ♥

  VastaaPoista
 8. Oikein ihanasti sopii pöytä tuohon kokonaisuuteen ja näyttää tukevammalta, lasta ajatellen myös. Kontrasteja saa ja pitää olla,muuten on aika mielenkiinnotonta. Pöydän kansi antaa sitä kontrastia myös, ei kaiken tarvitse olla musta-valkoista.....eihän? Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis saa olla, mutta jotenkin kyllästyn niihin kontrasteihin :D ? Pitäisikö vain antaa mahdollisuus pöydän kannelle :) kiitos kannustuksesta, kokeillaan mennä tällä :)

   Poista
 9. Pöytä kokoaa mukavasti kalusteet yhteen, kokonaisuus. Ja, tuo puinen kansi tuo mukavasti lämpöä tilaan. Kiva muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kokoaa ja nyt kun pöytä on kookkaampi, olohuone tuntuu ehkä enemmän juurikin sellaiselta kokonaisuudelta ja ryhmältä :) Voi se tehdä tuo järjestyskin :)

   Poista
 10. Tuo mehiläispesä on ihana!!Saisko kuvan miltä näyttää hämärässä,kun valo päällä?-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voin kuvata hämärässä :D Tänään menee tosi myöhään töissä, mutta huomenna on vapaapäivä niin kuvaan illalla :)

   Poista
 11. Kaunis pöytä :) Minä pidän juuri tuollaisesta vähän talonpoikais/romanttis/rouhea tyylistä ja ei minun mielestäni tuolla puunvärisellä kannella ole yhtään hullumpi teidän ihanassa kodissa. Tosin ymmärrän sinua kyllä siinä, että pohdit maalausvaihtoehtoa, kun ei teiltä taida paljon muuta puuta löytyä. Kaunis päätitte sitten maalatai tai ette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on tuo pöytä kiva, ehkä hitusen turhan romanttinen, mutta se oli mitoiltaan aika hyvä ja ehkä alan lämmetä puunsävyiselle kannelle :D Se ikäänkuin toimii parina sille puunsävyiselle lipastolle :)

   Poista
 12. Ihana tuo pöytä! <3 kaunis tuo ruskean sävy ja se tuo kivaa kontrastia, mistä itse pidän - toivottavasti säkin annat sille mahdollisuuden! ;) hih..

  VastaaPoista
 13. Kiva pöytä. :) Veikkaan kuitenkin, että ennen kesää menee vaihtoon, samoin matto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkos sen väliä vaikka menevätkin :D Tekstiilejä nyt on niin helppo vaihdella ja sitä kyllä suosittelen ihan lämpimästi muillekin, nopea ja edullinen tapa saada erilainen ilme. Kun jokin kodissa muuttuu se vanha tekstiili voi aiheuttaa sellaisen "silli Salaatti" efektin, joten aina pitäisi muutoksien myötä oppia katsomaan kokonaisuutta :D

   Poista
 14. En vain voi lakata ihastelemasta noita ihania harmaan sävyisiä seiniä. Jotain tuollaista voisi itsekin uuteen kotiin laittaa, kun olohuoneen tapetit taitaa mennä oitis vaihtoon. Maalipinta olisi niin paljon käytännöllisempi. Kiva tämä uusi ilme kodissanne :)

  VastaaPoista
 15. Mikä tuo kiva taulu on tuolla seinällä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.