Sisällön tarjoaa Blogger.

ELÄMÄNTAPAREMONTTI: KANNATTAAKO LAIHDUTUS (?)

Elämäntaparemontin ja laihduttamisen aloittamiseen liittyy aina paljon kysymyksiä ja ajatuksia. Monesti ajattelemme, että laihdutusprojektin myötä joudumme luopumaan kaikesta hyvästä, ruuasta, herkuista ja ennen kaikkea niistä totutuista tavoista mihin usein miellämme syömisen, kuten nyt viimeksi juhlittu vappu. 

Monen ( kuten itsenikin ) laihdutuspäätöstä miettivän ja empivän ensimmäisiä seikkoja on kalenterin tutkiminen, se mitä juhlia, synttäreitä jne. sattuisikaan oman laihdutusprojektin varrelle. Monesti laihdutuspäätös syntyykin kalenterin turvin ajanjaksolle milloin juhlia ei olisi tiedossa tai juhlapyhiä juhlittavana. Itse oman projektini aloittaessa olin samojen asioiden äärellä, selasin kalenteria ja katsoin mistä kaikesta joutuisinkaan luopumaan aloittaessani oman painonpudotusprojektin, jossain vaiheessa kuitenkin havahduin siihen, että en voi antaa juhlien hallita oikeasti oman hyvinvointini ja painonpudotusprojektin aloittamista, sillä eihän sellaista oikeaa hetkeä olisi koskaan oikeasti löytynyt. Piti siis vain tehdä päätös, että en anna minkään sekoittaa pakkaani nyt, juhlia ja pyhiä tulee kyllä juhlittavaksi seuraavanakin vuonna.


Omien kysymysten ja ajatusten pohjalta päätin järjestää ilmaisen luennon painonpudotusta suunnitteleville ja jo painoaan pudottaville henkilöille, sillä tällaista olisin kaivannut oman projektini aikana itse. 

Jokainenhan meistä kuitenkin tietää sen faktan, jotta voi laihtua pitää vain yksinkertaisesti syödä vähemmän kuin kuluttaa, Mutta onko se oikeasti näin helppoa?

Miten ihmeessä se laihdutuspäätös syntyy, miksi elintavoista luopuminen ja niiden muuttaminen tuntuu kärsimykseltä? Miksi laihduttamisen aloittaminen on niin vaikeaa ?

Entäpä sitten painoaan pudottava ja jo lähellä tavoitteitaan oleva, mutta silti pitäisi jostain löytyä vielä voimavaroja pudottaa ne viimeiset viisi kiloa ? Mistä ihmeestä saan motivaatiota kun tyytyväisyys omaan itseensä alkaa nousemaan?

Kuten huomaamme laihduttamiseen liittyy paljon toteamuksia, jotka kyllä tiedämme, mutta myös kysymyksiä, joihin emme välttämättä osaa itse vastata.

Tule kuulemaan laihdutuksen asiantuntijan Annika Rakin luento Kannattaako laihdutus. Luento tulee olemaan todella ajatuksia herättävä ja innostava, mistäkö tiedän? Annika on vetänyt monia luentoja joissa olen saanut olla kuuntelemassa ja niissä jos jossain innostuu ja oivaltaa uusia asioita ja löytää ehkä erilaisen kannan ajatella asiaa. Suosittelen siis tulemaan kuuntelemaan minun kanssa, jos asiat ovat ajankohtaisia :) 

Luennon aiheita:

-Ylipainoon johtavia tekijöitä, mm. tunnesyöminen ja se kuinka ruoka liian usein hallitsee meitä, emmekä me ruokaa.

-Miten laihdutuspäätös syntyy, kuinka vanhoista tavoista pääsee eroon ja kuinka laihdutuksen ja elämäntaparemontin aloittamisessa tärkein päätös ja halu lähtee itsestä ajatuksella; " jos todella haluaa jotain, sen eteen on valmis tekemään mitä tahansa". Vai meneekö se sittenkään näin ?

- Ravinnon merkitys laihduttaessa

- Miten ylläpidän motivaatiota kun sehän ei ole itsestään selvyys. Motivaatio ei ole on-off tila jonka saa päälle ja pois vaan mitä sen ylläpitämiseen vaaditaan, jotta alkuinnostuksen jälkeen motivaatio edelleen pysyy.


Tilaisuudessa on myös mahdollista esittää omia kysymyksiä ja saada vastauksia mieltä askarruttaviin asioihin.

Tilaisuus on Maksuton!

Tilaisuus järjestetään Kaakkurin koulun auditoriossa, osoitteessa Pesätie 15, 90420 Oulu

2 kommenttia

  1. Varmasti on tarpeellinen ja motivoiva luento laihdutusta ajatteleville!

    VastaaPoista
  2. Ihana, kun löytyy tällaisia ihmisiä! Varmasti motivoiva luento. <3 Harmi, kun on turhan pitkä matka. Onnistuisiko etäyhteys mitenkään?? ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista.