Sisällön tarjoaa Blogger.

KODIN KOTOISIN NURKKA

Facebookin puolella meillä on ihana joukko sisustusbloggaajia, jotka jaamme bloggaamiseen liittyviä asioita ja saamme toisiltamme vertaistukea, siinä missä konkreettisesti yhteistä ja samoissa tiloissa tekevät kollegat saavat toisiltaan apua ja tukea, me teemme tämän netin välityksellä ja yhtä hyvin se toimii näin virtuaalisesti, kun joukko ihmisiä jakaa saman mielenkiinnon aiheen.

Tällä kertaa meillä ryhmässä aloitettiin teemahaaste. Ryhmäläiset jokainen vuorollaan julkaisee teeman, josta bloggaajat sitten omien näkemyksiensä mukaan kirjoittelevat. Tällä kertaa Suvi - Valkoinen Harmaja blogista heitti kodin kotoisin nurkka haasteen, joten katsotaanpa millaisiin nurkkiin minä päädyin meidän kodissa.

Meidän kodin kotoisin paikka ja kodin sydän on ehdottomasti olohuone-keittiö alue. Avoin oleskelualue, josta näkymät on lähes jokaiseen kodin huoneeseen. Keskellä taloa oleva alue kokoaa perheen yhteen ja tämä alue on sellainen jossa lähes aina ollaan.


Olen aina ihastellut ennen omaa taloamme koteja, josta avautuu pariovet makuuhuoneeseen ja omassa kodissa tämä on yksi rauhoittavimmista näkymistä kun sohvalla istuskelee. Pariovien takana oleva makuuhuone kylpee lähes aina auringossa ja viimein löytynyt harmoninen värimaailma antaa levollisen olon.


On vaikea kuvailla sitä mikä tekee juuri omasta kodista kodikkaan, se on enemänkin tällä hetkellä tunnetila, se että on hyvä olla, se että on jonkinlainen rauha, eikä jatkuva muutoksen hakuisuus. En halua sisustaa täydellistä kokonaisuutta vaan että on asioita, jotka ovat ristiriitaisia ja ehkä katsojasta epäsopivia, mutta niihin liittyy itselle tärkeitä muistoja ja ajatuksia, jotka luovat juuri muistojen vuoksi täydellisen kokonaisuuden.


Olenkin sanonut, että pitkään on menty sisustamisessa siten, mikä näyttää kameran ruudulta kauniilta, poissa on ollut ehkä ripaus aitoutta, sitä lämpöistä kodikkuutta, jota esimerkiksi itse olen kaivannut juuri tässä kodissa. Ennen blogin perustamista, se kodin lämpö ja kodikkuus huokui paljon enemmän, kalusteet eivät kierrelleet rallia tai menty minkään trendin mukana. Sitä ei hakenut jatkuvaa muutosta, vaan oli onnellinen siitä miltä kodissa näytti ja keskittyi olennaiseen. Silloinen kotimme oli sisustukseltaan sellainen, joka usein mielletään kodikkaaksi ja suomalaisten sisustusmakuun paremmin istuvaksi, sävymaailma maanläheinen ja ripaus romantiikkaa. Kuten nyt tämä suomen kaunein koti ohjelmasarjan voittaja. Joukossa oli upeita erityylisuuntauksen koteja, mutta pidemmän korren veti omaan makuunkin se kodikkaimmalta kodilta näyttänyt koti. Koti, josta aisti rauhan, lämmön ja onnellisuuden. 

Sitä tunnetta kaipaan tässäkin kodissa, että jokaisella kalusteella on oma paikkansa ja ne pysyvät niillä omilla paikoillaan, kodissa näkyisi aika, se että jokaista asiaa ei ole ostettu uutena.


Tällä hetkellä ne värimaailmaltaan ja tyyliltään "epäsopivat" ehkä irrallaan olevat kalusteet, joiden värimaailmasta huokuu lämpö, erilaiset puunsävyt ovat eritoten mieleeni.  Ne antavat lämpöä, luovat kodikkuuden ja koti tuntuu perinteiseltä vaaleassa ympäristössä. Harmaat seinät ja vaaleat kodin kiintokalusteet ovat ihania, niitä ihastelen päivittäin ja ne tuovat rauhan.

