Sisällön tarjoaa Blogger.

KUN INSPIRAATIO ISKEE

Hei vaan. Se on syyskuu virallisesti alkanut, huippua. Pimenevät ja viilenevät illat saavat kyllä ihanaa tunnelmaa aikaan, iltojen kynttilä hetket kun lapset nukkuvat, tosin en nyt kovin myöhään jaksa koskaan valvoa, että niistä kynttilöistä olisi tuntikaupalla iloa, mutta se pieni hetkikin tuntuu niin luksukselta. Syksyissä on aina jokin erikoinen taika, vähänkuin alkaisi aina uusi ajanjakso, hassu tunne. 

Kesän olemattoman sisustusinspiraation jälkeen jotain innostusta on ollut havaittavissa tai no sellaista, että kun vastaan on tullut jotain spesiaalia tai kivaa, olen tarttunut härkää sarvista. Saatiin nimittäin jokunen aika sitten keittiöömme kauan haaveilemani pyöreä pöytä. Pitkään olen käytettynä etsinyt pyöreää pöytää, joka olisi halkaisijaltaan tarpeeksi suuri, jotta paikkoja riittäisi kuudelle ja tällainen ihanuus saatiin.


Vuosien elämän jäljet kuitenkin näkyivät pöydässä, joten se vaati pientä käsittelyä, jotta siitä saatiin taas kuin uusi. Pöytä oli alunperin mattavalkoinen ja naarmuiltakaan ei oltu vältytty. Mies vesihioi? pöydän kannen, maalasi sen kiiltävän valkoiseksi ja lopuksi se vielä kiillotettiin. Nyt pöytä on kuin uusi ja toimii arjessamme hyvin. 

Tykkään pyöreästä pöydästä erityisen paljon siksi, että nyt jokaisen pöydässä ruokailijan näkee hyvin ja keskustelu onnistuu ilman että tarvitsisi kurkkia toisen olkapään yli nähdäkseen puhujaan :)


Ja voi viherkasvit sentään, olen ihan haltioissani siitä, että olen saanut pidettyä näitä ostamiani kasveja elossa niin kauan, joten siitä inspiroituneena ostin peikonlehden. Ne tuovat ympärille jotain käsittämättömän kaunista kodikkuutta ja luovat pehmeän tunnelman.


Ihanaa viikonloppua teille kaikille, palaillaan taas... ehkäpä jo heti huomenna uudelleen asiaan :)

16 kommenttia

 1. Noi tuolit on ihanat! Mistä ne on ja mitä nimeltään?
  -minna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit on Jyskistä, en nyt muista mitkä ovat nimeltään mutta löytyy edelleen heidän valikoimista :)

   Poista
 2. Pyöreässä pöydässä on omat hyvät puolensa. Ja teillä se tekee tilasta todella ilmavan, näyttää kivalta. Ei sillä, etteikö vanhakin olisi ollut hyvä :) Peikonlehteä olen minäkin vähemmän aktiivisesti etsinyt, muttei ole vielä kohdalle osunut.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, pyöre pöytä tuo lisää ilmavuutta keittiöön . Ja vaikka keittiömme onkin melko suuri, tuntui se perinteinen pöytä liian massiiviselta :) ihanaa viikonloppua sinullekin <3

   Poista
 3. Pöytä sopii todella hyvin näiden tuolien pariksi! Mukavaa viikonloppua ja kynttilöiden valoa syksyysi :) Tepa Seinäjoelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin yllätyin kuinka kivasti tuolit menevät pöydän kanssa yksiin, ehkä sen tekee se että tuolitkin ovat hieman pyöreä kulmaisia :)

   Poista
 4. Täällä on vieläkin vähän vaiheessa tuo viherkasvien kasvatus. Yhdellä kasvilla mennään edelleen, vaikka haaveillaan siitä, että niitä olis just tunnelmankin takia :) Tuo pyöreä pöytä on kyllä kaunis!!! Ihanaa viikonloppua sinne teille ja oikein ihania hetkiä pöydän ääreen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole koskaan oikein raskinut viherkasveja ostaa kun ne ovat aina kuolleet, mutta nyt olen vallinnut vain sellaisia jotka viihtyvät pimeässä, takuulla pysyvät vehreinä :)

   Poista
 5. Valkoisesta, pyöreästä pöydästä olen itsekin haaveillut. Nuo tuolit kelpuuttaisin myös, tosi kivat!

  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit ovat kivat, itsekin jaksan ihastella niitä edelleen :)

   Poista
 6. Tosi kiva pöytä :) Mikä sen halkaisija on? Olen itsekin metsästänyt torista pyöreätä pöytää ja vaatimuksena on myös että 6 tuolia mahtuu vähintään ympärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 120 cm on tämä meidän pöytä ja hyvin mahtuu ne kuusi aika kookastakin tuolia kun on pöytä tuolla trumpettijalalla :)

   Poista
 7. Meillä on nyt ollut 3 vuotta pyöreä pöytä ja se on kyllä parasta mitä meidän keittiössä on. Se antaa pieneen tilaan paljon liikkuma varaa ja ei pakato tuoleja olemaan ahtaalla. helposti saa lisättyä istumapaikkoja ympärille tarvittaessa. Meillä samanmoinen metallinen trumpetti ja valkoinen kansi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin se, että jää ympärille paljon tilaa sai minutkin ihastumaan pyöreään pöytään ja ehkä suurin vaikuttava tekijä valintaan oli se että nyt jokaisen pöydässä olijan näkee ilman, että tarvitsee kurkkia toisen olan yli :)

   Poista
  2. Ainoa mainittava miinuspuoli on tarjoilu. Jos sitä on runsaammin, viisaampi siirtää muualle, koska
   se ei vaan toimi. Paitsi jos keskellä on suuri pyöritettävä tarjotin!

   Poista
  3. Totta :) onneksi me ei kauheasti sellaisia pöytätarjoiluja harrasteta :) meillä yleensäkin on isot tarjottavat sivupöydällä sillä minusta on tympeä kurkotella sellaisessa isossakin pöydässä toisten yli ottamaan ruokia :)

   Poista

Kiitos kommentista.