Sisällön tarjoaa Blogger.

PYSYVYYTTÄ

Tiedättekö sen tunteen kun haluaisi sisustukseen pysyvyyttä, sen, että kaikella tavaralla on aina oma paikkansa ja ne eivät seilaile ympäriinsä ilman päämäärää, se että kaapit eivät pursua ylimääräistä " jos joskus tarvitsen " tavaraa? Vaan että esillä on kaikki, mitä tarvitsee ja ylimääräisiä tavaroita ei ole. 

Nyt on vuosi siitä kun luin Marie Kondon kirjan (jos ette ole lukeneet niin suosittelen lukemaan) - KonMarin menetelmällä koti raivataan tyhjäksi kaikesta turhasta. Olenkin kertonut, että olen myynyt kaiken sellaisen "krääsän" siis niitä pikkuisia esineitä, joita meilläkin oli aiemmin koti ihan täynnä. Raivaamis"vimma" juontaa siis juurensa kirjan lukemisesta. Vapauttava tunne ja oikeasti mielelle todella hyvä kun kodin tilat eivät ole kauttaaltaan täynnä kippoja, tuikkuja, maljakoita jne :D. 

Olen ylpeä itsessäni siitä, että kirjan lukemisen jälkeen en ole ostanut ainoatakaan pientä tavaraa, kalustepuolella joitain hankintoja olen tehnyt, mutta ajatuksella että ensin pitää saada vanha tilalta pois. Olen kokoajan pyrkinyt pysyvyyteen ja vuoden aikana tehdyissä hankinnoissa siihen, että ne kestävät aikaa, eivätkä aiheuta kyllästymistä. Mutta nyt haluan jotain vielä pysyvempää, haluan jatkaa sitä tunnetilaa mikä on tullut esimerkiksi siitä kun sohvamme on löytänyt kuuden vuoden asumisen jälkeen sen oman hyvän paikkansa ja kalusteralli olohuoneen osalta on toivonmukaan historiaa, siihen pitää pyrkiä kaikkien huoneiden osalta ja tällä hetkellä näyttää siltä, että pysyvyys häämöttää jo nurkan takana :) Vielä siis viimeiset "pinnistelyt" järjestelyissä, sitten toivonmukaan on harmoninen lopputulos ja ennenkaikkea pysyvä järjestys :) 

Ihanaa päivää.27 kommenttia

 1. Huomenta!
  Sohva näyttää kauniilta tuolla paikallaan. Meillä kalusteiden paikkoja haetaan vielä hieman olohuoneessa (6,5h asumisenkin jälkeen). Uskon että toinen sohvista lähtee kiertoon ja korvaan sen jollain kevyemmällä kalusteella kuten nojatuolilla tai sirolla antiikkisohvalla.
  Ihailen kuvissa aina niin siistiä kotianne. KonMari on kohta loppuun luettu täälläkin ja sitten alkaa kaappien raivaaminen :)

  -Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin tykkään ihan mielettömän paljon sohvan paikasta, se ei ole siis koskaan aiemmin ollut tuossa ja tätä järjestystä en ole koskaan hoksannut kokeilla :)

   Vitsit että mää nautin siitä konmarin kirjasta, voisin lukea sitä kokoajan :D

   Poista
  2. 6,5h= 6,5v 😂

   -Riikka

   Poista
 2. Huomenta! Arvelinkin sinun lukeneen ko. teoksen! En vielä silloin kun kiinnostuneena seurasin karsintaasi ja sain itsekin inspiksen, vaan nyt kun itse jokin aika sitten luin sen. Silloin tuli mieleen että olikohan tää se sun juttu. Suosittelen minäkin! Mulla vielä vähän kesken, järjestelyt ja raivaus, mutta hiljaa hyvä tulee... ja just se ilon kautta! Ei perinteistä raivaamista ja poistoa, vaan mikä jää, se ilahduttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, moni varmaan ihmetteli mistä ihmeestä oikein on kyse, mutta siis tästä juuri. Luin opuksen ja oivalsin miten paljn meillä on turhaa krääsää joka nurkka täynnä. Siitä alki operaatio ja vuoden se kesti :D

   Mulla on niin kevyt ja kiva olo nyt kun tavaroilla on paikkansa ja ei joka kaappi pursua :D

   Poista
 3. Itseä on ihan lähiaikoina alkanut kiinnostamaan tuo kirja :) varmasti mielenkiintoinen :) ja olisi tännekin hamsterille varmasti tarpeen :)

  Voi hurmaus tuota ekaa kuvaa :) <3

  VastaaPoista
 4. Itse olen aina pyrkinyt sellaiseen pysyvyyteen vaihtelevin menestyksin mutta viimeiset kaks vuotta on kalusteet pysyneet lähes tulkoon paikallaan! :) sen huomaa että jos joku huone ei toimi tai sillä ei ole selkeää funktiota niin silloin myös kalusteet tekevät karuselliä kun ei vaan ole tyytyväinen. Olen kuitenkin löytänyt sellaisen rauhan kaikkien muiden huoneiden osalta kuin vaan vierashuoneen, jee! :) tsemppiä sinne, makuuhuoneen siirto takas tonne vanhalle paikalle ja olohuone näyttää noin tosi kivalta! Mutta onko teillä uusi sohvapöytä?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, silloin kun ei ole tyytyväinen sitä tulee pyöriteltyä jos jotenkin päin :)