Jokaiselle se kotoisuus ja kodikkuus merkitsee eriasioita, se tunne ja ne näkymät nähdään niin monin eritavoin. Toiselle skandinaavinen pelkistetty valkoinen koti on se täydellinen ja kodikas kun taas toisille se maanläheisyys on kodikkuuden perusta. Kodikkuus syntyy tunteesta, silloin kun koti ja sisustus rakennetaan rakkaudella, siitä huokuu kodikkuus :) Jokaiselle asujalleen koti on pyhä paikka, jota jokaisen pitäisi arvostaa arvostelematta, jokaisen koti rakennetaan asujilleen ja asujien näköiseksi, se mikä toisesta saattaa olla kodikas ja ihana, voi toinen ajatella kodikkuuden olevan kaukana, siksi erilaisuus ja erilaisesti sisustetut kodit ovat rikkautta.


Pidän kotimme avaruudesta ja valoisuudesta todella paljon ja samalla myös siitä, että uusi on aina uusi, silti sisälläni jokin sanoo, että kodistamme puuttuu ripaus sitä jotain, edelleen ja se mitä se jokin on ja mitkä sen mahdollisesti aiheuttavat, ovat kyllä itselläni selkeästi mielessä, mutta jätettäköön se salaisuudeksi täältä blogin puolelta (snapchatissa seuraajat saivatkin kuulla ajatuksistamme ;) 


Katsotaan mitä elämä tuo tullessaan, siihen asti nautimme tästä kodista, sisustellaan epätäydellisyyttä tavoitellen ja rikkoen harmoniaa.


Olen ylpeä itsessäni siitä, että vuosien jälkeen olen rohjennut viime viikkoina rikkoa kodin linjaa ja värimaailmaa sijoittamalla meille tärkeitä tauluja seinille, rakkaita muistoja tuovia valokuvia ja täysin "epäsopivia" kalusteita sijoittamalla juuri siten miten itse haluaa ajattelematta sitä, mitä kritiikkiä mikäkin siirto lukijoissa aiheuttaa :D Vapauttava tunne, uskaltaa tehdä just siten mikä itsestä tuntuu täydelliseltä. Kuten tämä upeaa lämpöä huokuva sohvapöytä, paljon kauniimpi yksilö meille kuin pelkistetty pyöreä... Ja juup, makuasioita :)


Niin ja mikä olikaan se meidän kotoisin nurkkaus ? Ehdottomasti eteisen valokuvaseinä ja olohuoneen ja keittiön muodostava kokonaisuus :) 

Tällaisissa sekavissa kodin kotoisin nurkka ajatuksissa , siirrytään juhannuksen viettoon, joten oikein ihanaa juhannusta kaikille

48 kommenttia

 1. Nyt näyttä kivalta :)

  VastaaPoista
 2. Ihana koti ja sen kotoisin nurkka, hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä ihanasti tilaa ja avaruutta, mutta samalla myös kotoisaa. Ja nuo pariovet makuuhuoneeseen. <3

  Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. pariovet ovat kyllä ihanat ja päästävät paljon valoa makkarista olohuoneeseen ja toisinpäin :)

   Poista
 4. Hei! Kaunista! Oletko kääntänyt sängyn takaisin entiselle pailalle?

  VastaaPoista
 5. Kirjoitit niin asiaa. Koti pitää olla ensisijaisesti asujilleen tehty ja heidän näköisensä. Sitten vasta, jos siltä tuntuu, koti avataan ja haetaan muillekin. Minusta on ihan kohtuutonta, että toisen kotia arvostellaan hyvinkin negatiiviseen sävyyn. Kyse on kuitenkin kodista, se on jokaiselle se tärkein paikka, joten negatiivisuus voi sattua syvällekin. Tai itse ainakin kokisin niin. Niin paljon tunnetta on mukana kotia laittaessa ja siinä asuessa.
  Ihanaa, että uskallat tehdä kotia teidän näköiseksi. Niinhän se pitääkin olla. Se mikä nykyisin tallentuu kuvien kautta, kertoo juuri näitä ajatuksia mitä olet kirjoittanut. Lämpö ja tunnelma välittyy niistä läpi. Se hyvällä tavalla epätäydellisyys :)

  Ja tuo sohvapöytä on just hyvä. Pyöreäkin oli kaunis, mutta tässä on enemmän " henkeä" :) Se on muuten jännä. Pyöreys on ehkä sitä mitä itse nyt sohvapöydältä kaipaisin. Rikkoisi kivasti kodin "kantikkuutta". Mutta katsotaanpa nyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä minua haittaa ne arvostelut. Sitä vaan mietin kuinka paljon se on vaikuttanut sisustamiseen sen jälkeen kun on alkanut pyörimään blogimaailmassa :)

   mukavaa että sinne välittyy se erilainen tunne ja olotila :D

   Poista
 6. Tuo sohvapöytä on just ihana! Se oli ensimmäinen mihin mun katse osuu tuossa tokassa olkkarikuvassa! Itse oon ehdottomasti suorakaiteen muotoisten pöytien ystävä!! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja itse tykkään ihan mielettömästi tuon pöydän kannesta, se on ihana <3 Hyvää juhannusta sinullekin :)

   Poista
 7. Kaunis kokonaisuus ja sinulle sekä perheelle rakas omannäköinen koti. Tehty teitä varten, eikä ketään muuta, näin sen pitää olla, silloin siinä viihdytään. Tuo sohvapöytä on todella kaunis, sanoin jo silloin, kun se oli aikaisemmin esillä. Oikein ihanaa, viihtyisää juhannusta koko perheelle! Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein ihanaa juhannusta myös sinulle <3

   Poista
 8. Tuo keltainen maalaus olisi enemmän edukseen isommissa kehyksissä, oletko koskaan ajatellut? Sopisi myös mittauhteiltaan sitten paremmin tuohon tilaan, mun mielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä juuri tarkoitan, on hienoa että annetaan vinkkejä, mutta se juuri saa oman pään sisustamisessa ihan sekaisin, kaikilla on aina jokin oma mielipide jota kohti pitäisi mennä että kaikki olisi täydellistä :D On varmasti totta että taulussa voisi olla isommat kehykset, mutta koska taulu ja meille rakas maalaus näyttää omaan silmäämme juuri täydelliseltä niin se riittää meille juuri tuollaisenaan :) Kuten kirjoituksessa sanoin, enää en jaksa pyrkiä kohti täydellisyyttä vaan pyrin epätäydellisyyteen joka on meille hyvä :D Nämä on ehkä niitä syitä jopa miksi pohdin blogin sulkemista, jokaisella on oma maku ja oma näkemys mikä näyttää hyvältä ja aion kulkea omaa polkuani :D

   Poista
 9. Ihanalta näyttää teidän koti☺ itse suunnittelemme talon rakentamista ni kysyisin että mikä teidän talomalli on? Miellyttävä pohjaratkaisu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me rakennutettiin kappaletavarasta tämä, mutta tätä pohjatyyppiä löytyy aika monelta valmistajalta :) voin yrittää kaivaa sinulle linkin postaukseen kun pääsen koneelle että millainen pohja meillä on :)

   Poista
 10. Ihanalta näyttää teidän koti☺ itse suunnittelemme talon rakentamista ni kysyisin että mikä teidän talomalli on? Miellyttävä pohjaratkaisu:)

  VastaaPoista
 11. Nyt en ymmärrä vastaustasi. Kirjoitin ihan vilpittömästi vain, että oletko sellaista vaihtoehtoa ajatellut. Eihän sillä ole mitään tekemistä täydellisyyteen pyrkimisen kanssa. Kuka pystyy edes määrittelemään mikä on täydellistä. Anteeksi, että kommentoin ollenkaan. Näen vaan sieluni silmin miten hienosti isompi valkoinen tausta korostaisi itse maalausta. Mutta kuten sanoin: anteeksi suuresti.

  VastaaPoista
 12. Kaunista ja rauhallisen näköistä. Tuo sohvapöytä on niin ihana! <3 Mukavaa juhannuksen aikaa!