   Nyt on oikeasti paras järjestys ikinä, näin sen kuuluu olla :D

   Jep, sohvapöytä on uusi

   Poista
  2. Joo näyttaa super hyvältä! :) okej, jess pöytä vaikuttaa hienolta! :) Varmaan tulee kuvia vielä jossain vaiheessa :)

   Poista
 5. Itsellä on juuri siinä mielessä tullut "mitta täyteen" että tarkoitus olisi päästä kaikesta ylimääräisestä pois. Ei tuu olemaan helppoo :) Miun sisustustyyli on toki runsaampi ja olkoon niin mutta ei niitä tuikkukippoja tarvii enää sen lisäksi kaapissa hirveitä määriä olla. Olenkin tässä suunnitellut että kunhan yläkerran huone valmistuu niin lähden järjestelmällisesti siivoamaan ensin täältä talon sisältä turhat tavarat pois ja sitten siirryn tuonne aittaan joka on tupaten täynnä! Saas nähä onnistuuko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli se minunkin sisustustyyli runsas ja sitä tavaraa oli ja oli :D Tuntui että se ei lopu ikinä :)

   Tsemppiä sinullekin projektiin :)

   Poista
 6. Hyvä teksti, rauhallinen ja pysyvä sisustus kyllä rauhoittaa mieltäkin kummasti - kun siihen vain pääsee.

  VastaaPoista
 7. Hei.Toivottavasti et nyt pahastu mutta, oletko miettinyt uutta sohvaa.Kotisi on ihan viihtyisä, mutta sohvat epäsiistin näköisiä varsinkin, tuo joka on peitolla vuorattu.Valkoinen nahka sohva esim.sopisi kotiisi ja on helppo pitää puhtaana😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En pidä nahkasohvista, minusta niissä on todella epämukava istua :) ja vaikka sohvat näyttävät kuinka rumilta teistä lukijoista niin hoitovapaan aikana en tule investoimaan uusiin sohviin koska meillä kuitenkin sellaiset nyt on ja tykkään todella paljon ikean kivikistä, se on kaunis, valkoinen ja helppo pitää puhtaana :) priorisointia, ostan ennemmin ne lasten välikausivaatteet :)

   Poista
 8. Todella tajuan mistä puhut ja mulla on vielä kirja kesken! Olen jo muutaman kaapin karsinut ja haluaisin karsia lisää, mutta pikku hiljaa! Voi kun viikossa olisi enemmän tunteja....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pikkuhiljaa, itsellä meni se vuosi aikaa :)

   Poista
 9. Kiitos kirjavinkistä, kyseisen kirjan voisinkin yrittää löytää jostain käsiini! :)
  Meilläkin tuota tavaraa riittää ja vähän sitä on jaksanut karsiakin, tosin vielä on ihan hirveästi työtä sillä saralla. ;) Varsinkin kun on pieni asunto ja yksi perheenjäsen lisää, pitäisi lisätilaa saada jostain taiottua. ;)

  Iloa viikkoosi! :)

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. E-kirjana sen taitaa saada kaikkein halvimmalla :)

   Ehdottomasti lukemaan kirja, se on oikeasti todella herättävä :)

   Poista
 10. Siis tuota ylimääräistä tavaraa kyllä löytyy. Vaikka olenkin tuon ns tyhjennyksen tehnyt kotoa. Edelleen jotain jäi poistoon. Uutta inspistä odotellen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestä tuntuu kanssa että meillä on suurinosa jo kiertoon lähtenyt, silti sitä tavaraa tuntuu riittävän. Itse en ole kajonnut tässä vielä kuin näihin omiin pikkutavaroihin ja niiden kanssa meni se vuosi että sain kiertoon laitettua :D Yllättävän kovaa hommaa se myyminen ..

   Seuraavaksi aion käydä läpi paperit :D

   Poista
 11. Meillä myös tuo kirja, olenkin jo aloittanut vaatteista. Ne on blogattu ja katsottu läpi... vielä riittäisi silti järjesteltävää...huh!
  Pysyvyys on kaiketi toimivan kodin merkki? Meillä muuten on pysyneet kalusteet aika lailla paikoillaan suunnittelusta/muuutosta lähtien, paitsi lasten huoneet... niihin en olekaan kovin tyytyväinen tällä hetkellä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin itse ajattelen, että silloin kun tavarat ja kalusteet eivät kierrä kokoaikaa kehää niin ihminen on tyytyväinen, mutta se on minun mielipide ja puhun itsestäni jonka olen siis minussa itsessäni havainnut :)

   Poista
 12. Tiedän todellakin tunteen. Toi kirja ois mulle varmasti hyvä valinta.
  Jatkuvasti väylään ja mietin ettei toikaan oo hyvä jne...

  VastaaPoista
 13. Moi!
  Mulla oisti silmään että missä Secton valaisin on?! Ootko laittanu ihanuuden kiertoon? Eikös se ollu teillä olkkarissa ennen?
  Ihanalta näyttää kotinne. En oo pitkään aikaan "käyny" teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on työhuoneessani, siellä on puunsävyä ja se sopii sinne :)

   Poista

Kiitos kommentista.