  VastaaPoista
 13. HYVÄ Johanna, itsekin lukijana ajoittain ärsyttää nämä kommentit, että ootko miettinyt tätä ja tätä. Suo on loputon ja juurikin epätäydellisyys tekee kodista mielenkiintoisen. Ketä kiinnostaa täydellinen elämäkään. Rosoisuus kunniaan ja antaa joidenkin asioiden vain olla ,arvottamatta ja tuomitsematta niitä. Pidä pintasi täällä blogimaailmassa, itse tiedät parhaiten mikä kotiinne sopii ja mikä tuntuu hyvältä. Hyvää Juhannusta ja kiitos kivasta blogista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin sanoa bloggaajana että ne sellaiset kommentit saavat pään ihan pyörälle :) niin kauan kun on erilaisia ihmisiä , niin kauan jokaisella on oma mielipide miten mikäkin tulee olla :) jatkan tästä eteenpäin ihan omaa tyyliä, välittämättä yhtään siitä vaikka lukijat ei tykkää ::) tosin blogin kohtalo on vielä ? Huomaan olevani paljon armollisempi itselleni kun en päivitä blogia :)

   Poista
 14. HYVÄ Johanna, itsekin lukijana ajoittain ärsyttää nämä kommentit, että ootko miettinyt tätä ja tätä. Suo on loputon ja juurikin epätäydellisyys tekee kodista mielenkiintoisen. Ketä kiinnostaa täydellinen elämäkään. Rosoisuus kunniaan ja antaa joidenkin asioiden vain olla ,arvottamatta ja tuomitsematta niitä. Pidä pintasi täällä blogimaailmassa, itse tiedät parhaiten mikä kotiinne sopii ja mikä tuntuu hyvältä. Hyvää Juhannusta ja kiitos kivasta blogista.

  VastaaPoista
 15. Tässä olisi teille yksi teema - niin toivoisin näkeväni seuraamissani blogeissa: MITÄ TEILLÄ TEHDÄÄN? Yleensä kodit on kuvattu siisteinä, koskemattomina. En tarkoita, että sotkua pitäisi kuvata, mutta jotain tekemistä. Jos leivotaan, olisi kuva, missä (minkä pöydän päällä) leivotaan, jos tehdään kortteja, missä säilytetään askartelutarvikkeita, jos pelataan, missä pelit säilytetään, jos ommellaan, missä on ompelukone ja kankaat, jos maalataan, missä on "ateljee" jne....Moni on kyllä kuvannut paikan, missä blogia päivitetään, mutta uskon, että kotona sentään jotain muutakin tehdään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja postaus aiheita :) laitetaan mietintään

   Poista
 16. Uusi "suuntauksesi" sisustuksessa on just sitä, minkä takia blogiasi aloin seurata. Persoonallisia ratkaisuja. Välillä meinasin jo lopettaa näiden postauksien lukemisen, kun koti muuttui jotenkin liian kliiniseksi, liian huonekalukaupan mainosten oloiseksi. Eli olen hyvin iloinen, että persoonallinen sisustustyylisi on palaamassa. Jatkan siis lukijana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista <3 blogi ja sen pitäminen luo kieltämättä paineita, sitä haluaa kaiken olevan täydellistä :) nyt kun en ole päivitellyt blogia ja ollut vastaanottamassa niitä negatiivisia kommentteja siitä kuinka epätäydellisen valinnan ollenkaan tehnyt milloin missäkin asiassa niin olo on ollut helpottunut :) nyt kun olen sisustanut vähän kuin salaa luoden epätäydellistä kotia ilman paineita niin olo on niin ihana :) <3

   Kiva kun jatkat lukijana , vaikka tiedän että monia tämän muutoksen myötä katoaa :)

   Poista
 17. Kauniilta näyttää kodissasi. Muutoinkin ihailin kaikkea täällä blogissasi ♥. Olet hienosti edennyt omia unelmiasi kohti ja yhdistänyt itsellesi tärkeitä asioita työksesi yrittäjyyden muodossa. Olet tosi inspiroiva persoona :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelmia pitää toteuttaa, ne yleensä kantavat eteenpäin jos uskaltaa olla rohkea :)

   Poista
 18. Bloggaaminen on kyllä hankalaa... Itse en kauheasti arvosta sitä, että kodin tyyli on suoraan jostakin mainoksesta jonka myös muut 100 sisustusbloggaajaa omistaa. Kodissa täytyy olla persoonaa, mutta se, miten sen tuo esille on eri juttu. Nyt blogissasi vallitseva tyyli "laitetaan vähän romua sinne tänne" ei ole kovin ammattimaista. Siitä juuri erottaa vuosia opiskelleen sisustussuunnittelijan ja amatööribloggarin eron. En ymmärrä, että bloggaajat myyvät omia sisustuspalveluitaan, vaikka todellisuudessa osaavat kopioida vaan katalogien tyylejä, jotka ammattisuunnittelijat ovat sinne suunnitellleet. Tietenkin blogia voi pitää kuka tahansa ja jakaa sinne oman kodin kuvia, mutta silloin pitää kestää kritiikkiä. Jos tuntuu ettei kestä, niin kannattaa harkita onko järkeä blogata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten mieltä lämmittävä kommentti juhannukseen :) nyt kuvistakin vilahtelevat mainitsemasi romut saattavat sinulle nimenomaan näyttää juuri niiltä romuista , mutta ne ovat sitä juuri mitä aiemmin on pidetty kaapeissa kuten mieheni edesmenneen isän taiteet ;) joten arvostetaanpa ihmisiä ihmisinä, eikä päästellä aina niitä sammakoita. Väitän että et ikinä kommentoisi näin jos kirjoittaisit sen julkisesti omalla nimelläsi . Kokeile sinäkin bloggaamista ja opettele tuntemaan se tunne kun toinen haukkuu toisen romuja ;)

   Poista
  2. Juuri edeltävän tapaisia kommentteja tarkoitin, että negatiivisuus voi sattua syvällekin. Kyse on kuitenkin toisen kodista ja tavaroista, joihin saattaa olla vahvakin tunneside.
   Eipä yllätä, että tämän tyyliset kommentit jätetään aina anonyymisti. Miten helppoa se onkaan piiloutua sanojensa taakse.

   Poista
 19. Löysin tänään ensimmäistä kertaa blogiisi ja ihastuin :) Syy blogin löytämiseen oli pienoinen pesänrakennusvietti: uusien olohuoneentuolien hankinta ja seinien maalaus. Mun silmääni teidän olohuone ja makuuhuone on maalattu täydellisillä väreillä ja nyt kiinnostaisi teitää mitä ne ovat? Jos vain suinkin muistat, tai edes mistä voisin niitä lähteä etsimään. Kiitos jo etukäteen ja hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makkarissa on NCS S 4000 N ja olkkarissa on NCS S 2000 N :D

   Poista
 20. Niin kaunista sun kodissa ja kauniita yksityiskohtia.
  Hyvää juhannusta.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää tulla osallistumaan :)

   Poista
 21. Tuo viimeinen kuva ja tunnelma! <3 Siinä on mun suokkis näistä ihanista nurkista. Liekkö se liittyy siihen, että siinä möllöttää tällä hetkellä kovasti mielessä oleva tuoli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näkymä on kyllä ihana <3 Hih :D Nyt vaan kovasti säästelemään ja toteuttamaan unelmaa :)

   Poista
 22. Onko tuo olohuoneen harmahtava matto se uusi, kutomosta aiemmin tilattu vai miten tiuhaan käyt matto-ostoksilla😃?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kutomon matto on musta , tämä on Vallilan matto joka on ollut pojan huoneessa .

   Poista
 23. Kaunis olohuoneen matto :) Saanko tiedustella maton nimeä ja mistä olet ostanut tuon? t.Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimeä en muista mutta on Vallilan valikoimaa

   Poista
 24. Hei, saanko udella mikä laattia teillä on? Ja minkä merkkinen? Itse juuri kamppailen laattia valintojen kanssa ja tuo teidän oma näyttää juuri siltä mitä haenkin

  VastaaPoista
 25. Viihtyisää, kotoisan näköistä :)
  Minusta kotoisuuden tunne tulee loppujen lopuksi juuri siitä että uskaltaa tuoda ne itselle rakkaat esineet, värit ja muodot, ja sitten vaan pistää ne toimimaan, ainakin juuri niin että oman perheen silmää miellyttää. ;D
  Edelleen teillä näyttää todella kauniilta, ihan sisustuslehti kamaa, uskalla vaan rohkeasti tehdä niinkuin sydän sanoo.
  Kauniita kesäpäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
 26. Oletko lopettanut bloggaamisen? Toivottavasti et, koska täällä kaipaillaan uusia postauksia kuumeisesti. Tauko tekee kyllä varmasti hurjan hyvää:)

  VastaaPoista
 27. Toivottavasti jatkat bloggailua! Kivaan suuntaan teidän kodin sisustus menossa, vaikka ennestäänkin hyvältä näytti. Ei pysty ymmärtämään anonyymisti ilkeitä kommentteja jakavia. Jätä ne omaan arvoonsa ja jatka vaan samaan malliin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista.